Aidat Zammı Zımbırtısı

Atasehirin dogu kısmına bakabilirsiniz. Batı kısmında kiralar daha fazla. Doğu atasehirde de fındıklı, ferhatpasa gbi bölgeleri tercih etmeyin, merkezi değil ve sevmeyebilirsiniz. (kozyatagından sonra)İnönü Mahallesi gayet ii bir tercih olabilir. Ama sizin işinize uyar mı bilemiyorum.

inönüye bi bakiyim bi de servis güzergahına uyması lazım tabi işe gidip gelirken teşekkür ederim

Kadiköyde o fiyata yeniden daire bulamazsiniz. Yeni bina hic bulamazsiniz. Eski olmasi kötü olduğu anlamina gelmez brnce. Hatta eski binalar daha sağlam insanlar daha dürüstmüş. Valla yapilacak çok birsey yok, ya yöneticiligi alin aidat 200 de kalsin. Ama insanlarla uğraşmak zordur, vermezler aidatlari. Eski yönetici o yüzden birakiyordur tahminim. Adam bikmiştir para islerinden. Spor salonlu site içinde aidati 500 lira olan site yok, çok nadir denk gelirse belki butik site tarzinda iki bloklu filan. Normal bir site aidati bile 800 1000 liradan asagi degil artik. Brnce cikmayin o fiyatlara bulamazsiniz kira

yeni binalara bakamıyorum bile aslında hani deprem gerçeğini geçtim semti temiz bi yer olsun bana yetecek bu şartlarda aslında
ama bu şekilde de yine şuan oturduğum evden daha az kiralı bi yer bulamam sanırım :KK43:

Koca apartmanda 3 kişi ile karar alınabiliyor mu ben ona takıldım
İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmamış ikinci toplantı yapılmış. Böyle durumda ikinci toplantıya katılım sayısı önemsizdir.

evet iki toplantıya da yeterli katılım sağlanamadığı için karar onaylandı diyolar maalesef

inönüye bi bakiyim bi de servis güzergahına uyması lazım tabi işe gidip gelirken teşekkür ederim

yeni binalara bakamıyorum bile aslında hani deprem gerçeğini geçtim semti temiz bi yer olsun bana yetecek bu şartlarda aslında
ama bu şekilde de yine şuan oturduğum evden daha az kiralı bi yer bulamam sanırım :KK43:

evet iki toplantıya da yeterli katılım sağlanamadığı için karar onaylandı diyolar maalesef
Yöneticilik çok mu zor acaba ücreti duyunca yönetici olmayı kabul eden çıkar mı? Bir de diğer komşular ne diyor bu işe hem imzalamıyormuş birçoğu

230 ısınma
60 genel aidat
15 bina aidatı
ankara yenimahallede böyle bizim. sadece çöpler toplanıyor, temizleniyor. ekmek alma vs yok

yani 300 tl bizim. sizin kira 1700 ise 350 tl aidat normal çünkü içinde ısıtma da var.

Gerekli cogunluk saglanmadan karar alinamaz ,3 te 2 olmasi lazim ,o o gjn toplsnti istedi diye toplanti olmaz sormasi lazim,apartman yoneticisi maas isteyebilir ama buna 2 kisi karar veremez ,kendi belirleyemez,abartmislar rakami asla imza atmayin odemeyin koskoca is hanindayiz ,4 bekci bir yonetici var daire basi 230 veriyoruz zamli sizden istenen rakam icinde isitma yoksa asla vermeyin tasinin

Yöneticilik çok mu zor acaba ücreti duyunca yönetici olmayı kabul eden çıkar mı? Bir de diğer komşular ne diyor bu işe hem imzalamıyormuş birçoğu

komşularla konuşmadık açıkçası çok muhabbeti yok kimsenin birbiriyle ben listeyi gördüm çoğu atmamıştı
ama şimdi şubatta aidatlar toplanacak nolacak hiç bilmiyorum

Kadıköye göre baya ucuz
Biz üsküdardayız 1850 kira
Herkes diyo ki üsküdar da o kadar ucuza nasıl buldun?

Aidat için değil, deprem için taşının mutlaka.

evet bizcede kira ucuz aslında ama aidat canımızı sıktı baya

Gerekli cogunluk saglanmadan karar alinamaz ,3 te 2 olmasi lazim ,o o gjn toplsnti istedi diye toplanti olmaz sormasi lazim,apartman yoneticisi maas isteyebilir ama buna 2 kisi karar veremez ,kendi belirleyemez,abartmislar rakami asla imza atmayin odemeyin koskoca is hanindayiz ,4 bekci bir yonetici var daire basi 230 veriyoruz zamli sizden istenen rakam icinde isitma yoksa asla vermeyin tasinin

aa ısıtma ne gezer ne mümkün, merkezi sistem doğru düzgün kalorifer yakmazlar 300 tl de doğalgaz gelir başımıza bela yahu

Siz daha uyguna bulamazsiniz

:KK43: :KK43: :KK43:

Eski konunuzu da hatırlıyorum bence kadıköyden ayrılın ya.

evet bize karşı yolu gözükecek sanırım :KK43:

230 ısınma
60 genel aidat
15 bina aidatı
ankara yenimahallede böyle bizim. sadece çöpler toplanıyor, temizleniyor. ekmek alma vs yok

yani 300 tl bizim. sizin kira 1700 ise 350 tl aidat normal çünkü içinde ısıtma da var.

ama ısıtma dahil değil ki
ben yanlış ifade etmiş olabilirim, merkezi sistem pay ölçer var
saat 23te kapanıyor kazan dairesi ve resmen donuyoruz çocuk olsa mümkün değil ısıtamam bu evde battaniye altındayız banyodan titreye titreye çıkıyoruz
200-300 arası da doğalgaz faturası geliyor

kızlar aslında bizim binada hatta bizim bölge de en ucuz evde oturuyoruz diyebilirim
bizim alt katımız ve yan katımızda ki evler 2500 tl kirada
bizim bölgede ki yeni yapı evlerin kirası ise 4000 tl civarında
bölge olarak çok iyi temiz bi yer ama bizi iyice yıpratmaya başladı bu zamlarla beraber
Depremde yıkılacağını düşündüğün bir ev sonuçta bölge ne kadar iyi olursa olsun taşın bence,
Çalışıyormusun? Eşim sürekli şehir dışında demişsin calismiyorsan ya da kolay iş bulabileceğin bir işin varsa İstanbul'dan bile taşınmayı düşünebilirsiniz
Oturduğum ev 8 yıllık 2 +1 kiramı soylemiyim yarana tuz basmiyim 🙃 senin aidata daha yakın,aidat merdiven temizliği ve elektrik için veriyoruz sadece :confused:

Isınma da dahili olduğu için 350 bile ucuz.
Sadece 200 görevli ve apartman giderleri için ödüyoruz.
Eski evim siteydi, spor salonu ve havuzu vardı, ama ısınma hariç 400 ödüyorduk.
Ama yerinizde olsam kirası, aidatı, güvenli bulmadığım icin tasinirdim
O fiyatlara kadıköy de yeni binada ev hayal, yada göztepe de falan abuk sabuk şekilli çatı katı falan olur bir ihtimal.
Ben de şimdi Oturduğum yere taşınmadan önce erenkoy, suadiye den ev baktım, ki az bir zaman değil, 3 ay kadar.
Yeni binalarda 3500-4000 civarı genelde. Yada bahçe katı, çatı katı olursa 3000 e bulunuyor.

Depremde yıkılacağını düşündüğün bir ev sonuçta bölge ne kadar iyi olursa olsun taşın bence,
Çalışıyormusun? Eşim sürekli şehir dışında demişsin calismiyorsan ya da kolay iş bulabileceğin bir işin varsa İstanbul'dan bile taşınmayı düşünebilirsiniz
Oturduğum ev 8 yıllık 2 +1 kiramı soylemiyim yarana tuz basmiyim 🙃 senin aidata daha yakın,aidat merdiven temizliği ve elektrik için veriyoruz sadece :confused:

eşim de bende çalışıyoruz ikimizde farklı yakalardayız ortak bi yer de bulamıyoruz
eşimin işi çok iyi açıkçası önü çok parlak o yüzden iş değiştirmeyi düşünmüyor
bana kalsa istanbulda bi dk bile durmam

Isınma da dahili olduğu için 350 bile ucuz.
Sadece 200 görevli ve apartman giderleri için ödüyoruz.
Eski evim siteydi, spor salonu ve havuzu vardı, ama ısınma hariç 400 ödüyorduk.
Ama yerinizde olsam kirası, aidatı, güvenli bulmadığım icin tasinirdim
O fiyatlara kadıköy de yeni binada ev hayal, yada göztepe de falan abuk sabuk şekilli çatı katı falan olur bir ihtimal.
Ben de şimdi Oturduğum yere taşınmadan önce erenkoy, suadiye den ev baktım, ki az bir zaman değil, 3 ay kadar.
Yeni binalarda 3500-4000 civarı genelde. Yada bahçe katı, çatı katı olursa 3000 e bulunuyor.
yukarda bi arkadaş daha yazmış merkezi dediğim için yanlış ifade ettim sanırım
bu 350 tlye ısınma dahil değil arkadaşlar
pay ölçer var herkes yaktığını ödüyor
ev buzhane gibi battaniyeyle oturuyoruz ama 200-300 arası doğalgaz geliyor ayrıyeten

Bu konuda ankaraya kurban oluyum, her fiyata göre kira da var site de var. Dersen ben ultra lüx de oturcam 2 bin aidat verecem o da var, spor salonu olan aidati 500 lira bile olmayan site de var. Kira konusunda istanbula kimseyi rabbim düşürmesin. Ev sahiplerinin eyvallahi da yok. Cikarsan cik diyor biliyor ki ayni gün kiraci bulacak. Ankarada kiraciya zam yapmaya korkardik, gerçi ankarada eskisi gibi değil ama insaf var en azindan. Mesela ulus kizilaya otobüs ile 20 dakika sürecek bir semtte 600 800 civari kiralik daire bulabilirsiniz. İstanbulun hic bir semtinde bu rakamlara kiralik bulamazsiniz.

Bu konuda ankaraya kurban oluyum, her fiyata göre kira da var site de var. Dersen ben ultra lüx de oturcam 2 bin aidat verecem o da var, spor salonu olan aidati 500 lira bile olmayan site de var. Kira konusunda istanbula kimseyi rabbim düşürmesin. Ev sahiplerinin eyvallahi da yok. Cikarsan cik diyor biliyor ki ayni gün kiraci bulacak. Ankarada kiraciya zam yapmaya korkardik, gerçi ankarada eskisi gibi değil ama insaf var en azindan. Mesela ulus kizilaya otobüs ile 20 dakika sürecek bir semtte 600 800 civari kiralik daire bulabilirsiniz. İstanbulun hic bir semtinde bu rakamlara kiralik bulamazsiniz.

gerçekten lanet ettim ben bu istanbula nerden düştük bilmiyorum
daha iyi maaşlı yerler bulduk güya ama aldığımızda böyle kiraya aidata gidiyor ne anladım ki bu işten

eşim de bende çalışıyoruz ikimizde farklı yakalardayız ortak bi yer de bulamıyoruz
eşimin işi çok iyi açıkçası önü çok parlak o yüzden iş değiştirmeyi düşünmüyor
bana kalsa istanbulda bi dk bile durmam
Valla zor ist da yaşamak Allah yardımcınız olsun kiraya verilen para boşa gidiyor benim gözümde,krediye ödeyip ev almak daha iyi,bizde az bir borcumuz kaldı sonra kira derdini sonlandırmak niyetindeyiz

yukarda bi arkadaş daha yazmış merkezi dediğim için yanlış ifade ettim sanırım
bu 350 tlye ısınma dahil değil arkadaşlar
pay ölçer var herkes yaktığını ödüyor
ev buzhane gibi battaniyeyle oturuyoruz ama 200-300 arası doğalgaz geliyor ayrıyeten
Anladim, yine de 1700 +350 ye yeni ev mumkun değil. Ya muhiti degistireceksiniz, ya yine eski ev tercih edeceksiniz.
Eski evde bahsettiğiniz şikayetler devam edecek muhtemelen. bir de üstüne taşınma masrafi, emlakci parası vs gelecek.
Evden memnun olmadığınız için taşınmalısınız ama 150 liralık aidat zammı için taşınırsanız astarı yüzünden pahaliya gelir.

X