• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tarafından aforoz edilmek

Merhabalar . Sadece bu konuyu yazmak be konuşmak istiyorum cunku sorunum bu. Daha önce de kendı ailemde bir erkek çocuk takıntısı yüzünden hep sorun yaşadığımı dışlandığımı, anne babamdan hiç ilgi sevgi anlayış göremediğimi , bununla yaşamak ve kabullenmemin ! Beklenildiğini yazmıştım . Yani anne babam, kız olduğum için 2.sınıf insan olduğumu kabul etmemi , buna göre davranmamı beklediler hep. Bende etmedim . Zaten 1 yaşında annem beni anneanneme veriyor ve çoğunlukla o büyüttü, mekanı cennet olsun , çok merhametli bir kadındı.. Ondan aldım anne sevgisini.. annem geri almaya gelince ,kendısını tanımayınca , bana trip atmış vay beni nasıl tanımaz diye :) bu sekılde dönem dönem hep anneannede kalmışım . kendı anne babam oğullarını kimseye tek bir gece dahi yatılı vermediler , baksın diye… Yani anlamanız için diyorum , her kavgada , babam anneme “doğura doğura kız doğurdun , ne havlayıp duruyorsun” diyebilecek nitelikte bir insan. Tabii ki tahmin ettiğiniz üzere erkek kardeşim çok aşırı derecede değerli. Ve bunun farkında olan, fırsatçı bencil bir tip. Bu Arada yaşım küçük değil 35 e yakın, kardeşim de öyle . Her neyse , ona hersey hak iken , ben onların uygun gördüğü dayı oğlu ile evlenmeyi kabul etmeyip . kendı sevdiğim insanla evlenmeyi istedim diye babamdan duyduğum söz “kudurdun mu azdın mı erkek diye , evleniyorsun “.. oldu .. ha , anlattığıma bakılınca tabi ücra bir yerde yaşadığım düşünülebilir ama bu arada akademisyenim ve gördüğüm muamele resmen orta çağ .. her neyse, erkek kardeşim üç yıl önce eşinin gönlünü edemedim diye bana sırtını döndü ve üç sene neredeyse hiç görüşmedik . Anneme whatsap tan ara sıra benim için mal gerizekalı, ona iyi davranma tepene çıkar Falan yazdığını, onları benden soğutmak için uğraştığını gördüm . Tabi aile de buna istekli olunca çok zor olmadı başarması.. bu yüce zat olan erkek kardeşimin , cocugu oldu ve ben de üç senedir görüşmediğimiz için aramadım .
Şimdi kendı anne ve babam yaklaşık üç aydır benimle görüşmüyor , bi kaç kere aradım cevap vermiyor , ara dediler bende üç yıldır bana küsüp telefonlarıma çıkmayan birini aramam dedim diye….
Onların kıymetli oğluna kısacası bir faydam olmadığı sürece, bana anne baba olarak yaklaşma iletişimde bulunma gereği duymuyorlar , dünya oğulları üzerine kurulu.. ama ona asla bu sekılde davranamıyorlar. Bizzat adımdan çok , annemden “ kara domuz” kelimesini duyarak büyümüş biriyim ben..
yerimde olsanız , amacına ulaşan fırsatçı kardeş . Tüm herşeyimi oğluma bırakıcam diyen bir baba , ve kafası çalışmayan hayatı oğlu üzerine kurulu bir anne…
Nasıl davranırdınız
Vay nasıl onu aramazmışım cocugu oldu diye
O beni aramışmış
Aramış ta ne yapmış Sanki ardından kuyumı kazmaya devam etti hep ..
Bu arada minik bir hayat kaynağım var, kızım.. kendı adından çok , sevgi kelimeleri ile büyüyen.. sevilen ve farkında olan..
onu çok çok seven, ona asla bu kaderi yaşatmayan ve yaşatmayacak olan, annesi yazdı bu satırları..
Çok zor bir hayatın olduğunu biliyorum. Sana değer vermeyenleri hayatından çıkarmadan huzur bulman mümkün değil. Aforoz ettilerse "çok da fifi" deyip hayatına devam etmek en sağlıklısıdır. Yerinizde olsam muhatap olmam, onlar için değerim yoksa onların hiç değeri olmamalı. Bırak biricik oğullarıyla mutlu mesut yaşasınlar.

Neden diye sorgulama, bunun nedeni sen değilsin dolayısıyla suçlu ya da mutsuz hissetme, kendini mutlu etmeye çalış, ne zaman kafanda onları reddeder duygusal bağını kesersen o zaman mutlu olmaya başlıyorsun.

Böyle dışlanmış çocuklar hep bir gün her şeyin güzel olacağı beklentisiyle yaşarlar. Ama o beklenti asla gerçekleşmez, gerçekleşmedikçe de her seferinde hayal kırıklığı yaşanır. kalbinden onları sil ki seni yaralayamasınlar.

Eşim polis değil asker ama
Konum bu değil . Özellikle bunu değil yazdığım konuyu konuşmak istedim ve vasta anlaşmalı idi davam çekişmeli devam edıyor , çünkü ben bitirmek istiyorum eşim devam etmek. Başka da dallanıp budaklanıyor anlattıkça . Kararım bu şekilde ama düşünmek istemiyorum şu an bunu .
Davadan vazgeçmemiş olmana çok sevindim, korkmuştum senin için. Hepsini hayatından def edip mutlu olacağın günler çok yakın, ben inanıyorum sana

Beni üzen , erkek kardesımın sürekli onları doldurup iletişimi kesmelerini istemesi ve bunu başarması ,
Ben başaramasın diye çaba verdim ama maalesef anladım ki her ilişki iki kişilik tabi iki taraflı ….
Yani siz onların gözünde doğuştan kız olduğunuz için hatalı üretimsiniz bi kere ..
üstüne de ne yapsanız kabahat ,
Ben ne yapsam yaranamayacagımı geç anladım .
Yani ağzımla kuş tutsam. Kanadı neden beyaz değil diyecekler , bu arada kardeşim okul hayatı vs asla başarısı olmayan biri . Hani akademik olarak ta öyle övünülecek bir hayatı olmadı , belli bir kesime yakın , lise mezunu çoğu kişinin kolaylıkla olabildiği bir işi var , güvenlik diyeyim siz anladınız ama onların gurur kaynağı doğuştan getirdiği cinsiyet tabi. Eğer kız isen, çalışman emeğin asla önemi yok, baştaki 1 rakamı babam için cinsiyet , sonradan gelen sıfırlar , o baştaki bir olmayınca bi naneye yaramıyor .
Erkek kardeşinizin yaşamda başarısız olmasına hiç şaşırmadım. Böyle haketmediği halde el üstünde tutulanlar çalışmayıp yatıyor.
Sadece erkek olması başarıysa neden iyi yere gelmek için çabalasın ki?
Bu arada bugünler iyi günleri, henüz paraları var.
Yaşlanıp emekli maaşına kalınca ve sağlık problemleri de başlayınca artık erkek kardeşinizin gözünde “değerleri” olmayacak.

Hastalandıklarında iyot gibi açıkta kaldıklarında ilk işleri bir yandan kızım bize bak diyip öbür yandan paraları oğlana vermeye devam etmek olacak, sakın kabul etmeyin.

Sen hala niye bu ailenin peşindesin, kendini onlara sevdirmeye calişip acmadiklari halde arıyorsun bence esas cevaplaman gereken soru bu

Sen hala niye bu ailenin peşindesin, kendini onlara sevdirmeye calişip acmadiklari halde arıyorsun bence esas cevaplaman gereken soru bu
Aramıyorum ki .
Onlarda beni aramıyor
Peşlerinde falan değilim sadece kendı çocuğunu aylarca aramamıs olmaları .. elimde değil üzülüyorum

Ailenizle araniza mesafe koymak en iyisi. Siz ve kızınız kendinize ait bir aile kurmalısınız bu durumu kabul ederek. Herkes anne baba olamiyor malesef. Ve özellikle ama özellikle lütfen psikolojik destek alın. Psikolojiniz hiç iyi görünmüyor çünkü normal elbette bu. Kızınız ve kendiniz icin destek alın lütfen.

Merhabalar . Sadece bu konuyu yazmak be konuşmak istiyorum cunku sorunum bu. Daha önce de kendı ailemde bir erkek çocuk takıntısı yüzünden hep sorun yaşadığımı dışlandığımı, anne babamdan hiç ilgi sevgi anlayış göremediğimi , bununla yaşamak ve kabullenmemin ! Beklenildiğini yazmıştım . Yani anne babam, kız olduğum için 2.sınıf insan olduğumu kabul etmemi , buna göre davranmamı beklediler hep. Bende etmedim . Zaten 1 yaşında annem beni anneanneme veriyor ve çoğunlukla o büyüttü, mekanı cennet olsun , çok merhametli bir kadındı.. Ondan aldım anne sevgisini.. annem geri almaya gelince ,kendısını tanımayınca , bana trip atmış vay beni nasıl tanımaz diye :) bu sekılde dönem dönem hep anneannede kalmışım . kendı anne babam oğullarını kimseye tek bir gece dahi yatılı vermediler , baksın diye… Yani anlamanız için diyorum , her kavgada , babam anneme “doğura doğura kız doğurdun , ne havlayıp duruyorsun” diyebilecek nitelikte bir insan. Tabii ki tahmin ettiğiniz üzere erkek kardeşim çok aşırı derecede değerli. Ve bunun farkında olan, fırsatçı bencil bir tip. Bu Arada yaşım küçük değil 35 e yakın, kardeşim de öyle . Her neyse , ona hersey hak iken , ben onların uygun gördüğü dayı oğlu ile evlenmeyi kabul etmeyip . kendı sevdiğim insanla evlenmeyi istedim diye babamdan duyduğum söz “kudurdun mu azdın mı erkek diye , evleniyorsun “.. oldu .. ha , anlattığıma bakılınca tabi ücra bir yerde yaşadığım düşünülebilir ama bu arada akademisyenim ve gördüğüm muamele resmen orta çağ .. her neyse, erkek kardeşim üç yıl önce eşinin gönlünü edemedim diye bana sırtını döndü ve üç sene neredeyse hiç görüşmedik . Anneme whatsap tan ara sıra benim için mal gerizekalı, ona iyi davranma tepene çıkar Falan yazdığını, onları benden soğutmak için uğraştığını gördüm . Tabi aile de buna istekli olunca çok zor olmadı başarması.. bu yüce zat olan erkek kardeşimin , cocugu oldu ve ben de üç senedir görüşmediğimiz için aramadım .
Şimdi kendı anne ve babam yaklaşık üç aydır benimle görüşmüyor , bi kaç kere aradım cevap vermiyor , ara dediler bende üç yıldır bana küsüp telefonlarıma çıkmayan birini aramam dedim diye….
Onların kıymetli oğluna kısacası bir faydam olmadığı sürece, bana anne baba olarak yaklaşma iletişimde bulunma gereği duymuyorlar , dünya oğulları üzerine kurulu.. ama ona asla bu sekılde davranamıyorlar. Bizzat adımdan çok , annemden “ kara domuz” kelimesini duyarak büyümüş biriyim ben..
yerimde olsanız , amacına ulaşan fırsatçı kardeş . Tüm herşeyimi oğluma bırakıcam diyen bir baba , ve kafası çalışmayan hayatı oğlu üzerine kurulu bir anne…
Nasıl davranırdınız
Vay nasıl onu aramazmışım cocugu oldu diye
O beni aramışmış
Aramış ta ne yapmış Sanki ardından kuyumı kazmaya devam etti hep ..
Bu arada minik bir hayat kaynağım var, kızım.. kendı adından çok , sevgi kelimeleri ile büyüyen.. sevilen ve farkında olan..
onu çok çok seven, ona asla bu kaderi yaşatmayan ve yaşatmayacak olan, annesi yazdı bu satırları..
Ben olsam bu insanlarla görüşmezdim. Bende kendi ailemden değer görmedim denilebilir hayatımı kendi istedikleri gibi yönetmeye kalktılar şuan görüşmüyorum hiçbiriyle. 8 yıl oldu neredeyse asla pişman da değilim. Eğer görüşmeyince kendimi kötü hissetmem derseniz çıkartın hayatınızdan. Anlattıklarınıza göre hayatınız öyle daha huzurlu olacak gibi.

Kiz evlat rahmettir. Cok sanslisin kizin var.. simdi millet kiz dogurmadin diye ayipliyor aa herkes artik kiz istiyor sahsen benim etrafim oyle...premses kizlar premseess .evlat ayrimi olmamali.aile yaniniz eksik kalmis görüşmeyin zor sizin icim ama bunlari düşünmeyin kiziniza vakit harcayın düşünmek yerine...

Kızınla güzel hayatına devam et, zaten hep böylelermiş yeni olan birşey değil. Ailenin malı mülkü konusunda hiç yorum yapma. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz. Onlar ölünce mal kaçırmadan dolayı, mal paylaşım davası açarsın. Onu da zamanı gelince düşünürsün. Fazla düşünmek olumsuzluklara sebep olur. Enerjini seni dışlayan bir aileye harcama. Kızınla hayatını yaşa. Üzülmeni paylaşmanı anlıyorum, sen kızının gözünün içine bakarsın, onlar bana neden yapmıyor dersin. Ama onlarda böyle işte. Cehaletten deyip kabul etmişsin bu durumu zaten. Allaha havale et.. herkes yerinde sağ olsun.

Anne babaların yanlış tutumları,çocukları üzerinde ne kadar olumsuz etki ediyor.Yetişkin olunca bile bu olumsuz etkilerin getirdiği sıkıntıları yaşıyor.
Oysa,sadece sevilmek ve kendini güvende hissedebileceği bir kucak ister çocuklar,daha fazlasını değil.
Sevmeyi,değer vermeyi bilmeyen insanlara bunu kimse öğretemez.
Ne yazıktır bu insanlara ki,sevgi gibi insanı insan yapan tek gerçekten mahrum bir kalpleri var.Sevgisiz olan kalpleri onlara bu hayatta verilecek en büyük cezadır.Cezaları üzerlerinde yaşarlar ve bundan bi haber ölüp giderler.
Sevgili konu sahibi,size kızınınızla sevgi dolu bir ömür geçirmenizi dilerim.Ailenizin sizde oluşturduğu travmaların etkisinden kurtulup,huzur içinde yaşamanız için bireysel destek almanızı öneririm.

Onların da size küsmesi iyi olmuş bosverin. Hastalanınca da ogluslari baksın onlara bu hayatta onların derdini de çekmezsiniz isabet olmuş. Mutlu olun

Merak etmeyin anneniz babanız elden ayaktan düşünce kardeşiniz size ulaşır anama/ babama bak karım istemiyor tek evlatları ben değilim diye.

Allah anne babanın da aklı başında olanını nasip etsin inşallah Amin

Kiz evlat rahmettir. Cok sanslisin kizin var.. simdi millet kiz dogurmadin diye ayipliyor aa herkes artik kiz istiyor sahsen benim etrafim oyle...premses kizlar premseess .evlat ayrimi olmamali.aile yaniniz eksik kalmis görüşmeyin zor sizin icim ama bunlari düşünmeyin kiziniza vakit harcayın düşünmek yerine...
Evet geçen gün bana da bi arkadaşım dedi bunu . Kayınvalidesinin iki oğlu varmış , kadın baya rahatsızlanmış vs vs neyse altı bile bezlenecek durumda dedi , iki gelini de bakmak istememiş , yani tabi mecbur değiller sonuçta , kadın keşke bir kızım olsaydı falan diye ağlamış .. tabi bakmayacak olan yine bakmaz ama me olursa olsun hayırlısı evladın ..

Kızınla güzel hayatına devam et, zaten hep böylelermiş yeni olan birşey değil. Ailenin malı mülkü konusunda hiç yorum yapma. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz. Onlar ölünce mal kaçırmadan dolayı, mal paylaşım davası açarsın. Onu da zamanı gelince düşünürsün. Fazla düşünmek olumsuzluklara sebep olur. Enerjini seni dışlayan bir aileye harcama. Kızınla hayatını yaşa. Üzülmeni paylaşmanı anlıyorum, sen kızının gözünün içine bakarsın, onlar bana neden yapmıyor dersin. Ama onlarda böyle işte. Cehaletten deyip kabul etmişsin bu durumu zaten. Allaha havale et.. herkes yerinde sağ olsun.
Kesınlıkle böyle ..
inanın bir gün dahi ona kendısını kötü hissettirecek şekilde davranmadım . Hep sevgiyle büyütüyorum .. yani insanın içinde biley zaten başka türlüsüne izin vermiyor . Ben belki bu kadar acı verici sekılde yaşadığım için hassasımdır bu konuda . Büyüdüğü zaman ona , senin kalbini hiç kırmadım incitmedim .. tek söylemek istediğim şey bu .. tabii ki sınırlar da çiziyorum yeri gelince , ama kendısıne olan güvenini örselemeden, kırmadan güzelce anlata anlata .. inanır öısınuz o bile bunu anladı , anne yapışacak bişey olsa izin verirdin sen bana diyen bir çocuk ..
kendime sözümdü aslında bu benim ..
beni anlamıyorlar dediğim her an için , kızımı anlamaya çalışacağım demiştim ..
bende açtıkları her yara için , kızımın yanında olacağım .. onlardan korkup anlatamadığım her şey için , ona ; hayatta en yakının benim , başkasından değil senden duyayım diyeceğim .. kendımi yalnız hissettiğim her an için . Ona sımsıkı sarılacağım .. benim sözüm buydu .. çok şükür şimdiye kadar tutabildim . Bundan sonra da tutacağım .. cunku gelmeyi o seçmedi , ben onu istedim ve iyi bit anne olmayı ona borçluyum . Bu onun en doğal hakkı …

Bu insanlar sizin zor zamanınızda destek de olmadılar üstüne bir de onları dert ettiniz yoluma taş koyacaklar diye çekindiniz. Bu insanlardan ne kadar uzak dursanız o kadar fayda. Çok şükür ki onlara rağmen yitip gitmemiş kendinize ve kızınıza güzel bir dünya kurabilmişsiniz. Kızınızla mutluluğunuz daim olsun.

Dediğiniz gibi malı mülkü de düşünmeyeceğim
Allah kimsenin hakkını yemez

Back