- 12 Temmuz 2006
- 56.264
- 216.275
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi askokuskogelin
Bazı insanların geleneklerinde aşırılık var kabul ama yurtdışına çıkmış, doktora yapmış, 27 yaşındaki birini de deneyimsiz diye nitelendiremem, kimse alınmasın vallahi örneklemek için yazıyorum başka amacım yok, çok küçük bir ilin kapalı devre kasabasında yaşıyor olsa amenna, İstanbul'da yaşıyorsanız dünyadan bi'haber olamıyorsunuz, ki konuda yazmıştım İstanbul'da 7 göbek İstanbullu bulmak samanlıkta iğne aramak gibidir, Türkiye'nin en çok göç alan, her kökenden ve kültürden insanların bir arada olduğu bir şehir.Ben gençliğine veriyorum bu durumu bacım, genç , deneyimsiz , belli ki aile çevresinde geleneksel dost , komşu vs olmamış , kendini ifade ederken bile hatalı ediyor..
Zaten deneyimli olsa takıldığı mevzuyu patik üzerinden orneklendirmezdi ama 6 bohça patik de cidden abartı kayinaile de patikle mesaj vermeye çalışıyor olabilir , nasıl bir mesaj bilemicim artık
İstanbul'un en tanınmış sanayi devi olmuş ailelerinin bile kökeni ya köye ya kasabaya dayanır, bugün çocuklarının veya torunlarının atalarından farklı yaşamaları bu gerçeği değiştirmiyor ki çoğunun da bu gerçeği inkar ettiği yok.
Konu sahibesi annesini getirdiği hediyeler için uyarmayı planlayan bir adamla mutlu olamaz zira çok sevdiği adamın özü onu büyüten anne babası ve anne babasının gelenek görenekleri.