Aile içi taciz yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dedenin 2 yıl apartmanda baktığı bir de erkek çocuk var demiştiniz.O olaydan da bir şey çıkar mı acaba? Onlar da baktıracak başka birini bulamamışlar mı, o da ilginç?
Yok şöyle. Apartmanda bı hala var. Bu adamın kardeşi. O çalışan kadın çocuğu ona bırakıyor. Dede de hep o hlay alındığı icin hep onunla birlikteler. Ama Halan'ın evinin dışına gitmediler. Diye biliyorum. Yok bir iki sene halayla idare ettiler. Komşu emaneti gibi ücretli bakıcılık dehil

Esin çok iyidir amenna ama sanki babasına kondurmayacak biri de hem kim zaten ihtimal verir ana babanın kötülüğüne. Madem çok iyi madem kırmaz diceksin yemişim evini mevini tek goz odamız olsun gidelim burdan.

Valla yargı için değil ben olsam peşine düşme ( kızımı doktor pedagog her ne ise muayene etme sürecinde ) bile ordan çıkardım. Gerçekten yapamazdım mesela bu süreçte hiç mi görmeyecek mendebur suratliyi? Isten çıkana kadar full kreşte mi kalacak? Kv de ayrı bi cins zaten ot gibi yaşıyormuş. Bilemiyorum Allah yardım etsin ama gerekirse işiniz ücretsiz izne uygunsa ayrılın annenizin babanızın yanında yürütun bu emin olma dönemini ama onlarla asla muhattap olmayin

Çocuk gelişimc
Çocuk gelişimci olarak söyleyim, çocuklar yalan söylemez diye bir şey yok. Hayal güçleri çok geniş ve herhangi bir yerde gördükleri şeyi farklı şekillerde anlatabiliyorlar. Ayrıca 3 yaşında çoğu öğrencimiz cinsel organları merak eder, ailelerinden utanıyorlar ancak öğretmenlerine bol bol soruyorlar üstü kapalı olarak. Hamilelik oyunu da oynuyorlar erkek çocuklar dahil olmak üzere. Bu ne diye de soruyorlar, bunlar olabilecek şeyler. Bir öğrencim bir kere bana bir sır vereceğini söyleyip annem babam romantik yapıyorlar dedi tv, birbirlerinden, kliplerden veya siz haberiniz yokkken sizden bile görebiliyorlar. Bu şekilde öğrenmiş ve genişletiyor olabilir.
Ancak,
Çocuk görmediği bir şeyin de yalanını uyduramaz sonuçta, taciz vakalarında genelde bir şey yoktur ya, dedesi amcası vs. yapmaz çocuk yanlış anlamıştır, gibi bakış açıları yüzünden taciz süreklilik kazanıyor. En ufak şüphede dahi önlem almanız şart. Bu olayı kanıtlamak için kamera yerleştirebilir, ses kaydı alabilirsiniz. Tek yol bu gibi… tabi bence ne olur ne olmaz diye dedeyle yalnız kalmamasını sağlamak en mantıklısı. Her şey oluyor dünyada, her şey de mümkün…

Baktıgı diğer coxuklarla konuşmaya calıssanız. Belkı de onlar cok daha fazlasına maruz kaldılar.Korktular çekindiler anlatamadılar kim bilir?

Ben jome Office çalışıyorum ama çok ağır ve yoğun. Kreşe başlamadan önce yalnız kalırdı. Bana hep şey dediler kreşe vermeyin biz buyuturuz dede büyütür. Ben dedim hayır. Öyle kreşe verdim. O iki sene hep benim yanımdaydı ama bazen bahcedelerdi. Sonrasında 2 yaşını biraz gecicne kreşe başladı. İşte o zamanlar 1 saat falan özellikle annemi hastaneye bıraktığımda , bu kış , kreş sorması iki üç saat onlarda kaldı.

Ya bakın hanımefendi size böyle bir şüphenin oradan ayrılmak için yeterli bir sebep olduğunu anlatmaya çalışıyor insanlar. Sadece şüpheyse bile oradan tasınızı tarağınızı toplayıp uzaklaşmalısınız. Siz ise durum murum diyorsunuz. Kendinizi ezdirmemekle bu konunun bir alakası da yok. Siz aile birliğine güvenerek çocuğunuzu emanet etmişsiniz ama şu an burada bunlar konuşuluyor. Bu duruma sadece oradan ayrılarak ve görüşmeyerek dur diyebilirsiniz. Gerekirse eşiniz bir işte daha çalışsın. İnanın işin en kolay kısmı oradan ayrılmak; böyle bir durum yaşandıysa o yavrucağın iyileşmesi için çok büyük çabalar harcanması gerekiyor. O lanet olası insanı da eşinize rağmen şikayet etmeniz gerekiyor. He ben olsam kalabalık öfke dolu bir grup bulur alın şu puştu diye aralarına salardım da neyse. İnsanların burasına kadar geldi çünkü. Ucubeler.

Baktıgı diğer coxuklarla konuşmaya calıssanız. Belkı de onlar cok daha fazlasına maruz kaldılar.Korktular çekindiler anlatamadılar kim bilir?
Sanmıyorum onlaron babası polis tirsmistir b
Pedagog la yarınki görüşmemizde sonra ben yapacağımı biliyorum ama burda her söylenen için tmm gidip yapayım diyemem heralde düşünüyorum işte. Otturup gunlcerce düşünmüyorum. Konuyu daha akşam açtım fikirlerinizi alıp karar vermeye çalışıyorum.

Siz sessizce bekleye bekleye davranırsanız çocuğun psikolojisi elden gidecek hanım hanım!
Madem buraya konu açıyorsun aciz bi şekilde yorumlarada bi zahmet kulak ver. Ben olsam bir dakika bile aynı evin içinde bulundurmazdım. İşmiş güçmüş tapuymuş ne diyorsun hala ya

Hanimefendi cocugunuz bir taciz yasadiysa ve yasamaya devam ediyorsa bunun etkilerini bir omur boyu görecek. O zaman cocugunuzu tapuyla mi teselli edeceksiniz, gamsiz ama mukemmel kociskonuzla mi? Kendini ezdirmeyen gelin olmaniz ne alaka? Kendinize gelin. Siz anlattikca tuylerim urperiyor.

Buraya konu açmak acizlik mi. Ben nasıl davranacağını çok iyi biliyorum. Sen merak etme. Sadece işin uzmanlarindan ve annelerden fikir almaya çalışıyorum. Eşim bana inanmazken konunun üstüne düşüp öğretmenleri arayan gariplik olduğunu söyleyen benim. Kalkmış acizlik diyor. Sen kendi hayatında dünyayı ayhaa kaldırmaya devam et. Ben çocuğumu düşünerek hareket edeceğim zaten. Hadi şimdi yoluna.

yorumları okuyorum gerçekten ağzım açık, bu kadar mı bilinçsiz, bu kadar mı cahil olabilir insanlar?? Çocuğun özel bölgelerine ellemiş, dedem beni böyle seviyor diye anlatıyor. Siz hala uydurmaktan, hatta daha da saçmalayarak emlak piyasasının ne durumda olduğundan ve "hemen" taşınmamaktan bahsediyorsunuz?! HÂLA ne yaptığından nasıl emin olacaksınız diyorsunuz!! Çocuk anlatmışş daha ne yapsın size ya??
Birinin size penisini göstermesi de tacizdir bunu da unutmayın. İlla bir tecavüz bekliyorsunuz, ben anlayamıyorum. Yanında giyinmiş olabilirmişmiş. Hangi dede giyinebilir ya torununun yanında?? Göbeği açılsa kapatır. Çocuk özel bölgelerime dokundu diyor. Yani bu ne demek? Dedesi ona dokunmuş. Siz çocukları ne sanıyorsunuz anlayamıyorum. Çıldırıcam gerçekten.
Alnına ben sapığım diye yazıp geziyor mu bu şeref yoksunları sizce??

Konu sahibi, o kocanız o evden gitmezse çocuğunuzu alıp gideceksiniz. Bu kadar basit.

Evet benim oğlumda karnına oyuncak tepiyor ve biz bunu görmeyelim diye gizli yapmaya çalışıyor

Nasıl davranacağını çok iyi biliyorsan ne diye konu açıyorsun? İşin uzmanı değilim ama bir anneyim ve fikrimide söyledim. Sen kötü annesin de demedim. Sadece bu şekilde ağır yavas davramanın ‘’intikam soğuk yenen yemektir ‘’ tarzı davranışların çocuğunun daha cok psikolojisini bozacağını idrak edemeyen bir annesin. Konu çocuğunken nasıl tapuyu vs düşünebiliyosun?

Bu mesaj çok net aslında..

Bir de arkadaş yazmış mesajı kaybettim alıntılayamadım. Kayınvalide farkındadır diye. Ben de öyle düşünüyorum. Hatta dede yaramazlık yaptı diyen kadın olabilir.

Buraya konu açarak aciz oldugumu söyledim. Valla yıkıcı değil yapıcı yorumlara ihtiyacım var. Söyler misin ,, ben evde oturdum veya çalıştım farketmez. 4000 TL kira öderken kalan 4000 TL yle ne yicez iccez çocuğu kreşe birakamayinca kime birakcaz . Kreşe para olarak ne odeyecez ???

Kızım da bu hareketi yapıyordu. Bende bu harektini tuhaf bulup konusturdum.
Oğlum kreşe gitmiyor babaannesi bakıyor ve kesinlikle bunu tacize bağlamıyorum.. Bunun nedeni gördüğü veya izlediği bir şey olabilir aile içinden olmasına gerek yok tablet kullanıyorsa bir şey görmüş ve sizin gözünüzden kaçmış olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…