Hayır erken değil geç kalmışsınız. Daha ilk seferde şikayet etneliydiniz, böylece ne size ne başkasına şiddet uygulayamazdı.
Ayrıca, miras hakkınızı onlara devrederseniz, ben dahil birçok insanı çok rahatlatırsınız. Birçok insan sizin için çok endişelendi. Deriz ki bu kadar uyarıya rağmen kendi eliyle gidip kendine haksızlık yapan insanı ben niye düşüneyim, amaan.
Belki de annenizden sevgi görmediniz, o malları verince sizi seveceğini, size hak vereceğimi sanıyorsunuz bilemiyorum. Veya polise şikayet ettiğiniz için kendinizi bilinçaltınızda suçluyorsunuz, o kültürle büyüdüğünüz için. Bu erkeğin her koşulda haklı olmasına inancınız o kadar derinlere işlemiş ki miras hakkınızı onlara devrederek durumu eşitlemek istiyorsunuz belki de. Başka açıklama bulamıyorum.
Mantıklı olarak, miras hakkınızı devretmemeniz lazım. Hatta bence o mirasın ufak bir kısmını satıp kız kardeşinizi acilen yanınıza alın. Birkaç gün sonra da polise ifade vermesi için karakola götürün bence. Her şeyi anlatsın. Annenizle konuştuğunu, ona vebal alma dediğini ama annenizin erkek kardeşinizin işi için bunları söylediğini dediğini, hepsini anlatsın. Ama hep ikinizin güvenliğini sağlayın. Mümkünse yalnız olmayın. Güvenilir insanların yanlarında olun. İyi de bir avukat tutun, dava dosyanıza uzaklaştırma talebi de eklesin bence. Yine de siz bilirsiniz.
Bir de bence bir psikoloğa gidin. Uzun yıllar mutsuzluk yaşayan insanlarda beyin mutsuzluğa o kadar alışıyormuş ki uyuşturucu gibi mutsuzluğa muhtaç hale geliyor ve insanları mutsuzluğa itecek şekilde davranmaya itebiliyormuş. Miras hakkınızı, sizi bu kadar üzen insanlara devretmeyi düşünmenizde yıllardır mutsuzluğa alışmış beyninizin de etkisi olabilir. Her şeyin gönlünüzce olmasını ve çok mutlu olmanızı diliyorum.