aile problemi

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
Merhabalar, kimselere anlatamadığım için buraya uzun uzun yazmak istedim.

Ben evin ilk cocuguyum ve tek kızıyım. Yaşım daha 18 ve universiteye hazırlanacagim bu sene.Disarida arkadaslarima ve cevreme hic bir sekilde yansitmasam da ailevi problemlerden oldukca muzdaribim, evin icinde oldugum surece canim aciyor ama kimse farketmiyor.İki gundur yasadigim seyleri anlatmak istiyorum durumumu anlamaniz icin.

İki gun evvel sabah namazi vaktine kadar uyku tutmadi ben de hazir gunduz olmusken test cozeyim dedim aldim kitaplarimi iceriye gectim test cozuyorum , telefonumda yanimda duruyor ama dokundugum yok.Annem kapidan bakti bana sonra lavoboya gitti bi sorun yoktu.Sonra erkek kardesim biseyler soyledi anneme anneme birden delilik geldi daldi iceriye sanki telefonla ugrasiyomusum gibi telefonumu almaya calisti bagirdi cagirdi.ben de trlefonu vermemeye kararliyim tabi sonucta sonuna kadar hakliyken dokunmazken yaptigi cok sacmaydi.bana kendimi kandirdigimi test cozmedigimi soyledi ben karsi cikinca da beni dovdu .yazarken bile gozlerim doluyor.sol kolumda morluklar var hala. Erkek kardesim sunepenin tekidir her zaman yalakalik yapar durur bi sorunu oldugunda da erkek olusuna bakmaz aglar durur.Ben de zittiyim onun hic aglamadim annemin karsisinda bi nevi istedigini vermedim.O gun dershaneye gec kaldim ilk dersin bi on dakikasi gec girdim veliye mesaj gitmis. Aksam yemeginde babam sanki derse girmemisim gibi tavir takindi bagirdi cagirdi sinirimden ne yapacagimi sasirdim inanin.Duymu izah ediyorum derse girdigimi soyluyorum bana sacma sacma izahatlerde bulunmami istiyor. Sonra da sabah annen dovmeseydi seni ben dovcektim iyi yapmis dedi.Yahu dusunebiliyor musunuz bi insani dove dove degistirebileceklerini saniyorlar.Bu sabah da annem senin hattini kapaticaz haberin olsun dedi.Yahu bisey yaptigim yok habire canimi yakiyolar. Zerre sevgim kalmadi birine karsi.Universiteyi sirf bunlara daha fazla katlanamamak icin istanbul disi okumayi planliyorum.Universiteden sonra da ya evlenirim ya da tek basima eve cikarim ama bi daha bu evin icine girmek istemiyorum. Kac yasina geldim annem bi kez olsun kotu durumda oldugumu gorup sormadi bana.Ben hep merhametsiz bi insan sevgisiz bi insan yeri geldiginde okuz ayrica hergun duzenli olarak salak bi insan oluyorum.Hakli oldugumdan eminken surekli sacma sorularina yanit verip bi de suclu oluyorum .

Aaah canım aah ...
Bir an önce okulu kazanmayı hedefle ..

Acaba bu sorunlarını anlatabilecegib bir ogretmenin yok mu dershanede veya okulda ?

Anne babalar her zaman bilinçli olmuyor malesef, seni böyle koruduklarını sanıyorlar. En azından amacına dört elle sarılıyorsun bu çok güzel, o ortamdan seni tek kurtarabilecek şey okulun. Hiç Vazgeçme!!

Sınav surecinde seni en iyi anlayacak ve en dogru yönlendirecek insan öğretmenlerin utanilacak hicbir sey yok hepimizin kendince sorunlari var zaten sorunlarınin kaynagi da sen degilsin ailenin olumsuz tutumlari

Öncelikle bütün sene bu koşullarda psikolojin yıpranır. Bu tarz meseleler arkadaşlarla da pek paylaşılmaz. Sana tavsiyem bir günlük edin. Canın sıkıldıkça, moralin bozuldukça günlüğe yaz. Gerçekten çok rahatlatıcı. Annenle babana karşı da ılımlı olmaya çalışmaktan başka çaren yok. Umarım çalışıp kazanırsın, kendini üzme. Çoğumuz bu yollardan geçtik.

Anne babalar her zaman bilinçli olmuyor malesef, seni böyle koruduklarını sanıyorlar. En azından amacına dört elle sarılıyorsun bu çok güzel, o ortamdan seni tek kurtarabilecek şey okulun. Hiç Vazgeçme!!
Komik olan da bu ya benim babam ogretmen! Edebiyat ogretmeni! Ama ben surekli dayak yemekten yuzumun ortasina tokat yemekten biktim.Tek bi kez bagirmiyorum onlar vururken tek bi ah etmiyorum.Ama canimdan cok ruhum aciyor benim icim ciglik cigliga ve bunu gormuyor her zaman suclaniyorum

Seni öğrencileriyle karıştırıyor demek ki, haklısın tatlım sen dövülecek yaşta değilsin, (bunun yaşı yok gerçi hiçbir çocuk dövülmemeli böyle bir eğitim çeşidi yok) hele de bir eğitimci nasıl çocuğun psikolojisini gözönünde bulundurmadan hareket edebilir pess.. Yapabilecek birşeyin yok canım sürekli ders çalış, görme, duyma, azıcık sabret, okulunu kazan ve kurtul bu muammeleden.

Ders çalışma motivasyonunu sakın bozma, evet yaşadıkların ağır. Ama şimdi güçsüz olup bunların ders çalışmana engel olmasına izin verirsen, bizim toplumda çook ve gereksiz kutsallaştırılan "aile" nden uzak bir birey olarak yaşama şansını kaçırırsın. Okuldan sonra (sanırım son sınıfsın) dershanene git ve kapanış saatine kadar orda çalış. Gerekirse bunun bahanesi için bir hocandan rica et ailene bunun daha faydalı olacağını söylesin.
Sakın pes etme, güçlü ol!

Öyle yapmayı planlıyorum . Şehir dışını kazandığımda yollamayabilirler o zaman da kavgalar olacak biliyorum ama bi şkilde üstesinden gelmeye çalışıcam

Güçlü olduğuma inanıyorum en azından onlar dışarıdan beni güçlü görüyorlar bu nedenle annem ruhsuz yerine koyuyor ya beni. Zaten vaktimi dershanede geçireceğim . Evet aile önemli ama aile bi insana faydadan çok zarar veriyorsa nasıl önemli olur anlayamıyorum. Burda yazdıklarım belki hafif gelebilir ama yaşaması güç bu yaşta dayak yemek çok derin bi yara benim gibi olanlar vardır elbet inşallah feraha kavuşuruz

İnşallah. Üniversitede de burs felan ayarlamaya çalışacağım maddi anlamda da bağımlı kalmak istemiyorum sürekli dershanelere verdikleri paralardan bahsedip duruyorlar.Keşke biraz sigara paralarını da hesaplasalar

Benim ablamda kendisi okudu sayılır, parttime çalıştı, bursu vardı. Derslerini yüksek tut zorluk çekmezsin böyle konularda

Benim ablamda kendisi okudu sayılır, parttime çalıştı, bursu vardı. Derslerini yüksek tut zorluk çekmezsin böyle konularda
Üniversite okurken çalışmayı düşünüyorum ama derslerden kalır mıyım diye korkuyorum, üniversitenin kütüphanesinde felan çalışabiliyor mu öğrenciler ?

Aileyi bunca yıl sıcaklık ve sevgi dolu bir birim olarak tanıttıkları için, bir taciz/tecavüz/ ve senin yaşadığın gibi bir şiddet olayında aileyi bile suçlayamaz hale geliyoruz sorun sanki bizdeymiş gibi üstüne bir de suçluluk duygusu taşıyoruz.
Hayır ailenin sana yaşattıkları hafif değil, böyle tanımlaman bunu normalleştirmeye götürür.
Yara olarak kalacaktır elbette, ama sen kendi yaşamının iplerini ele geçirdığınde bu yaralar da kapanacak. Şu an için sadece güç de olsa motivasyonunu kaybetme.

Üniversite okurken çalışmayı düşünüyorum ama derslerden kalır mıyım diye korkuyorum, üniversitenin kütüphanesinde felan çalışabiliyor mu öğrenciler ?
O konuda çok bilgim yokda günde 1-2 saatini ayırabileceğin işler var. Anket, animatörlük gibi. Bölümün ağır değilse halledersin bence. Öncelikle kendine güven

O konuda çok bilgim yokda günde 1-2 saatini ayırabileceğin işler var. Anket, animatörlük gibi. Bölümün ağır değilse halledersin bence. Öncelikle kendine güven
edebiyat okuyacağım inşalla h ilk sene ağır olur muhtemelen ama ilerleyen yıllarda Allah kerim

Evet motivasyon kaybım oluyor aslında test çözerrken dalıp gidebiliyorum ama yine de pes etmeyecek kadar güçlüyüm. Ben ders çıkarmaya çalışıyorum ileride çocuğum olduğu zaman nasıl davranmam gerektiğini öğreniyorum, asla yapmayacağım şeyleri belirliyorum kafamda. Aile destek veren bi aile olduğu sürece olmazsa olmazdır sanırım ama ben öyle bi aileye sahip olamadım ki her an laf yiyip dururken sevemiyorum.Kimi zaman toplum içinde anne babama çok düşkün olmadığımı haytımda en başta yer almadıklarını söylediğimde bakışları değişiyor ama bi de şu var ben de musmutlu aileler görünce şaşırıyorum ama onlara tepki göstermiyorum ne bu bağımlılığınız demiyorum keşke herkes böyle olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…