Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ugrasilmaz bu kadinla yol yakinken vazgecin bence. Böyle insanlari memnun etmekte zor oluyor hicbirşeyden memnun olmazlar herseyi en iyi ben bilirim kafasinda olurlar.

Kültür farkı problem olur mu? Evet olur. Aynı şehirdeyseniz daha çok olur. Çocukluk aşkları güzeldir ama yetişkinliğe adım attığınızda çok da bir şey ifade etmiyor, ancak aynı hayat görüşündeyseniz, hayat planlarınız uyumluysa, beklentileriniz aynıysa durum değişebilir. Sırf küçük yaşlarda bir ilişkiye başladınız diye onunla evlenmek zorunda değilsiniz ki... Kültürel anlamda uyum sağlayamamak ikinizi de yıpratır. Ayrıca ben evlenmeden annesiyle vs (hele ki bu yaşta) tanışmayı uygun bulmuyorum. Bence iş ciddiye binince aileler ile tanışılıp, gözlem yapılmalı. Yoksa yüzgöz olmak da kaçınılmaz oluyor.

Y
Yüz yüze henüz tanısmadim sadece telefondan. Ama bu kadarı bile böyle etki ediyorsa yüz yüze düşünemiyorum

Ugrasilmaz bu kadinla yol yakinken vazgecin bence. Böyle insanlari memnun etmekte zor oluyor hicbirşeyden memnun olmazlar herseyi en iyi ben bilirim kafasinda olurlar.
Her şeyin en iyisini ben bilirim tam da yaşanan bu. Görüşlerini ölümüne savunan biri bır de asla pes etmez.. böyle olsun hiç istemezdim

Bu anlamda söylemedim. Siz evlenecekseniz size karışmayı hak görecek bir aileye sahip ve bu ailenin karışmasına müsaade edecek, sizi kapatmaya çalışacak bir anneyi susturmayacak biri ile evlenmemelisiniz. Hadi ailesi öyle diyelim, sevgiliniZde buna müsade edecek bir kişiliğe sahip.çok yıpranırsınız. Sizinki alışkanlık. Başka biri neden mide bulandırsın ki, inanın daha rahat rahat sevilecek adamlar var buna emin olun. Açık birini sevip kapatmaya çalışan, annesinin şahsına münhasır kabalıklarını cahil diye size benimsetmeye çalışacak kadar mide bulandırıcı bir adam tanımıyorum.
Ben bir kız çocuğu yetiştiriyorum. Sizin gibi bir aileye sahibim. Kızımı da bu özenle büyütüyorum. Sonra biri gelecek dayatma yapacak. Yok öyle!

Bir dikkatimi çeken çok moralimin bozulduğu bir örnek daha geldi aklıma hep böyle parça parça yaziyorum ama sonradan geliyorlar aklıma kusura bakmayın. Geçen sene bu zamanlar en yakın kız arkadaşımla kamp yapmaya gittik 3 günlüğüne. Erkek arkadaşım da sıkıntı yok gayet arayıp sohbet etti nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz vs. Ama sonrasında buluştuğumuzda (ben kamptan fotoğraf paylaşmıştım) annesi kiminle gitti diye sormuş erkek arkadaşım da erkek kardeşiyle gitti demiş. Halbuki kız arkadaşımla gitmiştim...

nisanlanin bence. sonra ayrilirsiniz. mesela benim de nisanlimin ailesiyle aramda kultur farki var, tolere edilebilir seviyede su an. ama sevgiliyken fark edemedigim cogu seyi nisanlaninca fark ettim. nisanlaninca cogu sey daha da ciddilesecek, yapip yapamayacaginizi anlayacaksiniz. su an size ayril desek de fayda etmez yasayip gormeniz lazim.

Bu kadın daha ortada ciddi hiçbir şey yok yüz yüze tanışmamışsınız bile....Bu durumda nasıl size yorum yapabiliyor bu hakkı nereden buluyor, siz bunun cevabını arkadaşınıza neden vermiyorsunuz.Annen ne hakla bunun soruyor ne hakla giyim kuşamı mı eleştiriyor diye.Sert neden çıkmıyorsunuz.Bunu yapın arkadaşınızın yüzünü görün önce ..
Daha ortada hiç bir şey yokken bunu yapan anne ileride size neler yapar.Ayrıca erkek arkadaşınız her bakımdan bu işi kotaramayacağını göstermiş tüm bu hareketleri ile.,
Önce anne sen neden karışıyorsun ne hakla demediği gibi anneye yalan söylüyor (güya sizi korumak adına) ve size bunları taşıyor.
Size her hürlü fotoğraf verilmiş ikisi tarafından ama siz görmek istemiyorsunuz hala...
Kadın resmen hasta ..sizi takip ediyor...takıntılı hale gelmiş.temizlik takıntısı gibi....ayrıca kapı kolu dantellenmek nedir .ömrümde ilk duydum..Akıllı bir gence benziyorsun..kurtar kendini bu ikiliden...yazık ailene sana

Bu kolay kolay değiştiremeyeceğiniz bir şey. Benim evlenirken tek kriterim birlikte eğlenebilmekti. Aileler, maddi durumlar hep arka plandaki sorunlardı. Nitekim bunlar aşılabiliyor da, hani aileye mesafe koyabiliyorsunuz bayramdan bayrama görüşebiliyorsunuz. Maddi sorunlar siz sorun edince sorun oluyor yoksa standartları küçültüp yola devam edebiliyorsunuz. Ama iletişim sorunu, birlikte eğlenememek aşılamayan bir sorun olurdu benim için. Ben tatile çıkmak isterken evde oturalım derse hadi bir tatilde bunu hoşgörüyle karşılarım ama her fırsatta karşıma engel olarak çıkarsa hoşgörüm de kalmaz. Ya da ben keyif alırken yanımda somurtsa benim de tüm hevesim kaçar.
Sadece gezmekte de değil birlikte vakit geçirirken ben film açıp izlerken o gidip yatsa, ben arkadaşlarımı davet etmek isterken o istemese misafir geldiğinde somurtsa bu benim soğuma sebebim olur.
Biz sıkılınca evde tavla oynayan insanlarız keyfimize de çok düşkünüz, hadi çok sıkıldık buralardan haftasonu kaçalım şuraya gidelim diyebiliyoruz. (Ailemde de bu şekilde gördüm babam sıkılınca hadi bu hafta şuraya gidelim deyip değişik planlar yapardı.)
Siyaset konusunda ailelerin farklı görüşlerde olması bizi bağlamaz. Hatta en son bayramda dayısı bir partiyi övmüş eşim de terslemişti. Sonra bir gerginlik oldu, anlık sessizlikten istifade edip, herkesin bir oy hakkı var atın geçin oyunuzu neyin gerilimi bu deyip konuyu kapatmıştım. İşin özü de bu aslında, siyaset yüzünden vatandaşın kırmasına da kırılmasına da gerek yok.
Amaa iş birlikte eğlenebilmek konusuna gelirse o konu iki kişinin iletişim biçimi ve en çok buraya takılırım. :)

Peki neden öyle söylediğini sormadınız mı? Ben yanlış bişey mi yapıyorum ki gizliyorsun demediniz mi mesela?? Bence erkek arkadaşınızla da çok uyumlu sayılmazsınız. Annesinin fikirlerini saçma bulsa ona gerekli cevapları kendisi verir. Bir de laflarını alıp da size getirmez O da size yol yapıyor o kalıplara girin diye bilin yani. Evlendikten sonra da bu kadar pasif kalmayacak size karşı. Benim fikrim bu evlilik eğer gerçekleşirse yürümez.

Ne kadar güzel yazmışsınız kız annesi olarak.Kutlarım sizi.Bu akıllı gençte inşallah ders alır bunlardan bu ikiliyi çıkartır hayatından..

Yalniz durum gittikçe tuhaflaşmaya başladı. Bu kadın sizi instagramdan mi takip ediyor? Her paylaşımınıza dair yorumunu oğluyla paylaşıyor? Oğlu da annenin her eleştirisini size taşıyor? Bu erkek arkadaşın amacı ne böyle yaparak? Annesinden niye soğutur bir insan böyle? Size aba altından sopa mı gösteriyor napıyor cidden saçma kadinla yüz yüze konuşmadan bile nefret ettirmiş.

Yani bu da bir sorun olabilirdi bence de önemli bir detay fakat bana ayak uyduruyor çoğu zaman. Birlikte tatillere gideriz vs yapmayalım etmeyelim demez. Tek sıkıntısı oyun oynamayi falan sevmez ben de dediğiniz gibi hep bir aktivite peşindeyim bazen bana bu dunyaya oyun oynamaya mı geldin acaba der arkadaş ortamima girmek istemez hep birlikte takılalim olayı hiç yoktur. Onun haricinde tatillerde falan vaktimiz güzel gecer tabi

Instagram kullanmıyorum. Binde bir WhatsApp durumunda bir şeyler paylaşırım çektiğim doğa fotoğraflari vs çok nadir. Evet aynısini ben de dedim annenden acayip çekiniyorum daha tanımadan nasıl biri olduğu hakkında fikrim oluştu çok anlayışsız vs. dile getirdim bunları. O da benim anlattıklarım ön yargı oluşturdu tabi haklısın ama melek gibidir, kötülüğumuzu istemez hiç demisti

Eğer birlikte eğlenip aynı zamanda önemli kararları da birlikte alabilecekseniz (örneğin araba almak borç almak kredi çekmek ev almak vs gibi maddiyatı ilgilendiren) o halde izlemeniz gereken yol basit, iş evlilikten açılırsa ailesiyle ilgili endişeleri dile getirip bu tarz durumlarla karşılaşmayı istemediğinizi söylemek. Hatta beni ailenle karşı karşıya getirme laf getirince ben soğuyorum o zaman birlikte olmak da istemiyorum, annenle aramda bir sorun varsa ve annen benim hakkımda sana bir şeyler diyorsa bunu bana getirme kendi içinizde halledin, ha olur da annen doğrudan bana söylerse benim cevabım da böyle olacaktır, arkamda durmanı bekliyorum de.
Arkanda durmazsa ilişkiye devam etme çünkü bu ilerleyen sürecin bir fragmanı olacak.

Neden her yaptığından annesinin haberi oluyor,ya sosyal medeyadan takip ediyor yada oğluşu foto gösteriyor annesine.
Yalana başvurması bile çok irrite edici..

Melek mi,ayaklı şeytan olmasın sakın.

Haklı olabilirsiniz fakat çocukluğumdan beri beraberiz ve bir bağımız var bunu kesip atmak inanın hiç kolay değil, hele de aşırı duygusal bir insansaniz
Dogru haklisiniz, kolay degildir. Madem öyle, bırakın müstakbel kayinvalideniz size karışsın. Sonuçta aşkın önüne hiçbir şey geçemez. Eski hayatınızdan vazgeçin, siz istemeseniz de vazgecirecekler nasilsa, rızanızla vazgeçin daha az zorlanırsınız. Kayınvalideniz, görümcenizle gezer, evlerini temizlersiniz hep beraber. Onların hayatına alışmak için şimdiden kendinizi eğitin. Onlar gibi yaşayın. Eminim mutlu olursunuz

Tam da sizin dediğiniz tarzda bir konuşma yapmayı planlıyorum. Yani daha önce konuşmadım değil konuştum tabiki. Ama her şeyin daha net olmasını istiyorum. Bu süreç beni bir hayli şimdiden yıprattı. İnanır misiniz her kız gibi önceden acaba gelinliğim nasıl olcak vs böyle güzel hayaller kurardım artık hiçbiri çekici gelmiyor. Düğün gelinlik vs dendiğinde aklıma yaşanacak tartışmalar geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…