• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACIL YARDIMINIZ GEREK COK MUTSUZUM

Ay cok gulduk kendimee..h.h........m......hamzaaa.
Sankipembe dizi.

Ailen ve sen,sanki koca kitligi cikmista...ne yapacaginizi sasirmissiniz.
Yasin daha on yedi.....ailedeki konusmaya bakin.sen yanlis kararlar verebilirsin.burada her kezden akil alabilirsin.ama annenen ne oluyor.koskocakadin,kizini evlendirme derdinde,sanki evde kalmislar gibi.....
Al meslegini elinebak gorne guzel kismetler cikar karsina.

Ay cok gulduk kendimee..h.h........m......hamzaaa.
Sankipembe dizi.

Ailen ve sen,sanki koca kitligi cikmista...ne yapacaginizi sasirmissiniz.
Yasin daha on yedi.....ailedeki konusmaya bakin.sen yanlis kararlar verebilirsin.burada her kezden akil alabilirsin.ama annenen ne oluyor.koskocakadin,kizini evlendirme derdinde,sanki evde kalmislar gibi.....
Al meslegini elinebak gorne guzel kismetler cikar karsina.

ben burda yanlis tanittim kendimi galiba.. evet annemin o durumuna cok karsiyim ve onun adina utaniyorum bile.. ama birdaha m'yle yasadigim sikintiyi yasatirlarmi diye korkuyorum, onun icin ve hamzayi da begendigim icin aralarindan en iyi onu gordugum icin ve annemin/babamin susmasi icin acaba diyorum hamzayla iyi olurmu ama haklisiniz sacma dusunce galiba...

ben burda yanlis tanittim kendimi galiba.. evet annemin o durumuna cok karsiyim ve onun adina utaniyorum bile.. ama birdaha m'yle yasadigim sikintiyi yasatirlarmi diye korkuyorum, onun icin ve hamzayi da begendigim icin aralarindan en iyi onu gordugum icin ve annemin/babamin susmasi icin acaba diyorum hamzayla iyi olurmu ama haklisiniz sacma dusunce galiba...
Bak cnm.yasin daha cok kucuk.yanlis kararlar verebilirsin.burada sen sucsuzsun.biz senin ablalarin olarak sana oku diyoruz.evlilik her zaman olur...ben ailene kiziyorum,ayip ya.sanki kiz evde kalmis gibi davraniyorlar.

Ayyyy okuyamadim hepsini, aile bütün alfabeyi tanitacak size... Bu nedir yahu daha 17 yasindamisin, aile ev satar gibi habire talip buluyor.... Birak a yi b yi z yi, kimseyi istemiyorum okuyacam ben de...:mad:

Şu koyde aşık olduğun çocuk tekin gelmedi bana..sanki seni kandirip evlenecek ve yurt dışında daha rahat olacak o zaman işi. .onu bence zaten ele..o ailenin çok istediği çocuk zaten bundan sonra senin içiniyi olmaz belli kisenin onu isıstememen onda hirs yapmış ve bu hirsini seninle evlenince ye kadar içinde mi yaşar sonra bitirir? Ya da evlendikten sonra mı hirsini çıkarır bilemem..yani sen doğruyoldasin okulunu bitirmeye gayret et..bunun iiçinde tek Şansın var derslerine çok Calista iyi bir bölüm kazanabilesin ailenin istediği gibi...yoksa ailen seni evlendirme kadar bırakmaz. .cunku tahminen orada yabancı biri ile evlenmenden korkuyorlar ve mantık evliliği yapmanı istiyorlar..Bu güveni onlara saglayabilirsen bi ihtimal belki rahat bırakırlar bu konuda seni..ama lütfen sonuna kadar diren ve sevmedigin sevmeyen sevemediginiz biri ile evlenmeyi kabul etme..

Bak cnm.yasin daha cok kucuk.yanlis kararlar verebilirsin.burada sen sucsuzsun.biz senin ablalarin olarak sana oku diyoruz.evlilik her zaman olur...ben ailene kiziyorum,ayip ya.sanki kiz evde kalmis gibi davraniyorlar.

biliyorum ablacim bende cok kiziyorum ama kendilerini hep hakli goruyorlar, beni haksiz hayirsiz ve cahil olarak goruyorlar onlara uyursam yanlis yapmayacagimi dusunyyorlar

Şu koyde aşık olduğun çocuk tekin gelmedi bana..sanki seni kandirip evlenecek ve yurt dışında daha rahat olacak o zaman işi. .onu bence zaten ele..o ailenin çok istediği çocuk zaten bundan sonra senin içiniyi olmaz belli kisenin onu isıstememen onda hirs yapmış ve bu hirsini seninle evlenince ye kadar içinde mi yaşar sonra bitirir? Ya da evlendikten sonra mı hirsini çıkarır bilemem..yani sen doğruyoldasin okulunu bitirmeye gayret et..bunun iiçinde tek Şansın var derslerine çok Calista iyi bir bölüm kazanabilesin ailenin istediği gibi...yoksa ailen seni evlendirme kadar bırakmaz. .cunku tahminen orada yabancı biri ile evlenmenden korkuyorlar ve mantık evliliği yapmanı istiyorlar..Bu güveni onlara saglayabilirsen bi ihtimal belki rahat bırakırlar bu konuda seni..ama lütfen sonuna kadar diren ve sevmedigin sevmeyen sevemediginiz biri ile evlenmeyi kabul etme..

haklisin ablacim direnecgim pes etmeyecegim, peki nasil saglayabilirim sizce?

Ayyyy okuyamadim hepsini, aile bütün alfabeyi tanitacak size... Bu nedir yahu daha 17 yasindamisin, aile ev satar gibi habire talip buluyor.... Birak a yi b yi z yi, kimseyi istemiyorum okuyacam ben de...:mad:

kesinlikle oyle demeliyim gercekten bu yadta yasadigim seylere bak ya

Bu yasta ne talibi ne evlenmesi yaa sinirlerim bozuldu ailen seni vermeye nekadar hevesliymis okumalisin canim sakin ha oyle bi hata yapma..:(

Bu yasta ne talibi ne evlenmesi yaa sinirlerim bozuldu ailen seni vermeye nekadar hevesliymis okumalisin canim sakin ha oyle bi hata yapma..:KK43:

haklisiniz bende oyle dusunuyordum ama ailemin bu kadar baskici olmasi beni acaba haksizmiyim diye dusundurdu, ama bunlari sizden duymak ii oldu

haklisiniz bende oyle dusunuyordum ama ailemin bu kadar baskici olmasi beni acaba haksizmiyim diye dusundurdu, ama bunlari sizden duymak ii oldu
Canim daha cok kucuksun....
Boyle konularla kafani bos yere kurcalama derim...
Birak hhyi falan okumana bak...
Oldu ya evlendin bu evliligin devaminin bir garantisi var mi ???
Sen meslek edin altin bilezigini koluna tak oncelikle...
Boyle gereksiz konularin beynini kurcalamasina izin verme kardesim....
Daha cok kucuksun ve cevrendeki baski seni yonlendirebilir halde....
Aman bacim simdiki aklin ile uni.yi bitirdikten sonraki aklin bir olmaz...
Simdi sana hos gelen evlenmek istedigin kisi ileride tiksinecegin bir kisi olabilir...
Kisiliginin tam anlamiyla oturdugunu dusunmuyorum...
Yanlis anlama sakin kisiliksiz birisinn demiyorum...
Ama cabuk karar degistirebilirsin bu yaslarda....
Bence iyi dusun tasin ....

Bırak beğenmeyi kocayı falan okulunu düşün ve ailene de okuyup ayaklarının üstünde durmak istediğini tatlı dille anlatmaya çalış Asla gürleme onlara çünkü daha fazla inada binmelerine neden olursun

haklisin ablacim direnecgim pes etmeyecegim, peki nasil saglayabilirim sizce?

Yurt dışında artık her Nerede isen oranın erkeklerin den hoslanmadigini belli et..tabii direk söyleme arada lafını bir şekil getir..erkeklerinin olumsuz taraflarını söyle. .kendi köyünden örnek var onlara kıyasla ne kadar iyi olduklarından hiç olmadı din, dil, geleneklerine, vs. Gibi seylerde Türk aile yapısını öv...birgun evlenirsen kesinlikle turk olmali vs.de yani bir seyler.. belki ailen niyetini gerçekten anlar..ama tabii bu önerileri arada uygula birden pat diye deme ya iskillenir yada kıvama geldiğini düşünürler. .

mümkün olduğunca konuyu açtıklarında anlat onlara sakince ilk okul de..o kadar istiyorlarsa sevgili gibi görüş tabi şansvermek istiyorsan ama bunu iiyi düşün.icinde hiç his yoksa bildiğin den sasma. .okulunu bitirmenin beklerlerse ne ala..neyi nasıl tercih edersin bilemem ama o okulu isterse evlenmis ol oku..istersen çalışma maddiyat iyi diye ama köşede mutlaka dursun..belli ki muhtemelen ailen o kişilerden biri ile evlendiğinde damatlarını tutacaklar ve koluna takip gönderirler seni..ileride kimle evlenirsen evlenip bence ailenin yanında esin olacak kişiyle ttartışma.

senin gözün korkuyor.birgun kendi sevdiğim istediğim adamla evlenirsenve mutlu oolmazsam ailem haklı çıkarsa, zamanında onları dinlemedi diye pişman olursam vs..vs..ama hepsinde unutma % 50 ihtimal pay var..bi kişinin karakteri ile ilgili birsey..şahsen ben mantığını kullanıp maddiyat daha iyi diye bir başkasını tercih etme hakkım varken etmedim..ama ailem bu konuda hiçbbaskı yapmadı. .Evlenmeyi istediğim adam yani eşim öyle bir zamanda geldi elimi tuttu ki 10 senelik evli olmama rağmen hala elini tuttugumda içim titrer .sevmediğim sevemeyecegimi anladigim bir adamla aynı yatağı paylaşmak mümkün değil. ..arada tartismalar atismalar olsa da hemen sinirim gecer neden? Cunku hala seviyorum esimi bu kadar sevmesem tahammul sinirim eminim daha da zorlanirdi..ama sadece sevgi de yetmiyor huzurlu olabilmek icin bazi degerler de sart saygi gibi anlayis gibi sadakat gibi vs..o yuzden her zaman derim kalbin ve aklin birbiri ile ortusuyorsa evet o evlenebilecegin adamdir..Allah korusun ama sonu kotu bile bitse yuzunun guldugu anilarin ictenlik samimiyet ile gecen gunlerin daha fazladir...yazdiklarinidan gördüğüm ve verebileceğiml küçük öneriler bunlar..umarım hersey yoluna girer..

Canim daha cok kucuksun....
Boyle konularla kafani bos yere kurcalama derim...
Birak hhyi falan okumana bak...
Oldu ya evlendin bu evliligin devaminin bir garantisi var mi ???
Sen meslek edin altin bilezigini koluna tak oncelikle...
Boyle gereksiz konularin beynini kurcalamasina izin verme kardesim....
Daha cok kucuksun ve cevrendeki baski seni yonlendirebilir halde....
Aman bacim simdiki aklin ile uni.yi bitirdikten sonraki aklin bir olmaz...
Simdi sana hos gelen evlenmek istedigin kisi ileride tiksinecegin bir kisi olabilir...
Kisiliginin tam anlamiyla oturdugunu dusunmuyorum...
Yanlis anlama sakin kisiliksiz birisinn demiyorum...
Ama cabuk karar degistirebilirsin bu yaslarda....
Bence iyi dusun tasin ....

cok haklisin ablacigim bunlar cok cisdi kararlar suan tek dusundugum iyi bir meslek edinmem olmali... ailemin doldurusuna gelmemeliyim

Back