Aile olmayı beceremedik, evliliğim bitmek üzere :(

daha önce bırçok kere yazdım 8 yıl uğraştım bende çocuk için bu psikolojıye gırınce ınsan başka bişi düşünemez oluyor erkekler bizim kadar hasas bakamıyor o ağlama krizlerini anlamıyor malasef bende çok yaşadım o krizleri gözlerim şişene kadar ağlardım sonrada eşim azarlardı ne bukadar buyutuyosun dıye bıde döner benı anlamıyo dıye ağlardım eşinin sana vurması tabıkı kabul edılemez fakar adamında pek normal psikolojıde olduğunusanmıyorum bence bı danışmandan yardım almanız en doğrusu baktınız olmuyor yürümüyor daha farklı sorunlar sebeplar var ona göre sağlıklı bı şekilde alırsınız ayrılık kararı şimdi vereceğiniz karar kesınlıkle pişmanlık olur ıkınız içinde

Allah yardimcin olsun ..
Bir sure ayri kalmaniz ikinizede iyi gelecektir , esin gitsin evden bir sure ..
Biraz yalniz kalin sakin kafayla dusunun ..

Esinde cinnet gecirmis sanirmis , ama sana vurmasi onu hic bir sekilde hakli gostermez..

Biraz uzak kalın ama evliliğini düzeltme yoluna gidin. Şimdilik kendinizi dinleyin taviz vermeden sana vurmaya hakkı yok burnu sürmene kadar bekle gözünü korkut

Aslında mutlu olabilirdiniz çok aile var çocuğu olmadığı halde siz bunu takıntı ,mutsuzluk meselesi yapmışsınız allah hem veririm hem vermem diyor allaha isyan ediyor gibisin , elindeki olanla mutlu olmayı hiç denedin mi , nence şükür et ama herşeye rağmen eşi seni dövmesini haklı bulmadım bu erkek kısmıda ne kadar severse sevsin kadına olan sabrı sınırlı bu da bir gerçek aslında 2 ayrı kalmalısınız sanki sendede depresyon var gibi eğer ağlamaların devam ederse hekime görün

2 yıldır evliyim 27 yaşındayım .
hiç çocuk istemedim.....
eşim çok istiyor ama ben hazır hissetmiyorum .
Hazır olmadan da düşünmüyorum
yani 2 yil daha beklemem lazım okulum var. 4 yıllık evli olacağız .
Şimdi korktum yani sizi okuyunca..
ama bu ortak bir karar olmalı.
Bi taraf istemeden çocuk yapılamaz
ve eşinizi de suçlamaniz çok anormal geldi bana. . Hazır hissetmeyebilir ne var bunda..
evliligimizi cocugumuzun olmaması bitirdi demissiniz ama buradan bakılınca sizin çocuk olayını bu kadar abartmış olmanız bitirmiş Gibi görünüyor.
Hem yarına çıkacağınızi dahi bilemiyordunuz değilmi hayat bu. Kısmet.
Esinizi bu kadar zorlamanizi yanlış buldum.
Umarım düzelir. .

stres altında kadınlarda erkeklerde saçmalayabiliyor.Eşiniz saçmalamış belli,pişmanda olmuş.
Kolay değil yaşadıklarınız ,çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum..Tüm zorlukları aşmışsınız bence eve gitmeyecek kadar büyütmeyin.
Haklısınız hiç hoş değil yaptıkları ama eve gitmemek çözüm değil.Kırıldığınızı belli edersiniz, eşinizde ılımlı bir insan olmasa bu kadar sene geçinemezdiniz diye düşünüyorum.
Kendinizide üzmeyin artık, biraz oluruna bırakın eşinize fırsat verin eminim gönlünüzü alıcaktır.

Sizin adınıza çok üzüldüm.
Siz çocuk çok istiyor olabilirsiniz ama eşiniz istemez.
Siz sürekli bunun için diretip ağlayınca da sinir krizi geçirdi herhalde.
Ama bu dayağın bahanesi olamaz o ayrı.

bak canım çocugunun olmama sebebi stres olabilir başka birşey de olabilir. benim ilk günden beri çocuk yapmaya çalışıp yıllarca uğraşan ve birkaç yıl sonra hamile kalan tanıdıklarım var. eşine uyguladığın baskıcı tavır çok yanlış , zamanında baba olmaya hazır hissetmemiş olabilir ve olmuş geçmiş birşey. sürekli kafasına kakıp onu suçlayamazsın. eskiden deneseydiniz olacaktı da şimdi olmuyo gibi bir kural da yok bundan asla emin olamazsın. belki hiç anne olamayacaksın, Allah'ın bu lütfu kime verip kime vermeyeceğni kim bilebilir? belki sizin kaderinizde ikiniz birlikte yaşlanmak var.

eşin cinnet geçirmiş yaptıgı tabiki yanlış ama ben seni de haksız buldum. senin de psikolojin iyi değil. hamile kalmaya çalışırken bir yandan da psikolojik destek al, zira bu psikoloji ile anne olmak da çok doğru birşey değil.

Yaşadığım şehirde kendi yakınım olan kimse yok eşimin ailesi, akrabaları, arkadaşları ailemin yanına gitmek istiyorum ama çalışıyorum iş yerinden izin alamam. Bir otele gidip bir kaç gün orda kalmayı planlıyorum.
Tek başınıza hotel de kalmak istediğinize emin misiniz ?
Bence adam akıllı eşinizle konuşmalısınız...
Yaşınız çok genç olsa neden bu kadar acele ediyorsunuz derdim ama yaş olarakta çok genç değilmişsiniz.
Yaniii sizin sevdiğiniz adamdan çocuk istemeniz normal.
Birde 4 sene olmuş ewleneli, çok çokk normal istemeniz...
Oyuzden kendinizde hata çok fazla aramayın.
Sizi bu duruma getiren eşiniz.
Her akşam ağlama nöbetleriniz bana biraz fazla gelse de birebir yaşamak gibisiyle anlatma şekli bir olmuyor tabi ki..
Hakkınız da hayırlısı.
Ama hotele gitme....

Hissiz, bitkin ve yorgunum... Evliliğimizde 3. senemiz bitti 4. senemize girmek üzereyiz çok büyük bir aşkla evlendik başlarda ufak tefek sorunlarımız vardı ama hepsini atlattık düğünden kalan maddi sıkıntılarımız vardı, takılan altınları eşimin ailesi bizden zorla almıştı ve istemediğim bir çok şeyi sırf huzursuzluk çıkmaması için sineye çekip susmuştum. Zaman içinde ailesiyle olan problemlerimizi de düzelttik maddi sıkıntılarımızda bitti. Bu süreçte ben yaşımızın büyük olması sebebiyle evlendiğimiz ilk günden itibaren hep çocuk istedim ama eşimi bir türlü ikna edemedim borçları kredileri öne sürdü ve hiçbir gün çocuk istediğiyle ilgili bir yorum yapmadı. Çok kırıldım kadınlık gururum incindi ve sustum içime attım. Bu süreçte çevremde benden küçük ve sonra evlenen kim varsa herkes teker teker hamile kaldı. Bunları gördükçe annelik isteğim her geçen gün arttı. Ve en sonunda eşim ikna oldu ama bu seferde belki benim stresimden dolayı çocuğumuz olmuyor. Benim zorlamalarımla tedaviye başladık fakat ben bu yaşananlardan fazlası ile yıprandım her tedavi süreci kabusa döndü, yaşayan bir ölüden farkım kalmadı, her gece kendimi odaya kapatıp ağlıyorum, çevremde bulunan kimseyi görmek istemiyorum, birilerinin bana çocuk sormasından deli gibi korkar oldum. Eşimi suçluyorum uzun süre beklettiği için, anne olmayı bana çok gördüğü için, beni günlerce gecelerce ağlattı, gözlerinin içine bakıp defalarca yalvardım anne olmak istiyorum diye dinlemedi, anlamadı. Ve dün gece beklene son yaşandı benim ağlama nöbetlerim sonrasında kendini kaybetti gözü dönmüş bir şekilde üzerime saldırdı her yerime vurdu karşısında bir kadın olduğunu unuttu ve beni var gücüyle yumrukladı. Evi terk etmek istedim izin vermedi sinir krizleri geçirdim ve elime geçirdiğim cam vazoyu alıp kafama vurup kırdım cam parçasını alıp bileklerimi kesmek istedim ellerimi tuttu sarılıp hüngür hüngür ağladı neden böyle olduk diye. daha sonra sakinleştik ve farklı odalarda uyuduk sabah erken kalkıp evden çıktım ve akşam eve gitmeyi düşünmüyorum. Sabah mesaj atmış özür dilemiş hakkını helal et demiş cevap vermedim. İkimizinde sinirleri çok bozuk ve fazlasıyla yıprandık ama ben evlat hasreti içinde yanarken onun bana vurmasını kaldıramam. Uzun olduysa kusura bakmayın okuyan herkesten allah razı olsun.

cok üzüldüm cnm
Esin birikmis bir sinirle yapmamasi gereken şeyler yapmis. Yine de kendine hakim olmaliydi . Hic bir canli bunu haketmez. Ancak pisman olmus evliliginiz devam eder inşallah atlatirsiniz diye düşünüyorum ancqk biraz zamana ihtiyaciniz var .bi sure kendinizi dinlemeniz iyi olur. ALLAH feraha cikarsin inşallah

şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmemekle birlikte sanırım eşiniz sizin buhranlarınızdan bunalmış, taşmış ve belki de hiç yapmayacağı bir şey yaparak size şiddet uygulamış.
erkek ya da kadın ayırdetmeksizin hepimiz ağır psikolojik baskı altındayken ne yaptığımızın farkında olamayabiliyoruz.
fiske atmaya hakkı olmamakla beraber; eğer erkek olsaydım, kendisini odaya kapatıp ağlayan, durmadan bei suçlayan, mutluluğu bir kenara koymuş tek amacı çocuk sahibi olmak olan bir kadın beni de çileden çıkarırdı.
keşke bebek tedavisi süresince psikolojik tedavi de almaya başlasaydınız. bebek özlemi mümkün, üzülmek doğal ancak bu derece uç tepkiler histeri krizleri normal değil.
evliliğin bitmesini gerektirecek bir durum yok ortada siz sadece sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Bu adamla hala cocuk yapmak istiyor musun bence bunu düşün öncelikle.
Yipranmişsiniz, zamana ihtiyaç var.
Mesafenizi koruyun. Yaptigi kabul edilir degil. Ben olsam darp raporu alir köseye koyarim, yarin ne olacaginiz belli olmayabilir cunku. O kadar vurmasina bugun morluklar vardir yani hala rapor alabilirsiniz.
Yikmak kolay yapmak zor
Bir özür, yaptiklarini unutturmaz insana...
Benim ablamin da gorumcemin de cocugu olmuyor, bence olmuyorsa bu kadar kendini yipratmaya da gerek yok. Yiprattikca stresten zaten olmama ihtimali artiyor. Allah'a biraz tevekkul etmek lazim, belki cocugun olacak ve bu senin hayatta en buyuk imtihanin olacak. Bu açidan da dusunmek gerekli.
Hakkinizda her seyin hayirlisi olsun...

şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmemekle birlikte sanırım eşiniz sizin buhranlarınızdan bunalmış, taşmış ve belki de hiç yapmayacağı bir şey yaparak size şiddet uygulamış.
erkek ya da kadın ayırdetmeksizin hepimiz ağır psikolojik baskı altındayken ne yaptığımızın farkında olamayabiliyoruz.
fiske atmaya hakkı olmamakla beraber; eğer erkek olsaydım, kendisini odaya kapatıp ağlayan, durmadan bei suçlayan, mutluluğu bir kenara koymuş tek amacı çocuk sahibi olmak olan bir kadın beni de çileden çıkarırdı.
keşke bebek tedavisi süresince psikolojik tedavi de almaya başlasaydınız. bebek özlemi mümkün, üzülmek doğal ancak bu derece uç tepkiler histeri krizleri normal değil.
evliliğin bitmesini gerektirecek bir durum yok ortada siz sadece sağlıklı düşünemiyorsunuz.

evet yaşananlar kolay değil bak ben de bu süreçteyim. sürekli iğneler vuruyorum kendime ki benim gibi korkak bir insan. ve eşim bu süreçte yanımda değil fiziksel olarak. iş, kurs vb sebeplerden. ben tek başıma hastaneye gidiyorum tek başıma koşturuyorum. ama arkadaşın da dediği gibi keşke bu süreçte destek alsaydınız. çok beğendim yukarıdaki yorumu. sizin hayattaki tek amacınız çocuk sahibi olmak değil kaldı ki hepimiz olamayacağı ihtimaliyle de yaşayabilmeliyeliz ya da bu durumu da göz önüne almalıyız. evliliğinize sahip çıkın eşinize sahip çıkın herkesin çocuğu olacak diye bir kanun yok yeryüzünde. kısmettir bu işler. biraz destek alıp sonra devam edin diye tavsiyede bulunabilirim. sevgiler..

ben 8 yıl bekledim Allahıma şükürler olsun ki ikizlerime kavuştum..

eşinizin yaptığını asla onaylamıyorum yanlış anlaşılmasın fakat biz kadınlar dışa vurabiliyorken erkekler içlerinde yaşıyorlar herşeyi.. uzak kalın kendinizi dinleyin umarım en doğru kararı verirsiniz..

okurken gözlerim doldu.çok üzüldüm size sadece şunu söylemek istiyorumm evliliğinize son bir şans verin.aile terapistine gitmenizi öneirirm.

Yorum yazan herkeze çok teşekkür ederim. Bunu gerçekten yaşayan bilir ben tam 14 yıl eşimi bekledim okullarımız bitsin, askerliği bitsin, yüksek lisans yapsın, iyi bir işe girsin, ilk önce ev alsın tam tamına koca bir 14 yıl. 16 yaşında tanıştık ve 30 yaşıma kadar onun hedeflerini bekledim. 30 yaşında evlenmiş bir bayan belki biyolojik saatinden dolayı belkide geçmiş 14 yılın verdiği rahatlıkla hemen anne olmayı istemesi bana göre çok normaldi ama eşimin yine öncelikleri başkaydı araba almak, daha daha lüks araba almak. Yani o krediler borçlar bana göre gereksizdi ertelenebilirdi daha iyi bir arabamız olmasındansa çocuğumuzun olması benim için öncelikliydi. Burda 36 yaşındaki bir adamdan bahsediyoruz baba olmak için hazır hissetmemiş. Onun tek derdi maddi olarak sıkıntı çekmesin, çocuk bir masraftı onun için. Bende yıllardır eşim tarafından bekletilmenin acısı var. Evliliğimde anne olmamda hayata atılmamda hep bekletildim. Tabii ki verende Allah bunu bende çok net biliyorum denesekte belki olmayacaktı isyan etmiyorum hiçbir zaman ama neden yıllarım bu adamın keyfini beklemekle geçti diye sorguluyorum. Psikolojik olarak kötü bir durumdayım farkındayım desteğe ihtiyacım var. Çocuk meselesi için takıntı yapmışsın abartmışsın diyenler var anne olmayı istemek o yavrunun kokusunu içine çekmek ve her ay yaşanan hüsran bunu gerçekten yaşayanlar bilir Allah hiç birinize evlat hasreti çektirmesin bunu anlamak zorunda kalmayın. İkimizde sinir krizi geçirdik. Eşim normalde çok sakin yapıda bir insandır onun da kendine göre haklı tarafları vardır muhakkak ama dediğim gibi yaşadıklarımız ikimizide çok yıprattı. Dün işten sonra biraz dolaştım daha sonra eve gidip hiç konuşmadan uyudum.

Son düzenleme:
bir kadın ve bir erkekten bahsediyoruz. sen onun üstüne sıçrayıp vurmaya kalksan bile o senin karşında dik durup sana el kaldırmayacak.erkek bu ya sana el kaldıramaz. ne olursa olsun bunu yapamaz. hakkı yok buna.

Hissiz, bitkin ve yorgunum... Evliliğimizde 3. senemiz bitti 4. senemize girmek üzereyiz çok büyük bir aşkla evlendik başlarda ufak tefek sorunlarımız vardı ama hepsini atlattık düğünden kalan maddi sıkıntılarımız vardı, takılan altınları eşimin ailesi bizden zorla almıştı ve istemediğim bir çok şeyi sırf huzursuzluk çıkmaması için sineye çekip susmuştum. Zaman içinde ailesiyle olan problemlerimizi de düzelttik maddi sıkıntılarımızda bitti. Bu süreçte ben yaşımızın büyük olması sebebiyle evlendiğimiz ilk günden itibaren hep çocuk istedim ama eşimi bir türlü ikna edemedim borçları kredileri öne sürdü ve hiçbir gün çocuk istediğiyle ilgili bir yorum yapmadı. Çok kırıldım kadınlık gururum incindi ve sustum içime attım. Bu süreçte çevremde benden küçük ve sonra evlenen kim varsa herkes teker teker hamile kaldı. Bunları gördükçe annelik isteğim her geçen gün arttı. Ve en sonunda eşim ikna oldu ama bu seferde belki benim stresimden dolayı çocuğumuz olmuyor. Benim zorlamalarımla tedaviye başladık fakat ben bu yaşananlardan fazlası ile yıprandım her tedavi süreci kabusa döndü, yaşayan bir ölüden farkım kalmadı, her gece kendimi odaya kapatıp ağlıyorum, çevremde bulunan kimseyi görmek istemiyorum, birilerinin bana çocuk sormasından deli gibi korkar oldum. Eşimi suçluyorum uzun süre beklettiği için, anne olmayı bana çok gördüğü için, beni günlerce gecelerce ağlattı, gözlerinin içine bakıp defalarca yalvardım anne olmak istiyorum diye dinlemedi, anlamadı. Ve dün gece beklene son yaşandı benim ağlama nöbetlerim sonrasında kendini kaybetti gözü dönmüş bir şekilde üzerime saldırdı her yerime vurdu karşısında bir kadın olduğunu unuttu ve beni var gücüyle yumrukladı. Evi terk etmek istedim izin vermedi sinir krizleri geçirdim ve elime geçirdiğim cam vazoyu alıp kafama vurup kırdım cam parçasını alıp bileklerimi kesmek istedim ellerimi tuttu sarılıp hüngür hüngür ağladı neden böyle olduk diye. daha sonra sakinleştik ve farklı odalarda uyuduk sabah erken kalkıp evden çıktım ve akşam eve gitmeyi düşünmüyorum. Sabah mesaj atmış özür dilemiş hakkını helal et demiş cevap vermedim. İkimizinde sinirleri çok bozuk ve fazlasıyla yıprandık ama ben evlat hasreti içinde yanarken onun bana vurmasını kaldıramam. Uzun olduysa kusura bakmayın okuyan herkesten allah razı olsun.

Baştan sona hatalar varmış. En başından ailesinin yaptıkları benim açımdan affedilir şeyler değil. Sonrasında düzelmişsiniz ama..

Şu nokta çok hassas çocuk olursa kurtulur musunuz acaba? Çocuk genelde kurtuluş değil, hatta daha çok zorlaştırmaktır hayatı.

Araya şiddet girmiş..

Sen ve o ne bekliyorsunuz bu evlilikten?

Ya hayir ben çoçuk istegini anlarim da, bu kadari çok fazla. Ya ne demek karisina siddet uygulamak? Ne demek cam vazo kafanda kirmak? Sen caner'in kadin versiyonumusun? Bu nasil bir sinir krizi?

Bilemiyorum, bir taraftanda pek inandirici gelmiyor bunlar, sanki yesilçam filmi gibi senaryo. Acilarin çoçugu emrah degil de konu sahibi,...

Tek bildigim, eger bunlarin hepsi dogru ise, lütfen bu ruh halinde sakin çoçuk yapmayin. Ilk basta ikinizde tedavi olmaniz gerekiyor.

Ayrica o vazo kafanda kirildiginda hiçmi acimadi? Kesik felan yoktu kafanda, yada yüzünde? Insan nasil bir vazoyu kafasi ile kiriyor? Yemin ile aklimda deli sorular.
Bak arkadaşım istediğine inanır istediğine inanmazsın kimseyede kendimi acındırmak gibi bir derdim yok. Sadece yaşadıklarımı yazdım içimde olanları paylaşmak istedim yaklaşımın bana çok yanlış geldi.

Vurmaya tabiki hakkı yoktu! ama sende oda sinir krizi geçirmişsiniz. erkek sonucta o daha baskın yasamıs duygularını.. belkide içinde baska duygular düsünceler vardır.. Birlikte atlatabilirsiniz bu sorunlarınızı..

Vurmak dememiş.. konu sahibi
Baya bildiğin tekme tokat girişmiş kadına,, hayvanat

X