• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile terapisi mi veda mı?

kitapkurdu1991

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
97
105
8
Uzun yazabilirim ama nolur özet falan okuyun vaktiniz yoksa 😁
Biz hemen hemen 4 senedir evliyiz çocuk yok. İyi şeyleri yazayım önce. Büyük kavgalar, şiddet, aldatma, kv kp müdahalesi, kötü alışkanlıklar ikimizde de yok. Hayattaki hedeflerimiz ve hayallerimiz aynı. Ev işleriyle ilgili sıkıntılarımız vardı. Konuşup buzdolabına haftalık liste asıp şimdilik çözdük gibi görünüyor. Peki ben neden huzursuz hissediyorum? Şimdi birkaç örnek vericem.

•Biz sevgiliyken aynı evde yaşamadık ve ben aşırı heyecanlıydım evlenince aynı evin içinde olucaz diye. Genelde anlaşıyoruz ama ben hâlâ adapte olamadım. Sıkıntılı mıyım neyim anlamadım kendimi.
• Eşim sürekli beni bazı konularda eğitmeye çalışıyor ve ben sinir oluyorum buna. Mesela ayda bir iki kere tatlı sipariş ederim. Birkaç gün önce yine edecekken "ya napıyorsun paranı biriktir" dedi. Kredi kartı benim, ekstresini ben ödüyorum, yorularak çalışan da benim. Küçük bir tatlı alamayacak mıyım.
• Ailesinde bir türlü "kabul" edilmiş hissetmiyorum. Düğün hediyesi falan zaten almadım ama onu da geçtim, hasta olduğumda ya da doğum günlerimde falan pek sallanmadım. Ha mesafenin kendi selametime olduğunu biliyorum evet. Ama çocukluktan sevgi eksikliği mi ne bileyim ya içime sinmiyor bir türlü.
• Eşimle aramızda aman aman bir yaş farkı yok ama benden önce gezip ettiği için hayat tecrübesi benden fazla. En son yine böyle bana bir şeyler dikte etmeye çalışınca, "ya acaba senin benden daha tecrübeli birine mi ihtiyacın var" dedim. O da bilmiyorum dedi. Öyle mutsuz uyuduk. Sabah terfi için mülakatı vardı ve üzüldüğü için kötü geçmiş falan. Yani gamsız da değil kafasına takıyor.

• Saçma bir ayrıntı ve inandığımdan da değil ama yine yazıcam. Biz bu kiralık eve 8 ay önce taşındık. Bari her şey elimizin altında olsun diye eşimin ailesinin evinden eski albümlerini falan almaya gittik. Küçük bir kutu işte içinde eski karneler, devlet dairelerinde yapılan kâğıtlar var. Bir köşede dursun diye bıraktık açıp incelemedik 8 ay. Geçen gün açtık içinde böyle eski alfabeden bazı kelimelerin yazıldığı bir kâğıt çıktı. Ritüel gibi bir şey. Kâğıt da eski bir kâğıt yani belli 20-30 yılı var. Kimin için yapılmış bilmiyoruz. Eski alfabe bilen bir arkadaşımıza incelesin diye sorduk. Evde tutmayın karanlık işler dedi. Yırttık attık ama evi etkiledi mi bilmiyorum ya cidden saçma düşününce.
• Gördüğünüz gibi üstüne basıp aha da sebep bu diyebileceğim bir şey yok ama huzurlu hissetmiyorum. Birbirimizin vaktini de alalım istemiyoruz ama seviyoruz da. Yani dile getiriyoruz sevgimizi hep. Sizce aile terapisi mi olmalı? Yoksa cidden bir yere varamaz mıyız?

Yok kendi ailem taktı sadece.
Düzenleme: Ben ailesini kast ettim yapmadılar diye bu arada. Eşim kendi birikmiş maaşıyla hediye yapmıştı.
Anladım. Yinede keske isteseymissiniz bana deger vermiyomusunuz diye sakayla karısık laf sokup emrivakiyle aldırsaymıssınız. İnsanlar para harcadıgını daha cok ciddiye alıyor seger veriyor.
Onun dısında diger konularınızı okuyayım dedim cünkü bu konuda bi sorun yok gibi ama aslında varmıs.
Esiniz sanki ögrenci evine ev arkadasiyla cıkmıs da ailesini ziyarete ana baba evine gidiyor gibi davranıyor. Tabiki de aile gibi hissetmezsiniz sizi cekirdek ailesi görmüyor anne babasını görüyor.
Anne babasına düskünlügü gecer mi bilemiyorum tabii ama terapiste gitmekte fayda var insanın yuvasında sahipsiz hissetmesi kötü histir katlanmak zorunda degilsiniz.

Anladım. Yinede keske isteseymissiniz bana deger vermiyomusunuz diye sakayla karısık laf sokup emrivakiyle aldırsaymıssınız. İnsanlar para harcadıgını daha cok ciddiye alıyor seger veriyor.
Onun dısında diger konularınızı okuyayım dedim cünkü bu konuda bi sorun yok gibi ama aslında varmıs.
Esiniz sanki ögrenci evine ev arkadasiyla cıkmıs da ailesini ziyarete ana baba evine gidiyor gibi davranıyor. Tabiki de aile gibi hissetmezsiniz sizi cekirdek ailesi görmüyor anne babasını görüyor.
Anne babasına düskünlügü gecer mi bilemiyorum tabii ama terapiste gitmekte fayda var insanın yuvasında sahipsiz hissetmesi kötü histir katlanmak zorunda degilsiniz.
Haklısınız. Bu konuda özeleştiri yapmam gerekirse ben evin kızı gibi falan davranmadım. Forumda öyle konular okudum ki kendimi ezdirmekten korktum. Belki onlar da bana bu yüzden gıcık olmuşlardır. Karşılıklı saygılıyız yine de hiç tartışmadım ne kv ile ne de kp ile.

Haklısınız. Bu konuda özeleştiri yapmam gerekirse ben evin kızı gibi falan davranmadım. Forumda öyle konular okudum ki kendimi ezdirmekten korktum. Belki onlar da bana bu yüzden gıcık olmuşlardır. Karşılıklı saygılıyız yine de hiç tartışmadım ne kv ile ne de kp ile.
İnsanların deneyimiyle ön yargılara kapılmayın bazen yasayarak ögrenmek gerekir kesin kötü olacaklar kesin yüz göz olacagız diye birsey yok belki ky kp e daha sıcak olursanız esinizin de hosuna gider kök aileyle sizi cok baska yerlere koymus kaynasmanız iyi gelebilir
Ha tabi hicbiseyi degistirmeyede bilir kocanız ne kadar ailesine düskün bunu en iyi siz bilirsiniz yasayıp görün

4 senelik değil de 3 aylık evli birinin konusu gibi konunuz, bazı insanlar sever aşık olur evlenir falan ama evlilik insanı değildir mesela ne yaparsa yapsın ait hissetmez, hep bir şey eksik gibi gelir, nerede değilse orası cezbeder, bulunduğu yere kişiye ilgilisini kaybeder vs vs. Öyle biri gibi geldiniz biraz bana. Tabi ki kesinlikle evlilik terapistinden destek alın baktınız değişen bir şey yok, yolunuza bakın hayat kısa neticede.

bende 4 yillik evliyim bence evliliginizin oturmasi gerekti ya da sıkıntıdan sorun cikariyonuz gibime geldi.mesela ilk yil dugun sonrasi maddi toparlanma ve eslerin birbirini kesfetme surecidir
2.yil birlikte eglenebildiklerini cinselligini oturttugu maddi olarak duzeldigi donemdir.3.yil artik bu keyifli birliktelige alismis ciftin rutin yilidir.4.yil bence artik cocuk yilidir😂bizde durumlar boyleydi.yani ayrica birbirinizi kabulleneceksiniz seveceksiniz olduginuz gibi.gecmisi gecmiste birakacaksiniz.bence evliliginizde buyuk bi problem yok.heyecan katamiyor her iki tarafta.

Siz zaten evin kızı değilsiniz.

Ben sizi gereksiz alıngan buldum açıkçası psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Beni sevmediler,bana hediye almadılar, beni bağırlarına basmadılar, eşim kadar gezmediğim için beni küçümsedi cümleleriniz sanki gereksiz dertler gibi. Eşiniz size hediyesini yapmış ailesiyle kararını sorgulamak da size düşmüyor ben buna takılmazdım. 4 yıl olmuş evleneli sizin bi gelecek planınız vardır belki eşinizle birikim hedefiniz vardır ne bileyim o plan için eşiniz alma biriktir boşver diyebilir. Almaya devam ettiğinize göre o cümleden fazlası da gelmemiş eşinizden. Sizin sevgi eksikliğinizi kapatacak olanlar da eşinizin ailesi değil. O yüzden bu konuları aşabilirseniz daha mutlu olabilirsiniz anda kalmak yaşamak daha iyi. Çalışıyormuşsunuz da ne güzel kafanızı yormayın bunlarla ya hayat güzel eşiniz de düzgün bir insansa sizi mutlu etme çabası varsa hiç ailesine takılmayın derim bu şekilde mesafeli olmak daha iyi

Koskoca 4 yıl geçmiş, olmamış hissediyorsanız mutlaka bir sebebi vardır. Bence konuşun adamla bunları söyleyin. Ben olsam ilişki terapistine giderdim.

Eşim ve ben birbirimizi seviyoruz demişsiniz ama seven biri için takıldığınız şeyler gerçekten küçük şeyler lafını etmeye dahi değmez. Eşler bazen müdahaleci olabiliyor bu sürekli rahatsız edici boyuttaysa problem olabilir ama sizin yazdığınıza göre nadiren olan bir şey. Ailenin düğünde takı takmaması insanı cidden sinir ediyor benim de aynı şekilde oldu yani kv kp durumumuz yok diye bir şey takmadılar erkek kardeşleri yaptılar bilezik. Ben de bozulmuştum ama bu da eşle ilgili bir şey değil bazen onun yapabileceği bir şey de olmuyor sizin eş zaten mahcup olmamak için kendisi yapmış. Bu durumda bence ya beklentileriniz fazla ve alıngan bir yapınız var ya da evlilik için gereken heyecan ve sevgi yeterli değil gibi duruyor. Çok sorun olmayan bir ilişki olduğundan kurtarmaya değer bence ilişki terapisti denenmeli.

hala anasi danasi altin takmadi falan diye takılmayın, kac sene gecmis, salın gitsin artik.
bence bosanacak sebebiniz yok. sadece bazi problemleriniz var. o yuzden aile terapisi oneririm. ama bogazinizdan gecen tatliyi bosa para olarak gören koca aile terapistine para verir mi orasi ayri

Terapiye gidin. Tatlı konusunda sizi haklı gördüm. Diğerleri vesvese. Adama da "benden daha tecrübeli/ iyi birisine mi ihtiyacın var" gibisinden laflar etmeyin.

Konu sadece tatlı mı, yoksa genel olarak senin parana müdahele ediyor mu, tatlıyı gereksiz görüyorsa o konu düzeltilir de genel olarak parana göz dikiyorsa ona başka yorum yapacağım
Genel olarak boşanacak bir mevzu yok, paranı elinden alıyorsa izin verme

Eşim ve ben birbirimizi seviyoruz demişsiniz ama seven biri için takıldığınız şeyler gerçekten küçük şeyler lafını etmeye dahi değmez. Eşler bazen müdahaleci olabiliyor bu sürekli rahatsız edici boyuttaysa problem olabilir ama sizin yazdığınıza göre nadiren olan bir şey. Ailenin düğünde takı takmaması insanı cidden sinir ediyor benim de aynı şekilde oldu yani kv kp durumumuz yok diye bir şey takmadılar erkek kardeşleri yaptılar bilezik. Ben de bozulmuştum ama bu da eşle ilgili bir şey değil bazen onun yapabileceği bir şey de olmuyor sizin eş zaten mahcup olmamak için kendisi yapmış. Bu durumda bence ya beklentileriniz fazla ve alıngan bir yapınız var ya da evlilik için gereken heyecan ve sevgi yeterli değil gibi duruyor. Çok sorun olmayan bir ilişki olduğundan kurtarmaya değer bence ilişki terapisti denenmeli.
Nadir değil aslında sık sık eleştiriliyorum. Ama katılıyorum size bence de alıngan birisiyim. Küçük küçük şeyler birikti ve yalnız hissetmeye başladım. Kendi yuvanda yalnız hissetmek yorucu oluyor.

Konu sadece tatlı mı, yoksa genel olarak senin parana müdahele ediyor mu, tatlıyı gereksiz görüyorsa o konu düzeltilir de genel olarak parana göz dikiyorsa ona başka yorum yapacağım
Genel olarak boşanacak bir mevzu yok, paranı elinden alıyorsa izin verme
Param bende. Ekonomik şiddet yok. Demek istediğim tek tek aldığım küçüklü büyüklü aksiyonlar çok irdeleniyor eşim tarafından. Beni kendinden az mı görüyorsun neden böyle yapıyorsun diyorum. Ama herkese öyle tek bana değil.

Param bende. Ekonomik şiddet yok. Demek istediğim tek tek aldığım küçüklü büyüklü aksiyonlar çok irdeleniyor eşim tarafından. Beni kendinden az mı görüyorsun neden böyle yapıyorsun diyorum. Ama herkese öyle tek bana değil.
Paranı istediğin gibi kullanmayacaksan neden çalışıyorsun ki tabi ki eve destek ol ama lokmanı sayması da çok kötü

Back