AH ASKERLİK :(

canım merhaba
ben 2 yasımdayken babam askerdeymiş annem babaannem ile beraber kalmıs her aile için geçerlimidir bilmem ama annem ve babaannem dedem arasındaki bağ daha cok kuvvetlenmis simdi o kadar iyilerki yıllardır tek bir kötülük oldugunu bilmem kendi anne babasından daha cok sayıyor seviyor. dedemle cok iyi anlasıyor. umarım senin icinde hayırlısı olur :))
valla babam askerdeyken
babamın tarafı annemin maaşına kadar almış lokma vermemiş günlerce aç üstelik ben de varım
öğretmen arkadaşları her altın gününe çağırırmışki karnımız doysun yazık diye
elleri dolu ziyaretler filan yaparlarmış
annem asla unutmuyor o günleri
anneniz çok şanslıymış babam askerdeyken annem çok ezilmiş sonra gelmişler de ankaraya kurtulmuşuz şükür..

Bedelli istiyorsa tecil falan ettirir zaten. O ara bedelli çıkar mı bilmiyorum, bekleyenlerden biri de biziz. Yüksek lisans bahanesiyle şimdilik bi sıkıntımız yok gibi. Ben de isterdim aslında o askerliğini yapmış olsun. Ben bunları düşünmeyeyim. Çünkü tecil ettirmek için yüksek lisansa bile bir sürü para gidiyor. ne gerek var? Şimdi bedelli çıksa ona kredi çekip onu ödemekle uğraşacağız, askere gidiyorum dese yalnız yaşamak zor gelecek çok özleyeceğim çünkü. İki ucu boklu değnek yani..
Yine karar sizin. Yaptıktan sonra evlenmeniz tabi ki daha güzel, ama şart da değil yani.

Merhabalar,
Ben de bedelliyi bekleyerek evlenenlerdenim :) Ama tecil süresine güvenerek bu yola çıktık. Yüksek lisans, doktora durumları filan varsa bu konuyu düşünmeden evlenin bence. Benim eşim de 27 yaşında, evlenmeden gitmek istemişti ama iş nedeniyle gidemedi. Bedelliyi de bu yılın sonunda, olmadı 2018 de bekliyoruz heyecanla.
Tabi herkesin ortak görüşü, eşiniz ola ki giderse, tek başınıza kalabilecekseniz bunu göze alın derim.

Sevgiler.
malesefff yükseklisans vs . durumumuz yok çok tereddütteyim o yüzden:(

Eger o askerdeyken kayınvalide evinde kalmak zorundaysanız evlenmeyin. Yok tek basınıza ya da kendi ailenizde yasama sansınız varsa bence nişanlıyken beklemekle evliyken beklemek arasında fark yok. Hem haftasonları yanına gidip görebilme özgürlüğünüz de olur. Tabii bu son söylediğimi nişanlıyken gidemeyeceginizi düşünerek söyledim. Ha bir de evlenirseniz o askerden dönene kadar sakın hamile kalmayın.
kayınvalidemle kalmıcam ama cok yakın olucaz calısmayı dusunuyorum ama ne zaman nasıl olur bilemem oyle bi durumda cocuk konusunda kesınlıkle dusunmuyorum

Bedelli istiyorsa tecil falan ettirir zaten. O ara bedelli çıkar mı bilmiyorum, bekleyenlerden biri de biziz. Yüksek lisans bahanesiyle şimdilik bi sıkıntımız yok gibi. Ben de isterdim aslında o askerliğini yapmış olsun. Ben bunları düşünmeyeyim. Çünkü tecil ettirmek için yüksek lisansa bile bir sürü para gidiyor. ne gerek var? Şimdi bedelli çıksa ona kredi çekip onu ödemekle uğraşacağız, askere gidiyorum dese yalnız yaşamak zor gelecek çok özleyeceğim çünkü. İki ucu boklu değnek yani..
Yine karar sizin. Yaptıktan sonra evlenmeniz tabi ki daha güzel, ama şart da değil yani.
bizim askere gıtmese bile gorusme sorunumuz oluyor ben hepsini kaldıramıyorum nisanlım fırıncı kendi iş yeri bana cok uzak geliyor gitmeden askere evlenmek

valla babam askerdeyken
babamın tarafı annemin maaşına kadar almış lokma vermemiş günlerce aç üstelik ben de varım
anneniz çok şanslıymış babam askerdeyken annem çok ezilmiş sonra gelmişler de ankaraya kurtulmuşuz şükür..
sizin adınıza cok uzuldum suan gerçektwn zor bir durum bende bu şekilde zor bir durumda kalmak istemiyorum bu yüzden mantıklı hareket etmeye calsııyorum duygularımı bastırmak zor oluyor

EŞİM asker değil ama polis. Görevde şuan. 10 ay sonra dönecek inş. 2 kızım var biri bebek. Günümün boş saatleri ağlamakla diğer Zamanlatım kızımın babam nerde sorusunu cevaplamakla geçiyor. Çok yıprandım özledim vs vs. Yapma. Bırak gitsin gelsin öyle evlen
ne kadar zor bir durum Rabbim polisimize askerimize zeval vermesin senin durumun benimkinden daha zor sen hep bekliyorsun Rabbim sabrını versin bende gitmesi taraftarıyım tekki bitsin ama o istemiyor işi vs nedeniıyle :( bende askere gitmeden evlenmek istemiyorum

Merhabalar,
Ben de bedelliyi bekleyerek evlenenlerdenim :) Ama tecil süresine güvenerek bu yola çıktık. Yüksek lisans, doktora durumları filan varsa bu konuyu düşünmeden evlenin bence. Benim eşim de 27 yaşında, evlenmeden gitmek istemişti ama iş nedeniyle gidemedi. Bedelliyi de bu yılın sonunda, olmadı 2018 de bekliyoruz heyecanla.
Tabi herkesin ortak görüşü, eşiniz ola ki giderse, tek başınıza kalabilecekseniz bunu göze alın derim.

Sevgiler.
umarımmm şu bedelli cıkar ve herkes mutlu olurr ben cok takıntılı bir ınsanım hic rahat degilim o yuzden sorun oluyor hersey :(

ne kadar zor bir durum Rabbim polisimize askerimize zeval vermesin senin durumun benimkinden daha zor sen hep bekliyorsun Rabbim sabrını versin bende gitmesi taraftarıyım tekki bitsin ama o istemiyor işi vs nedeniıyle :KK43: bende askere gitmeden evlenmek istemiyorum
Sakın evlenme oda çocuğunu seni özler çok zor geçer gerçekten

Selam Arkdaşlar

8 aydır nişanlıyım nişanlım 27 yaşında ve askerliğini yapmayı daha doğrusu işi gereği bedelli yapmayı istiyor günümüzdede bedelli gibi bi durum yok bilindiği üzere aileler önümüzdeki yaz dügün istıyor ve ne yapmalıyım bilmiyorum evlendikten sonra askere gitmesi beni ve evliligimi yıpratacagından tereddüt ediyorum. bu durumu yaşayan arkadaşlar fikir verebilirmi ? evlendikten sonra askere gitmesi eşinizin ne gibi zorlukları oluyor?

Çok zor oluyor
Ama çalışıyorsan ve tek başına yaşayacaksan eğlenceli kısmları da var
Eğlenceli demiyim de katlanılabilir

Ama kayınvalide ya da ailenle kalacaksan tavsiye etmem

Bu konuyu çözmek için geç kalmışsınız sanki. Siz daha nişanmadan önce babanız askerlik yapmadan evlilik olmaz deseydi bak bakalım o zaman ne oluyordu? Aileniz hala daha bu konuda görüş bildirebilir. Benim ailem askerlik yapılmadıysa rıza göstermez mesela hayatta, ne aceleniz var askerliğini yapsın öyle evlenin.

Bu konuyu çözmek için geç kalmışsınız sanki. Siz daha nişanmadan önce babanız askerlik yapmadan evlilik olmaz deseydi bak bakalım o zaman ne oluyordu? Aileniz hala daha bu konuda görüş bildirebilir. Benim ailem askerlik yapılmadıysa rıza göstermez mesela hayatta, ne aceleniz var askerliğini yapsın öyle evlenin.
evet dediğinize katılıyorum fakat yeni fark ettim durumun ciddiyetini oda benim hatam.

valla babam askerdeyken
ah ah bu günlere kolay gelmiyoruz hic birimiz kıymetini bilmek lazım annemde cok cekingen haliyle 2 yıllık gelin para isteyemezmiş oya yapar satarmış ben başkasında gördüğüm çikolatayı alayım diye ah annelerimizz ömürlerini uzatsın Rabbim

Back
X