• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah kardeşim...

Fatmagul46

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2018
123
73
13
32
Merhaba kızlar.Ben daha önce konu açmıştım, nişan attığımdan bahsetmiştim. Çok şükür o günleri atlattım, Kpss ye hazırlanıyorum.Bu defa mesele kız kardeşim... Ben 26 yaşındayım kız kardeşim 23 yaşında zıt karakterler olduğumuz için anlaşamıyoruz. Sorun şu nişan atma olayım baya sıkıntılı oldu yani psikolojik açıdan ben baya etkilenmiştim. Nişan attığımdan iki gün sonra kız kardeşim sıra bende sen hakkını kullandın demeye başladı ve bunu her gün her ortamda söylüyor bu beni kırdı doğrusu. Çünkü zaten yeni nişan atmışım çeyizim ortada kaldı kendi iç sorumla cebelleşiyorum. Kardeşim bunun derdine düşmüş. Kardeşimin 7 yıllık ilişkisi var.Kız kardeşim işletme okudu kendini geliştiren biri. Oğlan benimle yaşıt üniversiteyi zar zor kazandı üniversiteyi bitiremedi bıraktı. Bir işe giriyor iki gün sonra çıkıyor. Uzman çavuşluk sınavına 5 defa girdi olmadı. Sınavları kaçırdı öğlene kadar uyuyor rahat bir insan. Ailesinin maddi durumu hiç yok her yere borçları var annesi teyzesi kardeşleri kız kardeşimi istemiyorlar. Kız kardeşim tüm bunlara rağmen seviyorum deyip duruyor evlenicem diye tutturmuş gözü görmüyor.Kız kardeşimle bu konuyu defalarca güzel dille konuştum yeri geldi çok büyük tartışmalar yaşadık.O ablam benim iyiliğimi istemiyor diye düşünüyor. Halbuki ben onun iyiliğini daha çok düşünüyorum istiyorumki kız kardeşim benden daha iyi yerlerde olsun. Kardeşim lüks yaşamı seven biri evliliği çocuk oyuncağı sanıyor. Erkek arkadaşıyla konuşurken ablamın bekar olması sorun olmaz diye düşünüyorum dediğini duydum. Annem ben karışmam babana da söylemem işi gücü yok ben razı değilim diyor dinlemiyor. Bir kaç ay sonra babama meseleyi anlatacak babam işsiz adama kız vermez. Bizde durumlar böyle siz ne düşünüyorsunuz kızlar sizce ben yanlış mı düşünüyorum ablanız nişan atalı 6 ay olsa siz der misiniz sen hakkını kullandın sıra bende diye yorumlarınızı bekliyorum...

sen hakkını kullandın demem de yani evlenmek için senin tekrar evlenmeni bekleyecek hali yok. niyeti varsa çok meraklıysa bırakın evlensin yani zincire vuracak haliniz yok ki.

Sen hakkını kullandın demem ama 7 yıllık ilişkim olsa evlenmek isterim artık yani.işi gücü olayına cok karısmayın anne babanız konussun

Bu işler sırayla olmaz. Her ortamda söylemesi hiç hoş değil. Sana şaka yaptığını sanıyor belli ki. Rahatsız olduğunu üzüldüğünü söyle. Istediği kisi ile de evlensin karışma. İşi olmayabilir ama baban şart koşarsa is bulup girebilir. Babana bırak sen bu konuyu arada kötü olursun.

Guzellikle konustun anlamamis elinden geleni yapmissin . Konustukca kotu olursun nisan atma surecini bilirim ortamlarda oyle konusmasi cok kirici bizim evde konusunu bile actirmam kimse lafini da yapamaz uzulecegimi bilirler bosver herkes kendi hatasinin bedelini oder

Ya kardeşlerinize neden alınıyorsunuz anlamıyorum ki. ? Kardeşiniz o ne olacak ? Nasıl ki siz onun iyiliğini düşünüyorsunuz eminim o da düşünüyordur.
Tekrar sizin evlenmenizi beklemesi saçmalık olur zaten . Kimin her şeyi hazırsa o evlensin. Ne farkeder ki sizin nişan atıp atmamanız? Demekki öyle hayırlıymış öyle olmuş.
Sevgilisi konusunda da siz ne derseniz bildiğini okuyacaktır. Karışmayın derim.

Sen sadece onun mutlulugunu dusundugunden emin misin? Senden 6 ay sonra olsa ne olur 6 yil sonra olsa ne olur?

Sen hakkını kullandın demem ama 7 yıllık ilişkim olsa evlenmek isterim artık yani.işi gücü olayına cok karısmayın anne babanız konussun

Annemi babamı takan biri değil bunu ban defalarca söyledi Allahtan başka kimse engel olamaz dedi büyük ihtimal kaçar.

Kendi nişan atmışlığınızı bu kadar işin içine karıştırmasanız kardeşinizi düşündüğünüze emin olucaktım ama burda siz biraz kardeşinizi kıskanıyomuşsunuz gibi yazmışsınız daha çok..

Evet ben karışmasam iyi olacak sanırım

Bu işler sırayla olmaz. Her ortamda söylemesi hiç hoş değil. Sana şaka yaptığını sanıyor belli ki. Rahatsız olduğunu üzüldüğünü söyle. Istediği kisi ile de evlensin karışma. İşi olmayabilir ama baban şart koşarsa is bulup girebilir. Babana bırak sen bu konuyu arada kötü olursun.

Guzellikle konustun anlamamis elinden geleni yapmissin . Konustukca kotu olursun nisan atma surecini bilirim ortamlarda oyle konusmasi cok kirici bizim evde konusunu bile actirmam kimse lafini da yapamaz uzulecegimi bilirler bosver herkes kendi hatasinin bedelini oder

Beni en iyi siz anlarsınız... Teşekkürler yorumunuz için

çok koca meraklısıysa gitsin doysun kocaya. sen nişanlanınca hırs yapmış ondan böyle kuduruyor.sıra sende şimdide seni görelim de.mutluluk değil de sırf koca bulmak için atlı koşturur gibi evlenecekse kendi derdi.yarın öbürgün üzülünce sırayı hatırlatırsın.

iyide sen nişanlıdan ayrıldın diye bütün millet yas tutacak hali yok ,

bitmiş gitmiş sende konunun üzerini kapat artık ,

bence sen ; ben evlenmeden o evlenemz gibi bir düşüncen var ve kardeşin bunu bilerek bu sözleri söylüyor

Ya kardeşlerinize neden alınıyorsunuz anlamıyorum ki. ? Kardeşiniz o ne olacak ? Nasıl ki siz onun iyiliğini düşünüyorsunuz eminim o da düşünüyordur.
Tekrar sizin evlenmenizi beklemesi saçmalık olur zaten . Kimin her şeyi hazırsa o evlensin. Ne farkeder ki sizin nişan atıp atmamanız? Demekki öyle hayırlıymış öyle olmuş.
Sevgilisi konusunda da siz ne derseniz bildiğini okuyacaktır. Karışmayın derim.

Hani derler ya gönül umduğu yere küser benimkide o hesap. Ben benden önce evlenmesin demiyorum bana defalarca sen gidemedin kaldın ben zamanı gelince gidicem diyor böyle ağır konuşması zoruma gidiyor

Rica ederim ozamanlar insanlarin dügünlerine bile gidemiyodum kıskanclikmi hayir gram kıskanmadim ama yasadiklarim aklima geliyodu gidemiyodum yani . Ama senin yasadigin aciyi kardesın bilemez evet tabiki üzülür ama anlayamazki yasamadan . Hersey kader kısmet nisanlanmak istiyosa nisanlansin kimseden bu kadar hassasiyet bekleme kirilan sen olursun nisan attigin icinde bak o ayrildi benimde mutlu olmami istemiyo diye dusunur o yuzden karisma

Sen sadece onun mutlulugunu dusundugunden emin misin? Senden 6 ay sonra olsa ne olur 6 yil sonra olsa ne olur?

Ben kendimi biliyorum siz olayı yanlış anlamışsınız mesele benden önce evlenmesi değil beni kırması sen hakkımı kullandın gidemedin evde kaldın sırası gelince ben gidicem demesi. Ayrıca kardeşimin böyle biriyle de evlenmesini istemem benim kardeşim çok güzel bir kız ve çok daha iyilerine layık.

Kendi nişan atmışlığınızı bu kadar işin içine karıştırmasanız kardeşinizi düşündüğünüze emin olucaktım ama burda siz biraz kardeşinizi kıskanıyomuşsunuz gibi yazmışsınız daha çok..

Kardeşimi kıskanmak değil bana karşı sen gidemedin kaldın ben zamanı gelince gidicem sen hakkını kullandın dediği için nişan attığımı belirttim.

çok koca meraklısıysa gitsin doysun kocaya. sen nişanlanınca hırs yapmış ondan böyle kuduruyor.sıra sende şimdide seni görelim de.mutluluk değil de sırf koca bulmak için atlı koşturur gibi evlenecekse kendi derdi.yarın öbürgün üzülünce sırayı hatırlatırsın.

Bu biraz ağır bir yorum oldu

iyide sen nişanlıdan ayrıldın diye bütün millet yas tutacak hali yok ,

bitmiş gitmiş sende konunun üzerini kapat artık ,

bence sen ; ben evlenmeden o evlenemz gibi bir düşüncen var ve kardeşin bunu bilerek bu sözleri söylüyor

Ben kimse yas tutsun demiyorum zaten bu süreçte hep dik durdum benim kırıldığım nokta kız kardeşimin sen gidemedin kaldın ben gidicem sen hakkını kullandın demesi benim ablam olsaydı bu kelimeyi kullanmazdım. Hayır ben kendim kardeşime evlenmeyi düşünüyorsan evlenebilirsin dedim. Öyle bir düşüncem olsa şu an istemeye gelen çok oluyor onlardan birini kabul ederdim

Back