ah anne ah

Doktora gitmeli içindeki nefret stres hem kendi hemde etrafını mahvediyor ama anlattığın gibi birisiyse doktora asla gitmez. benim annem de sizin anneniz kadar olmasada daha az yapıyor ama benzer şeyler
Sağlığına acaip düşkündür aslında romatoloji kadın hastalıkları dahiliye kontrollerini asla atlamaz. Kolestrolü için türlü kürler yapar, kanserden korktuğu için duyduğu kürü uygular ama iş psikyatri ya da nörolojiye gelince hayatta adını andırmıyor. Kandırılacak bir insan da değil ki kandırıp götürelim, çok uyanıktır

Sağlığına acaip düşkündür aslında romatoloji kadın hastalıkları dahiliye kontrollerini asla atlamaz. Kolestrolü için türlü kürler yapar, kanserden korktuğu için duyduğu kürü uygular ama iş psikyatri ya da nörolojiye gelince hayatta adını andırmıyor. Kandırılacak bir insan da değil ki kandırıp götürelim, çok uyanıktır
aynen doktorlar diyorya bize hasta insanların hasta ettiği insanlar gelir diye.

Çok etkilendim ben, insanın annesi en yakın arkadaşı, sırdaşı diye nitelendirilir oysa... ama hayat işte illaki birilerimizden birseyleri çalıyor sizden de anne kız bağını çalmış. En güzeli siz yine vicdanlı davranıp kırmamaya çalışın anlaşılana göre kırsanız da bişey değişniyormuş zaten.
Ayrıca siz böyle düşünüyorsanız gelin nasıl dir Allah bilir, ikinizede hatta tüm ailenize bol sabırlar dilerim.

Beni burda bilenler anne ve aile mevzusunda neler çektiğimi bilir. Zaten buraya üye olma sebebim de oydu. Artık yüreğim kaldırmıyordu. Bambaşka insanlara anlatıp rahatlamak istedim.

O kadar uzak o kadar soğuk geliyor ki bana. Acımı, mutluluğumu, heyecanımı ve korkumu hiçbirşeyimi paylaşmak gelmiyor içimden.

İşin kötüsü ben evlat ayrımı yapan bir annenin çocuğuyum. Yani kurban bendim hep.

Tek duam rabbim beni ona onu bana muhtaç etmesin. Çünkü ihtiyaç duyduğum her an beni yapayalnız bıraktı.

Benim annem en az 1 milyon kez anlattıklarını hâlâ aynı heyecanla anlatır. Tabii ki annenizle kıyaslanamaz ama babamdan çok çektiği icin hemen her gün ölmüş babama mezarında yatmasin hortlasin der. Değiştiremeyiz he he deyip geçiyorum çoğunu dinlemiyorum bile

Bazi insanlar kotulukten besleniyor bence cok özur dilerim ama sahsi fikrim bence bu tamamen fitrat siz en dogrusunu yapiosunuz neye sevindim bilio musunuz ikinizinde yuvanizi kurup uzaklaşmaniz ,uzuldugum nokta da babaniz oldu cok zor guzel bi ev yapin adama anneniz tek kalmayi hakediyor bence baksaniza kavga cikinca mutlu oluyormuş. Herkes anne olamiyor maalesef hic kendinizi suclu hissetmeyin en dogrusunu yapiyosunuz Allah biliyor icinizi 😍

Çok etkilendim ben, insanın annesi en yakın arkadaşı, sırdaşı diye nitelendirilir oysa... ama hayat işte illaki birilerimizden birseyleri çalıyor sizden de anne kız bağını çalmış. En güzeli siz yine vicdanlı davranıp kırmamaya çalışın anlaşılana göre kırsanız da bişey değişniyormuş zaten.
Ayrıca siz böyle düşünüyorsanız gelin nasıl dir Allah bilir, ikinizede hatta tüm ailenize bol sabırlar dilerim.
Çok sağ olun
Hiçbirimizin diğerinden farkı yok his konusunda ama ne olursa olsun gelin evlat kadar sabredemez ki gerçekten çok sabırlı ama artık sesini bile duymak istemiyor.

Annenizin geçmişten gelen sorunları olduğu bariz. Git gide artmış malesef.
Fiziksel hastalığı olsa inanın bu kadar etkilemez hayatınızı ama ruhu hasta.
Allah sabır versin size çok zor bu tarz kişilerle uğraşmak. 🤲

Beni burda bilenler anne ve aile mevzusunda neler çektiğimi bilir. Zaten buraya üye olma sebebim de oydu. Artık yüreğim kaldırmıyordu. Bambaşka insanlara anlatıp rahatlamak istedim.

O kadar uzak o kadar soğuk geliyor ki bana. Acımı, mutluluğumu, heyecanımı ve korkumu hiçbirşeyimi paylaşmak gelmiyor içimden.

İşin kötüsü ben evlat ayrımı yapan bir annenin çocuğuyum. Yani kurban bendim hep.

Tek duam rabbim beni ona onu bana muhtaç etmesin. Çünkü ihtiyaç duyduğum her an beni yapayalnız bıraktı.
Benzer durumdayız ihriyaç duyduğum zamanlarda yaptıklarını da yazmaya kalksam onlar bundan uzun sürer. Beklentim yok artık ama gittiğim 3 5 günde bari huzur verse yine başımın üzerinde taşıyacağım. Ne yaptıysam onu alamadım.

• Üzgünüm
Reactions: JES
Bazi insanlar kotulukten besleniyor bence cok özur dilerim ama sahsi fikrim bence bu tamamen fitrat siz en dogrusunu yapiosunuz neye sevindim bilio musunuz ikinizinde yuvanizi kurup uzaklaşmaniz ,uzuldugum nokta da babaniz oldu cok zor guzel bi ev yapin adama anneniz tek kalmayi hakediyor bence baksaniza kavga cikinca mutlu oluyormuş. Herkes anne olamiyor maalesef hic kendinizi suclu hissetmeyin en dogrusunu yapiyosunuz Allah biliyor icinizi 😍
Çok incesiniz teşekkür ederim. Babam için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. O da kolay bir insan değil. Terörle mücadeleden emekli polis, onun da psikolojik hasarları var, zaman zaman çok zorluyor özellikle kardeşimi ama annem kadar dayanılmaz değil çok şükür.

Çok şükür kardeşim de ben de evliliğimizi onun hışmından korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Karakterimize işlemeyi başaramamış.Bununla gurur duyduğumuzu inkar edemem

Ahhh Allah sabır versin arkadaşım,
Keşke kendinin farkında olsa da tedavi olsa, en azından bir terapi.. cok cok üzüldüm hem kendine yapıyor hem de tabii ki sizden çıkarıyor.. umarım bir şekilde davranışlarına çeki düzen verir en azından şu hareketlerinin birazı kırılır..😕

Ahhh Allah sabır versin arkadaşım,
Keşke kendinin farkında olsa da tedavi olsa, en azından bir terapi.. cok cok üzüldüm hem kendine yapıyor hem de tabii ki sizden çıkarıyor.. umarım bir şekilde davranışlarına çeki düzen verir en azından şu hareketlerinin birazı kırılır..😕
İnşallah, işimiz dualara kaldı çünkü, tedaviye ikna olma ihtimali hiç yok

Ah zemo bildiğin benim annem bu. 34 yaşında 3 çocuk annesiyim ve avm nin orta yerinde 5yaşında çocuga bıle yapılmayacak muamele yedim, sen evlat mısın, sen de evlatlarından gör, yaşlanınca sen de göreceksin ve türevi cümleler bizim rutinimiz artık. Bildiğin nasılsın iyi misin der gibi yağdırıyor hakaretleri, görüşmüyorum telefondan yetiyor, açmıyorum babamla konusurken arkadan işittiriyor. Kardeşim yurtdışında ona burdan yetiyor. Her dogum günü, bayram, aile görüşmeleri zehir oluyor hepimize. Lokmalarımız hep boğazımıza diziliyor. Umreye gidecekmiş, hacca gidecekmiş, yahu kırdıgın kalplerden helallik almadan ne haccı ne umresi.. Allah korkum olmasa nasılsın diye bile aramam.

İnan affedemiyorum artık. Her geçen gün daha da soğuyorum. Eskiden her kavga sonrası hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışırdım, 2 senedir yapamıyorum. En son oğlumun sünnet mevlidini dinamitlemeye kalktı. Eşimin ailesi de dayılarım teyzelerim de etrafında pervane oldular olay çıkaramasın diye. O zamandan beri yüzünü göresim yok. Mecburiyetten gidiyorum. Defalarca söyledim bak aile böyşe olmaz, kimse bizim gibi değil azıcık olumlu ol, hiç değilse güler yüz göster diye "beğenmiyorsan beğenme" diyor. Yeğenleri telefon edince "kuzucuğum" diye açıyor telefonu, bize hayatımız boyunca bir defa kuzucuğum demişliği yok. Sadece azarlar

Somut örnek verir misiniz?
Ne yapıyor mesela? Masaları mı deviriyor? İnsanlara laf mı atıyor?

Ah zemo bildiğin benim annem bu. 34 yaşında 3 çocuk annesiyim ve avm nin orta yerinde 5yaşında çocuga bıle yapılmayacak muamele yedim, sen evlat mısın, sen de evlatlarından gör, yaşlanınca sen de göreceksin ve türevi cümleler bizim rutinimiz artık. Bildiğin nasılsın iyi misin der gibi yağdırıyor hakaretleri, görüşmüyorum telefondan yetiyor, açmıyorum babamla konusurken arkadan işittiriyor. Kardeşim yurtdışında ona burdan yetiyor. Her dogum günü, bayram, aile görüşmeleri zehir oluyor hepimize. Lokmalarımız hep boğazımıza diziliyor. Umreye gidecekmiş, hacca gidecekmiş, yahu kırdıgın kalplerden helallik almadan ne haccı ne umresi.. Allah korkum olmasa nasılsın diye bile aramam.
Senin gibi yaparsam hiç arayıp sormasınlar dediğim oluyor. İyilik kesinlikle hoşlarına gitmiyor. Kavga edince bir rehavet çöküyor üzerine hayretle izliyorum. Allah hidayet versin hepsine.

BİR KEZ GÖNÜL YIKTINISA

Bir kez gönül yıktınısa
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Bir gönülü yaptınısa
Er eteğin tuttunusa
Bir kez hayır ettinise
Binde bir ise az değil

Yol odur ki doğru vara
Göz odur ki Hakk'ı göre
Er odur alçakta dura
Yüceden bakan göz değil

Erden sana nazar ola
İçin dışın pür nur ola
Belî kurtulmuştan ola
Şol kişi kim gammaz değil

Doğru yola gittin ise
Er eteğin tuttunusa
Bir hayır dua ettinise
Birine bindir az değil

Yunus bu sözleri çatar
Sanki balı yağa katar
Halka meta'ların satar
Yükü gevherdir tuz değil
YUNUS EMRE

Aklıma geldi sen yazınca, benimki de her gece yasin ayetel kürsi okur, ama bize ettiğini hiç düşünmez.
Farkında değil gibiler ya, eziyeti kendilerine hak görüyorlar resmen, hiç de vicdan azabı hissetmiyorlar. Benim kafamı duvarlara vurmuşlupum var sinirden, kılı kıpırdamadı biliyor musun. Bir tek onunla kapıştığımızda o kadar kaybediyorum kendimi. Başka hiç kimse basamadı o kadar damarıma.

Farklı bir durumunu da ben kendi ailemde yaşadım yüzyüze görüşmeyi kestim.Telefonla konuşuyorduk. Beni hala rahatsız etmeye devam ettiler. Tamamen engelledim. Artık kabul ettim .Benim sadece çekirdek ailem var. Yoksa eşimle aramizi bozmak için çalışıyor. Asla huzurlu ve mutlu olmamı istemiyor. Herkes anne baba olmamalı. Çok ciddi testlerden geçmeli.

Somut örnek verir misiniz?
Ne yapıyor mesela? Masaları mı deviriyor? İnsanlara laf mı atıyor?
Direk anlatayım. Babama mevlitte giysi aldım giysin diye, giysileri görünce çıldırdı. Ben bunları kocama giydirmem çığlıklarıyla fırlattı giysileri, sonra da bağırmaya devam etti. Bayram arifesiydi bunu yaptığında. Çocuklar onun çığlıklarını duyunca ağlamaya başladı. Biz o gece evimize döndük ve bayram sabahı çocuklarım evde ağlayarak uyandı.
Kına gecemden bir akşam önce küs olduğu halamın oğluna telefon ettim diye kavga çıkarıp evin bahçesinde çığlıklar atarak söylendi. Bütün köy bizi dinledi. Babamı akciğer ameliyatına girmeden önce fotoğrafçıya gidip fotoğraf bastıdı diye hastane ortasında azarladı.
3.Günlük lohusayken eve gelen halam ona laf sokmuş diye beni delirtene kadar söylendi.
Damadının ırkı yüzünden yıllarca aşağıladı.
Daha saymamı ister misiniz yeter mi

Ben de çok düşündüm evlenirken inan. Eşimden evlilik konusundaki tek talebim huzur oldu. Bana huzur ver gerisi kendi gelir zaten demiştim. Çok şükür isteğime kavuştum. Evimin huzuru yerinde. Ama eşimi de sık sık uyarırım bir gün anneme benzersem boşasın beni diye. Kimse öyle bir kabusu yaşamak zorunda kalmamalı.
Maşallah Allah huzurunuzu daim eylesin. Ben korkuyorum ya en hassas noktam ya bana annem yüzümden bişey söylerse diye... Açıkçası ben arkadaşlarımdan da annemi tanıyan olunca zamanla onlar bişeylere şahit olunca uzaklaşıyorum.. Onlar uzaklaşmadan ben uzaklaşayım diyorum daha doğrusu.. Biliyorum yanlış ama öyle bi psikoloji içindeyim işte.. Bir de ailenin sevmediğini kimse sevmez algısı var bende maalesef. İnan şuan bile gözlerim dolu dolu.. Aileden yaralı olmak zor. Dört duvar içinde ne yaşandığını kimse bilmiyor bilseler de kimse karışmıyor.. Aileme ve etrafımdaki insanlara kırgınlığım çok.. 😔😔

Senin gibi yaparsam hiç arayıp sormasınlar dediğim oluyor. İyilik kesinlikle hoşlarına gitmiyor. Kavga edince bir rehavet çöküyor üzerine hayretle izliyorum. Allah hidayet versin hepsine.

BİR KEZ GÖNÜL YIKTINISA

Bir kez gönül yıktınısa
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Bir gönülü yaptınısa
Er eteğin tuttunusa
Bir kez hayır ettinise
Binde bir ise az değil

Yol odur ki doğru vara
Göz odur ki Hakk'ı göre
Er odur alçakta dura
Yüceden bakan göz değil

Erden sana nazar ola
İçin dışın pür nur ola
Belî kurtulmuştan ola
Şol kişi kim gammaz değil

Doğru yola gittin ise
Er eteğin tuttunusa
Bir hayır dua ettinise
Birine bindir az değil

Yunus bu sözleri çatar
Sanki balı yağa katar
Halka meta'ların satar
Yükü gevherdir tuz değil
YUNUS EMRE

Aklıma geldi sen yazınca, benimki de her gece yasin ayetel kürsi okur, ama bize ettiğini hiç düşünmez.
Farkında değil gibiler ya, eziyeti kendilerine hak görüyorlar resmen, hiç de vicdan azabı hissetmiyorlar. Benim kafamı duvarlara vurmuşlupum var sinirden, kılı kıpırdamadı biliyor musun. Bir tek onunla kapıştığımızda o kadar kaybediyorum kendimi. Başka hiç kimse basamadı o kadar damarıma.
Beni de kardesımı de bır kez hayır duayla yollamıslıgı yok evden. Sızden bıktım, sızın yuzunuzden tukendım, babamdan da bıkmıs ama parasını yerken catır catır yıyıyor valla. Babam mirası ıkı kızama esıt bolecegım dedıgınde sınır krızı gecırecektı, tabı ben kımım kı, evın kopegı bıle benden degerlı sen böl kızlarına böl hepsi gidecek yine elıme kalacaksın dıye dıye adama felc ındırecektı, mal delisi şu kendıne yakıstırdıgı sıfata bak ya, evin köpeği kadar bile degerı yokmusmus.. Dunya yuzunde evlatlarına babaları evlatlarına mal mülk bırakacak diye o krizden bu krize giren kaç anne vardır allah askına. Sen benı, ben seni çoook iyi anlıyoruz arkadasım ve yalnız degılsın benımkı de laciverti:kızgın::işsiz: ben annemle daha bır kez keyıf kahvesı ıcmedım bılıyor musun, hastane donusu BİR (1) kez kahve ıcmeye goturdum onda da kahvenın yanına getırdıklerı draje yuzunden kaplaması dustu ve suclusu yıne benım. Anama layık gordugum kahve ve draje bu muymus dıye benı eve donene kadar aglattı daha da tövbe bir lokmayı karsılıklı yıyıp ıcmem mecbur kalmadıkca

X