• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos'ta hamile kalmayı planlayanlar birbirimize destek olalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Amh nedir ben tam bilmiyorum.gebelik düşününce nisan ayında genel bir kontrol olup 18 nisanda folik asit içmeye başladım. Folik asitin bitti korunmayı geçen ay bıraktık.Ultrasonla bakıp bir sıkıntı olmadığını söyledi doktorum. İdrar kan tahlili vs de yaptırdım. Bana öyle bir testten bahsetmedi acaba yaptırsam mı gerekli mi?

Amh nedir ben tam bilmiyorum.gebelik düşününce nisan ayında genel bir kontrol olup 18 nisanda folik asit içmeye başladım. Folik asitin bitti korunmayı geçen ay bıraktık.Ultrasonla bakıp bir sıkıntı olmadığını söyledi doktorum. İdrar kan tahlili vs de yaptırdım. Bana öyle bir testten bahsetmedi acaba yaptırsam mı gerekli mi?
amh menopoza ortalama kalan süreyi belirler, Allah korusun yumurta sayısı azaldıysa oyalanmadan aşılama tüp bebek yoluna geçiliyor. yaşınız genç ise gerek görmezler ama gencecik insanlarda bile erken menopoz teşhisi koyulabiliyor. ilerde keşke dememek için yaptırın. özel hastaneler 200 lira gibi bir fiyata yapıyor devlet yapmıyor. kan veriyorsunuz sadece basit bir işlem. eşinizin sperm vermesi gibi birşey. cnm burada çok okuyoruz ve çevremde çok insan var ilk bir yıl korunmasız ilişki ile gebelik olmuyorsa araştırmalara başlanıyor ama bu bir yılda sorun varsa bulma çabası içinde olmaz doktorlar. kan testi, ultrason... eee bir yıl sonra sorun var ise bu kez bu sorun için çözüm aranıyor zaman geçiyor, her ay yıpranan biz oluyoruz. siz bu süreci rahat geçirin lütfen, benim 1 yıl oldu yeni araştırmaya başladılar ve heves falan kalmadı töbe töbe.

27 yaşımdayım ben ama dediğiniz gibi Allah esirgesin olabilir elbette. Korunmadan ortalama 4 ay denemeyi düşünüyoruz sonra hemen araştırcam. İnşallah gerek kalmaz rabbim sağlıkla kısa zamanda nasip eder. Eşim 33 yaşında. Prezervatifle korunduk 4 yıl. Rahim tembeleşmiştir hemen olmaz diyorlar ama sonuçta 23 değil 27 yaşımda evlensem yine tembel mi olacaktı bunu anlamıyorum birde?

kizlaaaaar :) :) bende destek olayim insaAllab hepimizin mutlu olacagu bir ay olur ...ama benim bu ayda olmicak galiba
İnşallah en kısa zamanda mutlu haberlerimizi paylaşırız. Ama sanırım benimde adet belirtilerim var geçen ay ilk kez 3 gün gecikti normalde 30-31 günde olurdu 34. Gün geldi 6 temmuzdan 34 gün sayıp o günü geçince gelmezse test yapacağım. Ama dediğim gibi gögüğslerim sızlıyor. Bir adet tuhaf sivilcem çıktı. Ama akıntımda var şeffaf. Kafam karışık bakalım.

İnşallah en kısa zamanda mutlu haberlerimizi paylaşırız. Ama sanırım benimde adet belirtilerim var geçen ay ilk kez 3 gün gecikti normalde 30-31 günde olurdu 34. Gün geldi 6 temmuzdan 34 gün sayıp o günü geçince gelmezse test yapacağım. Ama dediğim gibi gögüğslerim sızlıyor. Bir adet tuhaf sivilcem çıktı. Ama akıntımda var şeffaf. Kafam karışık bakalım.
insaAllah adetolmsnda bebis haberini verirsin ☆☆☆ bnde persembe gunu gittim klomen kullaniyirdum yumurta takibi ettirmk icin bitanecik yumurtam varmis ama 10 milimmis gelismez falan dedi bide sanki ben adet bittikten sonra yumurtladim gibi cunki cok akintim vardi

Ama kendimi çok dinliyorum sanırım:) kasığımda pıt pıtlar var gibi geliyor sabah bulantım var gibi :) oysa belirtiler 6 haftalıkken filan oluşurmuş regl tarihi gelmeden hatta geçmeden anlamak mümkün değilmiş.

Ama kendimi çok dinliyorum sanırım:) kasığımda pıt pıtlar var gibi geliyor sabah bulantım var gibi :) oysa belirtiler 6 haftalıkken filan oluşurmuş regl tarihi gelmeden hatta geçmeden anlamak mümkün değilmiş.
belirtiler farklilik gosterr canim gebeyken degerler anuden cok hizli yukseliyorsa her belirtiyi gormek mumkun :)

belirtiler farklilik gosterr canim gebeyken degerler anuden cok hizli yukseliyorsa her belirtiyi gormek mumkun :)

Bugün regl olmam gereken gün hatta 3 gün kadar öncesi sarı turuncu arası peçeteye gelen akıntı oluyor. Sanırım regl oluyorum. İdrar testi yapsam mı acaba diye idrarımı kaba alınca uçuşan dibe çöken kepekcikler gördüm. Açık sarısı idrarım o sarı turuncu akıntıyı görünce yapmadım testi oturdum kırmızıları bekliyorum.

Bu dönemde folik asit kullanıyor musunuz? ben geçen ay biraz içmiştim ama hamile kalamadım, bugün yine başladım içmeye bu ay da içeyim bakalım ne olacak...

Bu dönemde folik asit kullanıyor musunuz? ben geçen ay biraz içmiştim ama hamile kalamadım, bugün yine başladım içmeye bu ay da içeyim bakalım ne olacak...

ben aldım kullanıyorum canım

birde bugün yumurtlama testi aldım

Merhaba arkadaşlar klomen kullanmıştım 28 temmuz da iğne oldum bugün iğneden sonra 11.günüm içimden test yapmak geçti ( tabii her ay adetime 10 gün kala yapmaya başlıyordum ) bu kez pek ilgilenmedim çünki ümidim yoktu artık tedaviyi bırakmaya karar verdim. Bugün test yaptım çok silik bir çizgi çıktı çok uçuk bir çizgi acaba doğru olabilir mi :(

Merhaba arkadaşlar klomen kullanmıştım 28 temmuz da iğne oldum bugün iğneden sonra 11.günüm içimden test yapmak geçti ( tabii her ay adetime 10 gün kala yapmaya başlıyordum ) bu kez pek ilgilenmedim çünki ümidim yoktu artık tedaviyi bırakmaya karar verdim. Bugün test yaptım çok silik bir çizgi çıktı çok uçuk bir çizgi acaba doğru olabilir mi :KK43:

gebelik testi yaptın ve silik çizgimi çıktı?

Kızlar bu konuyu açarken çalışmalara başlamaya karar vermiştik :110:yumurtlama günü ve o haftayı ve sonrasını da değerlendirdik ve adetim gecikti yarın 5.günüm olacak :dua:içinden bir ses hamileyim diyor:anneadayı::nazar: bu hafta sonu geçince test yapıcam heyecanlıyım çok
Belirtiler çok uykum geliyor gün ortasında özellikle baZen göz kapaklarımı zor tutuyorum
idrarım fosforlu sarı gibi
bir kaç kere ani kasık batmaları oldu özellikle sol da
Arada bulantı gibi bir tuhaf oluyorum anlam veremiyorum

Geçen ay doktor tavsiyesiyle basladim.
Bat a son 4.test yapmayacagim dedim ama kendimi tutamayacagim galiba :)

IMG_1658.JPG
Kızlar bu sabah test yaptım hamileyimmm Allahıma binlerce kez şükür :dua:

Ohhh ne güzel bir haber :) Darısı isteyenlerin başına tatlım. Allah sağlıklı bir gebelik nasip etsin. :) Hayırlı olsun meleğin.
Teşekkür ederim canım benim :KK15:çok mutluyum amin herkese Allah nasip etsin bu duyguyu inşallah sağlıkla kavuşurum bebeğime :KK200::anneadayı:
Kan testi yaptırıp bir an önce görmek istiyorum :dua:

Back