Merhaba kizlar.
Hayirli günler.
Umarim iyisinizdir....
Ben yeni sözlendim sevdigim kisiyle, Allaha sükür hersey yolunda gidiyor. Evlilige dogru büyük bir adim attik. Allahin izniyle seneye sonbaharda evleniyoruz. Allah herkesi sevdigine kavusturur insAllah.
Bu konuyu acmamin sebebi sözlüm ve ailesi.
Sözlümün ailesi bir cok sey yasamis ve görmüs bir aile.
Sözlümün annesi ve babasi hayattalar - Allah saglikli ve uzun ömür verir insAllah.
Sözlümün birde abisi (29 yasinda) ve bir de kücük kiz kardesi var (18 yasinda).
Abisi, yani kaynim tam bir sene önce evlendi. 2 aylik bir bebekleri var.
Sözlüm ve sözlümün ailesi bize yakin bir sehirde yasiyor (yurtdisindayiz). Abisi evlendikten sonra hanimiyla birlikte baska bir sehre tasindilar, ama mesafe yine en fazla 30-40 km. Yani en fazla 40 dakkalik yol mesafesi.
Kaynimin hanimini, yani eltimi, daha önceden taniyorum, evlenmeden önce ayni sehirde yasiyorduk. Görünce ve karsilasinda merhabalasiyorduk, fazla degildi sohbetimiz, ama herkesle gayet samimi biz kiz.
Eltim 21 yasinda ve daha önce 2 nisanlilik dönemi gecirmis. Eltim cogunlukla babasiz büyümüs.
Ben onunla elti olacagim icin cok seviniyordum. Tanidigim biriyle akraba oluyorum, diye. Ne güzel vakit geciririz birlikte, diyordum kendi kendime. Kaynim ve eltim evlendikten 5-6 ay sonra sözlüme karsi soguk davranmaya basladilar.
Eltim benim onun abisinin kardesiyle sözlenecegimi duydugunda, kaynanami aramis ve "ben aileden degilmiyim, benim neden haberim yok" gibisinden laflar edip küsmüs. Kaynanamda bu tarz seylerin kesinlesmeden söylenilebilinecek seyler olmadigini anlatmis. Eltimde zaten sözlenmeden önce kimseye kesinlikle söylenmemesini istemis, yani bu konuda anlayisli olmasi lazimdi.
Her neyse.. Eltim kaynimla evlenecegi sira dedikodular cikmis. Kaynanama demislerki, sen ogluna 2 kez nisanlanmis kizi mi laik görüyorsun, falan demisler. Türk milleti iste. Ama kaynimda cok iyi birisine benziyor, yani ne ciktigi bir kiz olmus, ne de nisanlilik evlilik gibi bisey. Cok temiz biri, sözlümün anlattigina göre.
Ozamanlar eltim bu dedikodulara fazla yorum yapmamis, o dedikodulari yapan kisilerle küsmüs. Dedikoduyu yapanda sözlümün amcasinin hanimi, yani yengesi.
Bu olaylar 1½ sene önce oldu.
Eltim benim onun kayniyla sözlenecegimi duydugundan beri, ortaligi karistirmaya calisiyor. Görümcemi arayip sözlümün yengesinin numarasini istemis, 1½ sene önce denilen seylerin hakkinda konusmak icin.
Yani kisacasi neyin pesinde bilmiyorum, ama ortaligi karistirip duruyor. Onun yüzünden sözlüm ve abisi konusmuyor.
Sözlümün tek istegi söz merasimimize katilmasiydi. Aileme karsi mahcup olmamak icin, laf cikmasin diye. En azindan ugramalarini istiyordu. Ama eltim ve kaynim cok inatci. Küsmüsler. Gelmeyiz dediler, sonrada tamam geliriz dediler. Söz merasimindaen yarim saat önce eltim kaynimin telefonundan sözlüme mesaj atmis. Yani kendi yazdigini caktirmiyor. Neden karimdan özür dilemedin, neden arayip gelmesini istedigini söylemedin diye. Halbuki sözlüm cok ugrasti, cok cabaladi. Kaynanamda konustu kac kez geliniyle gelin diye. Gelmemezlik yapmayin dedi. Kimseye laf cikarmayin dedi. Ama kaynanamdan cok yüz buluyor eltim. Kaynanam cok tatli birisi. Pek kizamaz kimseye. Kocasindanda ayri. Yani kaynbabami görmedim henüz. Sorumsuz oldugu icin 3-4 sene önce ayrilmislar.
Bu arada eltimde babasiz buyudugu icin, büyüklere, erkeklere saygisi pek fazla degil. Saygiyi gösteren olmamis. Sayginin önemini anlatan olmamis.
Eltim ve kaynim gelmedi sözümüze. Insanlar sorup durdu, neden gelmediler diye. Bende cocuklari hastaymis gelemediler dedim, ama oda bahane iste, anladilar tabi. Cocuk hasta olsa bile en azindan kaynimin gelmesi lazimdi böyle birgünde bahane uydurulmaz.
Kizlar benim diyecegim, cok üzgünüm. Ailede küslük olmasina hic aliskin degilim. Bizim ailede olmaz böyle seyler. Ne görülmüs nede duyulmus birsey. Soran sorana, neden gelmediler diye. Insan üzülüyor. Ama acigada vurmak, itiraf etmek istemiyor. Anlatmak istemiyorum ailenin sorunlarini kimseye. Aile sorunlari ailede kalir. Benim ailem icin cok önemlidir baskalarina dedikodu malzemesi olmamak.
Sözlüm cok sinirli, cok üzgün. Bir daha konusmam abimle diyor. Yengesindende nefret ediyor, yani abisinin hanimindan.
Ailede bir kac büyük var, amcasi var sözlümün. O hem sözlümle, hemde kaynimla konusmaya calisti. Sözlüm abisini aradi, ama abisi hic dinlemedi bile.
Ailede bir babanin olmasi ne kadar da önemli, anliyorsunuz beni, degil mi?
Kusura bakmayin uzun oldu... Cok üzgünüm. Ya ilerde nisanima, kinama, dügünüme gelmezlerse?
Eltimin beni sevmedigini, aileden biri olmami istemiyor gibime geliyor. Ilerde daha büyük sorunlarla karsilasirmiyim?
Ben kendime söz verdim, kimseyle küs olmak istemiyorum. Kimseye laf vurmak, bir sey demek istemiyorum.
Bana yardim edin, ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Bu arada henüz 20 yasindayim.