Ahhh Kaynana

Neden yargılıyorsunuz ki kadıncağız dertleşmeye giriyor azar iştiyor . bir oturmayı kabul ettin oh müstehak sana diyorsunuz resmen . bu mu destek ?
bende ilkin bir oturcaktım aynen böyle dublex evde . son anda yok dedim istemiyorum dedim ayrı oldu evimiz. ama iyi gördüm olsun bir oturalım zaten çok şeker insanlar dedim ama allah bilir bir otursaydım neler neler yaşardım . kimse yaşamadan bilemiyor. bu bayan bunları bile bile mi bir oturmuş . belki güzel düşündü ama bunlar başına geldi .

sen eşine ailesini şikayet etmeden ona olanları anlatmadan kaynanaa tavrını koy bence. lafınıda ver üstten inme aşağıyada ağrım var de sancım var de inme . eşin sorarsada yalnız kalmak istiyorum biraz ağrım var karnımla rahat edemiyorum bişiler de ki ayrı evin nekadar mantık olduğunu anlasın ! 10 kişinin içinde mi emzirceksin bebeğini. her emzirmede üst kata çıkıp mı inceksin amaaaan . çok zor şeyler .
ama ben o 1-2 yıl dayan olayına inanmıyorum o 1-2 yıl 10-20 yıl olur ... keşke olmasa ama .

Rabbim yardımcın olsun merhamet versin evdekilere !
Çok teşekkür ederim anlayışiniz için bende yengemlerle bir otururduk kardeş gibi anlaşırdik bilemezdim tabi ki de böyle olacağını iyi niyetime mi kurban oluyorum bilmiyorum Allah hepimiz hakkında hayırlısıni versin.

Ya o kadar zor bir durum ki bir evin icinde baska bir duzen kurmaya calismak
Hele anlattiginiz gibi karsi tarafinizdaki insanlar bu kadar cahil anlayissizlarsa
Çikolatalar boğazında kalsın ins dicem olmuycak nasi sinirime gitti oturmus yemis bir de görgüsüz insan.
Ayırın evinizi. En kisa surede ayırın.

konunu üzülerek okudum ve hiç yabancı gelmedi.
çok çok yakın bir arkadaşım seninkine benzer bir evlilik yaptı. tek farkı aynı evde yaşamıyorlar. yan yana ikiz villarda yaşıyorlar. ama yaptıkları alışveriş, evlerine gelen misafir, kızın annesine gidip gelmesi hep k.validenin kontrolü altında. öyle ki kız annesine tek gidemiyordu. ya k.valide, ya bekar görümce kızla beraber gidiyordu.

arkadaşım bu evliliği annesinin yalvarıp yakarmalarına rağmen yaptı. sonra da benim anladığım ailesine mahcubiyetinden şikayet etmedi. şikayet gelmediği için de, aile müdahil olamadı.

4 ay kadar önce çat kapı gittim. haber versem sürekli eşinin ailesinden biri yanımızda oluyordu. ki çat kapı gitmeme rağmen bir saat sonra kontrol amaçlı geldiler ve ben hal hatırdan sonra kalktım. yalnızken arkadaşım konuyu bana çıtlattı. mutsuz olduğunu, değer görmediğini vs.

kızın ailesini de çok iyi tanıdığım için bazılarına işgüzarlık gelse bile, gittim babasıyla görüştüm. durum bu bu bu diye anlattım. adamcağız şok olmadı, çünkü farkındalardı. dedim çok azap çekiyorum, evlat sizin artık biliyorsunuz, eminim gereğini yaparsınız dedim ve kalktım.

baba bir hafta geçmeden kızının evine gitti, damadın ailesi de gitti. kızına eşyalarını hemen topluyorsun, benimle geliyorsun şeklinde insiyatif kullandı. arkadaşımın ikiz bebekleri var. eşi ve ailesi çocukları göndermek istememiş, babası polis çağırırım, sizi rezil ederim demiş. çıkarken de kızı çok kolay aldınız, siz değer verirsiniz diye düşnmüştük ama yanılmışık. şimdi bu kadar kolay geri alamayacaksınız, istediğim şartları oluşturmadan, kendinize çeki düzen vermeden sakın kapımı çalmayın demiş. bebekleri de kanun ne kadar ve hangi şartlarda izin veriyorsa, o kadar göreceksiniz demiş.

ilk aylar ne kızla, ne ailesiyle doğrudan iletişime geçmediler. sadece bebekler için geldiler, görüp gittiler. iki hafta önce eşi arkadaşımla iletişim kurmaya çalışmış, baban yuvamızı yıkacak, sahip çok gibilerinden. arkadaşım babasının talimatıyla muhatap bile olmadı. durum halen devam ediyor.

eşi arkadaşımı çok seviyordu, ama ailesinin baskısından da kendini kurtaramıyor. arkadaşımın babasının verdiği süre 1 yıl. 1 yıl içinde şartları oluşturdular oluşturdular, olmadı boşanma davası açacaklar.

canım senin durumunu k.validene cevap vermek, kavga etmek çözmez. ama ailen senin arkanda olduğunui kızımızı ezin diye evlendirmedik gibi bir tavır sergilerlerse belki çözüm olabilir.

bunları gözün alıyorsa, deneyebilirsin. verdikleri söz kaynının evlenmesine kadarsa, bekleyebilirsin. ama baktın evinizi ayırmaya yanaşmıyorlar o zaman hiç polemiğe girmeden, ailenin de desteğini arkana alarak rest çekebilirsin.

ya kabul edilir veya boşanırsın. hata yaptın diye ömür boyu çekmek zorunda değilsin. üstelik mesleğin de varmış. ailen manen destek olsalar, sen çocuğuna ve kendine bakabilirsin. manen destek olmuyorlarsa da, o gücü topla ve hayata geçir derim. ki en kötü aile bile evlatlarının bu kadar zulüm görmesine tahammül edemez.

allah yar ve yardımcın olsun.

Valla bu anlattıklarına baktığımda ben sadece senin karnındaki çocuğa üzüldüm. Ki o evden hiç çıkamayacagını düşünürsek ondan sonra doğacak çocuklarına üzülürüm o kadar. Küçük yaşta bi ilgi gostereni bulunca direk koca buldum evleneyim noolursa razıyım düşüncesinde olanların bin kere okuması gereken bir konu

canım bu anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum ben 5 senelik evliyim. çocugum üç yaşında ama ben işe girdim çocugumu biraz büyüttükten sonra şimdi akşamdan akşama görüyorum onların yüzünü. eve gidincee yemek yiyip çıkıyorum yukarı benim karışan kişi kv degil kp tek burası farklı banada dediler kardeşi evlenince siz ayrılacaksınız oda sanırım evde kaldı bu yapmasaydın etmeseydinler varya hiçbirini takma kafana insan okadar bunalıyorki dertleşecek birini arıyor

çok çok yakın bir arkadaşım seninkine benzer bir evlilik yaptı. tek farkı aynı evde yaşamıyorlar. yan yana ikiz villarda yaşıyorlar. ama yaptıkları alışveriş, evlerine gelen misafir, kızın annesine gidip gelmesi hep k.validenin kontrolü altında. öyle ki kız annesine tek gidemiyordu. ya k.valide, ya bekar görümce kızla beraber gidiyordu.

arkadaşım bu evliliği annesinin yalvarıp yakarmalarına rağmen yaptı. sonra da benim anladığım ailesine mahcubiyetinden şikayet etmedi. şikayet gelmediği için de, aile müdahil olamadı.

4 ay kadar önce çat kapı gittim. haber versem sürekli eşinin ailesinden biri yanımızda oluyordu. ki çat kapı gitmeme rağmen bir saat sonra kontrol amaçlı geldiler ve ben hal hatırdan sonra kalktım. yalnızken arkadaşım konuyu bana çıtlattı. mutsuz olduğunu, değer görmediğini vs.

kızın ailesini de çok iyi tanıdığım için bazılarına işgüzarlık gelse bile, gittim babasıyla görüştüm. durum bu bu bu diye anlattım. adamcağız şok olmadı, çünkü farkındalardı. dedim çok azap çekiyorum, evlat sizin artık biliyorsunuz, eminim gereğini yaparsınız dedim ve kalktım.

baba bir hafta geçmeden kızının evine gitti, damadın ailesi de gitti. kızına eşyalarını hemen topluyorsun, benimle geliyorsun şeklinde insiyatif kullandı. arkadaşımın ikiz bebekleri var. eşi ve ailesi çocukları göndermek istememiş, babası polis çağırırım, sizi rezil ederim demiş. çıkarken de kızı çok kolay aldınız, siz değer verirsiniz diye düşnmüştük ama yanılmışık. şimdi bu kadar kolay geri alamayacaksınız, istediğim şartları oluşturmadan, kendinize çeki düzen vermeden sakın kapımı çalmayın demiş. bebekleri de kanun ne kadar ve hangi şartlarda izin veriyorsa, o kadar göreceksiniz demiş.

ilk aylar ne kızla, ne ailesiyle doğrudan iletişime geçmediler. sadece bebekler için geldiler, görüp gittiler. iki hafta önce eşi arkadaşımla iletişim kurmaya çalışmış, baban yuvamızı yıkacak, sahip çok gibilerinden. arkadaşım babasının talimatıyla muhatap bile olmadı. durum halen devam ediyor.

eşi arkadaşımı çok seviyordu, ama ailesinin baskısından da kendini kurtaramıyor. arkadaşımın babasının verdiği süre 1 yıl. 1 yıl içinde şartları oluşturdular oluşturdular, olmadı boşanma davası açacaklar.

canım senin durumunu k.validene cevap vermek, kavga etmek çözmez. ama ailen senin arkanda olduğunui kızımızı ezin diye evlendirmedik gibi bir tavır sergilerlerse belki çözüm olabilir.

bunları gözün alıyorsa, deneyebilirsin. verdikleri söz kaynının evlenmesine kadarsa, bekleyebilirsin. ama baktın evinizi ayırmaya yanaşmıyorlar o zaman hiç polemiğe girmeden, ailenin de desteğini arkana alarak rest çekebilirsin.

ya kabul edilir veya boşanırsın. hata yaptın diye ömür boyu çekmek zorunda değilsin. üstelik mesleğin de varmış. ailen manen destek olsalar, sen çocuğuna ve kendine bakabilirsin. manen destek olmuyorlarsa da, o gücü topla ve hayata geçir derim. ki en kötü aile bile evlatlarının bu kadar zulüm görmesine tahammül edemez.

çok güzel hikaye gibi okudum . sizide tebrike derim.
inşallah arkadaşınız huzura kavuşur

kararlı durursa bence kavuşacak canım. şu ana kadar kararlı durdu, babasını dinliyor ve babası da bence doğru yönlendiriyor.
çünkü eşi gerçekten karısını seviyor. ama malesef aile yapıları böyle, evde bir hanım ağa var ve sözünden çıkılmıyor. alışık olanlar belki kaldırabilir de, alışık olmayanın kaldırabileceği bir durum değil. özgürlüğü elinden alınmış bi prenses gibi hayatı vardı, günlük hizmetçisi vs. ama mutlu değil işte:KK43::KK43:
konu sahibine kızanlar olmuş ama hatalar bizim için. yoksa nasıl tecrübe kazanacağız? ama bir hatanın bedeli de ömür boyu sürmez, sürmemeli. :stop:

şimdi bir şey diyeceğim konu sahibesi üzülecek bir aile tanıyorum konu sahibi iki elti aynı evde yaşıyor kayınbiraderin evlenmesini beklerken daha çok küfe düşebilirsin haberin olsun.

Ah canım ya..Evlendiğinin 2. günü ne yaptım ben Allahım diyen ben gibisin.Daha 24 günlük evliyim 3. kez ağladım dün hüngür hüngür.Valla evlenmeye niyeti olup böyle bir durumla karşı karşıya kalan bütün kızlara sesleniyorum; Sakın..Sakın..Sakın..Ufacık farkları ama biz örneklerden farklıyız diye gözünüze hoş gösterip kendi kendinizi kör ve sağır etmeyin..Şu an seni o kadar iyi anlıyorum ki bir çıkış yolu olsa bir mucize olsa diye dua ediyorsun :KK43: Benim fikrim öncelikle kv izin almayı bırakmalısın.Tek muhattabın kocan olmalı bu konuda.

Valla bu anlattıklarına baktığımda ben sadece senin karnındaki çocuğa üzüldüm. Ki o evden hiç çıkamayacagını düşünürsek ondan sonra doğacak çocuklarına üzülürüm o kadar. Küçük yaşta bi ilgi gostereni bulunca direk koca buldum evleneyim noolursa razıyım düşüncesinde olanların bin kere okuması gereken bir konu
İnsanlara kırılacağını bildiğiniz halde böyle yok koca buldum evleneyim tarzında laflar söyleme hakkını kendinizde nerden buluyorsunuz? Bir konu açtım hamileyim sıkıntıdayim sadece içimi dökmek istedim diye her istediğinizi yazamazsiniz iyice okuyun küçüktüm hata yaptım diyorum. bunu yaptın Ömür boyu çek der gibi sadece bebeğine aciyorum diyorsunuz Allaha şükür acınacak halde değilim yuva yıkmak kolaydır yapıcı olmaya çalışıp çocukluğumda kendimden feragat edip oturmuşsam evet belki yanlış ama tanımayip bilmediğiniz birine ilk ilgide evleniyorsunuz çekin diyorsunuz ya şaşıp kalıyorum doğrusu. Benim bu konuyu açmış olmam hadi bana acıyın demek değil lütfen bunu görün!

Ah canım ya..Evlendiğinin 2. günü ne yaptım ben Allahım diyen ben gibisin.Daha 24 günlük evliyim 3. kez ağladım dün hüngür hüngür.Valla evlenmeye niyeti olup böyle bir durumla karşı karşıya kalan bütün kızlara sesleniyorum; Sakın..Sakın..Sakın..Ufacık farkları ama biz örneklerden farklıyız diye gözünüze hoş gösterip kendi kendinizi kör ve sağır etmeyin..Şu an seni o kadar iyi anlıyorum ki bir çıkış yolu olsa bir mucize olsa diye dua ediyorsun :KK43: Benim fikrim öncelikle kv izin almayı bırakmalısın.Tek muhattabın kocan olmalı bu konuda.
Allah senin de yardımcın olsun.İzin almıyorum zaten canım ilk zamanlar yapıyordum onu baktım olmuyor söyleyip çıkıyorum derdim o değil şükür

Allah senin de yardımcın olsun.İzin almıyorum zaten canım ilk zamanlar yapıyordum onu baktım olmuyor söyleyip çıkıyorum derdim o değil şükür
Ben çalışıyorum çok şükür.İyiki çalışıyorum.Evlendiğimde çalışmak istemiyordum bekarken ama şu an asla işimi bırakmak istemiyorum.Aynı evde değiliz ama yakınız yemeğimiz bir çayımız sohbetimiz falan.Kayınvalidem dünya iyisidir.Yani şu an öyle..Ama melek olsa yine de insan uzak olmak istiyor.Çok seviyorum diye kabul ediyorsunuz ben eşimle 8 sene beraberdim zaten kabul ettim en başında.Şimdi diyorum ki aşk acısı çekseydim keşke de bu hatayı yapmasaydım.Daha çok yeniyiz gerçi ama çocukları çok sevmeme rağmen asla aklımdan geçmiyor.

Amin cümlemizin inşallah. Yasamadan yada yaşayan birini tanımadan bilinmiyor canım işte. Eşim le hiçbir sorunum yok canım yansa benimle beraber oda ağlar öyle merhametli. Ama annesi kötüye kullanıyor bu yanını. Karşı gelmiyor gelemiyor işte söylüyorum bıktım diyorum birgün tepki gösterip ertesi gün aynı oluyor. Ailemi çok üzdüm artık üzmek istemiyorum yüzüm de yok doğrusu yoksa çoktan gitmiştim

aynı evde yasamayı kabul etmıssınız ustelık 3 erkek 1 kızkardes varken....:KK57:
sıze ne desek az....herkes evlenır evıne cıkar sız bu kafayla orda kalırsınız hep

Gençtim ki hala gencim eşimi seviyordum ancak evlenmek için erken diyordum birgün babası gelmiş babama bizim çocuklar sevgili kızını oğluma istemeye gelcez demiş bizde baba 'nin bunları duyması ne demek bilemezsiniz annem istemedi eşim intihar etti bende madem yaptım bir hata katlanirim dedim ama olmuyor işte evlenmeden evliliği anlayamıyorsun. Şimdiki aklım olsa yapar miyim zaten üzgünüm birde siz yok kabul ettiyseniz şikayet etmeyin demeyin lütfen siz hiç mi hata yapmadınız eğer ki yapmadıysaniz umarım o çaresizliği hiç yaşamazsiniz

Iyide madem hata, niye bebek yapiyorsunuz su asamada? Madem babaya sevgili olundugu söylemek cok büyük birsey ise, nasil kp senin babanin yanina gidiyor? Demek ki esin anlatmis. Böyle bir adama nasil güvenip evlendin?

Senin yaptigin iste tek bir hata degil ki canim. Sürekli hata yapiyorsun. Gercekten özgür olmanin ilk adimi is bulmaktir. Bu konuda kesinlikle rest cek. O ekonomik özgürlügü ele al ve ondanks sonra derhal tasin.

aynı evde yasamayı kabul etmıssınız ustelık 3 erkek 1 kızkardes varken....:KK57:
sıze ne desek az....herkes evlenır evıne cıkar sız bu kafayla orda kalırsınız hep
Hanımefendi bekliyorum diyorum o çocuk evlenince kv kp eşime de bu evde birgün bile durmam bunu bilin dedim. salak yerine koyuyorsunuz insanları. Evet gerçekten herşeyi hak etmişim ben söyleyin söyleyin ne deseniz az ne de olsa. Ne tuhafsınız ya!

Bakın canlar içinizden şu an salak diyorsunuz belki ama yapabilecek olsam neden kendi iyiliğimi iştemiyim ki babam kanser hastası tedavi görüyor annemin beyninde damar tıkanıklığı var sinirden stres ten oluyor bunlar ben evlendikten sonra oldu ister istemez kendimi suçluyorum kızıp o eve gidemem onları üzmeye hakkım da cesaretim de yok bir kere annemle çarşıda bir konu da ufak bir tartıştık bayıldı nefes alamıyordu ambulans filan o kadar kötü hissettim ki şimdi yine yapsam yapamam gitsem kalsam gelip tartışma çıkarırlar annem babam kaldıramaz birşey olur diye korkuyorum onlara anlatamam da derdimi belki suçlu olan benim belki de gerçekten kendi ipimi çeken de benim ama olmuyor işte zaten ben sizden yardım isteyemem ki çünkü biliyorum bana kimse yardımcı olamaz sadece anlatıp az da olsa açılmak istedim

Madem bu kadar yaslilar, torunu görse nee, görmese nee. Sanki onlarmi bakacak bebegi. En fazla bir iki defa görürler o kadar. Ama sen o anlayissiz kv'deyi cekeceksin, senin mutsuzlugunu umursamayan kocani. Ve bebek ile simdiki mutsuzlugun 10 kat artacak. Diyorum ya, hep hata üzerine hata yapiyorsun. Sen caresiz felan degilsin. Seceneklerin var, tek sorun, hep yalnis secenekleri seciyorsun.

X