• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos'ta hamile kalmayı planlayanlar birbirimize destek olalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben gittim kadın doğuma kan testleri hormon, smear testi normal çıktı. Ama yumurta takibini evde test yaparak bakıyorum. Benimde adet döngüm çok düzenli. Ama gideyim de diyorum bi yanden gerçekten yumurtam büyümüyor felan olabilir. Daha 4 aydır deniyoruz ama olsun. Eşim de bu ay sperm testi yaptıracak, dedim valla yaptır die.
Biz de yapırdık eşime spermiyogram bakıldı.Tutup kolundan götürdüm geçen ay da kırmızıları görünce çok ağladım zaten kıramamıştı.erkekler çok yanaşmıyor böyle testlere.herşey normal ama dediğim gibi 8. ay bu korunmuyoruz. Ben de üzülmeye başladım artık. Yumurtlama testi ben de kullandım doktora gitmeden önce canım ama ben faydasını görmedim hem 14-15. Günümde çift çizgi görüyordum ama doktora gidince öyle olmadığını anladım. Tabi belki kişiden kişiye değişir bilemiyorum.

• Beğen
Reactions: N27
Biz de yapırdık eşime spermiyogram bakıldı.Tutup kolundan götürdüm geçen ay da kırmızıları görünce çok ağladım zaten kıramamıştı.erkekler çok yanaşmıyor böyle testlere.herşey normal ama dediğim gibi 8. ay bu korunmuyoruz. Ben de üzülmeye başladım artık. Yumurtlama testi ben de kullandım doktora gitmeden önce canım ama ben faydasını görmedim hem 14-15. Günümde çift çizgi görüyordum ama doktora gidince öyle olmadığını anladım. Tabi belki kişiden kişiye değişir bilemiyorum.

Ankarada nerde yaptırılır acaba bi araştırayım ben; kaçıncı gün gitmem lazım adetim biteli 2 gün oluyor.

Ankarada nerde yaptırılır acaba bi araştırayım ben; kaçıncı gün gitmem lazım adetim biteli 2 gün oluyor.
Senin daha 4 ay olmuş bana soracak olursan bu ay kafanı rahat tut sadece eşini gönder genelde özel hastaneler yapıyor sperm testi.Eşin yaptırsın bu ay daha bi deneyin. Önümüzdeki ay da hastalanırsan adetinin ilk günü uygun bulduğun bi jinekoloğa gidersin. Gebelik istiyorum dersin doktor zaten planlıyor herşeyi. Tabi nacizane benim tavsiyem daha 4 ay olmuş hani erken o yüzden söyledim

Senin daha 4 ay olmuş bana soracak olursan bu ay kafanı rahat tut sadece eşini gönder genelde özel hastaneler yapıyor sperm testi.Eşin yaptırsın bu ay daha bi deneyin. Önümüzdeki ay da hastalanırsan adetinin ilk günü uygun bulduğun bi jinekoloğa gidersin. Gebelik istiyorum dersin doktor zaten planlıyor herşeyi. Tabi nacizane benim tavsiyem daha 4 ay olmuş hani erken o yüzden söyledim
Tamam canım, bu cumartesi özel bi labaratuara verecek eşim. Aslında bir ay daha deneyelim doğru diyorsun. Ama biz eşimle farklı şehirlerdeyiz ben yumurtlama günlerinde izin alıp gidiyorum vs. Yani yumurtlama günü bizim için aşırı önemli. Tayin olayımız olmadığından her gün beraber değiliz. Bi şu sperm testi çıksın bakalım ya.

Tamam canım, bu cumartesi özel bi labaratuara verecek eşim. Aslında bir ay daha deneyelim doğru diyorsun. Ama biz eşimle farklı şehirlerdeyiz ben yumurtlama günlerinde izin alıp gidiyorum vs. Yani yumurtlama günü bizim için aşırı önemli. Tayin olayımız olmadığından her gün beraber değiliz. Bi şu sperm testi çıksın bakalım ya.
Çok iyi anlıyorum biz de az uğraşmadık tayin işleriyle . Bu ay bi sperm testini görün yumurtlama testiyle de deneyin olmazsa öbür ay doktorla görüşerek planlarsın o zaman hayırlısıyla:)

Canım ben de şubatta 4,5 aylık bebişi suni sancıyla doğurmak zorunda kaldım, biraz cinsel perhizimiz vardı sonra başladık çalışmaya ama tutmadı. Sen de şubatta düşük yapmışsın tarihler aynı..:KK43: bu ay klomen verdi dr hafta sonu da çatlatma ignesi yapıcak. İnşallah bu ay gelir bebeklerimiz
İnşallah canım dualarımız kabul olsun, bi de ben çok stres yapıyorum yumurtlama günleri, nasıl engel olucam buna bilmiyorum :(

Kızlar merhaba biz de 8 aydır bebek istiyoruz bu ay doktor kontrolünde yumurta takibi yaptık eşimde de bende de bir problem yok çatlatma iğnesi oldum şimdi de progestan fitil kullanıyorum 9 Ağustos da bat. Sabahları süt kesiği gibi beyaz akımtım var 2 gündür kaşıntı ve kötü koku da yok. Acaba kullanıp bilgisi olan var mı ilaçların etkisi midir bu?
Canım fitile alerjin olmuş olabilir, bende kullanmıştım aynı şikayetler bende de oldu mahvoldum.

Korunmayı geçen ay bıraktık bizde 3 temmuzda olmam gerekirken 6 temmuzda regl oldum. 30-31 günde gelirken 34. Gün geldi. İlk kez gecikme yaşadım diyebilirim. Bu ay testi ne zaman yapmalıyım? 6 temmuzdan 34 gün sonra mı yoksa 30 gün sonra mı? Hangi tarihte regl tarihim geçmiş olacak?

• Beğen
Kızlar bnde esım sperm testı yaptırsın ıstyorum ama esımde 1 sebe olsun dıyor. Cnku arastırdıgımda bılr saglıklı kısıkerde bıle hemeb cocuk sahıbı olamayabılırmıs

İdeal zaman dilimi 1 yılmış. İlk 3 ay içinde genelde hamilelik gerçekleşiyormuş sanırım. Ben sanıyordum ki bir kez yapıcaz gebeyim :) bu 2. Ayımız denemede

• Beğen
Kızlar bnde esım sperm testı yaptırsın ıstyorum ama esımde 1 sebe olsun dıyor. Cnku arastırdıgımda bılr saglıklı kısıkerde bıle hemeb cocuk sahıbı olamayabılırmıs
Ha bi sene sonra ha şimdi ne farkedecek ki.bence ısrar et mutlaka yaptırsın her ay biz sıkıntıyla beklerken erkekler anlayamıyor nasıl bişey olduğunu tabi.görürsünüz içiniz rahat eder

Ha bi sene sonra ha şimdi ne farkedecek ki.bence ısrar et mutlaka yaptırsın her ay biz sıkıntıyla beklerken erkekler anlayamıyor nasıl bişey olduğunu tabi.görürsünüz içiniz rahat eder

biz de 4 aydır deniyoruz bende eşime dedim ve kabul etti,cumartes yaptıracak. Her türlü testten enden sadece bayanlar geçmek zorunda olsun ki. Tabiki yaptıracak. sorun varsa önceden anlaşılır.

herkese selam kızlar, ben ilk bebeğimi 9. haftada kalbi durduğu için kaybettim :( aradan tam 9 ay geçti be SAT 21 Temmuz, o günden beri düzenli olarak gün aşırı değerlendiriyoruz, ilk seferde görev gibi oluyordu ama bu sefer hiç kasmıyoruz kendimizi ve herşey daha güzel daha güvende hissediyorum kendimi, 21 ağustosu bekliyorum tabii bu arada çalışmalara devam :) Forumda çoğu bayan ovulasyon testleri ile takip ediyor ama gün aşırı ilişki olursa zaten Allah'ın izniyle mutlaka denk getiriyorsunuz, Allah isteyen herkese sağlıklı , herşeyi yerli yerinde , tatlı mı tatlı bebişler nasip etsin

herkese selam kızlar, ben ilk bebeğimi 9. haftada kalbi durduğu için kaybettim :( aradan tam 9 ay geçti be SAT 21 Temmuz, o günden beri düzenli olarak gün aşırı değerlendiriyoruz, ilk seferde görev gibi oluyordu ama bu sefer hiç kasmıyoruz kendimizi ve herşey daha güzel daha güvende hissediyorum kendimi, 21 ağustosu bekliyorum tabii bu arada çalışmalara devam :) Forumda çoğu bayan ovulasyon testleri ile takip ediyor ama gün aşırı ilişki olursa zaten Allah'ın izniyle mutlaka denk getiriyorsunuz, Allah isteyen herkese sağlıklı , herşeyi yerli yerinde , tatlı mı tatlı bebişler nasip etsin

günümüzün sorunu kısırlık zaten, sağlıklı beslenmeme,stres üzüntü sperm sayısını düşürüyor :( ben gebelik isteniyorsa kadının ve erkeğin değerlerine bakılması gerektiğini düşünüyorum bunun için neden bir yıl geçireceksiniz ki? yaşınız kaç? sizin de amh yaptırmanız gerekir mesela. yaptırın rahat olun bir yıl yine bekleyin.

Back