AH ASKERLİK :(

sevo160715

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2017
28
44
8
Selam Arkdaşlar

8 aydır nişanlıyım nişanlım 27 yaşında ve askerliğini yapmayı daha doğrusu işi gereği bedelli yapmayı istiyor günümüzdede bedelli gibi bi durum yok bilindiği üzere aileler önümüzdeki yaz dügün istıyor ve ne yapmalıyım bilmiyorum evlendikten sonra askere gitmesi beni ve evliligimi yıpratacagından tereddüt ediyorum. bu durumu yaşayan arkadaşlar fikir verebilirmi ? evlendikten sonra askere gitmesi eşinizin ne gibi zorlukları oluyor?

düşüncelerim ve mantıgımda bu yönde fakat nişanlım seni magdur etmicem sorun yasamıcaksın diyor elbette sözüne güveniyorum fakat bu askerlik ne kadar yerine getirebilir bilmiyorum

Eşiniz askerdeyken aileleriniz mi bekleyecek onun yolunu acaba? Ne kolay ya insanlara evlenin demek. Tabiki askerlik yapmadan evlenmeyin ne acelesi var...

bence evlendikten sonra kendi evinde yaşamaya devam edersen sorun olmaz, hatta iyi bile olur çünkü nişanlılık döneminde de askere giderse kaynana kayınbabayla problemler çıkabiliyor, gelmedi etmedi, aramadı öyleydi böyleydi, bu nişanlına yansır arkerde olduğundan arada kalır vs

biz de benzer durumdaydık
valla gitti paşa paşa niyeyse bedelli çıkmıyor artık ama askerlik süresi kısalacakmış diyor sevgilim açıkçası 4 ay mı ne olacakmış
söylenti değilse tabi..

biz eşim yüksek lisans yaparken evlendik, uzun süre tecil hakkı vardı, bedelli yapmayı planlıyordu, ama birden işsiz kaldı, iş bulamayınca askere gitmesine karar verdik, 6 ay gitti geldi, ben yalnız yaşamaya alışıktım ve tek başıma yaşamımı idame ettirebileceğim bir işim vardı zaten, ama olmasaydı asla askere gitmeden evlenmek istemezdim.

Ben de eşimle askere gitmeden evlendim Ama bedelli yaptı.
Eğer bedelli yapıcam diye tutturduysa bunda bir sorun yok. O gitmemeye kararlıysa eğer ve bedelli yapmayı düşünüyorsa takılmayın. He gitmek zorunda kalırsa eğer de kv kp ile yaşamak zorunda değilsin bana "eğer böyle bişey olursa annemle kalırsın dediğinde ben çocuk değilim annenle de kalmam gider gelirsin kendi evimde beklerim çalışırım da".dedim.
Annesiyle kalma mecburiyetiniz yok sizi buna zorlayamaz tepkinizi kıyduktan sonra :)

EŞİM asker değil ama polis. Görevde şuan. 10 ay sonra dönecek inş. 2 kızım var biri bebek. Günümün boş saatleri ağlamakla diğer Zamanlatım kızımın babam nerde sorusunu cevaplamakla geçiyor. Çok yıprandım özledim vs vs. Yapma. Bırak gitsin gelsin öyle evlen

düşüncelerim ve mantıgımda bu yönde fakat nişanlım seni magdur etmicem sorun yasamıcaksın diyor elbette sözüne güveniyorum fakat bu askerlik ne kadar yerine getirebilir bilmiyorum
Erkeklerin evlenmeden önceki sözlerine ve vaatlerine inanmayın kanmayın. Yani güvenin tabi ki nişanlınıza ama eşeğinizi de sağlam kazığa bağlayın. Bence askerliğini yapmamış adamla evlenilmez.

Nişanlın da askerdeyken senin mağduriyetini engelleyemez o laflara güvenme bence

sizin işiniz gücünüz mesleğiniz var mı? yoksa o askerdeyken eşya gibi emanet mi bırakılacaksınız?

ayy insallah bizede vurur şu bedelli onu bekliyorum resmen belirli bişey olmayıncada boş boş bklemek can sıkıyor , bu sefer belli olmayan zamanı beklemektense git gel diyorum fakat işini bırakamıyor kendi iş yeri çok tuhaf vekötü bir durum

Kendi işyeri olması daha iyi en azından ödeme konusunda çok büyük sıkıntı yaşamaz. Çıkar diye düşünüyorum devletin paraya ihtiyacı olur muhakkak :)

canım merhaba
ben 2 yasımdayken babam askerdeymiş annem babaannem ile beraber kalmıs her aile için geçerlimidir bilmem ama annem ve babaannem dedem arasındaki bağ daha cok kuvvetlenmis simdi o kadar iyilerki yıllardır tek bir kötülük oldugunu bilmem kendi anne babasından daha cok sayıyor seviyor. dedemle cok iyi anlasıyor. umarım senin icinde hayırlısı olur :))

Bir yakınımın eşi senelerdir yoklama kaçağı erken yaşta evlenince eşini bırakıp gidemedi sonra 1. Çocuk oldu kazayla ve hem yoklama borçları hem evin geçimi olunca bedelli yapıcam diye tutturdu derkeen 2. Çocuğa kazayla hamile kaldı kız yine ve şimdi yoklama kaçağı görünüyor 6 yıldır gitmem diyor artık.Evlenince daha zor oluyor.
Benim annemle babamda ünideyken evlenmiş son sınıfta ben olmuşum babam askere gitmemiş 31 yaşında ben ilkokula giderken gitti askere öncesinde de ayrıldılar hem babamı göremedim askerde diye hem de annem evlendi gitti babannem büyüttü beni de.Yani olan bana oldu.Hayat bu ne olacagı belli degil herşeyi yoluna koyup evlilik yapmak daha mantıklı bence.

Eger o askerdeyken kayınvalide evinde kalmak zorundaysanız evlenmeyin. Yok tek basınıza ya da kendi ailenizde yasama sansınız varsa bence nişanlıyken beklemekle evliyken beklemek arasında fark yok. Hem haftasonları yanına gidip görebilme özgürlüğünüz de olur. Tabii bu son söylediğimi nişanlıyken gidemeyeceginizi düşünerek söyledim. Ha bir de evlenirseniz o askerden dönene kadar sakın hamile kalmayın.

Merhabalar,
Ben de bedelliyi bekleyerek evlenenlerdenim :) Ama tecil süresine güvenerek bu yola çıktık. Yüksek lisans, doktora durumları filan varsa bu konuyu düşünmeden evlenin bence. Benim eşim de 27 yaşında, evlenmeden gitmek istemişti ama iş nedeniyle gidemedi. Bedelliyi de bu yılın sonunda, olmadı 2018 de bekliyoruz heyecanla.
Tabi herkesin ortak görüşü, eşiniz ola ki giderse, tek başınıza kalabilecekseniz bunu göze alın derim.

Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…