Aile olmayı beceremedik, evliliğim bitmek üzere :(

Hissiz, bitkin ve yorgunum... Evliliğimizde 3. senemiz bitti 4. senemize girmek üzereyiz çok büyük bir aşkla evlendik başlarda ufak tefek sorunlarımız vardı ama hepsini atlattık düğünden kalan maddi sıkıntılarımız vardı, takılan altınları eşimin ailesi bizden zorla almıştı ve istemediğim bir çok şeyi sırf huzursuzluk çıkmaması için sineye çekip susmuştum. Zaman içinde ailesiyle olan problemlerimizi de düzelttik maddi sıkıntılarımızda bitti. Bu süreçte ben yaşımızın büyük olması sebebiyle evlendiğimiz ilk günden itibaren hep çocuk istedim ama eşimi bir türlü ikna edemedim borçları kredileri öne sürdü ve hiçbir gün çocuk istediğiyle ilgili bir yorum yapmadı. Çok kırıldım kadınlık gururum incindi ve sustum içime attım. Bu süreçte çevremde benden küçük ve sonra evlenen kim varsa herkes teker teker hamile kaldı. Bunları gördükçe annelik isteğim her geçen gün arttı. Ve en sonunda eşim ikna oldu ama bu seferde belki benim stresimden dolayı çocuğumuz olmuyor. Benim zorlamalarımla tedaviye başladık fakat ben bu yaşananlardan fazlası ile yıprandım her tedavi süreci kabusa döndü, yaşayan bir ölüden farkım kalmadı, her gece kendimi odaya kapatıp ağlıyorum, çevremde bulunan kimseyi görmek istemiyorum, birilerinin bana çocuk sormasından deli gibi korkar oldum. Eşimi suçluyorum uzun süre beklettiği için, anne olmayı bana çok gördüğü için, beni günlerce gecelerce ağlattı, gözlerinin içine bakıp defalarca yalvardım anne olmak istiyorum diye dinlemedi, anlamadı. Ve dün gece beklene son yaşandı benim ağlama nöbetlerim sonrasında kendini kaybetti gözü dönmüş bir şekilde üzerime saldırdı her yerime vurdu karşısında bir kadın olduğunu unuttu ve beni var gücüyle yumrukladı. Evi terk etmek istedim izin vermedi sinir krizleri geçirdim ve elime geçirdiğim cam vazoyu alıp kafama vurup kırdım cam parçasını alıp bileklerimi kesmek istedim ellerimi tuttu sarılıp hüngür hüngür ağladı neden böyle olduk diye. daha sonra sakinleştik ve farklı odalarda uyuduk sabah erken kalkıp evden çıktım ve akşam eve gitmeyi düşünmüyorum. Sabah mesaj atmış özür dilemiş hakkını helal et demiş cevap vermedim. İkimizinde sinirleri çok bozuk ve fazlasıyla yıprandık ama ben evlat hasreti içinde yanarken onun bana vurmasını kaldıramam. Uzun olduysa kusura bakmayın okuyan herkesten allah razı olsun.
canım bence eşin cinnet geçirdi sanırım. yaptığının hiç bir haklı açıklaması yok gerçekten. yalnız verende alanda rabbim eşini suçlaman yanlış belki oda kendisini suçluyor ve sürekli suçlu olmaktan bunaldığı için böyle birşey yapmıştır. ama ilk önce rabbimden yana ol. benim bir arkadaşım 4 yıldır hiç korunmamasına rağmen çocuğu olmuyor. evinede git konuş eşinle orta bir yol bulun.

Yorum yazan herkeze çok teşekkür ederim. Bunu gerçekten yaşayan bilir ben tam 14 yıl eşimi bekledim okullarımız bitsin, askerliği bitsin, yüksek lisans yapsın, iyi bir işe girsin, ilk önce ev alsın tam tamına koca bir 14 yıl. 16 yaşında tanıştık ve 30 yaşıma kadar onun hedeflerini bekledim. 30 yaşında evlenmiş bir bayan belki biyolojik saatinden dolayı belkide geçmiş 14 yılın verdiği rahatlıkla hemen anne olmayı istemesi bana göre çok normaldi ama eşimin yine öncelikleri başkaydı araba almak, daha daha lüks araba almak. Yani o krediler borçlar bana göre gereksizdi ertelenebilirdi daha iyi bir arabamız olmasındansa çocuğumuzun olması benim için öncelikliydi. Burda 36 yaşındaki bir adamdan bahsediyoruz baba olmak için hazır hissetmemiş. Onun tek derdi maddi olarak sıkıntı çekmesin, çocuk bir masraftı onun için. Bende yıllardır eşim tarafından bekletilmenin acısı var. Evliliğimde anne olmamda hayata atılmamda hep bekletildim. Tabii ki verende Allah bunu bende çok net biliyorum denesekte belki olmayacaktı isyan etmiyorum hiçbir zaman ama neden yıllarım bu adamın keyfini beklemekle geçti diye sorguluyorum. Psikolojik olarak kötü bir durumdayım farkındayım desteğe ihtiyacım var. Çocuk meselesi için takıntı yapmışsın abartmışsın diyenler var anne olmayı istemek o yavrunun kokusunu içine çekmek ve her ay yaşanan hüsran bunu gerçekten yaşayanlar bilir Allah hiç birinize evlat hasreti çektirmesin bunu anlamak zorunda kalmayın. İkimizde sinir krizi geçirdik. Eşim normalde çok sakin yapıda bir insandır onun da kendine göre haklı tarafları vardır muhakkak ama dediğim gibi yaşadıklarımız ikimizide çok yıprattı. Dün işten sonra biraz dolaştım daha sonra eve gidip hiç konuşmadan uyudum.

şu yazdıklarınıza kısmen katılıyorum, ama bende sağlıklı düşünemediğiniz kanısındayım.
14 yıl beklediğinize göre eşinizi çok sevdiniz, hala da seviyorsunuz.
"beni bekletti" derken pek anlam veremedim. önemli değil. SİZ onunla olmayı seçmişsiniz sonuçta.
genel olarak şiddet uygulamıyor ama bir kere olmuş anlaşılan...
çocuk konusunun yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum. genç yaşta evlenip 10-12 sene bekleyenler var.

sizin ki biraz biliçaltına attığınız şeylerin birikimi olmuş gibi geldi, ve hala öfkelisiniz.
şu an bi karar vermeyin. bşy yapmanıza gerek yok. bekleyin sadece.
bir bayan olarak evinizden başka yerde kalmanızı tavsiye etmem. dilerim tez zamanda atlatırsınız, güzel haberler gelir :KK66:

konu sahibi gul3737 gul3737 , evinden uzaklaşma, başka yerde kalma. bak hergün neler okuyoruz gazetelerde allah korusun!

Benim hikayeme benzettim. Lise unv. İs guc derken 16 yil asik sevgili dost arkadas oldugum adamla evlendim. 3yil sonra bosandim. Dile kolay 16 yil. ama 16 yil a pisman degilim.cok zorlu gunlerde atlattik cok guzel gunerimizde coktur. Adam iyiydi kafalarimiz ayniydi. Ne olduysa ayni cati altina girince oldu. 3 yil dayanabildik. Benimde hatalarim coktu tabi. Bosandigimiz gun baskasiyla evlendi. Cok mutlu eside cok hos. Mutlular. Bebekleride var. Demekki ben beceremedim evliligi.

Bak arkadaşım istediğine inanır istediğine inanmazsın kimseyede kendimi acındırmak gibi bir derdim yok. Sadece yaşadıklarımı yazdım içimde olanları paylaşmak istedim yaklaşımın bana çok yanlış geldi.
canım yaşamayan anlayamaz sinir krizini ne senin ne eşinin.. çok zorlu ve yıpratıcı bi süreç. bu aya hiç ümidim yoktu yumurtlama testlerim hep negatifti adetim gecikince gebelik testi yaptım negatifi görünce yine tutamadım kendimi bende bu elimde olan bişey değil. eşin seni baya bi bekletmiş kader nasip belki dediğin gbi denesen de olmayacaktı ama eşim beni 2 ay bekletti zaman zaman ben ona bile diyorum kafamın en rahat olduğu dönemdi ilk 2 ay neden korunduk sanki diye. insanın aklına geliyo saçma mantıksız ama elde değil. erkekler hep maddiyata kadınlar maneviyata bakıo.. artık eşin de istiyodur eminim ama bizim tepkilerimizi göstermek ağlamakken onlarınki bağırıp çağırmak oluyo. ağladığımızda kitleniyolar bi de ne yapacaklarını da bilemiyolar.. tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat sahibi oluruz inş.. canım peki herangi bi sıkıntı var mı sen de yada eşinde?

Benim hikayeme benzettim. Lise unv. İs guc derken 16 yil asik sevgili dost arkadas oldugum adamla evlendim. 3yil sonra bosandim. Dile kolay 16 yil. ama 16 yil a pisman degilim.cok zorlu gunlerde atlattik cok guzel gunerimizde coktur. Adam iyiydi kafalarimiz ayniydi. Ne olduysa ayni cati altina girince oldu. 3 yil dayanabildik. Benimde hatalarim coktu tabi. Bosandigimiz gun baskasiyla evlendi. Cok mutlu eside cok hos. Mutlular. Bebekleride var. Demekki ben beceremedim evliligi.
offff:KK51::KK51: çok kötü canım.. yani boşandığınız gün başkasıyla evlenmesi falan. süreci ayrıntılı bilmiyorum tabi..

Çok zor bir şey canım Allah seninde yardımcın olsun. Demek ki uzun yıllar flört edip evlenince pekte sağlıklı olmuyor çok iyi tanıyorum dediğin adam bir yabancı olabiliyor. İnşallah seninde karşına doğru biri çıkar.

canım yaşamayan anlayamaz sinir krizini ne senin ne eşinin.. çok zorlu ve yıpratıcı bi süreç. bu aya hiç ümidim yoktu yumurtlama testlerim hep negatifti adetim gecikince gebelik testi yaptım negatifi görünce yine tutamadım kendimi bende bu elimde olan bişey değil. eşin seni baya bi bekletmiş kader nasip belki dediğin gbi denesen de olmayacaktı ama eşim beni 2 ay bekletti zaman zaman ben ona bile diyorum kafamın en rahat olduğu dönemdi ilk 2 ay neden korunduk sanki diye. insanın aklına geliyo saçma mantıksız ama elde değil. erkekler hep maddiyata kadınlar maneviyata bakıo.. artık eşin de istiyodur eminim ama bizim tepkilerimizi göstermek ağlamakken onlarınki bağırıp çağırmak oluyo. ağladığımızda kitleniyolar bi de ne yapacaklarını da bilemiyolar.. tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat sahibi oluruz inş.. canım peki herangi bi sıkıntı var mı sen de yada eşinde?

Kesinlikle öyle çok ama çok zor benim belki çok uzun yıllar olmadı, benden daha çok uğraşan çok uzun yıllar mücadele veren milyonlarca insan var ama işte anne olma isteği insanın içine bir düştümü 1 ay olmasa bile öyle uzun geliyorki. Her ay gidilen doktorlar, korktuğun halde kendine defalarca yaptığın iğneler, bir umutla beklediğin test günleri alınan negatif sonuçlar belki geç döllenme olmuşturda çıkmamıştır diye defalarca üst üste yaptırdığın testler. Bozulan hormonlar tedaviden dolayı aldığın kilolar artık aynalara bile küstürür seni. Kucağına arkadaşının bebeğini aldığında kokusunu iyice içine çekersin, çekersin ki bütün gece burnundan bebek kokusu gitmesin o kokuyla uyuyabilesin diye. Her gece rüyalarına bir bebek eşlik eder kimi gece parka götürmüş olursun kimi gece onu kaybettiğini görür ağlayarak uykundan uyanırsın. Her girdiğin mağazada ilk önce bebek eşyaları dikkatini çeker saatlerce onlara dokunursun hayaller kurarsın bir gün benimde olacak işte o zaman bunların hepsini alacağım dersin. Sanki koca dünyada yapayalnız kalmış gibisindir. kısacası çok büyük yürek ağrısıdır. bazen allahım noolur diye yalvarırsınız, bazen de bu kadar duaya rağmen vermiyorsa bir bildiği vardır dersiniz. herhangi bir çocuk annesine sarıldığında içiniz cız eder. herhangi bir anne oğlundan yakındığında içinizden kendisini gırtlaklamak istersiniz. çok zordur yani çok zor.

Çocuk meselesini saplantı haline getirmişsiniz bir aüre çocuk meselesine ara verin çabalamayın psikolojinizi evliliğinizi düzeltin.bu paikolojiyle çocuk sahibbi olsanızda sağlıklı bir anne olabileceğinizi düşünmüyorum

Çocuk meselesini saplantı haline getirmişsiniz bir aüre çocuk meselesine ara verin çabalamayın psikolojinizi evliliğinizi düzeltin.bu paikolojiyle çocuk sahibbi olsanızda sağlıklı bir anne olabileceğinizi düşünmüyorum
Yorumun için teşekkürler saplantı haline getirmekten ziyade bu tedavi süreci başlı başına zor bir süreç. Bir beklenti var ve bunun için her ay verdiğin mücadele var. Bu yola bir girdiniz mi her şey arka arkaya geliyor. İlaçlar iğneler rahim filmleri defalarca tekrarlanan testler bu durumda psikolojik olarak etkilenmek bana göre çok normal eminim bu süreçten geçen bayanların bir çoğu benim yaşadıklarımı yaşıyordur, yaşamıştır.

Ayrıca ara verdiğim zamanlarda çok oldu yorulduğum tedaviden bunaldığım ama zaman kaybından başka bir şey geçmedi elime.

Yorumun için teşekkürler saplantı haline getirmekten ziyade bu tedavi süreci başlı başına zor bir süreç. Bir beklenti var ve bunun için her ay verdiğin mücadele var. Bu yola bir girdiniz mi her şey arka arkaya geliyor. İlaçlar iğneler rahim filmleri defalarca tekrarlanan testler bu durumda psikolojik olarak etkilenmek bana göre çok normal eminim bu süreçten geçen bayanların bir çoğu benim yaşadıklarımı yaşıyordur, yaşamıştır.
Piskoloji vücuttaki herşeyi ama herşeyi etkiliyor tırnağın uzamaaını bile.bence bir aüre ara verin inşallah allah size hayırlı bir evlat verir

offff:KK51::KK51: çok kötü canım.. yani boşandığınız gün başkasıyla evlenmesi falan. süreci ayrıntılı bilmiyorum tabi..
Evet zordu benim icin. Unv.bile sabahtan geceye kadar birlikteydik. Bir poacayi ikiye bolum ayni cayla ictigimiz gunler bile vardir. Niye benzettim. Evlendik cocuk istedim.cok istiyordum.bagirdi cagirdi kufretti uzerime yurudu. O an anladimki adam benden cocuk istemiyor beni cocuklu sevmiyor. Neden dedim konustuk bir gece. Borcum var annem babamdan kalan onlari oducem. Yuh dedim ne alakasi var benim cocuk istememle.tartistik sabaha kadar.yaziklar olsun sana dedim. Ogrendim hem kendi hem anasinin babasinin borcu cokmus.bizimkilerde borclari benim uzerime yikmislardi. Uzatmim konu cocuktan paraya dondu. 300bin onlarin 100binde bizim borclar kaldi ustumuze. Borclari odedik bosandik.adam bosandigim dun baskasiyla evlendi ve ilk sene cocuk yaptilar. Benle cocuk yapmayan adama bak hele.

Piskoloji vücuttaki herşeyi ama herşeyi etkiliyor tırnağın uzamaaını bile.bence bir aüre ara verin inşallah allah size hayırlı bir evlat verir
Çok doğru bunu defalarca yaşayıp gördüm. Bu ay aşılamam vardı. iğneleri kullanmaya başlamıştım. Cumartesi doktora gitmem gerek ama içimden hiçbir şey gelmiyor.

Yorum yazan herkeze çok teşekkür ederim. Bunu gerçekten yaşayan bilir ben tam 14 yıl eşimi bekledim okullarımız bitsin, askerliği bitsin, yüksek lisans yapsın, iyi bir işe girsin, ilk önce ev alsın tam tamına koca bir 14 yıl. 16 yaşında tanıştık ve 30 yaşıma kadar onun hedeflerini bekledim. 30 yaşında evlenmiş bir bayan belki biyolojik saatinden dolayı belkide geçmiş 14 yılın verdiği rahatlıkla hemen anne olmayı istemesi bana göre çok normaldi ama eşimin yine öncelikleri başkaydı araba almak, daha daha lüks araba almak. Yani o krediler borçlar bana göre gereksizdi ertelenebilirdi daha iyi bir arabamız olmasındansa çocuğumuzun olması benim için öncelikliydi. Burda 36 yaşındaki bir adamdan bahsediyoruz baba olmak için hazır hissetmemiş. Onun tek derdi maddi olarak sıkıntı çekmesin, çocuk bir masraftı onun için. Bende yıllardır eşim tarafından bekletilmenin acısı var. Evliliğimde anne olmamda hayata atılmamda hep bekletildim. Tabii ki verende Allah bunu bende çok net biliyorum denesekte belki olmayacaktı isyan etmiyorum hiçbir zaman ama neden yıllarım bu adamın keyfini beklemekle geçti diye sorguluyorum. Psikolojik olarak kötü bir durumdayım farkındayım desteğe ihtiyacım var. Çocuk meselesi için takıntı yapmışsın abartmışsın diyenler var anne olmayı istemek o yavrunun kokusunu içine çekmek ve her ay yaşanan hüsran bunu gerçekten yaşayanlar bilir Allah hiç birinize evlat hasreti çektirmesin bunu anlamak zorunda kalmayın. İkimizde sinir krizi geçirdik. Eşim normalde çok sakin yapıda bir insandır onun da kendine göre haklı tarafları vardır muhakkak ama dediğim gibi yaşadıklarımız ikimizide çok yıprattı. Dün işten sonra biraz dolaştım daha sonra eve gidip hiç konuşmadan uyudum.
Kendinizi özetlemişsiniz ve haklısınız.. hayatınızdan ve yıllarınızdan çalmış kendi istekleri için..

Evet aynı şeyleri yaşıyorlar. Çok zor bir durum,kimi zaman 13-14 sene sürüyor. Ve bu sırada dışarıya da belli etmemeye çalışıyorlar. Bu yüzden eşler nasibini alıyor ister istemez.

Evet zordu benim icin. Unv.bile sabahtan geceye kadar birlikteydik. Bir poacayi ikiye bolum ayni cayla ictigimiz gunler bile vardir. Niye benzettim. Evlendik cocuk istedim.cok istiyordum.bagirdi cagirdi kufretti uzerime yurudu. O an anladimki adam benden cocuk istemiyor beni cocuklu sevmiyor. Neden dedim konustuk bir gece. Borcum var annem babamdan kalan onlari oducem. Yuh dedim ne alakasi var benim cocuk istememle.tartistik sabaha kadar.yaziklar olsun sana dedim. Ogrendim hem kendi hem anasinin babasinin borcu cokmus.bizimkilerde borclari benim uzerime yikmislardi. Uzatmim konu cocuktan paraya dondu. 300bin onlarin 100binde bizim borclar kaldi ustumuze. Borclari odedik bosandik.adam bosandigim dun baskasiyla evlendi ve ilk sene cocuk yaptilar. Benle cocuk yapmayan adama bak hele.
offff ne diyosun canım sen ya bu nasıl bir vicdandır. Senden çaldığı o kadar sene borçları ödetmek için mi evlenmiş seninle yazıklar olsun. Nasıl üzülmüşsündür kimbilir. İnşallah karşına doğru biri çıkar tekrar evlenirsin ve anne olursun.

Çok doğru bunu defalarca yaşayıp gördüm. Bu ay aşılamam vardı. iğneleri kullanmaya başlamıştım. Cumartesi doktora gitmem gerek ama içimden hiçbir şey gelmiyor.
Doktorunuz ne diyor bu süreçle ilgili peki?sorun ne?benim annemindw 5 yıl çocucğu olmamış ki tedaviye filan hiç bişeye götürmemişler 16-17 yaşında ne baskılar ne baskılar kısır demişler , dövmüşler psikolojik şidet filan had safhada yani 5 yılın sonunda ben olmuşum sonra neredeyse 2 şer yıl arayla 4 tane daha kardeşim oldu :) allahım sizede nasip eder inşallah ama kafanızı içinizi rahat tutun

Sizin boşanmanız yerinde bir davranış olur.
Yüz yüze bakacak haliniz kalmamış.
Belki de Allah size çocuk vermeyerek bir işaret veriyordur boşanmanız için.
Gerçekten boşanmayı ciddi ciddi düşünün. Bu adamdan size zaten eş olmamış(düğün paralarını bile ailesi el koyarken ses çıkarmamış ezmiş sizi), dövmüş, baba olmayı bile istememiş bir kez olsun. Ne için evlendiği de meçhul.
Yol yakınken ayrılın.

Bide zaten erkeklerin oğu çocuktan baba olmaktan korkuyolar çünkü çok büyük bir aorumluluk taki kucaklarına alana kadar

X