Ahhh Kaynana

Bu zamanda,hem de okul okuyan bir insan olarak kaynana kayın peder görümce kayın....olan evde ne işin var güzelim.Kimsenin seni çocuk gibi azarlamaya,herşeyine karışmaya hakkı yok.Önce sen suçlusun böyle bir evliliği kabul ettiğin için.Sonra da eşin suçlu böyle bir evliliği sana yaşattığı için.Kayınvalideni sen seçmedin ama eşini sen seçtin.Çözümünde belli.Başka eve çıkacaksın.Öyle 1 yıl 2 yıl beklemekle olacak iş değil.Hem sen onların emirleri altına gir.Hem onlara rağmen bu evliliği kabul et.Hem herşeyine karışsın laf soksun.Sonra da seni suçlasın.Kimse salak değil kusura bakmasın.Sana çektirmiyorum demek ne demek ya.Lütufta mı bulunmuş.O kim ki sana çektirecek.Sen çekmek için mi yuva kurdun.
O zamanki yaşadığım baskıyı anlatamam hem psikolojik destek alıyordum ardından da eşimin ailesinden psikolojik baskı görüyordum oğlum kendine birşey yaparsa bütün suçlu sensin diye. Anlatilmaz canım yaşanır bu gibi durumlar ki Allah kimseye yasatmasin böyle yaparım şöyle yaparım deniyor ama olmuyor işte. Benden memnun değil laf arasında millet ne şanslı ne insanlar la karşılaşıyorlar dedi bende çok haklısın keşke bende onlar kadar şanslı olsaydım dedim birde kp şikayet ediyor kp ona sen haksızsin dedi yorgan döşek hasta gibi yattı kaç gün adam pişman oldu artık o da ağzını açamıyor

Canım o kadar ağzı var dili yok değilim bir kez büyük tartıştık oğlunun düğünü olsun o düğünden bu eve dönen ben olmucam dedim Allah sana senin gibisini nasip etsin dedim ki görünen o ki benden sonraki gerçekten de öyle olacak o yapmasa bile annesi alır ahimi ondan çok iyi biliyorum

simdi yanlis düsünüyosun. gecmiste hata yapmissin kalabalik eve gelin gitmissin. bununda farkindasin iyi güzel
neden kayinbiraderin evlenmesini bekliyorsun ki gitmek icin? esinin annesi babasi muhtac degil, olsalar bile evde bekar cocuklari var.
bak arkadaslar cik git o evden diyorlar, is bul diyorlar bi muhalefet icindesin. biz sana önerilerde bulunmaya calisiyoruz, ama yine sanki kendi bildigini okuyorsun. bizim icin hava hos, birazdan bilgisayi kapatip kendi hayatima devam edicem, senin iyiligin icin söylüyorum onun icin yanlis anlama.

daha yasinda cok gencmis, bazi seyleri kücümsüyorsun.

bebek olunca bir sürü bahaneleri olacak seni o evde tutmak icin, bunu anlatmaya calisiyorum. hatta bebegin karninda büyüdükce, agirlastikca dahada zorlasacak o evden gitmek

Ben de hamileyim çatır çatır çalışıyorum. Hamilelik hastalık değildir.
Sizi anlıyorum çünkü evlenmeden öncekafa yapım tamamen bu yöndeydi bir kadın çalışmalı diyordum ama olmayınca olmuyor işte ayıp birşey gibi karşılıyorlar bütün sülalesinde çalışan bir bayan dahi yok daha nasıl diyeyim. Umarım hayatınızda hiç bir zaman çaresizlikle karşılaşmazsınız umarım yapmak isteyip de yapamamak ne demek bilmezsiniz umarım hiçbir zaman beni anlayabilecek duruma gelmezsiniz.

kardesinin dügünü olucakmis. Size ne bundan?
cikin su evden.
Aksi taktirde annenizin evine gidin.
Esiniz hic arkanizda durmuyuyor. O istese annesini susturur.
Ay igrenc........
Bari uzaktan uzaga zehirini verse kv niz. Cok yakinsiniz cok... olmaz böyle

simdi yanlis düsünüyosun. gecmiste hata yapmissin kalabalik eve gelin gitmissin. bununda farkindasin iyi güzel
neden kayinbiraderin evlenmesini bekliyorsun ki gitmek icin? esinin annesi babasi muhtac degil, olsalar bile evde bekar cocuklari var.
bak arkadaslar cik git o evden diyorlar, is bul diyorlar bi muhalefet icindesin. biz sana önerilerde bulunmaya calisiyoruz, ama yine sanki kendi bildigini okuyorsun. bizim icin hava hos, birazdan bilgisayi kapatip kendi hayatima devam edicem, senin iyiligin icin söylüyorum onun icin yanlis anlama.

daha yasinda cok gencmis, bazi seyleri kücümsüyorsun.

bebek olunca bir sürü bahaneleri olacak seni o evde tutmak icin, bunu anlatmaya calisiyorum. hatta bebegin karninda büyüdükce, agirlastikca dahada zorlasacak o evden gitmek
Eşim küçüklükten beri dükkan işletiyor babası bütün işi gücü ona bırakmış eve o bakıyor dükkanın geliriyle dönüyor herşey anlatamıyorum tek gelir oyken gönderirler mi sanıyorsunuz

Ev üstüne ev olmaz bastan neden kabul edıyorsunuz
Benim abim ve yengem de annemlerle oturuyor ayrı evleri var ama gitmek istemiyorlar yengem annem gayet anlaşıyorlar beraber yaşıyorlar ben geniş bir ailede büyüdüm böyle gördüm ne bileyim hayatı zehir edeceğini

Eşim küçüklükten beri dükkan işletiyor babası bütün işi gücü ona bırakmış eve o bakıyor dükkanın geliriyle dönüyor herşey anlatamıyorum tek gelir oyken gönderirler mi sanıyorsunuz

bak canim benim, yine muhalefet ediyorsun.

ozaman ekliyeceksin yazina evi esim döndürüyor bana bir cözüm, bir cikis yolu gösterin diye.
cünkü eger olay buysa sen zor cikarsin o evden.
keske cocuk icin bekleseydiniz, bir ise girip calissaydin, parani biriktirseydin.
hem kv aksamdan aksama görürdün hemde kafan rahat olurdu.
senin kv bana eski kaynanami hatirlatti, oda hic birsey yapamasa kendini hastaliga vururdu.
Allah yardimcin olsun

Sizi anlıyorum çünkü evlenmeden öncekafa yapım tamamen bu yöndeydi bir kadın çalışmalı diyordum ama olmayınca olmuyor işte ayıp birşey gibi karşılıyorlar bütün sülalesinde çalışan bir bayan dahi yok daha nasıl diyeyim. Umarım hayatınızda hiç bir zaman çaresizlikle karşılaşmazsınız umarım yapmak isteyip de yapamamak ne demek bilmezsiniz umarım hiçbir zaman beni anlayabilecek duruma gelmezsiniz.
Bunlar bahane sandığınız kadar çaresiz değilsiniz fakat siz kendinizi öyle bir yere koyup elinizi kolunuzu bağlamışsınız ki çıkışı göremiyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı.
Genç kızlarımıza örnek olsun konunuz. 19 yaşında ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmeyi aile ile birlikte oturmayı kabul etmeden önce bin kere düşünsünler.

kardesinin dügünü olucakmis. Size ne bundan?
cikin su evden.
Aksi taktirde annenizin evine gidin.
Esiniz hic arkanizda durmuyuyor. O istese annesini susturur.
Ay igrenc........
Bari uzaktan uzaga zehirini verse kv niz. Cok yakinsiniz cok... olmaz böyle
Güldüm valla uzaktan uzaga zehirini versin lafına :confused:

O zamanki yaşadığım baskıyı anlatamam hem psikolojik destek alıyordum ardından da eşimin ailesinden psikolojik baskı görüyordum oğlum kendine birşey yaparsa bütün suçlu sensin diye. Anlatilmaz canım yaşanır bu gibi durumlar ki Allah kimseye yasatmasin böyle yaparım şöyle yaparım deniyor ama olmuyor işte. Benden memnun değil laf arasında millet ne şanslı ne insanlar la karşılaşıyorlar dedi bende çok haklısın keşke bende onlar kadar şanslı olsaydım dedim birde kp şikayet ediyor kp ona sen haksızsin dedi yorgan döşek hasta gibi yattı kaç gün adam pişman oldu artık o da ağzını açamıyor
Allah bir kader veriri ama o kaderi yönlendirmek için de fırsatlar ve akıl verir.Psikolojik baskı gördüğün,tehdit edildiğin,oğlum ölürse suçlusu sensin diye,bir ailenin yanına gidip,öyle bir ortamı seçmek senin kendi tercihin.
Şimdi kayınvalidenle ağız dalaşı yapsan neee,kayınpeder sen haklısın o haksız şu bu dese ne.Çöüzümün ortada.Koca bir aile aynı evin içinde yaşamak senin kaderin değil seçimin.

Sağol canım evet eşim öyledir biraz hatta çok öyledir. Ama küçüklükten beri öyle yetiştirmiş anne babaya çok değer verir. Şimdi iyi yine önceleri hiç dinlemiyordu bile beni. İnanır misin sevgiliyken anne babası yüzünden gelip yanımda aglardi ben ağlamayı hep güçsüzlük görür kızardım Şimdi aynısını ben yapıyorum. Kv ile aramızda kültür farkı çok beni anlamıyor onun gibi olayım istiyor . birgün kp benim gelinim çok iyi dedi o da şakayla karışık neresi iyi şunun dedi kp bana dönüp daha küçük büyüsün aynı senin gibi bir kadın olur değil mi kızım dedi bende hayır olmam o zaman onun gibi olan birini alsaydıniz öyle olayım istiyorsun da zaten bir tane var dedim. Sustu birşey demedi ama hep yukarı çıkınca merdivenden dinliyorum nasıl çekistiriyor inanamıyorum bu anlattığı ben miyim diye. Eşim çok sessiz sakin biriydi ilk evlendiğimzde Ama psikolojisi bozuldu onun yüzünden ne yapsa ne yapsak yaranamiyoruz
kesinlikle ona benzeyen biri olma zaten.erkekler annelerine benzeyen kadınlardan kaçar :)

Şu cümleye de ayarım ha. Kendin istemişsin aarkadaşım. Biz sana boşan demiyoruz ki, bas git babanın evine kocanın burnu sürtsün bak nasıl cıkıyosunuz ayrı eve diyoruz. Ama sen her söylediğimize "ama öyle, ama böyle, anlayamazsınız" diye dert yanıyosun.

Bakın canlar içinizden şu an salak diyorsunuz belki ama yapabilecek olsam neden kendi iyiliğimi iştemiyim ki babam kanser hastası tedavi görüyor annemin beyninde damar tıkanıklığı var sinirden stres ten oluyor bunlar ben evlendikten sonra oldu ister istemez kendimi suçluyorum kızıp o eve gidemem onları üzmeye hakkım da cesaretim de yok bir kere annemle çarşıda bir konu da ufak bir tartıştık bayıldı nefes alamıyordu ambulans filan o kadar kötü hissettim ki şimdi yine yapsam yapamam gitsem kalsam gelip tartışma çıkarırlar annem babam kaldıramaz birşey olur diye korkuyorum onlara anlatamam da derdimi belki suçlu olan benim belki de gerçekten kendi ipimi çeken de benim ama olmuyor işte zaten ben sizden yardım isteyemem ki çünkü biliyorum bana kimse yardımcı olamaz sadece anlatıp az da olsa açılmak istedim

Herşey o kadar birbiriyle bağlantılı ki annem ve babam hasta ve yaşlılar son çocuklarıydim bir yıl çocuk istemedim ama annem şu hayattaki tek istediğim senin çocuğunu görmek dedi çok düşkünüm anne babama birgün gelir de o pişmanlığı yaşamak istemedim
başkası için hazır olmadan yaptığınız çocuğa yazık. bir kere daha kendi kararlarınızı veremiyorsunuz.o çocuk onların elinde şamar oğlanına döner. ha bu saatten sonra ne değişir bağır çağır kır dök diyemem ama idare etmek idare etmek idare etmek..bir yerden sonra gücün tükenirse uzaklaşmak.

Bakın canlar içinizden şu an salak diyorsunuz belki ama yapabilecek olsam neden kendi iyiliğimi iştemiyim ki babam kanser hastası tedavi görüyor annemin beyninde damar tıkanıklığı var sinirden stres ten oluyor bunlar ben evlendikten sonra oldu ister istemez kendimi suçluyorum kızıp o eve gidemem onları üzmeye hakkım da cesaretim de yok bir kere annemle çarşıda bir konu da ufak bir tartıştık bayıldı nefes alamıyordu ambulans filan o kadar kötü hissettim ki şimdi yine yapsam yapamam gitsem kalsam gelip tartışma çıkarırlar annem babam kaldıramaz birşey olur diye korkuyorum onlara anlatamam da derdimi belki suçlu olan benim belki de gerçekten kendi ipimi çeken de benim ama olmuyor işte zaten ben sizden yardım isteyemem ki çünkü biliyorum bana kimse yardımcı olamaz sadece anlatıp az da olsa açılmak istedim
Hayırlısı o zaman. Çocuk doğunca iki katı delirmeye hazır ol.

Hepsini okuyamadım; aileme gidemem vs dediğine göre tek yapacağın kv karşısında susmamak o zaman.

Çocuğuna ve kendine karıştırtmamak; çikolatana vs laf edince eşim aldı zaten bana değil bebeğe; hadi beni sevmiyon torunu da mı sevmiyon diye herkesin yanında cevap vermek

Kv den bu işte yıllanmış, her numarayı öğrenmiş, her lafa alınıp hasta olursa olsun

Herkesin yanında söylersen lafını ve haklı isen bir hasta olur iki hasta olur kimse onun nazını çekmeyince sorun hallolur

Bir de madem seni eşin çalıştırmıyormuş; ona da bir daha ben bu evde bunları yaşamayacağım diye sert çık; gerekirse kuralları yaz.

Dışarı çıkmana, annene ablana gitmene, alışverişine, gezmene hiçbir şeyine karıştırtmasın; yediğini içtiğini vs saymasın kv

Bir de ufak bir tavsiye daha bebek doğuncaya kadar eşine bazı şeyleri yaptırabilirsen yaptırırsın ondan sonra işin daha zor olur. annesi çocuktan daha çok anlayan kişi olur, sen bakamazsın olur, beğenmiyorsan git bu evden, annem bebeğe de bakar büyütür olur.

O nedenle aklını kullan eşine gerçekleri göster.

Neden yargılıyorsunuz ki kadıncağız dertleşmeye giriyor azar iştiyor . bir oturmayı kabul ettin oh müstehak sana diyorsunuz resmen . bu mu destek ?
bende ilkin bir oturcaktım aynen böyle dublex evde . son anda yok dedim istemiyorum dedim ayrı oldu evimiz. ama iyi gördüm olsun bir oturalım zaten çok şeker insanlar dedim ama allah bilir bir otursaydım neler neler yaşardım . kimse yaşamadan bilemiyor. bu bayan bunları bile bile mi bir oturmuş . belki güzel düşündü ama bunlar başına geldi .

sen eşine ailesini şikayet etmeden ona olanları anlatmadan kaynanaa tavrını koy bence. lafınıda ver üstten inme aşağıyada ağrım var de sancım var de inme . eşin sorarsada yalnız kalmak istiyorum biraz ağrım var karnımla rahat edemiyorum bişiler de ki ayrı evin nekadar mantık olduğunu anlasın ! 10 kişinin içinde mi emzirceksin bebeğini. her emzirmede üst kata çıkıp mı inceksin amaaaan . çok zor şeyler .
ama ben o 1-2 yıl dayan olayına inanmıyorum o 1-2 yıl 10-20 yıl olur ... keşke olmasa ama .

Rabbim yardımcın olsun merhamet versin evdekilere !

Bir ev almaya niyetlendik Eşim çok ısrarlarıyla aldırdi evi yeni yapılıyor o kadar küçük ki ama gözüme saray geliyor oraya bile geçecek olsak 1 yıla ancak biter zaten söyledim eşime en son ki tartışmadan sonra bir daha böyle birşey olursa beni bu evde göremezsin diye sabretmeye çalışıyorum ama sanırım yanlış yapıyorum haklısıniz daha katı kurallar koymalıyim kendime normalde yeter ki sussun derim ben susarim ama bundan sonra öyle yapmayı düşünmüyorum eşim bana annesinin yanında bile der seni herkesten çok seviyorum sen bir yana dünya bir yana diye tabi sonunda nankör damgası yiyor ya neyse düşkündür bana hep onu bunu düşündüm bugüne kadar biraz da kendimi bebeğimi düşüneym bakalım nasıl olacak kahvaltı yapmaya indim şimdi beni görünce dağ gibi bulaşıklari bırakıp odaya geçti tek kelime konuşmadık annemlere gitcem ya inat yapıyor. Şeytan diyor yıkama çık git ama insanlık kalsın bende bakalım Allah verir ona da mustahakini

X