Ah ben şu başımı hangi taşlara vursam?

tembelteneke

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
165
7
0
Ankara
Uzun bir yazı olacak okuyanlara Allah sabır versin der konuşmama başlarım;

Lise bitti. Amatör tiyatroculuktan kalma tiyatro sevdası ile 4 yıl konservatuvar sınavlarına girdim çıktım torpilsiz olunca kazanamadım. 4 yıl sonra artık yeter dedim ama ders çalışma konusunda sıkıntıya gelemediğimden neredeyse hiç çalışmadan 2 yıllık Radyo TV yi kazandım, okudum ve mezun oldum. Okurken yerel bir TV de 8 ay çalıştım. Sonra DGS çalışcam dedim çalıştığımda söylenemez ordan ayrıldım. Yaz döneminde Ulusal ve iyi bir kanalda staj yaptım. Ayrılacağım gün benimle beraber 5 stajyer vardı hepsi de 4 haftalık filan artık deneyimli stajyerler editör gelip bana "X biraz daha durur musun haber olursa seni göndereceğim" dedi. Normalde stajyrleri yalnız habere göndermezlerdi beni gönderirlerdi. Ropörtaj olursa "sen iyi röportaj yapıyorsun" der beni gönderirlerdi. Staj süresi bitti üzülerek de olsa ayrıldım. Ve okuluma devam ettim. Okul bitti ünlü bir gazetecinin yanında işe başladım. 50 gün çalıştm bu süre zarfında sigorta yapmadı maaşımı vermedi ayrılmaya kalktığımda "önünü keserim" diye tehdit etti korktum ayrılmadım. Sonra beta oldum doktor 3 gün rapor verdi evden çıkmamı yasakladı. (bu arada ayağım ilac yan etkisinden su toplamıştı işe topallaya topallaya giderdim beta olmadan önce) Bu sürede de gezetecimiz böyle çalışamayacağız diye işten çıkardı beni. Canıma minnetti bir şey demedim. Ama üzerinden 20 gün geçti çalıştığım süre zarfındaki maaşımı ödemedi. Oruçlu oruçlu gece 5 30 lara kadar çalışırdım sahursuz oruç tutardım 7 30 da kadar uyurdum uyanırdım haber yazardım 11:30 a kadar haberi gönderir 12 de işte olmak zorundaydım. 2 vesayitti iş yeri ile evim arası. Hukuki yola başvururum dedim oralı olmadı. Ben onu tanımıyorum yanımda çalışmadı demiş bile bile. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile Sosyal Sigortalar Kurumuna dilekçe yazdım. bir kaç ay sonra paramı ödedi ve 10 milyar ceza yedi. Bu ünlü gazeteci yanında 1 aylık elaman çalıştırıp sigorta yapmayıp işten çıkarıyor kimse de paranın peşine düşmediğinden bedava eleman çalıştırıyormuş meğer. Neyseki kendimle beraber çoğu kişinin hakkını savundum en azından benden sonrakilere yapmaz. Sonra bana babamın arkadaşları teklif getirdi Ocak ayında. 2 televizyon için. Biri staj yaptığım ulusal haber kanalı, diğeri ulusal başka bir kanal. Staj yaptığım yeri sevdiğim için orayı seçtim. Ama habeer kanalı 2 ay sonra, diğer kanal hemen olacaktı. Ben olacaksa tam olsun diye haber kanalını da sevdiğimden orayı seçtim beklemeye koyuldum. Hala ses yok. Öbür tarafı da teptim. Şimdi işsiz sürünüyorum. İşe girmeyi çok istiyorum. Muhabirlik yapmayı çok seviyorum. İngilizcem az ve 2 yıllık mezunuyum özgeçmişim yetersi görünüyor. Babamı ikna ettim dil kursuna gideceğim. Oysaki kendi kendime öğrendim montajı, on parmağı, bilgisayar programlarını. Yazın tatilde bile yerel tv den kalma kıytırık bir basın kartım vardı onunla basınmışım gibi konserlere girer fotoğraf çeker haber yapardım kendimi tatmin etmek için. Tepersen sen o kanalı müstahaktır sana. Şimdi işsiz güçsüz habire iş bulma sitelerinde geziyor ama elim boş dönüyorum

Off offf ben başımı hangi taşlara vurayım? Televizyonu gazeteyi yani işimi öyle seviyorum ki başka bir işte çalışmayı hiç istemiyorum. Şimdi yerel bir tv de stajyerlik bile olsa kabulum.(

Yerimde olsanız ne yaparsınız? senağlamasenağlama

yerinde olsam; çok sevdiğim bu işi her türlü zorluklarını çektiğim için ve sevdiğim iiçin bırakmam peşi,ni...tozunu yutmuşsun artık...bence umutsuzluğa kapılma..çevrendeki muhabir arkadaşlarınla irtibatı kesme...onlar sana iş konusunda yardımcı olur..yine çevrendeki muhabir arkadaşlarını iyi gözlemle ve eksiklerini tamamla......kendini mutlaka yetiştir...yabancı dil bilmek bu işte eğer ayrıcalıksa..sen en iyisini öğren ve ileri seviyede ingilizce konuş...

Çok teşekkür ederim cevap için. Vallaha peşini bırakma niyetim yok ama arkadaşlarım da benim gibi şansızlığa uğradılar. Televizyonda çalışan tek bir arkadaşım var o da başka şehirde zaten. Bugün kursları gezdim. Bir yer var çok beğendm ama parası babama tuzlu geldi eğer çalışıyor olsaydım bir an bile düşünmezdim:( Ablam özel üniversitede okuyunca benim kurs sıkacak gibi(

Bu arada ben tembelteneke ablamın adresi kayıtlı kalmış onunkinden yazmışım farketmedim

Son düzenleme:
İngilizce kursuna kayıt yaptırdım umarım bir an önce bir iş bulurum çalışmak istiyorum, sevdiğim işi yapmak istiyorum. İki gün önce karşı sitede gasp olayı oldu fotoğrafını çektim haberini yaptım. Hurriyete gönderdim sende yollaya bekliyorum bakalım. Genelde gönderdiğim haberleri yayınlıyorlar. Size de yazayım yazdığım haberi. Tabi çok oluyor haber yazmayalı epey eksiğiim var. Gasp olayı biraz komik gibi.

Aynı Gecede 3 Ev Satırlı 3 kişi Tarafından Gasp Edildi

Ankara Eryaman'da bulunan Özenkent Villaları'nda aynı gece 1,2 ve 9 numaralı evlere girip hırsızlık yapan satırlı 3 kişi 1 numaralı evi soyarken site sakinleri tarafından farkedildi.

Olay dün akşam 21:45 sularında meydana geldi. Hırsızlar plakası 06 JNG 77 olan Cherokee marka koyu yeşil bir jip ile ilk önce 9 numaralı evi soydular. Olayı uzaktan fark eden karşı sitenin sakinleri 155 Polis imdat'ı arayarak polisten yardım istedi. Fakat görevli memur hemen ekip göndereceği halde "aracın plakasını aldınız mı?" vb sorularla vakit kaybetmeye devam etti. 9 ve 2 numaralı evleri soyup giden hırsızlar daha sonra geri gelerek 1 numaralı evin yakınına yanaştı. Hırsızlar evden çaldıkları plazma televizyonu arabaya yüklemeye çalışırken site sakinleri tarafından fark edildi. Fark edildiklerini anlayıp kaçarken televizyonu yere düşüren hırsızlar çok geçmeden aracın plakasını söküp aynı yere geri döndü. Yerden televizyonu almaya çalışırken site sakinlerinin engellemeye çalıştığı hırsızlar satır ve levyelerle site sakinlerine saldırdı. Olayı dışarıdan seyreden diğer site sakinlerine pişkinlikle "girin içeri" diye bağıran hırsızlar plazma televizyonu alıp hızla uzaklaşırken site sakinleri araca saksı fırlatarak aracın sol arka kısmında hasara yol açtı. 3 kere hiç korkmadan olay yerine geri dönüp bir de site sakinlerine saldıran hırsızlar çevrede tedirginliğe sebep oldu. Olayın üzerinden 25 dk geçtikten sonra gelen polisler olay yerinde inceleme başlattı. Aracın plakasını tespit eden ve olaya tanık olan 2 site sakinini tanık olarak karakola götüren polisler aracın yerinin tespit edildiğini ve en kısa sürede hırsızların yakalanacağını söyleyerek olay yerinden ayrıldı.

Gazeteci arkaşlar varsa eksiklerimi söylesinler özledim yaaa(

bayağı eski bir tarihteymiş ama umarım başarabilmişsindir. aynı hikayeyi yaşamışız hemen hemen ama ben başaramayanlardan oldum:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…