• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailecek hastayız 😷

Bunu acaba 1 yasindaki kizima yapabilir miyim ki? Oksuruk bizi de mahvetti. 1 haftadir gecmiyor bu grip. Ates de cabasi. Aksam 10.30dan beri anca 37.5a dusurebildim kizin atesini. O da arada oynuyo yine. 37.7 37.8 falan.
Biktim bu gripten ne betermis bu seferki virus 😷🤦‍♀️
Dört yaşındaki çocuğuna yapmış bu hanım. Bence sorun olmaz ama siz yine de başkalarına da danışın. Deneyen illaki vardır forumda.

Gecenlerde biz de aynı şekilde ailecek hastalandik. 3 aylik bebegim bile 38 dereceyi gecti atesi. Ateş dusuruculerle dusuyordu ama tekrar cikiyordu. Sukur gecti su an.
Cocuklar kac gundur atesli? Bir de kac yasindalar?
Tam 2 gündür ateşliler en düşük hali 38 40 ları görüyoruz biri 2 diğeri 6 yaşında

Tekrar götürmeli mi dersiniz bende çok endişeliyim bir kaç gün bekleyip götüreceğim
Ben götüreceğim, acayip bir salgın var duyduğum herkes hasta. Bizim kan tahlili falann yapılmadı. Bugün ateşi 38.7 lerde gezdi. 37.5 da ateşi yokmuş gibi gezdi çocuk yüksek ateşe o kadar alışmış ki.

Doktor antibiyotiği bitirin dedi.
Geçmiş olsun. 10 gün olmuş antibiyotik etki etmemişse, ilacı değiştirmek gerekiyor olabilir. Viral birşeyde zaten antibiyotik fayda etmez. Acil yerine, devlet hastanesi çocuk hastalıkları bölümüne götürmenizi tavsiye ederim. Ateş 38.5i geçmiyorsa endişe etmeyin. 39-40larda ise ateş takibi yapın. Kaç saatte bir yükseliyor? Ateş düşürücü fayda ediyor mu? Ateşin yükselme zamanı gittikçe artıyor mu? Mesela 3 saatte bir 39 olurken 5 saate çıktı mı... 8 saate çıktı mı? Eğer zaman genişliyor sa iyileşiyordur
Geçmiş olsun. 10 gün olmuş antibiyotik etki etmemişse, ilacı değiştirmek gerekiyor olabilir. Viral birşeyde zaten antibiyotik fayda etmez. Acil yerine, devlet hastanesi çocuk hastalıkları bölümüne götürmenizi tavsiye ederim. Ateş 38.5i geçmiyorsa endişe etmeyin. 39-40larda ise ateş takibi yapın. Kaç saatte bir yükseliyor? Ateş düşürücü fayda ediyor mu? Ateşin yükselme zamanı gittikçe artıyor mu? Mesela 3 saatte bir 39 olurken 5 saate çıktı mı... 8 saate çıktı mı? Eğer zaman genişliyor sa iyileşiyordur
Doktor antibiyotiği bitirin dedi. Ateş 39-40 arası gidip geliyor :(
İyiye gittiğini gösteren tek şey arada 38leri görmemiz sanırım o da kısa sürüyor hemen yükseliyor. Atlet kilot böyleler düşmüyor ateşleri. Küçüğe iki tane dönüşümlü ateş düşürücü veriyorum büyüğe 3 tane dönüşümlü veriyorum.

Organik zeytin yagi nerde bulcam simdi gece gece 🤦‍♀️ Riviera olmaz yazmis kadin. Tuh ya 😥
Yine de yapın bence, illaki etki eder. Ya da şunlardan birini yapın isterseniz.

Bir de şu sayıyı çocuğunuzun koluna yazın. 3396815

Tam 2 gündür ateşliler en düşük hali 38 40 ları görüyoruz biri 2 diğeri 6 yaşında
2 yasindaki oglum birkac ay once cok ateslendi. Baya inatci bir atesti. Acile goturduk. Bogaz enfeksiyonu var dedi ve antibiyotik yazdi. Uc gunden sonra sabah bir uyandi, yuzunde ve vucudunun bazi yerlerinde kirmizi kirmizi lekeler olmus. Cocuk doktoruna goturduk hemen. Durumu anlattim. 6. Hastalik bu dedi. Hayatimda ilk kez duydum. Bu yastaki cocuklarda gorulur, bir haftada kendi kendine gecer, antibiyotik kullanma, atesi olursa ates dusurucu ver sadece dedi. Belki sizde de ayni durum olabilir diye sordum. Bir takip edin bakalim. Bu arada korkulacak birsey degil,kizamigin bir alt versiyonu, daha hafif haliymis. Umarim tez zamanda atlatirlar. Cok cok gecmis olsun.

2 yasindaki oglum birkac ay once cok ateslendi. Baya inatci bir atesti. Acile goturduk. Bogaz enfeksiyonu var dedi ve antibiyotik yazdi. Uc gunden sonra sabah bir uyandi, yuzunde ve vucudunun bazi yerlerinde kirmizi kirmizi lekeler olmus. Cocuk doktoruna goturduk hemen. Durumu anlattim. 6. Hastalik bu dedi. Hayatimda ilk kez duydum. Bu yastaki cocuklarda gorulur, bir haftada kendi kendine gecer, antibiyotik kullanma, atesi olursa ates dusurucu ver sadece dedi. Belki sizde de ayni durum olabilir diye sordum. Bir takip edin bakalim. Bu arada korkulacak birsey degil,kizamigin bir alt versiyonu, daha hafif haliymis. Umarim tez zamanda atlatirlar. Cok cok gecmis olsun.
Altıncı hastalık geçirdik maalesef o olamaz yine de sağ olun

Geçmis olsun acil şifalar.
3 hafta önce benim çocuklarımda hastalandı. Ikisine de 1er gün arayla serum takıldı hatta. Hatta oğlumda ishal ve kusma da vardı. Adenovirüs ve influenza salgını var diyip ilk o testleri yapmıştı doktor. Ikiside yoktu oğlumda ama aklınızda olsun,bakılmadıysa baktırın belki bu ikisinden biri de olabilir.

Herkese iyi akşamlar diliyorum
Başlıkta belirttiğim gibi ailecek hastayız. 10 gün önce büyük oğlumun boğazlarındaki iltihap nedeniyle antibiyotik tedavisine başladık soğuş algınlığı da vardı ama ateş yoktu. Bu arada küçük de gripti ama ilaçsız atlatmaya çalıştık. Rutin doktor muayenesinde kulakları kızarık olduğu için düşük doz antibiyotik başladık küçüğe de. Bu arada eşim çok kötü hastalandı Boğaz iltihabı ağır bir grip antibiyotik kullandığı halde yataktan kalkamadı yeni yeni toparlıyor.
Çocuklar iyi olmak yerine günden güne kötüye gittiler ve dün asla düşüremediğim bir ateş başladı ikisinde de. Ne yaptıysam düşmedi en son gece acile götürdük. Kan,idrar,akciğer grafisi her şeye bakıldı çok şükür temiz. Doktor ağır bir soğuk algınlığı geçirdiklerini söyledi ilaç yazdı. Bugün hala ateşliler ve soğuk duş bile fayda etmiyor. Çaresiz düşürmeye çalışıyorum baygın yatıyorlar ve ben kahroluyorum onları böyle gördükçe :/
Neden bu kadar ateşleniyorlar iltihap yok kan temiz neden !
Etrafta böyle virüs olduğu söyleniyor ama 10 gündür antibiyotik hiç mi işe yaramaz.
Bunlara ek evde de sürekli nane limon,c vitaminli meyveler,sebzeler çok dikkat ediyorum yedirip içiriyorum ama yok geçmiyor ...
Önemli bir şey olabilir mi ? Atlanılan bir şey ? Kızlar ne olur beni ferahlatın , aydınlatın ...
Ateşleri niye düşmüyor olabilir???
Sizin bulunduğunuz şehirde var mı bilmem ama benim şehrimde şuan felaket salgın var. Ve anlattığınız gibi iğneye ilaca uşa rağmen düşmeyen ateş. Çocuklar genelde hastanede yatıyor. Ama viral bir durum olduğu için antibiyotk verilmiyor içene de fayda etmıyor zaten. Çocuklar dahanda kötüye gidiyorsa serum takviyesi yaptırın vücutları su kaybetmesin.

Herkese iyi akşamlar diliyorum
Başlıkta belirttiğim gibi ailecek hastayız. 10 gün önce büyük oğlumun boğazlarındaki iltihap nedeniyle antibiyotik tedavisine başladık soğuş algınlığı da vardı ama ateş yoktu. Bu arada küçük de gripti ama ilaçsız atlatmaya çalıştık. Rutin doktor muayenesinde kulakları kızarık olduğu için düşük doz antibiyotik başladık küçüğe de. Bu arada eşim çok kötü hastalandı Boğaz iltihabı ağır bir grip antibiyotik kullandığı halde yataktan kalkamadı yeni yeni toparlıyor.
Çocuklar iyi olmak yerine günden güne kötüye gittiler ve dün asla düşüremediğim bir ateş başladı ikisinde de. Ne yaptıysam düşmedi en son gece acile götürdük. Kan,idrar,akciğer grafisi her şeye bakıldı çok şükür temiz. Doktor ağır bir soğuk algınlığı geçirdiklerini söyledi ilaç yazdı. Bugün hala ateşliler ve soğuk duş bile fayda etmiyor. Çaresiz düşürmeye çalışıyorum baygın yatıyorlar ve ben kahroluyorum onları böyle gördükçe :/
Neden bu kadar ateşleniyorlar iltihap yok kan temiz neden !
Etrafta böyle virüs olduğu söyleniyor ama 10 gündür antibiyotik hiç mi işe yaramaz.
Bunlara ek evde de sürekli nane limon,c vitaminli meyveler,sebzeler çok dikkat ediyorum yedirip içiriyorum ama yok geçmiyor ...
Önemli bir şey olabilir mi ? Atlanılan bir şey ? Kızlar ne olur beni ferahlatın , aydınlatın ...
Ateşleri niye düşmüyor olabilir???
Bizde ailecek hastayız çocukların ateşi ilaçla düşüyor sonra tekrar yükseliyor bi haftayı geçti
Mahvolduk hepimiz
Sürekli yüksek ateş herşeyi temiz ama ateş gecmiyor

Ďr kadir tugcu cocuk doktoru googleyin hanimlar... yanlis tedaviler sonucu cocuklari daha cok hasta eden adi doktor diye goturdugumuz bosyere ne kadar cok antibiyotik kullandiginizi ogrenin....ben 2 yil once tesadufen cocugum 3 kutu anbiyotigi pes pese verip iyilesmeyen çocuğum googleden nasil iyilestirebilirim diye arastirma yaparken buldum 2 yildir hic ilac vermiyorum daha az hasta oluyor hafif atlatiyor bagisikligi guclendi allah ondan razi olsun....

Back