Ah annelik..:)

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.403
11.081
Herkese merhaba.
Yine ben:) En son açtığım konuda kızımın bazı davranışlarından şüphe etmiş uzaman götürmüştüm.
Kızım 2.5 yaşında.
Çok şükür uzman herşeyin normal olduğunu söyledi.
2.5 yaş sendromunu ağır atlattığımızı ve zamanla kaybolacağinı söyledi,ayrıca farkındalık düzeyi çok iyi dedi.
Doğduğundan beri her gün kitap okudum.
İnanılmaz hayal dünyası iyi.
Şuan kitabı açıp kendi kendine okur söyler.
Hikaye uydurur.
Bilmediği söyleyemediği nesne yok.Çok meraklı.
Herseyi sorar.
İletişim çok iyi.
Daha evvel anlattıgım konudaki çogu şey kayboldu doktorunda dediği gibi.
Tek bişey kaldı.
Kızımın bazı takıntılı davranışları.
Mesela örnek verecek olursam;
dolabın kapağı açıksa kendi kapatamıyorsa "kapat,kapat kapat "diye söylenmeye başlıyor.
Kapatınca susup normale dönüyor.
Bunu sadece dolap kapagında yapıyor kelime tekrarını yani.
Mesela süt içecek diyelim,ters tarafı dönük olamaz ön tarafı olacak şekilde içiyor.
(kutu süt)
Herşeyi benim yedirmemi isterdi o davranış tamamen düzelmişti.
Herşeyi kendi yiyip içiyordu ama son 2 gündür yine başladı,anne yedirsin anne içirsin diye.
Yani takıntı yaptı yine.
tam düzelmişken neden tekrar oldu bu?
Son olarak mesela yeni bişey alıp assam onu kabullenmiyor,çıkar onu diyor.
Ve çıkaetama kadar tekrar ediyor.
yeni bi sabunluk aldım zor ikna ettim yenisi kabullenmesi için.
Günlerce bizden beyaz ayakkabı istedi aldık.
gitmiyor o yok diyor,pembe botları seviyorum diyor.
onca ayakkabisi var ama hala ayni ayakkabiyi giyiyor.
Kiyafette oldukça var bu takintisi.
dün elbiseli pijama giymiştim,anne çıkar güzel değil,anne güzel olmamış dedi mesela.çıkarana kadar huysuzluk yapiyor inat ediyor.
evdeki en sevdigi nesneleri(tablo kitap oyuncaklar )ne varsa gelip koltuğa üst üste yiğıp üzerine battaniye örtüyor ve uyuyana kadar asla kaldirmamiza izin vermiyor.
bu davranişida yeni çıktı dediğim gibi.
Acaba korona dolayisiylami etkilendi diyorum.
Bugün eski fotogtafımızı gördü anne yine gidelim oraya neden gitmiyoruz diye sordu.
anlattım yine gidecegiz dedim.
sanirim üzülüyor bişeylerin değiştigini düşünüyor.
Herşeyimiz normal.Yaşıtlarından ilerde bile diyebiliriz.
telefon tablete hiç aliştirmadim.
Cizgi film açsam bilr asla izlemez.
sevdiği tek bisey var,bobo adinda bir cizgi film sadece onu ister.
digerini açacak olursam tepki verir kapat o yok o yok diye tekrar eder.
günde 1_2 saat bile izlemez ama onuda.
oyun kitap etkinliklerle günü kapatiriz.pasta kek börek yapar eğleniriz.
yeme sorunumuz düzeldi şükür bu sayede sizin önerilerinizdendi ve uyguladım cidden birlikte yapimca yemeye başladı.
inatçi ve bazi takintilari ikimiznde hayatını zorlaştiriyor.
Benim sorum.
bunları yaşyan anneler varmi?
geçici bi sürecmi ve nasil davranmam gerekiyor.
üstüne gitmiyorum genelde ilgisini başka yöne çekiyorum ama bazen işe yaramiyor taktimi o an kesinlikle olacak.

Son düzenleme:
Israr ve takıntı çocuklar için normal duruyor.

Eğer israr sonrası istediği oluyorsa... ona biz olumlu pekistirme diyoruz. Yani davranışı ödüllendirerek tekrar etmesine siz sebep oluyorsunuz.

Çocuk bakarken insan yeter ki sussun diye her istediğini yapıyor . Anlıyorum, anneleri de.. kafa götürmüyor bir yerden sonra.

Ama neden böyle diye de sormamak lazım değil mi😊

Sonunda pes edeceğinizi biliyor. Ondan yapıyor.

Takıntı ve ısrar gider . Ve fakat onun yerine başka huy gelir. Pekiştirdiginiz davranışlar kolay sönmez. Bunu unutmayın.

Herkese merhaba.
Yine ben:) En son açtığım konuda kızımın bazı davranışlarından şüphe etmiş uzaman götürmüştüm.
Kızım 2.5 yaşında.
2.5 yaş sendromunu ağır atlattığımızı ve zamanla kaybolacağinı söyledi,ayrıca farkındalık düzeyi çok iyi dedi.
Hikaye uydurur.
Herseyi sorar.
İletişim çok iyi.
Tek bişey kaldı.
dolabın kapağı açıksa kendi kapatamıyorsa "kapat,kapat kapat "diye söylenmeye başlıyor.
Mesela süt içecek diyelim,ters tarafı dönük olamaz ön tarafı olacak şekilde içiyor.
(kutu süt)
Herşeyi kendi yiyip içiyordu ama son 2 gündür yine başladı,anne yedirsin anne içirsin diye.
Yani takıntı yaptı yine.
dün elbiseli pijama giymiştim,anne çıkar güzel değil,anne güzel olmamış dedi mesela.çıkarana kadar huysuzluk yapiyor inat ediyor.
evdeki en sevdigi nesneleri(tablo kitap oyuncaklar )ne varsa gelip koltuğa üst üste yiğıp üzerine battaniye örtüyor ve uyuyana kadar asla kaldirmamiza izin vermiyor.
Bugün eski fotogtafımızı gördü anne yine gidelim oraya neden gitmiyoruz diye sordu.
oyun kitap etkinliklerle günü kapatiriz.pasta keke börek yapar eğleniriz.
yeme sorunumuz düzeldi şükür bu sayede sizin önerilerinizdendi ve uyguladım cidden birlikte yapimca yemeye başladı.
Benim sorum.
üstüne gitmiyorum genelde ilgisini başka yöne çekiyorum ama bazen işe yaramiyor taktimi o an kesinlikle olacak.
Ben 24 yaşındayım çocuğum yok fakat kızınz daki bazı huylarım hala var. Mesela ben annem den bişey istedim ama onu bana kardeşim getirdi. Sonra ben başlıyorum niye sen verdin annem verecektim niye vermedin anne niye vermedin anne rahat 5 kere sorarım cevap dan ikna olana kadar. Eşime diyorum ki kapat kapıyı oda bana bir dakika kapatacağım diyor o onu kapatana kadar kapat şunu kapat şunu kapat şunu diyorum. Annem bazen anlatır kızınız da kendi mi gördüm yani 😊 değişebilecek şeyler ve bence canınızı çokda sıkacak şeyler değil

2 yaş sendromu özelliği değil mi bu?
Ben öyle biliyorum.
Bu yaştaki çocuklar kendi kişiliğini oluştururken inatlaşırlar. Çok uzatmadan, işi inada çevirmeden izin verip geçmek lazım diye biliyorum.

Israr ve takıntı çocuklar için normal duruyor.

Eğer israr sonrası istediği oluyorsa... ona biz olumlu pekistirme diyoruz. Yani davranışı ödüllendirerek tekrar etmesine siz sebep oluyorsunuz.

Çocuk bakarken insan yeter ki sussun diye her istediğini yapıyor . Anlıyorum, anneleri de.. kafa götürmüyor bir yerden sonra.

Ama neden böyle diye de sormamak lazım değil mi😊

Sonunda pes edeceğinizi biliyor. Ondan yapıyor.

Takıntı ve ısrar değişir . Ve fakat onun yerine başka huy gelir. Pekiştirdiginiz davranışlar kolay sönmez. Bunu unutmayın
Çok haklısınız öyle inatçiki malesef kafa kaldırmayınca kimk zaman pekiştiriyorum.
Ama hep yapmıyorum bunu inanın.
Bunun farkındayım.Zaman zaman caresiz kalıyorum

Çok haklısınız öyle inatçiki malesef kafa kaldırmayınca kimk zaman pekiştiriyorum.
Ama hep yapmıyorum bunu inanın.
Bunun farkındayım.Zaman zaman caresiz kalıyorum
Biliyorum. 2 tane dünya güzeli yeğenim var. Özellikle küçük olanının inadi ile uğraşmak mümkün değildi. Pekiştirmek pekiştirmemek vb kitap bilgileri işe yaramiyordu.

Derdimiz canımızı minnacık cocuğun elinden kurtarmaktı. 😂

Elhamdülillah büyüdü.

Annelere sabır dilerim

Uğraşmak kolay değil. Yeter ki sussun diye insan ne yapacağını şaşırıyor.

2 yaş sendromu özelliği değil mi bu?
Ben öyle biliyorum.
Bu yaştaki çocuklar kendi kişiliğini oluştururken inatlaşırlar. Çok uzatmadan, işi inada çevirmeden izin verip geçmek lazım diye biliyorum.
Öyle dedi uzmanda.
Zamanla kaybolacak diye.
Ama annelik öyle bişeyki için tamamen rahat etmiyor:)

Herkese merhaba.
Kızım 2.5 yaşında.
Hikaye uydurur.
Herseyi sorar.
İletişim çok iyi.
Tek bişey kaldı.
(kutu süt)
Yani takıntı yaptı yine.
oyun kitap etkinliklerle günü kapatiriz.pasta kek börek yapar eğleniriz.
Benim sorum.
Bunlar kalıcı değil ama sizi test ediyor. Tuzağa düşmeyin. Ağlayarak istediğini yaptirmak isteyen cocuklar gibi. Israrla benim istediğim dediğim olsun diyor. Onun davranışına verdiğiniz karşılıkla da pekişiyor ya da sönüyor. Sönmesi için davranışın önce tavan yapması lazım. Çok ısrar edecek cok tekrarlayacak ama karşılık bulamayacak işte o zaman sönecek. Sizkn cimcime resmen edimsel davranışı keşfetmiş suyunu çıkarıyor. Benim ilk oğlum da inatçıydı ama bu ikinci gibi değildi. Kumandayla gözlükle oynamak istiyor mesela elinden alıp konusuyorum anlatıyorum 13 aylık avazi çıktığı kadar çığlık ata ata ağlıyor. Ben de istediğin kadar ağlayabilirsin vermem diyorum. Çok sabır tahammül gerektirebiliyor ama ilkinde yasadim gördüm zamanla kaybolup gidiyor alışkanlığa dönmeden. Komşularımıza da sabır diliyorum ha bir de karsi apartmandan aglamalarini duyanlara :)

Öyle dedi uzmanda.
Zamanla kaybolacak diye.
Ama annelik öyle bişeyki için tamamen rahat etmiyor:)
Rahat olun bence sadece insan yavruları geçmiyor bu süreçten. Tüm hayvan bebeleri de aynı şeyleri yapıyorlar. Kendine zarar verecek şeyler ve annenin sabrı hariç her anne serbest bırakıyor bebeleri :KK53:
Zaten ergenler bir, bu yaştaki çocuklar 2.
Etraftaki yeğenlerden, kuzenlerden gelen bilgilerimin de sonuna geldim zaten :KK48:

2,5 yaş takıntıdan söz etmek için çok erken bir dönem.
Bu yaş aralığındaki çocukta takıntı olmaz,
kişilik gelişimi ve büyüme atakları bunlar.
Dönemsel olarak farklı tepkiler, alışkanlıklar geliştirebiliyor çocuklar.
Tekrar ve rutinler çocuğa, kendini güvende hissettirir bunu aklınızın bir köşesinde tutun lütfen.

Burcu Başak veya boğa mı 😅 benim bebe henüz küçük olduğu için bu konuda tecrübem yok ama kendime çok benzettim😁 bana sorunmus gibi gelmedi. Ben okurken kendimi ve küçük kız kardeşimi gördüm adeta, rutin veya alışkanlıklarına bağlı insanlarız, aynı şeyleri giymekten hoşlanır, aynı eşyaların olduğu yerde kalmasını severiz, dolap-cekmece vs açıksa o kapanana kadar içimiz rahat etmez ya kapatmaya ugrasiriz ya da söylene söylene kapattiririz, ben her zaman alışveriş yaptığım yerden şaşmam, her zaman aynı cafeye giderim, aynı yerlerde yemek vs yerim. Mesela en son eşim başbaşa yemek adına güzel bir mekandan bahsedip bir iki hafta öncesinden yer ayırmıştı ben son anda zorla her zaman gittiğimiz bir yere gitmek için ısrar edip amacıma ulaşmıştım gibi gibi gibi gibi. Değişiklikten hoslanmam pek😅 guluyorum ama kusura bakma lütfen. Umarım eğer bu durum sorunsa bir an önce düzelir 🙏 belki de çocuğun da alışkanlıklarına bağlı bir kuzudur?

Son düzenleme:
Benim oglumda da takintilar aynen hatta daha fazla.

2 farkli uzmana danistim bir sorun olmadigin söylediler.

Mesela iki terlik tam duzgun durmasa biri biraz yamuk dursa asla dayanamaz duzeltir.

Süt icer uykuya dalarken. Gozleri kapansa bile mutlaka biberonu sütü kim hazirladiysa ona teslim etmeden yatmaz. Baskasina da teslim etmez asla.

Baba oyuncagim nerde diye sorar. O sirada ben oyuncagi versem almaz. Ben babama sordum babam versin der.

Gömlegin üst dügmesini acik birakamayiz. Cunku varsa mutlaka kapanmali o dügme.

Legolarla oynar. Oyunu bitince hepsini birbirine takar. Takilabilen bisiy takilmadan duramaz :)

Kirik çubuk krakeri yemez hatta paketi alir kiriklari ayirir ve cope atar.

Üsüdüm ve elimin altinda esimin polari vardi hemen attim omzuma. Kiyamet koptu o babasininmis. Ben niye giymisim?

Çocuklarda bazen olabiliyor böyle şeyler. Aslında çocuk gelişimci arkadaşlar daha çok Yardımcı olabilirler.

biraz da sizi test etmek için olabilir bu inatlaşma o yaşlarda. Burada sanırım ihtiyaçla şımarıklık arasındaki farkı hissedebilmek gerekiyor. Yani her dediğine tamam dememek lazım ama her isteğini de reddetmemek lazım

karışık yaşlar bunlar. 2 yaş için bebeklikteki ergenlik diyorlar. Kendi bireyselliğini oluştururken, her şeye itiraz edip ağlayan bir çocuk oluveriyor.

Bence evin normal düzenini korumaya çalışın tam olarak çocuğun üzerine odaklanmadan. O da evin düzenine göre ayak uydursun yavaş yavaş. Yani tüm ev, siz ve eşiniz onun istekleri etrafında dönmesin. Bir konuda kendini yırtarcasına ağlamaya başlarsa, bir açıklama yapın anlayacağı şekilde, sonra biraz da şurada ağla deyip üzerine düşmeyin.

çok defa görmüşümdür ben çocuklarda, ağlamayla elde edemediklerini gördüklerinde ağlamayı bırakıyorlar.

çocukların değişik inatları olur. Benim oğlum tuvalete alışma konusunda büyük bir direnç göstermişti. Tam bir sene uğraştım. Gece altına yapmıyordu. Yani tuvaletini tutabiliyordu ama gündüz özellikle alışmıyordu. Bir şekilde bunu kendi özgürlüğünü kaybetmek gibi algılamıştı ve onunla inatlaşmayı bırakıp, sen ne zaman istersen dedikten bir kaç ay sonra kendi kendine bezini çıkardı ve bir daha altına yapmadı. Ama bu zamanı ben değil, kendi seçti.

ya da okul sütlerini hiç içmedi oğlum, sebebi de sür kutusunun üstündeki kız çocuğunun gözlerinin şeklini hiç sevmemesiydi :KK70:

kasdettiğim devamlı çocuğa odaklanmak da çocuğu şımartıyor. Israr ve ağlamayı koz olarak kullanıyor. Anne baba kızsa bile, bunu da dikkati üzerine çekmenin bir yolu olarak görüyor ve bilerek kızdırmaya da devam ediyor.

Değişikliklere karşı hassasiyet konusunda ben de kızınızdan pek farklı sayılmam galiba. Çocukluğumda böyle miydi bilemem ama ben küçükken çocuk psikolojisi diye bir şey olmadığı için kimsenin fark ettiğini bile sanmam :)

Yeni alınan bir eşyayı hemen dolaba kaldırmam, o bir kaç gün ortalarda gezer, ben ona alışana dek. Kitap filansa bir kaç gün konsolda bekletirim, gelir geçer bakarım.

üniversiteden döndüğümde kendi valizimi
De hemen açmazdım. Önce 10-15 gün eve alışmaya çalışır, sonra çıkarırdım eşyalarımı.

yeniliklere, yeni lezzetlere, durumlara Oldukça alışık biriyim mesela ama bir otel odasında kalacaksam bile girer girmez orayı kendi düzenlemelerimle küçük Bir ev moduna getiririm bir şekilde. Bu da bir huy işte.

bu kısmı biraz alakasız oldu, kusura bakmayın :))) kızınızdan bahsedince fark ettim ben de bu özelliğimi.

Aynı şeyler kızımda da var 2 buçuk yaşına yaklaşıyor. Mesela yatağa çorapla yatmaz , emerken başımı açtırır, yastığın üzerindeki şekil düz duracak şekilde yastığı çevirir , tüm odaların kapılarını açar kapalı durmasından rahatsız oluyor. Bazen izin vermeyeceğimi düşündüğü şeyleri istiyor ben de tamam diyorum ve ne tepki vereceğini bilemiyor ağlamaya başlıyor hayır diye 😂 hem bizi deniyor sınırlarımızı öğrenmeye çalışıyor hem de aslında o an zaten ağlama ihtiyacı var ve buna kılıf arıyor bence. Ben de ağlamasına izin veriyorum başka bir şey sunup duygusunu bastırmıyorum sarılıp ağla kızım diyorum. Bireyselleşmenin başlangıcı bu dönem ve inatlaşmamak gerekiyor, kendi isteklerimiz üzerinden seçimler sunarak , kendi kararlarını verme duygularını tatmin etmelerine izin vermeliyiz.

Ben 24 yaşındayım çocuğum yok fakat kızınz daki bazı huylarım hala var. Mesela ben annem den bişey istedim ama onu bana kardeşim getirdi. Sonra ben başlıyorum niye sen verdin annem verecektim niye vermedin anne niye vermedin anne rahat 5 kere sorarım cevap dan ikna olana kadar. Eşime diyorum ki kapat kapıyı oda bana bir dakika kapatacağım diyor o onu kapatana kadar kapat şunu kapat şunu kapat şunu diyorum. Annem bazen anlatır kızınız da kendi mi gördüm yani 😊 değişebilecek şeyler ve bence canınızı çokda sıkacak şeyler değil

Çocuk bebek tamam da, kimse size kalk kendin al, kapıyı kendin kapa demiyor mu?
Birlikte yaşadığınız insanlar için zor değil mi bu durum?

Bu yas cocugunda takinti olmaz. Tekrarlari seviyorlar,kendilerini guvende hissediyorlar ondan. Anormal bir durum degil,buyudukce farkli tekrarlar goreceksiniz.

Burcu Başak veya boğa mı 😅 benim bebe henüz küçük olduğu için bu konuda tecrübem yok ama kendime çok benzettim😁 bana sorunmus gibi gelmedi. Ben okurken kendimi ve küçük kız kardeşimi gördüm adeta, rutin veya alışkanlıklarına bağlı insanlarız, aynı şeyleri giymekten hoşlanır, aynı eşyaların olduğu yerde kalmasını severiz, dolap-cekmece vs açıksa o kapanana kadar içimiz rahat etmez ya kapatmaya ugrasiriz ya da söylene söylene kapattiririz, ben her zaman alışveriş yaptığım yerden şaşmam, her zaman aynı cafeye giderim, aynı yerlerde yemek vs yerim. Mesela en son eşim başbaşa yemek adına güzel bir mekandan bahsedip bir iki hafta öncesinden yer ayırmıştı ben son anda zorla her zaman gittiğimiz bir yere gitmek için ısrar edip amacıma ulaşmıştım gibi gibi gibi gibi. Değişiklikten hoslanmam pek😅 guluyorum ama kusura bakma lütfen. Umarım eğer bu durum sorunsa bir an önce düzelir 🙏 belki de çocuğun da alışkanlıklarına bağlı bir kuzudur?
Hahahaha:)) Okurken gülümsettiniz allah razı olsun.
işte annelik,okuyorumda..sorun değilmiş uzmanda söyledim
Çok fena biri bi görseniz
Şuan tek bırak bildiği ezberledigi her yere gider.
o kadar fena.
ah o inatlari olmasa melek:))
terazi bu arada burcu.
Bende teraziyim.
uyumlu biriyimdir.
inatlarim çok az.
Ama babamız başak,
teyzemiz boga.
onlardan bişeyl almış olabilir

Aynı şeyler kızımda da var 2 buçuk yaşına yaklaşıyor. Mesela yatağa çorapla yatmaz , emerken başımı açtırır, yastığın üzerindeki şekil düz duracak şekilde yastığı çevirir , tüm odaların kapılarını açar kapalı durmasından rahatsız oluyor. Bazen izin vermeyeceğimi düşündüğü şeyleri istiyor ben de tamam diyorum ve ne tepki vereceğini bilemiyor ağlamaya başlıyor hayır diye 😂 hem bizi deniyor sınırlarımızı öğrenmeye çalışıyor hem de aslında o an zaten ağlama ihtiyacı var ve buna kılıf arıyor bence. Ben de ağlamasına izin veriyorum başka bir şey sunup duygusunu bastırmıyorum sarılıp ağla kızım diyorum. Bireyselleşmenin başlangıcı bu dönem ve inatlaşmamak gerekiyor, kendi isteklerimiz üzerinden seçimler sunarak , kendi kararlarını verme duygularını tatmin etmelerine izin vermeliyiz.
Yorumunuz içimi rahatlattı.
benzer şeyler kızımdada var.
Buda bi süreç.
kişilikleri oturuyor dediğiniz gibi

Çocuklarda bazen olabiliyor böyle şeyler. Aslında çocuk gelişimci arkadaşlar daha çok Yardımcı olabilirler.

biraz da sizi test etmek için olabilir bu inatlaşma o yaşlarda. Burada sanırım ihtiyaçla şımarıklık arasındaki farkı hissedebilmek gerekiyor. Yani her dediğine tamam dememek lazım ama her isteğini de reddetmemek lazım

karışık yaşlar bunlar. 2 yaş için bebeklikteki ergenlik diyorlar. Kendi bireyselliğini oluştururken, her şeye itiraz edip ağlayan bir çocuk oluveriyor.

Bence evin normal düzenini korumaya çalışın tam olarak çocuğun üzerine odaklanmadan. O da evin düzenine göre ayak uydursun yavaş yavaş. Yani tüm ev, siz ve eşiniz onun istekleri etrafında dönmesin. Bir konuda kendini yırtarcasına ağlamaya başlarsa, bir açıklama yapın anlayacağı şekilde, sonra biraz da şurada ağla deyip üzerine düşmeyin.

çok defa görmüşümdür ben çocuklarda, ağlamayla elde edemediklerini gördüklerinde ağlamayı bırakıyorlar.

çocukların değişik inatları olur. Benim oğlum tuvalete alışma konusunda büyük bir direnç göstermişti. Tam bir sene uğraştım. Gece altına yapmıyordu. Yani tuvaletini tutabiliyordu ama gündüz özellikle alışmıyordu. Bir şekilde bunu kendi özgürlüğünü kaybetmek gibi algılamıştı ve onunla inatlaşmayı bırakıp, sen ne zaman istersen dedikten bir kaç ay sonra kendi kendine bezini çıkardı ve bir daha altına yapmadı. Ama bu zamanı ben değil, kendi seçti.

ya da okul sütlerini hiç içmedi oğlum, sebebi de sür kutusunun üstündeki kız çocuğunun gözlerinin şeklini hiç sevmemesiydi :KK70:

kasdettiğim devamlı çocuğa odaklanmak da çocuğu şımartıyor. Israr ve ağlamayı koz olarak kullanıyor. Anne baba kızsa bile, bunu da dikkati üzerine çekmenin bir yolu olarak görüyor ve bilerek kızdırmaya da devam ediyor.

Değişikliklere karşı hassasiyet konusunda ben de kızınızdan pek farklı sayılmam galiba. Çocukluğumda böyle miydi bilemem ama ben küçükken çocuk psikolojisi diye bir şey olmadığı için kimsenin fark ettiğini bile sanmam :)

Yeni alınan bir eşyayı hemen dolaba kaldırmam, o bir kaç gün ortalarda gezer, ben ona alışana dek. Kitap filansa bir kaç gün konsolda bekletirim, gelir geçer bakarım.

üniversiteden döndüğümde kendi valizimi
De hemen açmazdım. Önce 10-15 gün eve alışmaya çalışır, sonra çıkarırdım eşyalarımı.

yeniliklere, yeni lezzetlere, durumlara Oldukça alışık biriyim mesela ama bir otel odasında kalacaksam bile girer girmez orayı kendi düzenlemelerimle küçük Bir ev moduna getiririm bir şekilde. Bu da bir huy işte.

bu kısmı biraz alakasız oldu, kusura bakmayın :))) kızınızdan bahsedince fark ettim ben de bu özelliğimi.
Cidden öyle.
Yeni aldigimkz ayakkabi odasinda duruyor.
alişana isteyene kadar duracak

hatta o yok diyip aglamasina sükrediyorum şuan:)
aşirir kapali yeni şeylere.
çok benziyorsunuz:)

X