• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailecek hastayız 😷

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.485
208
Herkese iyi akşamlar diliyorum
Başlıkta belirttiğim gibi ailecek hastayız. 10 gün önce büyük oğlumun boğazlarındaki iltihap nedeniyle antibiyotik tedavisine başladık soğuş algınlığı da vardı ama ateş yoktu. Bu arada küçük de gripti ama ilaçsız atlatmaya çalıştık. Rutin doktor muayenesinde kulakları kızarık olduğu için düşük doz antibiyotik başladık küçüğe de. Bu arada eşim çok kötü hastalandı Boğaz iltihabı ağır bir grip antibiyotik kullandığı halde yataktan kalkamadı yeni yeni toparlıyor.
Çocuklar iyi olmak yerine günden güne kötüye gittiler ve dün asla düşüremediğim bir ateş başladı ikisinde de. Ne yaptıysam düşmedi en son gece acile götürdük. Kan,idrar,akciğer grafisi her şeye bakıldı çok şükür temiz. Doktor ağır bir soğuk algınlığı geçirdiklerini söyledi ilaç yazdı. Bugün hala ateşliler ve soğuk duş bile fayda etmiyor. Çaresiz düşürmeye çalışıyorum baygın yatıyorlar ve ben kahroluyorum onları böyle gördükçe :/
Neden bu kadar ateşleniyorlar iltihap yok kan temiz neden !
Etrafta böyle virüs olduğu söyleniyor ama 10 gündür antibiyotik hiç mi işe yaramaz.
Bunlara ek evde de sürekli nane limon,c vitaminli meyveler,sebzeler çok dikkat ediyorum yedirip içiriyorum ama yok geçmiyor ...
Önemli bir şey olabilir mi ? Atlanılan bir şey ? Kızlar ne olur beni ferahlatın , aydınlatın ...
Ateşleri niye düşmüyor olabilir???

Bu yıl herkes gribinin uzun surmesinden şikayetçi. Zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp, sarimsagini süzüp ayak altlarına sürün oksurukleri varsa, iyi gelecektir.

Oğlum geçen hafta perşembe ateşlendi, cumartesi doktora götürdük. Antibiyotik ve bir sürü ilaç verdi. Cumartesi düştü ateş. Ama bugün sil baştan ateş geri geldi. Üstelik öksürük de arttı. Yarın yeniden götüreceğim. Bir haftalık antibiyotiğin hiç bir faydası olmadı bizde de malesef

Çok geçmiş olsun.
Evet salgın varmış.
16 aylık oğlum ctesi hastalandı ani ateş kusma... çocuk dr salgın var dedi. Akşamına 41 derece ateşle acile gittik serumla kendimize geldik. Fakat 4 gün ateş hiç düşmedi.
Şimdi de öksürük başladı. Eşim, babam, çalıştığım iş yerinde en az 5 kişi çok ciddi hasta.
Atlanan bir şey yoktur endişelenmeyin.

Oğlum geçen hafta perşembe ateşlendi, cumartesi doktora götürdük. Antibiyotik ve bir sürü ilaç verdi. Cumartesi düştü ateş. Ama bugün sil baştan ateş geri geldi. Üstelik öksürük de arttı. Yarın yeniden götüreceğim. Bir haftalık antibiyotiğin hiç bir faydası olmadı bizde de malesef
Tekrar götürmeli mi dersiniz bende çok endişeliyim bir kaç gün bekleyip götüreceğim

Gecenlerde biz de aynı şekilde ailecek hastalandik. 3 aylik bebegim bile 38 dereceyi gecti atesi. Ateş dusuruculerle dusuyordu ama tekrar cikiyordu. Sukur gecti su an.
Cocuklar kac gundur atesli? Bir de kac yasindalar?

O ne ki ? İlk defa duydum. Rutin kan alındı öyle bir testten söz etmedi doktor
Burundan sürüntü alıyorlar ve 1 saat içinde sonuç çıkıyor .ilk belirtisi düşmeyen ateş .40 deeecyi bulup zprlayaniliypr .doktora bu testi istediğinizi söyleyin .tedavisi farklı ;hatta duruma göre aile tedavisi yapılıyor ;hasta olmayan aile bireylerine de ilaç veriliyor .

Herkese iyi akşamlar diliyorum
Başlıkta belirttiğim gibi ailecek hastayız. 10 gün önce büyük oğlumun boğazlarındaki iltihap nedeniyle antibiyotik tedavisine başladık soğuş algınlığı da vardı ama ateş yoktu. Bu arada küçük de gripti ama ilaçsız atlatmaya çalıştık. Rutin doktor muayenesinde kulakları kızarık olduğu için düşük doz antibiyotik başladık küçüğe de. Bu arada eşim çok kötü hastalandı Boğaz iltihabı ağır bir grip antibiyotik kullandığı halde yataktan kalkamadı yeni yeni toparlıyor.
Çocuklar iyi olmak yerine günden güne kötüye gittiler ve dün asla düşüremediğim bir ateş başladı ikisinde de. Ne yaptıysam düşmedi en son gece acile götürdük. Kan,idrar,akciğer grafisi her şeye bakıldı çok şükür temiz. Doktor ağır bir soğuk algınlığı geçirdiklerini söyledi ilaç yazdı. Bugün hala ateşliler ve soğuk duş bile fayda etmiyor. Çaresiz düşürmeye çalışıyorum baygın yatıyorlar ve ben kahroluyorum onları böyle gördükçe :/
Neden bu kadar ateşleniyorlar iltihap yok kan temiz neden !
Etrafta böyle virüs olduğu söyleniyor ama 10 gündür antibiyotik hiç mi işe yaramaz.
Bunlara ek evde de sürekli nane limon,c vitaminli meyveler,sebzeler çok dikkat ediyorum yedirip içiriyorum ama yok geçmiyor ...
Önemli bir şey olabilir mi ? Atlanılan bir şey ? Kızlar ne olur beni ferahlatın , aydınlatın ...
Ateşleri niye düşmüyor olabilir???

Antibiyotik kullanimindan 2 saat sonra probiyotik vermeniz lazim ki bagirsak florasi hasar gormesin.
Ates dusuruculeri donusumlu verin, hep ayni ates dusurucu degil 2-3 fakli ates dusrucuyu vermeniz lazim 3-4 saat aralikla.
Antibiyotikleri bitince sogan surubu yapip icirmenzi oneririm, turp gibi olurlar.
Surup icin bir buyuk boy sogani kapakli bir cam kavanoza yemeklik gibi kesin, ustune 5-6 kasik seker atin, goz karari zeytinyagi ekleyin, calkalayip agzini kapatin.
6 saat kadar oda sicakliginda bekletin, sekerle sogan ozlessin,spgan suyunu zeytinyagina salsin, ondsn sonra gunde bikac kasik bu yagdan verin cocuklara.
3 gunde bir yenisini yapin ve serin yerde muhafaza edin eksimesin

Kanda enfeksiyon yok ise viral hastaliktir. Antibiyotik durumu sadece kotulestirir demisti bizim doktorumuz bize 6. Hastalikta. Belki sizin ki de oyle birseydir.

Benim oglumda atesli sali gununden beri 40dereceyi gorduk sabah aksam acildeydik ordaki cocuklarin hepsinin gozleri kipkirmiziydi apartmandaki cocuklarin cogu ayni durumda okuldaki cocuklarda ayni 20 kisilik siniftan 7 tanesini gidebiliyo su anda benim oglumunda hala 38lerde seyrediyo serum biraz rahatlatti ama yinede fena:((

Geçmiş olsun. 10 gün olmuş antibiyotik etki etmemişse, ilacı değiştirmek gerekiyor olabilir. Viral birşeyde zaten antibiyotik fayda etmez. Acil yerine, devlet hastanesi çocuk hastalıkları bölümüne götürmenizi tavsiye ederim. Ateş 38.5i geçmiyorsa endişe etmeyin. 39-40larda ise ateş takibi yapın. Kaç saatte bir yükseliyor? Ateş düşürücü fayda ediyor mu? Ateşin yükselme zamanı gittikçe artıyor mu? Mesela 3 saatte bir 39 olurken 5 saate çıktı mı... 8 saate çıktı mı? Eğer zaman genişliyor sa iyileşiyordur

Benim oglumda atesli sali gununden beri 40dereceyi gorduk sabah aksam acildeydik ordaki cocuklarin hepsinin gozleri kipkirmiziydi apartmandaki cocuklarin cogu ayni durumda okuldaki cocuklarda ayni 20 kisilik siniftan 7 tanesini gidebiliyo su anda benim oglumunda hala 38lerde seyrediyo serum biraz rahatlatti ama yinede fena:KK43:(
Size de burundan sürüntü alıp test yapmadılar mi?

Bu yıl herkes gribinin uzun surmesinden şikayetçi. Zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp, sarimsagini süzüp ayak altlarına sürün oksurukleri varsa, iyi gelecektir.
Bunu acaba 1 yasindaki kizima yapabilir miyim ki? Oksuruk bizi de mahvetti. 1 haftadir gecmiyor bu grip. Ates de cabasi. Aksam 10.30dan beri anca 37.5a dusurebildim kizin atesini. O da arada oynuyo yine. 37.7 37.8 falan.
Biktim bu gripten ne betermis bu seferki virus 😷🤦‍♀️

Size de burundan sürüntü alıp test yapmadılar mi?
Akciger filmi cektiler kan ve idrar tahlili yaptilar kaninda enf var ayrica bogaz iltihabida var enfrksiyon akcigere inmis antibiyotik bitince gecmezse diye bir tane de igne yazdi deposilin onuda yaptrmadan once alerjisi varmi yokmu ona baktrcam

Back