- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
İste sorun burada her renkten insanın bu ülkede yaşadığı gerçeğini kabullenmek istemiyorlar.......ateist öylemi......o zaman yaşamasın mantığı.....daha kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor
Ne yazdığının farkında değilsin galiba.......inançlars küfrediyorsa bunun bir cezası vardır......ama bu cezanın ölüm olduğunu sanmıyorum.........kaldı ki bu ülkede dini inançlara saygı gösterilmez.........cemevleri ibadethane olarak görülmez........ki milyonlarca alevi var bu ülkede
Ben Allaha inanan bir aleviyim......istedikleri kadar ben müslümanım ayağına yatsınlar.......kimin neye inandığı belli değil.......ben önce kul hakkına giriyor mu ona bakarım.......çoğu sadece bu konudan sınıfta kalır.........Allaha inanacaksın ama Allahın istediklerini yapmaya gönülsüz olacaksın......iyiymiş.......bu ülkede bazı tarikatların ayrıcalıklı olduğu bilinir.......başkalarının yalancısıyım diyelim...........sorun şu ki kimse ayrıcalığını kaybetmek istemiyor......sınav soruları bir gruba servis ediliyor......birilerinin iş bulması daha kolay........zorunlu hizmet kurasında en iyi yerlere gidiyorlar..............ha işte birileri de sokağa dökülüp isyan bayrağını açtı mı terörist oluyorsun........e niye.......çünkü biz böyle iyiydik............Kimisi, ateist mi, "o zaman yasamasin" mantigi dogru.
Ama kimisi de, ateist mi "defol git bu ulkeden" mantigi...
Nasil yani??? :)
Turk'um, turk vatandasligim var, neden Turkiye'den gitmek zorunda olayimki senin inandigina inanmadigim icin.
Dedigin gibi kabul etmeleri lazim.
Ama malesef simdiye kadar hicbir musluman ulkesinde diger dinlere saygi gosterilmediginden bizim ulkemizde de saygi gosterilmesini beklememk lazim. Cunku, bu din ozunde bize dusman. Onlarin da sucu degil. Kimin suclu oldugunu biliyorum ama onu burada soylemeyecegim, cok ustume gelecekler cunku, ugrasamam.
Senin küfretmen kimin umrunda ......devlet ödenek vermiyor.......bu ülkede dini inançlara saygı yokAleviye göre ibadethanedir bana göre değildir .Ama kalkıpta alevinin ibadethanesine küfredersem orda sınırı aşarım .İkisi farklı şey
Senin küfretmen kimin umrunda ......devlet ödenek vermiyor.......bu ülkede dini inançlara saygı yok
niye hangi ibdetini yapamıyosun devlet yüzünden? Bu ülkede türbanlılarada saygı yoktu bi zmnlar, gerçi hala saygı duymayan bi sürü insan var kendi açınızdan düşünmeyin sadece
niye hangi ibdetini yapamıyosun devlet yüzünden? Bu ülkede türbanlılarada saygı yoktu bi zmnlar, gerçi hala saygı duymayan bi sürü insan var kendi açınızdan düşünmeyin sadece
Evet, sorun da bu zaten. Bu ulkede, kimsenin kimseye sabri ve tahammulu yok. Birbirimize saygi duymaliyiz. Inanin yurtdisinda bunu cok iyi basarmislar. Biz neden basaramayalim. Ben ateistim, muslumanlara saygi duyarim. Sultan ahmet camiini ziyarete gitmistim, ayakkabilarimi da cikardim, orada verilen etegi de giydim basortusunu de taktim oyle ziyaret ettim. Kapali bayanlara saygim vardir. Ben kapaliliga karsi degilim, keske herkes saygi duysa. Keske herkes her dine veya dinsizlige saygi duysa.
Keske bu ulke seriata dogru gitmese.
Cunku bir ateist olarak, kapatilmak veya oldurulmek istemem.
Avrupa ulkeleri gibi olsak keske, orada saygi var cunku.
Ahmet Atakan'a gelince. Keske o da kufur etmeseydi ama sanirim onun da sabrinin tukendigi noktaya gelmis olmali.
Caminin bütün ödenekleri benim vergilerimle karşılanıyor.......aleviler için bu durum layık görülmediğinden alevi din adamı yetişemedi........sonuçta bir noktada alevilik inancı da dejenere olmaya başladı........siz bunu küçumseyebilirsiniz ama bu kültürel bir soykırımdır.......türbanlı ne alaka şimdi
Arkadaşım alevilik va sünnilik daha sonra ayrıldı birbirinden.......sadece hz ali camii de şehit edildiği için camii ye gitmek istemezler........seninle inancımı mı tartışacağım şimdi........ben dindar kesimden bahsettim....dinlerine küfür ediliyorlarmış çok hassasmışlar ne derece dini bütün olduklarını normal hayatta görebiliyorum demek istemiştim............ayrıca Allaha inanıyor olmam herşeyi mantıklı bulacağım anlamına gelmiyor............eline beline diline hakim olamadıktan sonra neyleyim ben inancı.......allah bize o kitabı bu dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini öğretmek için gönderdi temel felsefe budur.......ona bakarsan internette kitapta geçmiyor ama sen şuan bunu kullanmakla belki büyük günah işliyorsundur........çünkü kitapta yokya sn önceki msjlardan birinde bn Allaha inanan bir aleviyim dedin snrada kul hakkına bakarm fln dedin.Ardından da Allaha inanıyosam onun istediklerini yapmam lazm dedin peki siz hangi kitaba göre hareket ediyosunuz merak ediyorum Kuran Allahın kitabı olduğuna göre ve Kuranda alevilik geçmediğine göre?
Arkadaşım alevilik va sünnilik daha sonra ayrıldı birbirinden.......sadece hz ali camii de şehit edildiği için camii ye gitmek istemezler........seninle inancımı mı tartışacağım şimdi........ben dindar kesimden bahsettim....dinlerine küfür ediliyorlarmış çok hassasmışlar ne derece dini bütün olduklarını normal hayatta görebiliyorum demek istemiştim............ayrıca Allaha inanıyor olmam herşeyi mantıklı bulacağım anlamına gelmiyor............eline beline diline hakim olamadıktan sonra neyleyim ben inancı.......allah bize o kitabı bu dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini öğretmek için gönderdi temel felsefe budur.......ona bakarsan internette kitapta geçmiyor ama sen şuan bunu kullanmakla belki büyük günah işliyorsundur........çünkü kitapta yok
kafayı yemiş çıldırmış derdi neyse bu yaşta.
elmayla armutu ayırt edemeyen sensin bence pkk bizim askerimizi öldürüyorda o asker senin askerin degilmi ???Elmayla armutları karıştırmak bu olsa gerek......pkk senin askerini öldürüyor yani senin düşmanın biryerde pkk kendi kaşınıyor.......ama bu çocuk senin inandığın şeylere inanmadığı için pkk lılarla karşılaştırılmayı haketmiyor
o zaman dogdogru okullarını okusunlar tek amaclarının okul oldugunu unutmasınlar eylemlerle ne işleri var ögrenci olduklarını unutmasınlarKonu çok farklı yerlere gelmiş yine, okurken dehşete düştüm bazı yorumları.. Ama bu yaşta birinin, yok yere ölümünü meşrulaştıracak hiç bir neden yoktur, bunun arkasından 'oh olsun' zihniyetinde olanların da, insanlığından şüphe ederim.
üniversiteler açılıyor, muhtemelen olaylar daha da büyeyecek, bunun daha başlangıç olmasının bilinmesi insanı çok fazla korkutuyor.
bazılarının tabiriyle, o '3-5 ergen'in(!) bundan sonra kılına zarar gelmemesi tek temennim.
Peki bunu yazana ne demeli?
Bu da mı tesadüf?
hiç üzülmedim ahmet'e haberleri seyrederken hımmm dedim ve yemegimi yemeye dvam ettim :)
Allah size insanlik ve vicdan versin.birde gulmussunuz demek.
Ne diyeyim.kelimelerim kifayetsiz kaliyor.
bence bu konu kapatılsın,lütfen..
biz ne tartışmayı biliyoruz ne acıya saygı duymayı ne başka bişeyi..yukardaki yorum bunun en yakın örneği.okurken utandım yemin ederim kızmadım,üzülmedim sadece çok utandım..
kazen,mune lütfen bu konuyu kapatın,bizim ülkemizde insanların ölümüne sevineneler hatta dalga geçenler varmış daha fazlasını görmek çok can acıtıcı olur.bu tartışmak falan değil.
ben hem insanım hemde vicdanlıyım bana vicdan muhasebesi yapmayınAllah size insanlik ve vicdan versin.birde gulmussunuz demek.
Ne diyeyim.kelimelerim kifayetsiz kaliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?