• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile içi maddi sıkıntılar ve arada sıkışmak :(

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.191
111
688
39
nasıl anlatacagımı, nereden başlayacagımı bilemiyorum. yazma ile alakalı kendimi yanlış ifade etmem umarım.inşallah uzatmadan anlatabilirim , anlaşılabilirim..

3 sene önce evlendim. eşimin maddi durumu olmadığından bazı masraflarımızı annem karşıladı.yatak odası,koltuklar vs. arada bi mutfak alışverişimizide yaptı. sağolsun ! şuan annem kardeşim annem ve biz birlikte yaşıyoruz 3 aydır hemen hemen. evin mutfak alışverişi anneme ait, faturalar bize. doğalgaz faturasınıda annemden aldım 2 kez kiracı cıkarken kapattırmıştı bizde actırdık her ay 100 100 kestikleri için.
birde yaklaşık 1 ay önce eşim arsasını sattı annesinden kalma biz borçlarımızı ödedik anneminde 15 bin tl borcu vardı onuda eşim kapattı.
bu durumda eşitlendik değil mi?
babam 13 sene önce vefat etti dükkan var 2 tane kiradalar birine annem, kardeşim, ben ortagız, diğerine annem, kardeşim, ben ve amcam ortagız. annem buralardan kira alıyor ve ben bir ara bana hakkım olanı ver dediğimde bana, bunu yaptım sunu yaptım dedi bende sustum 3 senedir alıyor 3 te birini diğerinin 4 te birini almam gerekirken almıyorum. anlayacağınız..bunlarda benim hakkım yok mu?
hı savunduğu şey de şu şimdilerde oğlumda var onuda evlendireceğim ben ölünce zaten sizin hepsi diyor. ozaman sizde yardım edeceksiniz diyor. şimdi benim yardım etmem lazım mı maddi konuda? zaten benim hakkımı alıyorlar, artı zaten evlenene kadar milyarları almış olacak. belki 3 belki 5 sene.. ki 3 senedirde alıyorlar.zaten düğününü vs yaparken benim paramlada yapmış olmayacakmı?
şimdi benim kiralarda hakkım var mı yok mu? isteyemem gerçi bir daha ama belki fırsat olur söylerim..
umarım kendimi anlatabilmişimdir. yanlış anlamazsınız beni inşallah.

Bence hakkın var. Kiralardan payına düşeni almalısın. Ben ölünce hepsi sizi gibi bir şey yok. Herkes hakkını almalı. Kardeşin evlenirken de yardım edersin tabii ki ama hem kiraları alıp hem üzerine yardım olmaz. Sonuçta eşin annene borcunu kapattığına göre sen ileride kardeşine yardım etmesen bile o parayı da senin adına ileride kullanabilir oğlunu evlendirirken değil mi :34:

Bence hakkın var. Kiralardan payına düşeni almalısın. Ben ölünce hepsi sizi gibi bir şey yok. Herkes hakkını almalı. Kardeşin evlenirken de yardım edersin tabii ki ama hem kiraları alıp hem üzerine yardım olmaz. Sonuçta eşin annene borcunu kapattığına göre sen ileride kardeşine yardım etmesen bile o parayı da senin adına ileride kullanabilir oğlunu evlendirirken değil mi :34:

nasıl söyleyeceğim bir daha. hemen para göz vs demeye başlıyor.
Sonuçta eşin annene borcunu kapattığına göre sen ileride kardeşine yardım etmesen bile o parayı da senin adına ileride kullanabilir oğlunu evlendirirken değil mi
bu yazdıgını anlayamadım.
:26::26::26:

nasıl söyleyeceğim bir daha. hemen para göz vs demeye başlıyor.
Sonuçta eşin annene borcunu kapattığına göre sen ileride kardeşine yardım etmesen bile o parayı da senin adına ileride kullanabilir oğlunu evlendirirken değil mi
bu yazdıgını anlayamadım.
:26::26::26:

doğru düzgün cümle kuramamışım çünkü kusura bakma :9: demek istediğim senin düğününde yapılanları annene ödemişsiniz, o para bile zaten evlenirken kardeşine yapacağın yardım olarak kabul edilebilir daha da bir şey yapmana gerek yok demek istedim. Annenin eşinin verdiği parayı kabul etmesini doğru bulmadım her şeyden önce. Sonuçta kendi kızına yaptın ne yaptıysan, kız tarafı oğlan tarafı meselesi yapıcaksa da en baştan almayacaktı o zaman eşyaları. Şimdi aldım ama sonra sizden alırım davranışını hoş bulmadım. Bana lütfen kızmayın ama anneniz biraz paragöz gibi geldi.
Şimdi beraber yaşıyormuşsunuz. Siz mi onun yanına taşındınız onlar mı sizin? Eğer siz gittiyseniz "zaten maddi sıkıntılarımız var anne o kiradan payımı istiyorum." diyebilirsiniz. Paragözlükle suçlarsa da "hakkım olanı vermemen beni mi paragöz yapıyor seni mi?" diyebilirsiniz. Eğer o sizin yanınıza geldiyse de "ev masrafın azaldığına göre kiradan payımı istiyorum, almak isteyip alamadıklarım var bu sebeple" diyebilirsiniz.

doğru düzgün cümle kuramamışım çünkü kusura bakma :9: demek istediğim senin düğününde yapılanları annene ödemişsiniz, o para bile zaten evlenirken kardeşine yapacağın yardım olarak kabul edilebilir daha da bir şey yapmana gerek yok demek istedim. Annenin eşinin verdiği parayı kabul etmesini doğru bulmadım her şeyden önce. Sonuçta kendi kızına yaptın ne yaptıysan, kız tarafı oğlan tarafı meselesi yapıcaksa da en baştan almayacaktı o zaman eşyaları. Şimdi aldım ama sonra sizden alırım davranışını hoş bulmadım. Bana lütfen kızmayın ama anneniz biraz paragöz gibi geldi.
Şimdi beraber yaşıyormuşsunuz. Siz mi onun yanına taşındınız onlar mı sizin? Eğer siz gittiyseniz "zaten maddi sıkıntılarımız var anne o kiradan payımı istiyorum." diyebilirsiniz. Paragözlükle suçlarsa da "hakkım olanı vermemen beni mi paragöz yapıyor seni mi?" diyebilirsiniz. Eğer o sizin yanınıza geldiyse de "ev masrafın azaldığına göre kiradan payımı istiyorum, almak isteyip alamadıklarım var bu sebeple" diyebilirsiniz.

paragöz denmesede para önemli :) onlar için sanıyorum. bencede etmese iyiydi ama etti eşimde zaten altta kalmamak için verdi. eşim yetiştirme yurdunda büyüdügü için kimsesi yok! beraber yaşıyoruz ne biz onun yanına taşındık ne onlar bizim şöyle anlatayım : biz kiradaydık annem anneannemle yaşıyordu ev vardı bir de kirada kiracı çıktı biz eve taşındık annemin ve kardeşimin gidecek yeri eşyası olmadıgından bizim yanımıza geldiler anneannem vefat etti. ev annemden ama benimde hakkım olan bir ev eşyalar benden. evet son isteme mantıklı zaten 28 haftalık hamileyim bebeğime bile ikinci el şeyler bakıyorum alabilirim kiralardan gelirim olsa.
bu arada geçmiş konularımda görebilirsiniz eşyalarımızın bır kısmı ikinci el zaten yatak odası ve koltuklar hariç dediğim gibi onalrıda annem aldı.

Dükkanda hakkın var ve kimsenin düğününede yardım etmek zorunda değilsin zira eşin annenin borcunu ödeyerek ona karşı olan vefa borcunu( başka borcu var mı onu bilmiyorum) kapatmış..

Dükkanda hakkın var ve kimsenin düğününede yardım etmek zorunda değilsin zira eşin annenin borcunu ödeyerek ona karşı olan vefa borcunu( başka borcu var mı onu bilmiyorum) kapatmış..

yok borcu falan.borca döksek suan annemlerin bize borcu var :1: nasıl anlatcam anneme? söyleyemem hemen para göz demeye başlar. cok sıkıntılı bir durum aslında.

oo hem 15 binle annenin borcunu kapat hemde kiraları almayın.annende çok uyanıkmış :21:

yok borcu falan.borca döksek suan annemlerin bize borcu var :1: nasıl anlatcam anneme? söyleyemem hemen para göz demeye başlar. cok sıkıntılı bir durum aslında.

Valla sen dükkan hakkında şuan birşey deme kardeşin evleneceği sırada para isterse söylersin yani yapcak pek birşey yok annen sonuçta başkası olsa mahkemeye bile ver derim ama annene yapacak birşey yok kusura bakma şekerim ama asıl para göz annen gibi geldi bana :44:

aslında en güzeli hesapların daha en baştan ayrı tutulması.keşke anneniz sizin eşyalarınızı alacağına size borç verseydi.dükkan kiralarından hakkınız olanı da size verseydi.ama artık olan olmuş.annenizle para yüzünden haklı olsanız bile tartışmak ta hoş olmaz.mecburen bekleyeceksiniz ta ki kendisinin gönlü olana kadar.aile ile alışveriş çok zordur bilirim.Allah yardımcınız olsun.

Haklısın haklı olmasına da bu haklılığını annene nasıl anlatacaksın,hadi anlattın nasıl kabul ettireceksin bende bilemedim şimdi.Bunu annenin düşünmesi ve anlaması gerekiyor.Şimdiye kadar kendini haklı görmüşse bu saatten sonra sizi anlaması zor olacaktır.

anne daha hayatta oldgu halde hakkını arayan biz sizi gördüm kız evlat olarak!
elinden gelenin fazlassını yapmış size zamanında..
bişeyde yapmaya bilirdi erkek tarafının yapması gerekenleride yapmış zamanında..
ama siz olaya maddi yönden yaklaşmşssınız..
anneniz ölur ondan sonra hak idda edersiniz...
ablam evli ve evlendiğinden beri ailemin ihtyacı olmadgı halde maddi destekte çıkar...fazla fazla..
bizim hepimze düşen bir daire vardır anneden babadan kalan...
bende yaza evlenıyorum ama biz böyle o dairelern kirasnı şimdiden alalım vs gibi düşünmüyoruz...
öllene kadar onlar annemın babamın kazancı..onların hakkı yani!
kendileri, kazanmış etmişler..
sizmi o malı mulku kazandızın?
ne hak idda edıosunuz..
anneniz eşinden kalan mallarla size hiçbişey yapmak zorundada değil ayrıca..
ölmedende hiç bir hakta bulunmanız ççoookk saçma ve şaşaırdım okuyunca...
bu saatten sonra senin annene destek çıkman lazım!
maddi beklentilerinden vazgeç..
bak allah verir o zaman sana..

bişeyde yapmaya bilirdi erkek tarafının yapması gerekenleride yapmış zamanında..
ablam evli ve evlendiğinden beri ailemin ihtyacı olmadgı halde maddi destekte çıkar...fazla fazla..
bende yaza evlenıyorum ama biz böyle o dairelern kirasnı şimdiden alalım vs gibi düşünmüyoruz...
ne hak idda edıosunuz..

sana sonuna kadar katılıyorum canım:46:baba öldükten sonra annelerini miras diye üzen sıkan evlatlar bunu hangi mantıkla yapıyporlar hiç anlamam...ayıptır,günahtır ya kadın isterse verir ama ben hakkımı istiyorum ne demek allah aşkına sanki çalışıp kazanmış gibi...bırakın kadın bekar oğlunu evlendirsin,kocasından kalanı ağız tadıyla harcasın aceleniz ne babanız nasıl gittiyse annenizde gidecek o zaman hakkınızı alırsınız:20::20::20:

annenız sıze yardım etmıs ama 3 yıldır sız kıralardan hakkınızı almamıssınız
ne kadar yardım ettıkı annenız sıze ?
bu 3 yılda almadgnız kıralar belkıde borcunuzu karsılardı...
ustune 15 mılyar borcunu odemıssınız annenızın
sızınde hakkınız var bnce kendınız ıcın olmasada
bebegınız ıcın ıstemelısınız bana kalırsa...

Aslında haklısın, kiralardan payını almalısın ama annenin gönlünü kırdığına değmez. Nasıl diyorsa öyle olsun. Sen onu incitme Allah sana başka bir yerden verir inan. Bundan sonra da para işlerinizi ayrı tutun. Düzenler bu kadar iç içe olunca bu tip sorunlar çıkıyor işte. Herkes kendi hesabını bilsin, kırgınlıkta olmasın. Şimdi annene haklılığını anlatmaya kalsan, ne dersen de kalbi kırılacak, gitme üstüne. Sen onun gönlünü hoş tut, duasını al gerisi boş.

ne hak idda edıosunuz..

sana sonuna kadar katılıyorum canım:46:baba öldükten sonra annelerini miras diye üzen sıkan evlatlar bunu hangi mantıkla yapıyporlar hiç anlamam...ayıptır,günahtır ya kadın isterse verir ama ben hakkımı istiyorum ne demek allah aşkına sanki çalışıp kazanmış gibi...bırakın kadın bekar oğlunu evlendirsin,kocasından kalanı ağız tadıyla harcasın aceleniz ne babanız nasıl gittiyse annenizde gidecek o zaman hakkınızı alırsınız:20::20::20:

düşüncelerinize saygı duyarım ama ben sizin gibi düşünmüyorum. tekrar okuyun ya da benim düşüncelerime saygı duyun.madalyonun tek yüzü yok ne yazık ki.

diğer arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. ben anlamam gerekeni anladım. kardeşim evlenene kadar birşey demeyeceğim, ozaman ki durua göre bakarız. sağlık olsun..

hakkını istermisin istemezmisin onu bilmem.
neyse benim söylemek istediğim şu,
çocuğun hakkı anneden fazladır. yani kiradaki hakkın üçte bir değil canım.
annen dörtte birini alır kardeşinle kalanı eşit paylaşırsınız.

bir gün olur da satılsın falan denirse gene senin hakkın annenden daha fazla. anne dörtte bir.
kardeşinle sen dörtte birbuçuk pay alacaksınız. aklında bulunsun.
amcanın durumunu bilemiyorum. mirasçı olamayacağına göre ortak tapu mu acaba.
amcan babanın mirasçisi olamaz.

Valla sen dükkan hakkında şuan birşey deme kardeşin evleneceği sırada para isterse söylersin yani yapcak pek birşey yok annen sonuçta başkası olsa mahkemeye bile ver derim ama annene yapacak birşey yok kusura bakma şekerim ama asıl para göz annen gibi geldi bana :44:

arkadasa katılıyorum canım eger sen resmı olarak ortaksan bazı arkadasların söledıklerı alakasız yok ölmeden hak aramak felan hakkın dıye dusunuyorum

Back