Derya, bu olaylar yaşanırken ailene hiç h.h den bahsetmeseydin iyi olurdu. Sana dediklerini yapmadığın bir dönemde araya bir de kendi isteğini sokunca iyice gemi azıya almışlar gibi. Akıllarına gelmeyen başlarına gelmiş. Tepkileri de şiddetlenmiş. Yalnız benim anlamadığım bir şey var, sen ondan ayrıldıktan 3 hafta sonra bu m ile görüşüyorsun onun olayı devam ederken bu arada h.h ile yeniden mi başladın?
İnsan kendi bildiği şeyi başkasına anlatmaya usanıyor bazen, yoksa senin de derdin önce okuldur zaten ama mesela bu m ve son eleman konusunda samimi bir şekilde isteklerine sakince öncelikle bitirmem gereken bir okul var, başka bir şey düşünmek de istemiyorum deseydin her seferinde bu kadar tırmanmazdı gerginlik, dayılar anneanneler araya girmezdi. Köye taşınma işi senin gözünü korkutmak için bile olabilir. Sana bir isteğini zorlukla yaptırmaya çalışan insana kaba kuvvete dökmediği sürece sadece tutumunla karşı koyabilirsin, hani gözünde asi olursun, başka bir şey olursun ama nihayetinde sen dik ama sakin durduğun sürece yaptıramaz. Tartışma büyümez çünkü uzatabilecek bir taraf kalmaz. Onların duygu sömürü hakkı kadar, senin de olsun. Benim iyiliğimi istiyorsanız önce okul, eloğlu yarın bir gün beni bırakırsa ben ne yaparım de, para geçici, mal geçici ama eğitim kalıcı de. Yalan olmadığı için söylediklerinin arkasında durman daha kolay olur :) Mesela hamza mıydı neydi onda bu taktiği uygularsan en başından halledersin, aman bir gidip görüşeyim ne olucak deme, aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorsan.
p.s : h.h. yi salla, olgun olsaydı
söylediklerinize aynen katılıyorum ama aile yabancıdamat istemiyor ve bu konuda bbelli çok katılar..onlar turk olmayan biri ile evlenmeyeceginden emin olmadan sadece eloglu soyle boyle demesine hakli bulsalarda icten ice ,dogru olmadigini savunurlar..niyetleri belli cunku kiz disariya Daha fazla acilmadan kendilerine gore mantikli bana gore mantiksiz bir evlilik yapmaya zorluyorlar..on yargilarinin degisevegini pek zannetmiyorum ama keske degisse de kiz da birgun gercekten kendi istedigo icin evlense..