• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailecek hastayız 😷

Doktor antibiyotiği bitirin dedi.

Doktor antibiyotiği bitirin dedi. Ateş 39-40 arası gidip geliyor :KK43:
İyiye gittiğini gösteren tek şey arada 38leri görmemiz sanırım o da kısa sürüyor hemen yükseliyor. Atlet kilot böyleler düşmüyor ateşleri. Küçüğe iki tane dönüşümlü ateş düşürücü veriyorum büyüğe 3 tane dönüşümlü veriyorum.
İnşallah birkaç güne toparlarlar.

Ateşlendiklerinde,
1) sakin ol
2) çocuğunun ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver (bu yüksekliğe kadar ateş bagisikligi destekler)
4) temiz hava oksijen almasını sağla (çünkü vücudun oksijen ihtiyacı artar, solunum sıklaşır)
5) (tüm bunlara rağmen) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarım saat boyunca banyo fıskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek ıslat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
Ek.1) ateş düşürücü mümkünse calpol olsun. Dolven karacigerde çözülüyor ve karaciğer enzimlerini bozuyor. Fakat 8 saatten daha önce ateş peak yaptıysa (en erken) 4 saat aralıklarla dönüşümlü verilebilir
Ek.2) ateş 3 gün (72 saat) sonunda halen devam ediyorsa dr.a gotur
6) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
7) yüksek ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
8) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
9) tum bu surec boyunca sakin ol.

Allah yavrularınıza acil şifa versin. Size de güç kuvvet. Hamilesiniz, kendinize dikkat edin.

İnşallah birkaç güne toparlarlar.

Ateşlendiklerinde,
1) sakin ol
2) çocuğunun ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver (bu yüksekliğe kadar ateş bagisikligi destekler)
4) temiz hava oksijen almasını sağla (çünkü vücudun oksijen ihtiyacı artar, solunum sıklaşır)
5) (tüm bunlara rağmen) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarım saat boyunca banyo fıskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek ıslat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
Ek.1) ateş düşürücü mümkünse calpol olsun. Dolven karacigerde çözülüyor ve karaciğer enzimlerini bozuyor. Fakat 8 saatten daha önce ateş peak yaptıysa (en erken) 4 saat aralıklarla dönüşümlü verilebilir
Ek.2) ateş 3 gün (72 saat) sonunda halen devam ediyorsa dr.a gotur
6) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
7) yüksek ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
8) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
9) tum bu surec boyunca sakin ol.

Allah yavrularınıza acil şifa versin. Size de güç kuvvet. Hamilesiniz, kendinize dikkat edin.
Emek verip bunca şeyi madde madde yazdığınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Bugün 3.gün küçük oğlum çok kötü gözleri kanlanmış şişmiş zaten şişti. Ateş devam ediyor çok huysuz kendini yerlere atıyor aslında çok sakindir :( bugün biraz daha sabredicem umarım düzelir

Emek verip bunca şeyi madde madde yazdığınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Bugün 3.gün küçük oğlum çok kötü gözleri kanlanmış şişmiş zaten şişti. Ateş devam ediyor çok huysuz kendini yerlere atıyor aslında çok sakindir :KK43: bugün biraz daha sabredicem umarım düzelir
Çok iyi anlıyorum endişenizi.
Ateşten çok çektim. Büyük kizim 11aylık,16aylık ve 6.5 yaşında yüksek ateşe bağlı havale geçirdi. Bu nedenle, bu bilgileri yavrusunun ateşi nedeniyle içi yanan hangi anne olsa paylaşıyorum forumda. Daha önce de yazmıştım. Yaşadıklarımdan öğrendiğim en önemli şey: endişe bizi çocuğumuza yardımdan alıkoyuyor. Sakin olup ateş takibi yapmak önemli. İyileşecek benim güzel oğlum,canının çektiği bir şey var mı hazırlayayım, bak biraz düşmüş ateşin. Hadi gel bir daha elini yüzünü ıslatalım. Su içmen de seni rahatlatır. Biraz da temiz hava alalım, sen şu çarşafı üzerine ört, ben biraz pencereyi açayım. Oyun oynamak ister misin.... gibi rahatlatıcı sakin konuşmalar da işe yarıyor.

Çarşamba gününden beri benim de büyük kızım ateşli. 39.5-40.2 arası değişen ateşi var. 3 saatte bir yükseliyordu, şimdi 5 saate uzadı. Dr boğaz enfeksiyonu dedi. Antibiyotik başlandı.

3 gün bitmesine rağmen düzelme olmazsa ilaç işe yaramıyordur. Dr bunu ya değiştirmeli ya da başka bir tedavi düzenlemeli. Ateşinin sebebini tespit edip ona göre tedavi edilmeli.

Geçen yıl küçük kızım aynen dediğiniz gibi antibiyotiğe rağmen 40ı bulan ateş ile rahatsızdır. 4.gün antibiyotik işe yaramamış deyip onu kestiler, hastaneye yatırıp daha kuvvetli başka bir antibiyotikle tedaviye başladılar. Bilmiyorum özele ya da acile mi götürüyorsunuz ama, lütfen özele değil de devlet hastanesine çocuk saglığı ve hastalıkları Dr.una muayeneye götürün.

Kaç gündür ateşli,
ateşi kaç saatte bir pik yapıyor,
ateş düşürücü ve antibiyotiğe rağmen hiçbir düzelme olmuyor mu,
38in altına inmiyor mu
Çocuk perişan oldu, artık çok huzursuz diye anlatın.

Keşke yatış verseler size iki çocuğunuzla birlikte. Hemşireler ateşini takip etse. Serum ile ateşi düşse. Siz de çocuklar da rahatlasa.

Düzelmeye başlayınca haber verin olur mu. Allah tüm hasta yavrularımıza şifa versin.

Emek verip bunca şeyi madde madde yazdığınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Bugün 3.gün küçük oğlum çok kötü gözleri kanlanmış şişmiş zaten şişti. Ateş devam ediyor çok huysuz kendini yerlere atıyor aslında çok sakindir :( bugün biraz daha sabredicem umarım düzelir
Doktora götürdü eşim bugün yeniden, ilacının birini değiştirmiş. Serum vermiş. Ciğer filmi falan çekilmiş

Doktora götürdü eşim bugün yeniden, ilacının birini değiştirmiş. Serum vermiş. Ciğer filmi falan çekilmiş
Bende bugün verdiği ilacın içeriğine baktım influenza virüsü yazıyordu doktor anladı sanırım bizi endişelendirmek istemedi domuz gribi felan diye bugün daha iyiler ateşleri 38 e düştü çok şükür gerekli ilacı vermiş doktor

Çok iyi anlıyorum endişenizi.
Ateşten çok çektim. Büyük kizim 11aylık,16aylık ve 6.5 yaşında yüksek ateşe bağlı havale geçirdi. Bu nedenle, bu bilgileri yavrusunun ateşi nedeniyle içi yanan hangi anne olsa paylaşıyorum forumda. Daha önce de yazmıştım. Yaşadıklarımdan öğrendiğim en önemli şey: endişe bizi çocuğumuza yardımdan alıkoyuyor. Sakin olup ateş takibi yapmak önemli. İyileşecek benim güzel oğlum,canının çektiği bir şey var mı hazırlayayım, bak biraz düşmüş ateşin. Hadi gel bir daha elini yüzünü ıslatalım. Su içmen de seni rahatlatır. Biraz da temiz hava alalım, sen şu çarşafı üzerine ört, ben biraz pencereyi açayım. Oyun oynamak ister misin.... gibi rahatlatıcı sakin konuşmalar da işe yarıyor.

Çarşamba gününden beri benim de büyük kızım ateşli. 39.5-40.2 arası değişen ateşi var. 3 saatte bir yükseliyordu, şimdi 5 saate uzadı. Dr boğaz enfeksiyonu dedi. Antibiyotik başlandı.

3 gün bitmesine rağmen düzelme olmazsa ilaç işe yaramıyordur. Dr bunu ya değiştirmeli ya da başka bir tedavi düzenlemeli. Ateşinin sebebini tespit edip ona göre tedavi edilmeli.

Geçen yıl küçük kızım aynen dediğiniz gibi antibiyotiğe rağmen 40ı bulan ateş ile rahatsızdır. 4.gün antibiyotik işe yaramamış deyip onu kestiler, hastaneye yatırıp daha kuvvetli başka bir antibiyotikle tedaviye başladılar. Bilmiyorum özele ya da acile mi götürüyorsunuz ama, lütfen özele değil de devlet hastanesine çocuk saglığı ve hastalıkları Dr.una muayeneye götürün.

Kaç gündür ateşli,
ateşi kaç saatte bir pik yapıyor,
ateş düşürücü ve antibiyotiğe rağmen hiçbir düzelme olmuyor mu,
38in altına inmiyor mu
Çocuk perişan oldu, artık çok huzursuz diye anlatın.

Keşke yatış verseler size iki çocuğunuzla birlikte. Hemşireler ateşini takip etse. Serum ile ateşi düşse. Siz de çocuklar da rahatlasa.

Düzelmeye başlayınca haber verin olur mu. Allah tüm hasta yavrularımıza şifa versin.
Ateşleri düşmeye başladı çok şükür :)
Doktorun verdiği şurubu ayrıntılı okudum influenza virüsü tedavi edici yazıyor. Sanırım ilaç iyi gelmeye başladı. Anlayışınıza ince düşüncenize teşekkür ederim güzel anne Allah yavrularımızı hep iyi yapsın :) Şu an bende hastayım korkuyorum aynı virüse yakalanmaktan çünkü gebeyim. İlaç da içemiyorum :(

Burundan sürüntü alıyorlar ve 1 saat içinde sonuç çıkıyor .ilk belirtisi düşmeyen ateş .40 deeecyi bulup zprlayaniliypr .doktora bu testi istediğinizi söyleyin .tedavisi farklı ;hatta duruma göre aile tedavisi yapılıyor ;hasta olmayan aile bireylerine de ilaç veriliyor .
Verdiği ilacın içeriğini okudum şimdi ayrıntılı bir şekilde influenza virüsü içinmiş. Çok şükür daha iyiler en azından ateşleri düşmeye başladı. Doktor ilacını yazmış çok şükür size de teşekkür ederim aydınlattığınız için :)

Amazing family Amazing family naptınız ;gittiniz mi doktora ?
Tekrar gitmedim çünkü verdiği ilacın içeriğini okudum doktor bize zaten influenza virüsü için olan ilacı vermiş. Ateşleri de ilacın 2.günü gecesi biraz düştü şimdi hiç yok çok şükür. Vücut ağrısı,öksürük,burun akıntısı devam ediyor

Tekrar gitmedim çünkü verdiği ilacın içeriğini okudum doktor bize zaten influenza virüsü için olan ilacı vermiş. Ateşleri de ilacın 2.günü gecesi biraz düştü şimdi hiç yok çok şükür. Vücut ağrısı,öksürük,burun akıntısı devam ediyor
Çok şükür 🙏
İnfluenza ciddi salgın bu aralar .Bir arkadaşıma doktoru şöyle demiş ;eğer influenza ilacı kullandığında ateşi 3. Günde düşmüyorsa tekrar doktora gidilmesi gerekir yoksa ardında zatürre geliyor demektir .(sizin için yazmadım ama genel bilgi olsun istedim )

Back