Aile apartmanı problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asla umursamazlar yeni ev desem beni kapı dışarı ederler. Üstlerde yazmıştım evlenirken bile bohçamda sararmış eşyalar eski püskü eşantiyon oradan buradan topladıkları havluları bohça diye yutturmuşlardı. Hele bir yorgan verdiler bırakın üstünüze örtmeyi aynı odada duramazsınız yorganlar nerede muhafaza ettilerse rutubet kokusundan ciğerim soldu götürdüm önüne attım sen yat uyu bunda diye. Yorganı temizletip vermeye bile erinmişler o kadar değer vermiyorlar ki bana ben kalkıp ev desem umurlarında olmaz

Ağzım neden laf yapamıyor biliyor musunuz ev eşimşn üzerine ve evlenmeden mbce eşime verdikleri için hiçbir hakkım yok ve göğsümü gererek benim evim istediğimi yaparım diyemiyorum. Evet ben bu ev için birley yapmadım emeğim yok ama ağzımı da açmaya korkuyorum hakkım olmadığı için. Kışa girerken saksılar üşümesin diye apartmanın heryerini saksı yaptılar heryer çamur oluyor sürekli ben sinirle aldım hepsini dışarı attım kayınvalidem geldi eşime bağıra çağıra çiçeklerden ne istediniz ne zararı var size diye götünü yırttı eşim rahatsız oluyoruz fikrimizi sormuyorsunuz dedi kapıyı kapattı üstüne ve kaynanam yine getirdi koydu çiçekleri başa çıkamıyoruz ki cazgır bir annesi anlayışsız bir baba ve babaannesi hadsiz bir görümcem var. O bu ailede büyümüş garip gelmiyor belkide ona
Iste bunların hakkından ancak bir imansız gelir bence denemeye değer...

Zaten bu evi benden önce eşime vermişler benim bir hakkım bile yok ve buna rağmen çok şey yapmışlar gibi düğünümde sararmış kokuşmuş havluları örtüleri çeyiz diye yutturdular bana hiçbirşey yapmadılar iki bilezikle paket ettiler. Paragöz değilim asla öyle anlaşılmasın ama evin acısını benden çıkarttılar kendimi geldim geleli hep değersiz hissettim ve hala çektiriyorlar
Ailesi size bir şey yapmak zorunda değil !!!!!!! Yaparsa teşekkür edersin yapamazsa da bunun zorunluluğu mu var . İkiniz gencecik insanlaraanız çalışın , didinin yapın …. Ne münasebet yani niye kötü düşünüyorsunuz kötülük düşünseler o evde oturmanız istenmezdi . Ayrıca kim oğluna ya da kızına bir şey yapmak istemez .
Haaaa çok iyi niyetliler ki yaşlı babaanneyi de evin yanında eşantiyon olarak hediye vermişler, ya bir gidin işinize yaaaa, kendiniz olsa bir gün bile tahammül etmezsiniz gelmiş burda yargı dağıtıyorsunuz, kolaysa kendileri uğraşsın yaşlı kadınla...
o zaman oturmasaydı , kabul etmeseydi . Allah Allah zorla mı tutup getirmiş . Ya alışacaksın ya da o diyardan gideceksin maalesef Türk insanlarımız böyle . Ben doğruyu söyleyince neden kötü oldum anlamadım .

Ben kocama akıl sır erdiremiyorum zaten. Yalnız kalmaktan ailesine eğer beni savunursa onların bize küsmesinden korkuyor. Ya ne kocalar görüyorum resti çekip ailesiyle görüşmüyor karısını üzüyorlar diye ama benim kocam onlar kırılır küser diye korkuyla yaşıyor babası istediği gibi at koşturuyor buraya gelip heryer sanki onun muş sanki oğluna evi vermemiş gibi sahip çıkıyor ekip biçiyor ben konuş ailenle ben bu evde kendimi yabancı hissediyorum çiçek ekmeye kalksam bile baban ne der diye korkuyorum dediğimde ben babama birşey dersem küser kırılır diyor. Evlenmeden önce eski nişanlımda ailesine bu denli düşkündü diye bitirmiştim ve eşime de böyle birşey yaşadığımı eğer ailene düşkünsen ve beni yeri gelirde savunamazsan hiç devam etmeyelim yolları ayıralım demiştim bana kalkıpta öyle şey mi olur benim en değerlim karım gerekirse hepsini silerim deyip yüreklenmişti ona güvenipte evlendim kimse görmüyor ki içi nasıl
Kiz senin kocanın derdi bedava yaşamak o kimse kırılır derdinde değil, ahhh çok safsın çok, esin ailesi ile anlaşmalı zaten , anlaşmayı bozarsa ev elden gider diye korkuyor...

Ailesi size bir şey yapmak zorunda değil !!!!!!! Yaparsa teşekkür edersin yapamazsa da bunun zorunluluğu mu var . İkiniz gencecik insanlaraanız çalışın , didinin yapın …. Ne münasebet yani niye kötü düşünüyorsunuz kötülük düşünseler o evde oturmanız istenmezdi . Ayrıca kim oğluna ya da kızına bir şey yapmak istemez .
Evet bana birşey yapmak zorunda değiller ama çöpe atılacak eşyaları da en azından getirip bana hiç vermeselerdi. Ben gül gibi çeyizimle geldim onlar sararmış eşyaları verdiler. Ben kapıya gelen dilenciye bile giymediğim yada kullanmadığım eşyalardan seçip veren insanım müstehak mı yapılan? Kimse onlardan bana şunu şunu yapın diye istemedi annem gücünğz neye yetiyorsa dedi kapattı konuyu ama onların gücü beni çöplere layık görmek miş.

o zaman oturmasaydı , kabul etmeseydi . Allah Allah zorla mı tutup getirmiş . Ya alışacaksın ya da o diyardan gideceksin maalesef Türk insanlarımız böyle . Ben doğruyu söyleyince neden kötü oldum anlamadım .
Hanımefendi doğruları konuşmuyorsunuz ve yaşamadığınız için bencilce yaklaşıyorsunuz. Bende evlenmeden önce atarım keserim yapıyordum ama evlenince öyle olmuyor. Ben geleceği görerek evlenmedim. Evlenmeden önce babanneyle yatıp kalkmadım da geceleri gülyabani gibi gezdiğini bilmiyordun anlıyor musunuz?

Evet bana birşey yapmak zorunda değiller ama çöpe atılacak eşyaları da en azından getirip bana hiç vermeselerdi. Ben gül gibi çeyizimle geldim onlar sararmış eşyaları verdiler. Ben kapıya gelen dilenciye bile giymediğim yada kullanmadığım eşyalardan seçip veren insanım müstehak mı yapılan? Kimse onlardan bana şunu şunu yapın diye istemedi annem gücünğz neye yetiyorsa dedi kapattı konuyu ama onların gücü beni çöplere layık görmek miş.
Canım benim tabiki de müstahak değil . Ama bak senin değerini sen kendin belirlersin onlar değil. Onlar öyle yapmışsa takılma bunlara . Hep üzülürsün . Titiz vs değiller sanırım . Kocanı seviyorsan o seni mutlu ediyorsa gerektiğinde korkuyorsa unut bunları . Gez , dolaş . Babaanne de gelince açma kapıyı ben uyuyorum de. Zaten bir gelir iki gelir daha gelmez . Tirip atarsa da atsın aşağı inmediğinde eşinle ineceksen in . Onu da yanında götür . Fazla muhatap olma . Bir trip atar üç trip atar artık senin düzenine mecburi alışır .

Iste bunların hakkından ancak bir imansız gelir bence denemeye değer...
Birde imansız olmayı deneyeceğim bakayım nasıl tepki görüceğimi bende bilmiyorum ama evin düzenini baştan sona değiştireceğim gerekirse o dışkapının kilidini değişip geceleri kilitleyip yatıcam ki çıkamasın biryere ruh hastası

Şimdi anladım bu düzeni neden baştan kabul ettiğini, zaten nişan attım bari bu adam kabul etmişken herseyi kabul edip evleneyim demişsiniz, nişan atan kızlarımız boşanmış , 5 cocuklu kadın psikolojisine giriyorlar maalesef , siz de o psikoloji ile herseyi kabul etmişsiniz...
Evet haklısınız maalesef ki. Öyle şeyler yaşadım ki öncesinde artım huzura ermek için uzatmadım benimde yuvam olsun dedim 1 sene içerisinde evlendim keşke daha iyi tanısaydım

Asla umursamazlar yeni ev desem beni kapı dışarı ederler. Üstlerde yazmıştım evlenirken bile bohçamda sararmış eşyalar eski püskü eşantiyon oradan buradan topladıkları havluları bohça diye yutturmuşlardı. Hele bir yorgan verdiler bırakın üstünüze örtmeyi aynı odada duramazsınız yorganlar nerede muhafaza ettilerse rutubet kokusundan ciğerim soldu götürdüm önüne attım sen yat uyu bunda diye. Yorganı temizletip vermeye bile erinmişler o kadar değer vermiyorlar ki bana ben kalkıp ev desem umurlarında olmaz

Ağzım neden laf yapamıyor biliyor musunuz ev eşimşn üzerine ve evlenmeden mbce eşime verdikleri için hiçbir hakkım yok ve göğsümü gererek benim evim istediğimi yaparım diyemiyorum. Evet ben bu ev için birley yapmadım emeğim yok ama ağzımı da açmaya korkuyorum hakkım olmadığı için. Kışa girerken saksılar üşümesin diye apartmanın heryerini saksı yaptılar heryer çamur oluyor sürekli ben sinirle aldım hepsini dışarı attım kayınvalidem geldi eşime bağıra çağıra çiçeklerden ne istediniz ne zararı var size diye götünü yırttı eşim rahatsız oluyoruz fikrimizi sormuyorsunuz dedi kapıyı kapattı üstüne ve kaynanam yine getirdi koydu çiçekleri başa çıkamıyoruz ki cazgır bir annesi anlayışsız bir baba ve babaannesi hadsiz bir görümcem var. O bu ailede büyümüş garip gelmiyor belkide ona
O bagirdi gotunu yirtinca hemen pıstın mi ? Sen de çıkıp bagiracaksin o gider gitmez de saksılar hemen dışarıya çıkacak. Yasin itibariyle korkuyor olabilirsin ama korkma.
Sen ailenden korkuyorsun gibi geliyor bana? Olay çıkartırsan ailen kızacak sanki ?

Öyle deme şansı yok ev eşimin ve sürekli ben burada ölmek istiyorum beni çıkarmayın diyor. Anneme mesaj attım bu saatte hemen anladı zaten problemi yarın sabah dananın kuyruğu kopacak
Ev eşinin değil. Evi ailesi ona babaanneye bakma karşılığı hediye etmiş kendi parasıyla almamış.

heryer sanki onun muş sanki oğluna evi vermemiş gibi sahip çıkıyor
Eşinin onlara bağımlı olması, kayınbabanın evinizde istediğini yapması o evin esasen kendilerine ait olmasından kaynaklanıyor.
Benim babam da bana ev verdi ama kirasını da o alır her şeyine de o karar verir. Tapunun kimde olduğu bu durumlarda geçersizdir. Eşin evi kendi parasıyla alsaydı böyle pısırık olmazdı.

O bagirdi gotunu yirtinca hemen pıstın mi ? Sen de çıkıp bagiracaksin o gider gitmez de saksılar hemen dışarıya çıkacak. Yasin itibariyle korkuyor olabilirsin ama korkma.
Sen ailenden korkuyorsun gibi geliyor bana? Olay çıkartırsan ailen kızacak sanki ?
Ailemin yanına geldim şuan

Ev eşinin değil. Evi ailesi ona babaanneye bakma karşılığı hediye etmiş kendi parasıyla almamış.
Annemin yanına geldim babanne 4 te uyandırdı 6 ya kadar uyumayıp 6 dan sonra 1 saat uyudum ve tekrar kapı sesine kalktım kocamda sabah konuşup çözücem dediği şeyi çözmeyip bana bağırdığı için evde cinnet geçirdim ve şuan annemin yanındayım

Annemin yanına geldim babanne 4 te uyandırdı 6 ya kadar uyumayıp 6 dan sonra 1 saat uyudum ve tekrar kapı sesine kalktım kocamda sabah konuşup çözücem dediği şeyi çözmeyip bana bağırdığı için evde cinnet geçirdim ve şuan annemin yanındayım
Kocanızda mı size bağırdı

O mal kocanın aklı başına gelene kadar dönme. Ne salak insan bunlar ben sinirlendim

Kocanızda mı size bağırdı
Evet insanlar senin keyfine göre mi yaşayacak dedi bağırdı karnımda bebekle cinnet geçirdim ellerimde kaldı saçlarım zor kendime geldim şuan hastaneye gidicem annemle bebeğe baktırmaya heryerim ağırıyor stresten

O mal kocanın aklı başına gelene kadar dönme. Ne salak insan bunlar ben sinirlendim
Kapıyı sessiz açıyor muş ben abartıyor muşum. Bir insan uykudan uyanabiliyorsa sese demekki sessiz değildir haksız mıyım? Gece yabani hayvan gibi geziyor kapıları vuruyor son ses televizyon izliyor geceleri hangi bir şeye tahammül edeyim. Saçım başım kalmadı yolmaktan kafamı duvarlara vura vura ağladım seyretti rezil ettin bizi aleme dedi

Sabah olmasını bekliyorum inanın o yanımda horul horul uyuyor bana zaman geçmiyor. Ben bunları yaptığımda çok büyütüyor muşum gibi küçümseyeceklerine adım kadar eminim ve kendilerini haklı çıkartacaklar. Daha eve yerleşmeden eşim arkadaşına evi gezdirmeye getirmiş nerede yaşayacağını göstermek için arkadaşı bile babannenle mi yaşatıcan karını demiş ve eşim bunu bana pişkin pişkin anlatmıştı. Herkese garip geliyor bu durum ne yazık ki ama bu seçmece aileye normal geliyor
Madem normal kendi annesi neden gelmemiş , bakmamış, kaynanasıyla yakın yaşamamış mesela?
Siz o baksın dediğinizde de öyle şey mi olur diyorlar. El kızının kocanın babannesine baktığı nerde görülmüş?
Ya bir de bu evde yaşayacağınız belliymiş nasıl kabul ettiniz, aileniz hiç mi olmaz demedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X