• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah annelik..:)

Benim oglumda da takintilar aynen hatta daha fazla.

2 farkli uzmana danistim bir sorun olmadigin söylediler.

Mesela iki terlik tam duzgun durmasa biri biraz yamuk dursa asla dayanamaz duzeltir.

Süt icer uykuya dalarken. Gozleri kapansa bile mutlaka biberonu sütü kim hazirladiysa ona teslim etmeden yatmaz. Baskasina da teslim etmez asla.

Baba oyuncagim nerde diye sorar. O sirada ben oyuncagi versem almaz. Ben babama sordum babam versin der.

Gömlegin üst dügmesini acik birakamayiz. Cunku varsa mutlaka kapanmali o dügme.

Legolarla oynar. Oyunu bitince hepsini birbirine takar. Takilabilen bisiy takilmadan duramaz :)

Kirik çubuk krakeri yemez hatta paketi alir kiriklari ayirir ve cope atar.

Üsüdüm ve elimin altinda esimin polari vardi hemen attim omzuma. Kiyamet koptu o babasininmis. Ben niye giymisim?
Şu ayni kişi nesneyi versin olayı bizdede var aynılar resmen

Benim oğlum 6.5 yaşında onda da var bu durumlar daha çok temizlik ve düzen üzerine. Mağazaya gideriz bir kıyafet olması gereken yerde değilse onu götürür kendi yerine asar, bir çikolata diyelim birisi almış gofretlerin oraya bırakmış onun yerini arar bulur oraya koyar, tuvalete gireceği zaman kendisinden önce biri girmişse mutlaka ıslak mendille klozeti silip kurular öyle kullanır gibi gibi.. Onun harici gelişim olarak erken konuştu ve yürüdü, konuşması dili kullanışı yaşının üzerinde, aşırı dikkatli ve duygusal zekası yüksek.Bir de bu takıntı durumu genetik olabiliyor daha çok eşim de aşırı düzenli.

Hahahaha:)) Okurken gülümsettiniz allah razı olsun.
işte annelik,okuyorumda..sorun değilmiş uzmanda söyledim
Çok fena biri bi görseniz
Şuan tek bırak bildiği ezberledigi her yere gider.
o kadar fena.
ah o inatlari olmasa melek:))
terazi bu arada burcu.
Bende teraziyim.
uyumlu biriyimdir.
inatlarim çok az.
Ama babamız başak,
teyzemiz boga.
onlardan bişeyl almış olabilir
Siz bir yukselenine falan bakın😂 genelde insanlar çok saçma buluyor bu burç işlerini ama çalıştığım süre boyunca musterilerimin burcunu sorar ona göre yaklasirdim😂 bence gerçeklik payı var😁😁 olsun işte, iyi tarafından bakmak gerek, en azından çocuğunuzu iyi tanıma, zevklerini öğrenme ve sevdiği şeylere ne kadar sahip çıktığını öğrenme ve görme şansınız oluyor. Yani muhakkak değişime uğrayacaktır ama bu dönemi de o böyle geçiriyor demek ki:) bence şu an halinize sukretmeniz çok daha mantıklı. İsmini vermek istemediğim bir yakinimin iki yaşındaki çocuğu düz duvara tırmanıyor 😂 resmen evde öfkeli bir devekuşu varmış gibi, savaş meydaninda savaş veriliyormuş gibi bir ev ortamı:) bence sizin yavru çok daha iyi bir dönemde 😁

İkinci çocukta sizin anormalliginizden istiyorum lütfen :)
Zira yarım akıllı kaldım.
Tutturma ve ağlama konusunda böyle saçma bir şey olabilir mi diyeceğim bir konu yok.
Amin diyeyim bende :))
Her çocuğun zorluğu vardır anneyi babayı yıldıran
Haliyle anne baba olmak kolay değil
Acaba
Enpati tölerans yapacağım diye çok mu ödün veriyoruz diye düşünüyorum
Çocuklar anne babayı kullanmayı öğreniyorlar
Çok zekiler veletler:)))
Benim için anneliğin en zor dönemi ergenlik
Ergenliği görmeyen anneliğin zorluğunu daha daha görmemiş demektir:KK14:

Herkese merhaba.
Yine ben:) En son açtığım konuda kızımın bazı davranışlarından şüphe etmiş uzaman götürmüştüm.
Kızım 2.5 yaşında.
Çok şükür uzman herşeyin normal olduğunu söyledi.
2.5 yaş sendromunu ağır atlattığımızı ve zamanla kaybolacağinı söyledi,ayrıca farkındalık düzeyi çok iyi dedi.
Doğduğundan beri her gün kitap okudum.
İnanılmaz hayal dünyası iyi.
Şuan kitabı açıp kendi kendine okur söyler.
Hikaye uydurur.
Bilmediği söyleyemediği nesne yok.Çok meraklı.
Herseyi sorar.
İletişim çok iyi.
Daha evvel anlattıgım konudaki çogu şey kayboldu doktorunda dediği gibi.
Tek bişey kaldı.
Kızımın bazı takıntılı davranışları.
Mesela örnek verecek olursam;
dolabın kapağı açıksa kendi kapatamıyorsa "kapat,kapat kapat "diye söylenmeye başlıyor.
Kapatınca susup normale dönüyor.
Bunu sadece dolap kapagında yapıyor kelime tekrarını yani.
Mesela süt içecek diyelim,ters tarafı dönük olamaz ön tarafı olacak şekilde içiyor.
(kutu süt)
Herşeyi benim yedirmemi isterdi o davranış tamamen düzelmişti.
Herşeyi kendi yiyip içiyordu ama son 2 gündür yine başladı,anne yedirsin anne içirsin diye.
Yani takıntı yaptı yine.
tam düzelmişken neden tekrar oldu bu?
Son olarak mesela yeni bişey alıp assam onu kabullenmiyor,çıkar onu diyor.
Ve çıkaetama kadar tekrar ediyor.
yeni bi sabunluk aldım zor ikna ettim yenisi kabullenmesi için.
Günlerce bizden beyaz ayakkabı istedi aldık.
gitmiyor o yok diyor,pembe botları seviyorum diyor.
onca ayakkabisi var ama hala ayni ayakkabiyi giyiyor.
Kiyafette oldukça var bu takintisi.
dün elbiseli pijama giymiştim,anne çıkar güzel değil,anne güzel olmamış dedi mesela.çıkarana kadar huysuzluk yapiyor inat ediyor.
evdeki en sevdigi nesneleri(tablo kitap oyuncaklar )ne varsa gelip koltuğa üst üste yiğıp üzerine battaniye örtüyor ve uyuyana kadar asla kaldirmamiza izin vermiyor.
bu davranişida yeni çıktı dediğim gibi.
Acaba korona dolayisiylami etkilendi diyorum.
Bugün eski fotogtafımızı gördü anne yine gidelim oraya neden gitmiyoruz diye sordu.
anlattım yine gidecegiz dedim.
sanirim üzülüyor bişeylerin değiştigini düşünüyor.
Herşeyimiz normal.Yaşıtlarından ilerde bile diyebiliriz.
telefon tablete hiç aliştirmadim.
Cizgi film açsam bilr asla izlemez.
sevdiği tek bisey var,bobo adinda bir cizgi film sadece onu ister.
digerini açacak olursam tepki verir kapat o yok o yok diye tekrar eder.
günde 1_2 saat bile izlemez ama onuda.
oyun kitap etkinliklerle günü kapatiriz.pasta kek börek yapar eğleniriz.
yeme sorunumuz düzeldi şükür bu sayede sizin önerilerinizdendi ve uyguladım cidden birlikte yapimca yemeye başladı.
inatçi ve bazi takintilari ikimiznde hayatını zorlaştiriyor.
Benim sorum.
bunları yaşyan anneler varmi?
geçici bi sürecmi ve nasil davranmam gerekiyor.
üstüne gitmiyorum genelde ilgisini başka yöne çekiyorum ama bazen işe yaramiyor taktimi o an kesinlikle olacak.
İnatçı çocuk yoktur, inatçı ebeven vardır. Çocuğunuzu bu şekilde etiketlemeyin lütfen. Ve isteklerine saygı duyun. Benliğini, iradesini ortaya koymaya çalışıyor

Çocuk bebek tamam da, kimse size kalk kendin al, kapıyı kendin kapa demiyor mu?
Birlikte yaşadığınız insanlar için zor değil mi bu durum?
Her zman değil bazen olan bir durum. Elbetteki kendi işimi kendim görüyorum yoksa anlatmak istediğim hani kötü bir durum olmadığıydı zamanla geçiyor. Annem çocukluk anılarımızı anlatırdı konu sahibinin kızı gibiymişim fakat öyle bir durum söz konusu değil artık

Çok benzerleri oğlumda da vardı.
Eski konularimi bulursanız benzerlikleri bulursunuz ve çaresizliğimi 🙈🙈

Mesela ayakkabı giyecek ya, önce sağ tek, sonra sol tek diye ısrar etmeler.
Hasta olduğunda bütün hastaneyi inlete inlete boğazım ağrıyor diye anirip bagirmalar...

Sinirlendiğinde ne varsa cam, çerçeve hatta tuvalet çöpüne kadar döküp yere indirmeler....

Yaşayan bilir, sizi anlıyorum.
Ama geçiyor, geçecek.
Bizde şuan eser yok.

Tavsiyem inatlasmayin, istediğini yapın yada yapmayın diyemem ama yapacaksanız da aglatmadan yapın ki, ağlayınca yapılıyor düşüncesi oluşmasın.

Bir de huy olarak falan kalmıyor, geçince geçiyor.
Bazı çocuklarda beynin geçiş aşamaları bu şekilde oluyor.

Ben 4 yasindaki ogluma hala yeni ayakkabi giydiremiyorum :) 2 yilda ayni modelin 3 farkli numarasini giyiyor. Ilk defa bu sene bir baska ayakkabiya sans verdi :) ama favorisi eski olani. Pijamalari uzerinde paralanir kuculur asla yenisini istemez. Resmen deveye hendek atlatirim yeni bisey giydirmek icin. Pijamalari kesinlikle takim olmali mesela. Yeni nevresim gordu mu eskisini ister.. gibi gibi :) ama git gide hafifliyor bizde durumlar.

Çok benzerleri oğlumda da vardı.
Eski konularimi bulursanız benzerlikleri bulursunuz ve çaresizliğimi 🙈🙈

Mesela ayakkabı giyecek ya, önce sağ tek, sonra sol tek diye ısrar etmeler.
Hasta olduğunda bütün hastaneyi inlete inlete boğazım ağrıyor diye anirip bagirmalar...

Sinirlendiğinde ne varsa cam, çerçeve hatta tuvalet çöpüne kadar döküp yere indirmeler....

Yaşayan bilir, sizi anlıyorum.
Ama geçiyor, geçecek.
Bizde şuan eser yok.

Tavsiyem inatlasmayin, istediğini yapın yada yapmayın diyemem ama yapacaksanız da aglatmadan yapın ki, ağlayınca yapılıyor düşüncesi oluşmasın.

Bir de huy olarak falan kalmıyor, geçince geçiyor.
Bazı çocuklarda beynin geçiş aşamaları bu şekilde oluyor.
Ah şu yorum nasıl iyi geldi bi ağlama krizinin üzerine.
İnşallah geçsin ya sabır diyorum

Ben 4 yasindaki ogluma hala yeni ayakkabi giydiremiyorum :) 2 yilda ayni modelin 3 farkli numarasini giyiyor. Ilk defa bu sene bir baska ayakkabiya sans verdi :) ama favorisi eski olani. Pijamalari uzerinde paralanir kuculur asla yenisini istemez. Resmen deveye hendek atlatirim yeni bisey giydirmek icin. Pijamalari kesinlikle takim olmali mesela. Yeni nevresim gordu mu eskisini ister.. gibi gibi :) ama git gide hafifliyor bizde durumlar.
Aynılar.
Bizde bugün beyaz ayakkisini giydirdik kirk dereden su getirerek.
simdi aylar boyunca beyazdanda başka ayakkabi giymez.
her senemiz böyle.
taktimi takiyor çok zor

Duyusal olarak hassas bir çocuk olabilir. 2 yaş sendromu ile birleşince ağır geciyor. Duyu bütünleme aktiviteleri yapmanızı ve instagramdan ebru sidar ı incelemenizi öneririm.

Herkese merhaba.
Yine ben:) En son açtığım konuda kızımın bazı davranışlarından şüphe etmiş uzaman götürmüştüm.
Kızım 2.5 yaşında.
2.5 yaş sendromunu ağır atlattığımızı ve zamanla kaybolacağinı söyledi,ayrıca farkındalık düzeyi çok iyi dedi.
Hikaye uydurur.
Herseyi sorar.
İletişim çok iyi.
Tek bişey kaldı.
dolabın kapağı açıksa kendi kapatamıyorsa "kapat,kapat kapat "diye söylenmeye başlıyor.
Mesela süt içecek diyelim,ters tarafı dönük olamaz ön tarafı olacak şekilde içiyor.
(kutu süt)
Herşeyi kendi yiyip içiyordu ama son 2 gündür yine başladı,anne yedirsin anne içirsin diye.
Yani takıntı yaptı yine.
dün elbiseli pijama giymiştim,anne çıkar güzel değil,anne güzel olmamış dedi mesela.çıkarana kadar huysuzluk yapiyor inat ediyor.
evdeki en sevdigi nesneleri(tablo kitap oyuncaklar )ne varsa gelip koltuğa üst üste yiğıp üzerine battaniye örtüyor ve uyuyana kadar asla kaldirmamiza izin vermiyor.
Bugün eski fotogtafımızı gördü anne yine gidelim oraya neden gitmiyoruz diye sordu.
yeme sorunumuz düzeldi şükür bu sayede sizin önerilerinizdendi ve uyguladım cidden birlikte yapimca yemeye başladı.
Benim sorum.
üstüne gitmiyorum genelde ilgisini başka yöne çekiyorum ama bazen işe yaramiyor taktimi o an kesinlikle olacak.
Kiziniz normal bir cocuk. Siz takintilisiniz.

Herkese merhaba.
Kızım 2.5 yaşında.
Hikaye uydurur.
Herseyi sorar.
İletişim çok iyi.
Tek bişey kaldı.
(kutu süt)
Yani takıntı yaptı yine.
Benim sorum.
Eski konunuzu bilmiyorum ama şuan anlattığınız şeylerin hiçbirinde anormallik yok ki. Her çocuk böyle. Ben oğluma bot almaya ikna edemedim de bir kışı spor ayakkabı ile geçirdi kaldırdım sakladım ağladı dışarı çıkmadı mecbur kaldım yine aynı ayakknıyı verdim.

takıntılı davranıslarını gormezden gelın dıyordu bır uzman. Eger gorup ustelersek daha da pekişiyormuş cocukta. Cocugunda hıcbır sorum yok canım masallah:KK200:

Şuan okurken kuzenimin kızını görüyorum sanki. O kadar takıntılı ki tokalarının hepsini bilir sayılıdır kaybolsa kıyamet kopar istediğini alana kadar 5 saat aralıksız ağlar, yemeği ağzında biriktirir yarım saat sonra tükürür , kuzenim çok şımarttı özgür yetişecek benim kızım diye şimdi odalarda sinir krizi geçiriyor :)
Allah yardımcın olsun ama sanırım okul çağına kadar böyleler...

Back