• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile(!) içi şiddet şikayet entrika

Su olayi siradan bir kardes kavgasi gibi gormeyin. Canina kastetmis yahu dahasi mi var. Bu neyin hirsi, neyin siniri? Size birsey olduktan sonra ceza alsa ne almasa ne... Sikayet etmeniz cok dogru bir adim olmus, birini oldurmeye tesebbus etmek bu kadar kolay olmamali. Umarim da isinden de olur. Orayi hakeden daha duzgun insanlar var.

Mallari da asla asla kimseye vermeyin. Bakin su an gurur yapiyorsunuz ama mal canin yongasi. Ileride oyle bir zaman gelir ki verdiginize bin pisman olursunuz. Ayrica bu yaptiklari icin hem polise sikayet edip hem de mallari vererek odullendirmeniz sacma olmaz mi? Aferin iyi yaptin, ustune de mallari veriyorum boyle devam et demek bu.

Siz normalde neyle geciniyorsunuz?

Okuyunca çok üzüldüm. Mallarından vazgeçme sakın. Allah yardımcın olsun.

P pinkpin hem duruşunuza hem iyi niyetinize hayran kaldım. Sakın geri adım atmayın.
Her şey gönlünüzce ve yolunda ilerler umarım. Kendine güvenen, dik ve onurlu kadınları görmek çok güzel.

hakkınızdan asla vazgeçip ekmeklerine yağ sürmeyin...ayrıca emin olun annenize bakmayacaklar elinden malını mülkünü alacaklar....ve annen kızlarının eline kalacak....maalesef bu erkek evlat delisi annelerin başına gelen son...tecrübeyle sabit.....

Evet aynen bende boyle dusunuyorum. Gökhanin derdi annem falan degil. Onun derdi benim. Rahmetli babam biz küçükken ne zaman azar çekse çoğunda keşke ablan erkek olsaydı sen kız olsaydın derdi. Hatta bunu eşine bile anlatmış.

Tam tahmin ettigim gibi bu onun icinde yer etmis yillardir suregelen kiskancligi benim kotu duruma dusmemden duydugu mutlulugu hep bundan.

Çok iyi yapmışsın şikayet etmekle.Ve sakın mallarını verme onlarda senin de hakkın var,sen de o ailenin bireyisi.nOnlar senin garantin sakın öyle bir hataya düşme.

P pinkpin hem duruşunuza hem iyi niyetinize hayran kaldım. Sakın geri adım atmayın.
Her şey gönlünüzce ve yolunda ilerler umarım. Kendine güvenen, dik ve onurlu kadınları görmek çok güzel.

Tesekkur ederim amin diyorum herseyin artik iyi gitmesine çok ihtiyacım var.

Su olayi siradan bir kardes kavgasi gibi gormeyin. Canina kastetmis yahu dahasi mi var. Bu neyin hirsi, neyin siniri? Size birsey olduktan sonra ceza alsa ne almasa ne... Sikayet etmeniz cok dogru bir adim olmus, birini oldurmeye tesebbus etmek bu kadar kolay olmamali. Umarim da isinden de olur. Orayi hakeden daha duzgun insanlar var.

Mallari da asla asla kimseye vermeyin. Bakin su an gurur yapiyorsunuz ama mal canin yongasi. Ileride oyle bir zaman gelir ki verdiginize bin pisman olursunuz. Ayrica bu yaptiklari icin hem polise sikayet edip hem de mallari vererek odullendirmeniz sacma olmaz mi? Aferin iyi yaptin, ustune de mallari veriyorum boyle devam et demek bu.

Siz normalde neyle geciniyorsunuz?

Bilmiyorum kizkardesimle konustum o da kararsiz pazar gunu gidiyorlar yanima rahatça gelebilecek oturup bi konusuruz gelecek plani yapariz. Şu konuyu açana kadar malları verme konusunda çok nettim fakat buradan gelen tepkiler beni biraz daha kendime getirdi sanirim bu konuyu enine boyuna düşüneceğim.

Babam vefat ettiğinden beridir yani 4.5 aydır çalışmıyorum. Biraz birikmişim vardı şimdilik onunla idare ediyorum.

canım gecmıs olsun
benımde bu tarz bır konum var
bende abımle aynen bu sekılde dayak yeme sevıyesıne gelene kadar kavga ettık
keske ısı bır adım daha ılerıye goturmeseydınız derım polısı cagırmasaydın yanı
cunku o gıdecek sen kalacaksın anne atsan atılmaz satsan satılmazdan ziyade annen o senin . birbirinize her zaman muhtaç olacaksınız. benim konumuda okumanı rica ediyorum gecen sene acmıştım. abimlerle biz barıştık buarada çok iyiyiz şimdi

Canım konunu okudum sana özel mesaj atmak istedim ama atamadım. Sen de gerçekten sinir bozucu şeyler yaşamışsın ve olgun davranabilmişsin. Ama benim olayım çok farklı.

Bizde geçmişten gelen bir hazımsızlık bir adaletsizlik söz konusu yani boğazıma kadar dolmuş ve kendimi onla bunla avutmaya sakinleştirmeye çalışırken bu son olanlar kayışı koparttı bende. Yoksa inan kardesinin gelecegiyle oynamak kolay degil ve o kadar da memnun degilim bu durumdan. Ama başka seçeneğim kalmadı bunu yapmak zorundaydım.

Malları verince annenizin kardeşinizin utanacağını hiç sanmıyorum aksine kendilerini daha çok haklı görecekler böyle insanlar korkar utanmaz.O mallarda sizinde hakkınız var o adam sizinde babanız.Bir kardeş ablasına nasıl el kaldırabilir ya hemde sebepsiz yere ortada hiç bir şey yokken.Bence sorunlu bir erkek kardeşiniz var ve tedavi edilmeli aşısını yaptırmadan gezdirmesin anneniz yanında.Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten allah yardımcınız olsun sağlık sıhhat versin.

Yanlis anlamayinda birseyi merak ettim...
kardesiniz almanyadan annenize para gonderiyormu gonderiyorsa cikarcilik yapip onun arkasini tutuyor olabilir...kardesin okadar annesine duskunse neden davetiye gonderip annesini yanina almıyor...bu arada siddet buyuk bir suç almanyada sıkıyorsa aynısını eşine yapabilirmi...önce hapis cezası alır sonra direk sınır dışı edilir...
sizde hakliyken haksız durumuna düşürülüp anneniz sizi hemen silebiliyorsa sakın hakkinizdan vazgecmeyin ikisinede hakettigini verin cezalarini ceksinler...

Selam kızlar bende ki dertler bitmiyor sizler de olmasanız kime nasıl anlatırım bilmiyorum sanırım lanetliyim yine de ölmedim ayaktayım :) Hemen konuya geçiyorum.

Geçmiş konularımdan bilenler bilir babamla görüsmüyordum ve vefat haberini aldıktan sonra yıkılmıştım sağlığımı kaybetme noktasına gelmiştim hastane hastane geziyordum.

Karaciğerimde iyi huylu tümör çıkmıstı senelerdir düşük tansiyonla gezen ben yüksek tansiyondan acillik olmaya başladım. Sigarayı bırakmıstım sonra yeniden başladım ama tek tük içiyordum.

Geçenlerde erkek kardesim Almanyadan geldi eşiyle birlikte. Eskiden beridir anlasamayiz beni hep bir ezme asagilama cabasi vardir. İlk bir hafta gayet güzel geçti gezdik eğlendik. Eski aile hayatımızda erkek üstünlüğü olduğu için saçma sapan bir hiyerarşi söz konusuydu. Erkek kardeşim benden kücük olmasına ragmen hakaret ederdi kimse bir şey demezdi bir kaç kere de saldırmıslığı var o zamanlar şikayetçi olmamıstım.

Bu geldiginde de birkac saygisizligi olmustu ama nasilsa gidecekler diye sesimi çıkarmamıştım.

10 gün önce bir gece tansiyon yüksekliği sebebiyle fenalaştım acile kaldırdılar tansiyonumu düsürüp yolladılar. Ertesi günü beraber yemek yedikten sonra balkonda tek başima otururken bir sigara yaktım birden erkek kardesim karsımda dikilip iç sen o sigarayı iç ondan sonra acillik oluyorsun kimse senin peşinde koşturmak zorunda değil dedi. (Acillik olmam direk sigarayla alakali degil) Önce algılayamadım sonra zoruma gitti kimse dediği annemdi. İceri girdim o esnada bana dogru geliyordu. Ne demek kimse peşinden koşturmak zorunda degil kimse dedigin annem o hasta olur ben kosarim ben hasta olurum o kosar sanane bundan dedim.. Bırak lan bu kadını bir kere hastaneye götürmüslügün mü var şeklinde bir cevap aldım. Kendisi 6 senedir yurt dışında ve biz bu 6 senenin 5 senesini annem ve kızkardeşimle hayat mücadelesi vererek geçirdik birbirimize tutunduk. Tabiki annemin herşeyine ben koştum ve benimkine de o koştu.

Ben de sen almanyadayken kim vardı bu kadının yanında dedim. Bu sırada elini yüzüme doğru yaklaştirdi ben de indir o elini dememle bilegimden tuttugu gibi cevirip koltuga yatirdi kollarimi capraz yapip beni resmen bogmaya calisti nefessiz kaldigim anlari unutamiyorum. Elinden kurtuldugum bir an kendimi balkona attim arkamdan belime bir tekme savurdu bu sirada annem ve karisi gokhan yapma sakin ol modundalar. Aninda polisi aradim ve ekip cagirdim artik bu son damlaydi cunku. Annem polisi aradigimi gorunce bagirmaya basladi ne yaptigini saniyorsun sen kardesini isindenmi edeceksin senin gibi kizim yok benim defol bu evden... (Almanya baskonsoloslugunda fahri noter)

Polisler geldi gittik ifade verdik annem ve erkek kardesim ifadelerinde benim saldirdigimi soylemisler... yani iftira atmislar sirf gokhan isinden olmasin diye. Gittim darp raporumu da aldim ve sikayetci oldum. Öyle kolay degil bir insanin canina kast edip kenara cekilmek.

O andan itibaren annemin bana anme olmadigini anladim. Evet senelerdir oglanciydi oglu hep daha kiymetliydi bunu kaniksamistim alismistim ama bu kadarini beklemiyordum.

Şimdi bir arkadaşımın evindeyim. Bir tek kizkardesimle gorusuyorum. Yanima gelmesine izin vermiyorlar hergun kacmak istiyor onlardan tiksindigini soyluyor annemle konusuyormus devamli anne cok buyuk vebal aldin yapma diye annem asla geri adim atmiyormus o benim oglumun ekmek parasiyla oynadi deyip duruyormus...Bekletiyorum önce bir düzenimi kurayim onu yanima alicam.

Babam vefa ettikten sonra önce erkek kardesime sonra anneme vekalet vermistim bodruma donmek zorundaydim kizkardesimin okulu icin benim adima islemleri halledeceklerdi fakat bu olaydan sonra uzerime dusen mallari kendi uzerlerine yapacakalarini ogrenince hemen gittim vekaletleri iptal ettim. Iptal etmemle paragöz ilan edildim. Benim amacim baskaymis...

Gecen dua ettim yahu dedim babam yasarken cok haksizlik etti bari simdi annemin ruyasina girse yanlis yaptigini soylese su kadinin kafasina dank etse dedim.. aynen oyle olmus babam ruyasina girmis anneme yanlis yapiyorsun yapma demis. Ama annem ne anlamis? Evi satacaktim ama satma demek istiyor demis :)

Annem yuzume karsi o mallarin hepsi benim hepsini ustume yapacaksin dedi vekaletin iptalini teblig eden memurun yaninda :) Ben önce vekaletleri iptal edip sonrada neyim var neyim yok hepsini annemin üzerine yapmayi düsünüyorum biraz utanmasi kaldiysa utanir belki..

Ne diyim bilmiyorum yani hayatim roman olur derler ya cidden benimki roman olur galiba acayip bir psikolojideyim hicbir sey umrumda degil sanki.

Babamla da böyle olmasini ben istememistim simdi bana siddet uygulayan bir yaratigi sikayet ettim diye evlatliktan reddedildim. Simdi ben mi istedim boyle olmasini?

Malda mülkte gözüm yok hersey onlarin olsun. Şikayetimi asla geri çekmeyeceğim.

Uzun oldu kusura bakmayim okuyan ve yorumlayan herkese tesekkurler.
asla haklarini devretme.. cok pisman olursun..

Saçmalamayın o mal sizin hakkınız kimseye vermeyin yersiz gurur yapmanın anlamı yok.Sonuna kadar haklısınız ve hakkınızı aramaya da devam edin.Kesinlikle mallarınızı kimseye vermeyin sokakta kalsanız size 1 bardak su vermez bu aile.
aynen.. tam anlamiyla yersiz bi gurur.. gozu onunde olan haksizligi gormeyenler, mallari verince utanip 'ay ne asil kiz vay be' demeyecekler..

Bilmiyorum kizkardesimle konustum o da kararsiz pazar gunu gidiyorlar yanima rahatça gelebilecek oturup bi konusuruz gelecek plani yapariz. Şu konuyu açana kadar malları verme konusunda çok nettim fakat buradan gelen tepkiler beni biraz daha kendime getirdi sanirim bu konuyu enine boyuna düşüneceğim.

Babam vefat ettiğinden beridir yani 4.5 aydır çalışmıyorum. Biraz birikmişim vardı şimdilik onunla idare ediyorum.

Allah namerdin eline dusurmesin, ya mallari verdiginiz icin maddi zorluga duserseniz? Ya son care onlarin kapilarina gitmek olursa? Hic kimse mallari verdigi icin boyle oldu demez "yine kapimiza geldi" derler. Gelecek planlari bile maddiyata dayalidir elde avucta kalmayinca ne gelecegi?

bok var bu erkek evlatlarda. bizde de oğlunu tutan bi anneanne var evlere şenlik. oğlu ne yapsa haklıdır. hep destek tam destek :)

bir evladını kayırırken diğerini nasıl parçalıyorlar anlayamıyorum.

Bence alın şikayetinizi varsın gitsin yoluna.
İşinden olursa burada hayatı dar eder size.
Bu bir korkaklık değildir.
Aile içinde kaosa neden olabilir işinden olması.
En azından kendi düzeninizi kurana kadar muhatapta olmamış olursunuz.

Mal paylaşımınızdan vazgeçmeyin.

Şiddet kullanan eş baba kardeş kim olursa olsun affedilmemeli diye düşünüyorum. Şikayetinizden vazgeçmeyin. Çeksin cezasını işinden de olsun. Erkek olmuşta adam olamamış.

Annenize gelince bir ana nasıl böyle yapar aklım almıyor açıkçası. Kardeşiniz gidince yine size kalacak sanırım bakımı ilgilenmesi belki o zaman utanır yaptığından.

Mal mülk olayında da evet doğrusu vermemeniz ama bende malınız mülkünüz sizin olsun diyip suratlarina vurabilirdim herhalde ama anlayan olur muydu bilmem.

Diyecek çok şey varda ben kelimelere dokemedim. Umarım en kısa zamanda toparlarsiniz kendinizi Allah yardımcınız olsun.

Cok uzucu bir hadise.Yaptığı şey ne sebeple olursa olsun doğru değil. Ne yazikki bizim annelerimiz erkek evlada daha çok düşkün oluyorlar. Su anda olayin sicakligiyla objektif bakamiyor olabilirsiniz. Sikayetinizden vazgecmenizi tavsiye ederim. Yoluna gitsin. Kol kırılır yen içinde kalır demişler. Mal paylasimina gelince de kimseye hakkiniz olani vermeyin. madalya takmayacaklar size emin olabilirsiniz.

Sonuna kadar haklısınız. Allah yardımcınız olsun.

Selam kızlar bende ki dertler bitmiyor sizler de olmasanız kime nasıl anlatırım bilmiyorum sanırım lanetliyim yine de ölmedim ayaktayım :) Hemen konuya geçiyorum.

Geçmiş konularımdan bilenler bilir babamla görüsmüyordum ve vefat haberini aldıktan sonra yıkılmıştım sağlığımı kaybetme noktasına gelmiştim hastane hastane geziyordum.

Karaciğerimde iyi huylu tümör çıkmıstı senelerdir düşük tansiyonla gezen ben yüksek tansiyondan acillik olmaya başladım. Sigarayı bırakmıstım sonra yeniden başladım ama tek tük içiyordum.

Geçenlerde erkek kardesim Almanyadan geldi eşiyle birlikte. Eskiden beridir anlasamayiz beni hep bir ezme asagilama cabasi vardir. İlk bir hafta gayet güzel geçti gezdik eğlendik. Eski aile hayatımızda erkek üstünlüğü olduğu için saçma sapan bir hiyerarşi söz konusuydu. Erkek kardeşim benden kücük olmasına ragmen hakaret ederdi kimse bir şey demezdi bir kaç kere de saldırmıslığı var o zamanlar şikayetçi olmamıstım.

Bu geldiginde de birkac saygisizligi olmustu ama nasilsa gidecekler diye sesimi çıkarmamıştım.

10 gün önce bir gece tansiyon yüksekliği sebebiyle fenalaştım acile kaldırdılar tansiyonumu düsürüp yolladılar. Ertesi günü beraber yemek yedikten sonra balkonda tek başima otururken bir sigara yaktım birden erkek kardesim karsımda dikilip iç sen o sigarayı iç ondan sonra acillik oluyorsun kimse senin peşinde koşturmak zorunda değil dedi. (Acillik olmam direk sigarayla alakali degil) Önce algılayamadım sonra zoruma gitti kimse dediği annemdi. İceri girdim o esnada bana dogru geliyordu. Ne demek kimse peşinden koşturmak zorunda degil kimse dedigin annem o hasta olur ben kosarim ben hasta olurum o kosar sanane bundan dedim.. Bırak lan bu kadını bir kere hastaneye götürmüslügün mü var şeklinde bir cevap aldım. Kendisi 6 senedir yurt dışında ve biz bu 6 senenin 5 senesini annem ve kızkardeşimle hayat mücadelesi vererek geçirdik birbirimize tutunduk. Tabiki annemin herşeyine ben koştum ve benimkine de o koştu.

Ben de sen almanyadayken kim vardı bu kadının yanında dedim. Bu sırada elini yüzüme doğru yaklaştirdi ben de indir o elini dememle bilegimden tuttugu gibi cevirip koltuga yatirdi kollarimi capraz yapip beni resmen bogmaya calisti nefessiz kaldigim anlari unutamiyorum. Elinden kurtuldugum bir an kendimi balkona attim arkamdan belime bir tekme savurdu bu sirada annem ve karisi gokhan yapma sakin ol modundalar. Aninda polisi aradim ve ekip cagirdim artik bu son damlaydi cunku. Annem polisi aradigimi gorunce bagirmaya basladi ne yaptigini saniyorsun sen kardesini isindenmi edeceksin senin gibi kizim yok benim defol bu evden... (Almanya baskonsoloslugunda fahri noter)

Polisler geldi gittik ifade verdik annem ve erkek kardesim ifadelerinde benim saldirdigimi soylemisler... yani iftira atmislar sirf gokhan isinden olmasin diye. Gittim darp raporumu da aldim ve sikayetci oldum. Öyle kolay degil bir insanin canina kast edip kenara cekilmek.

O andan itibaren annemin bana anme olmadigini anladim. Evet senelerdir oglanciydi oglu hep daha kiymetliydi bunu kaniksamistim alismistim ama bu kadarini beklemiyordum.

Şimdi bir arkadaşımın evindeyim. Bir tek kizkardesimle gorusuyorum. Yanima gelmesine izin vermiyorlar hergun kacmak istiyor onlardan tiksindigini soyluyor annemle konusuyormus devamli anne cok buyuk vebal aldin yapma diye annem asla geri adim atmiyormus o benim oglumun ekmek parasiyla oynadi deyip duruyormus...Bekletiyorum önce bir düzenimi kurayim onu yanima alicam.

Babam vefa ettikten sonra önce erkek kardesime sonra anneme vekalet vermistim bodruma donmek zorundaydim kizkardesimin okulu icin benim adima islemleri halledeceklerdi fakat bu olaydan sonra uzerime dusen mallari kendi uzerlerine yapacakalarini ogrenince hemen gittim vekaletleri iptal ettim. Iptal etmemle paragöz ilan edildim. Benim amacim baskaymis...

Gecen dua ettim yahu dedim babam yasarken cok haksizlik etti bari simdi annemin ruyasina girse yanlis yaptigini soylese su kadinin kafasina dank etse dedim.. aynen oyle olmus babam ruyasina girmis anneme yanlis yapiyorsun yapma demis. Ama annem ne anlamis? Evi satacaktim ama satma demek istiyor demis :)

Annem yuzume karsi o mallarin hepsi benim hepsini ustume yapacaksin dedi vekaletin iptalini teblig eden memurun yaninda :) Ben önce vekaletleri iptal edip sonrada neyim var neyim yok hepsini annemin üzerine yapmayi düsünüyorum biraz utanmasi kaldiysa utanir belki..

Ne diyim bilmiyorum yani hayatim roman olur derler ya cidden benimki roman olur galiba acayip bir psikolojideyim hicbir sey umrumda degil sanki.

Babamla da böyle olmasini ben istememistim simdi bana siddet uygulayan bir yaratigi sikayet ettim diye evlatliktan reddedildim. Simdi ben mi istedim boyle olmasini?

Malda mülkte gözüm yok hersey onlarin olsun. Şikayetimi asla geri çekmeyeceğim.

Uzun oldu kusura bakmayim okuyan ve yorumlayan herkese tesekkurler.
Ah canım ya üst üste yaşadığımız sıkıntılar bendenimizde hastalık olarak geri dönüyor böyle. Malları sakın annenin üstüne yapma. Senin hakkın sende kalsın. Kusura bakma ama evladına iftira atan anne hiçbir iyiliği haketmiyor. Madem anne sıfatını taşıyor kardeşinin sözleri ve şiddetine ilk o karşı çıkacaktı.

Back