• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile huzuru

deniz_-

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2024
6
1
1
28
Merhaba arkadaşlar. Bir sorunum var. 4 yıllık evliyim. Eşimi daha öncesinde de uzun yıllar tanıyordum, severek evlendik. Ailesiyle sorunum olsa da eşim arkamda duran gereğini yapan biriydi. En önemlisi de konuşarak anlasabiliyorduk. Ancak artık öyle değil. Konuşmaya çalıştığımda sürekli konu farklı yerlere gidiyor. Ne hamileliğimde ne lohusaligimda kavgamız eksik olmadı. Karşımda bir yabancı var gibi sanki. İşi de çok stresli ve eşimi çok değiştirdi. Eski mutlu güzel günlerimi özlüyorum. Ne yapabilirim bu konuda artık bilmiyorum. 3 aylik bebeğime üzülüyorum. Çok yıprandım. Akıl verin ne olur. 😢

Profesyonel destek alin cift olarak. Lohusa depresyonu gecirdigimde biz de aldik ve cift olarak faydasini gördük gercekten

Bazı erkeklere "Çocuk da oldu artık tamam, kadınımı garantiledim, artık ne yapsam kopamaz" rahatlığı hasıl oluyor çocuktan sonra ya da korkabiliyorlar "Çocuğa maddi yetecek miyim?" endişesi oluyor dank etme aralığı yaşıyorlar bebeklerini kucaklarına aldıklarında baba olduklarına uyanıyorlar tokat gibi; bezi, maması vb ihtiyaçları bindikçe art arda, büyütüyorlar içlerinde, bi stres bi sinir, işe kendini kaptırma halleri filan... Muhtemelen bunlardan kaynaklıdır. Çift terapisi önerisi gelmiş, bence değerlendirin.

Bazı erkeklere "Çocuk da oldu artık tamam, kadınımı garantiledim, artık ne yapsam kopamaz" rahatlığı hasıl oluyor çocuktan sonra ya da korkabiliyorlar "Çocuğa maddi yetecek miyim?" endişesi oluyor dank etme aralığı yaşıyorlar bebeklerini kucaklarına aldıklarında baba olduklarına uyanıyorlar tokat gibi; bezi, maması vb ihtiyaçları bindikçe art arda, büyütüyorlar içlerinde, bi stres bi sinir, işe kendini kaptırma halleri filan... Muhtemelen bunlardan kaynaklıdır. Çift terapisi önerisi gelmiş, bence değerlendirin.
Kesinlikle öyle. Aslında garantinin olmadığını çok kere hatırlattım ancak bir değişiklik göremedim. Deneyeceğim inşallah.

Merhaba arkadaşlar. Bir sorunum var. 4 yıllık evliyim. Eşimi daha öncesinde de uzun yıllar tanıyordum, severek evlendik. Ailesiyle sorunum olsa da eşim arkamda duran gereğini yapan biriydi. En önemlisi de konuşarak anlasabiliyorduk. Ancak artık öyle değil. Konuşmaya çalıştığımda sürekli konu farklı yerlere gidiyor. Ne hamileliğimde ne lohusaligimda kavgamız eksik olmadı. Karşımda bir yabancı var gibi sanki. İşi de çok stresli ve eşimi çok değiştirdi. Eski mutlu güzel günlerimi özlüyorum. Ne yapabilirim bu konuda artık bilmiyorum. 3 aylik bebeğime üzülüyorum. Çok yıprandım. Akıl verin ne olur. 😢
Kavga nedeniniz ailesi mi ?

Eşinizin işi nedir acaba? Ailesiyle ne gibi sorunlar oluyor annesi mi müdahale ediyor? İş yeri değişse eski haline döner mi diyorsunuz?

Annesi dolduruyor olabilir mi?

Eşinizin işi nedir acaba? Ailesiyle ne gibi sorunlar oluyor annesi mi müdahale ediyor? İş yeri değişse eski haline döner mi diyorsunuz?
Asker. Ailesi her şeyde ilgisiz ve parayı çok seven bir annesi var. Benim ailem de şey seyimize koşturur o yüzden de değer görmüyor. Belki işi değişse bir şeyler farklı olur gibi. Umut ediyorum ama zor.

tek tartışma sebebiniz ailelerse konuşmayın, mesele etmeyin bunları. onun ailesi ilgisizce ilgisiz; adam kaç yaşındaki insanları mı değiştirsin napsın. eskiden ailesine karşı beni korurdu diyorsunuz; eğer ailesi çok ciddi sorunlar çıkartmıyorlarsa eşinizi sürekli sizin için ailesiyle karşı karşıya getirmeye çalışmayın, karşı karşıya gelmiyor diye de problem çıkartmayın. eşinize de işinin stresini eve taşımamasını söyleyin. dışarıda olan şeyleri dışarıda bırakmayı deneyin ikiniz de

Ailesi, ilgisizliği... Daha çok aileleri eşitleme çabası. Benim ailem böyleyse seninki de şöyle diyerek olmayan şeyleri olmuş gibi görüyor. Cümleleri çarpıtıyor.
Eşinizin ailesini eşinize kötülemeyin savunmaya geçer. Siz siz olun aileler yüzünden tartışmayın, bu eşiniz için de geçerli. Hiçbirimiz çöpsüz üzüm değiliz hiçbirimizin de ailesi sorunsuz değil. Ailesi müdahale ediyorsa ben dili kullanın, isteklerinizi ifade edin ama kötülemeyin. Ailesine de he he deyip kendi bildiğinizi yapın. Ama eşinizle aileler yüzünden asla kavga etmeyin, huzurunuzu bozmayın, bu sadece sizi ve ilişkinizi yıpratır başka işe de yaramaz.

Back