- 3 Eylül 2020
- 93
- 64
- 38
- 38
- Konu Sahibi gulrecelim
Teşekkür ederimAllah razı olsun insAllah sizede geçmiş olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederimAllah razı olsun insAllah sizede geçmiş olsun.
İnşAllahMerhaba kızlar bende pkoluyum 17. yaşlarımda fark ettim. Evlenene kadar hep ara ara tedavi gördüm. Evleneli 2 yıl olacak hiç korunmadım fakat henüz pozitifi göremedim iki aydır klomen kullanıyorum ilk kullandığımda ovitrelle ile çatlama sağladık geçen ay da kendiliğinden çatladı ama yine olmadı. Bu gün yine kontrole gittim klomen verdi kan verdim sonuçlar için öğleden sonra çıkacak dediler duruma göre bu ay da klomen kullanıcam. Eşimde herhangi bir sorun yok bu arada. İnşallah ağustos biz pkoluşarın ayı olur da topluca hamiş oluruz Allahın izniyle
hadi bakalım haberleşiriz bu süreci:)Bende ilk kızıma femarayla hamile kalmıştım reglin ikinci günü kullanıp beş gün içmiştim sonra iğne vuruldum beş günde Ağustos ayında tedaviye başlıyorum tekrar yine femara iledir diye düşünüyorum inşallah olur :))
Hayırlı olsun canım, klomen ve femarayı kendin reçetesiz mi kullandın? Ovulasyon testi vs kullandın mı? Malesef doktorlar çok ilgisizÖncelikle herkese merhaba! Bende bir polikistik over hastasıyım. 9 senedir evliyim ve 9 senedir bir kez bile olsun hamile kalmadım. Çok doktora gittim tedavi için. Daha önce bebek düşünmediğim için doktorlar sürekli doğum kontrol hapı yazıp gönderiyordu ve bunu yaparken bana kistin var onun için düzenli kullan diyorlardı. Yani bana sen pkolusun demiyorlardı. Ben hastalığımı tamamen çocuk istediğim zaman doktorun kapısına dayandığım zaman öğrendim ve onu da yine kendi kendime çıkan değerleri internette aratarak. Çünkü doktoruma söylediğim zaman bu önemli bir şey değil sadece yeme içmene dikkat et deyip beni gönderiyordu. 2 sene çocuk için uğraştım. Hsg çektirdim türlü ilaçlar kullandım ama hiç biri işe yaramadı ve ben en son doktora gitmeyi bıraktım. Nette uzun araştırmalar sonucu kendi kendime günde 1 kere glifor 1000 kullandım tam tamına 2,5 ay yanında multivitamın hapı Demir ilacı ve folic asit ilacı da kullandım. Kullandıkça düzensiz olan adetlerim düzeldi ve hamile kalmadan önceki ay ben 1 gün erken adet oldum. Tasrif etmiyorum ama adet olduğum son ay ben klomen aldım. Sonra araştırmalarım sonucu klomen kullanmaktan vazgeçip fameraya yöneldim ve Haziran ayında 5 gün sabah akşam olmak üzere adetimin 3 cü gününden itibaren kullandım. Sonuç şu! Kullandığım ay hamile kaldım ve 4 gün oluyor öğrendim hamileliğimi. Darısı herkesin başına. Ben bir az kendi çabalarımla ve Allah’ın yardımı ile hamile kaldım. Umarım sizde en tez sürede güzel sonuçlar alırsınız
Canım adetlerin düzenli mi?Merhaba arkadaşlar. Ağustos 12. ayım, bu kez Allah'ın izniyle bebişimin geleceğine inanıyorum
Bilgilerimizi, tecrübelerimizi, kullandığımız takviyeleri ve diyet lerimizi birbirimize destek olmak yol göstermek amacıyla paylaşalım mı ?
Öncelikle kendimle başlayayım o zaman.
İlaç olarak dostinex kullanıyorum. (Prolaktin yüksekliği için)
Pko içinse buradaki arkadaşlarımın yardımlarıyla ınofolic toz aldım. Pcolu olup bunu kullanıp hamile kalan birkaç arkadaşla tanıştım burada.
Adetimden sonra 15 gün soğan kürü uygulayacağım.
Her gün 10.000 adım atıyorum.
Şekerli ve paketli gıdaları tamamen hayatımdan çıkardım.
Sanırım hepsi bu kadar.
İnşallah Ağustos hepimize uğurlu gelsin
Klomen aldım ama kist yapıyor diye kullanmadım. Famera aldım ve ovulasyon testi de yapmadım. Çünkü zaten afedersin hergün ilişkiye giriyorduk. Sadece famerayı kullandıktan sonra çok sancılarım oldu. O da sanırım yumurta büyüyüp catladığı için. Evet reçetesiz kendim araştırarak aldım. Benim kaldığım yerde reçetesiz satılıyor ilaçlar. Doktorlar çok değil aşırı ilgisiz. Bir de özele gidiyordum.Hayırlı olsun canım, klomen ve femarayı kendin reçetesiz mi kullandın? Ovulasyon testi vs kullandın mı? Malesef doktorlar çok ilgisiz
Banada şimdilik bu bir kenarda dursun dedi
Amiin inşallah arkadaşım.
Ne zamandır deniyorsunuz ? Bizimde olmazsa Ağustos ta, eşim sperm testi verecek, temmuz da bende rahim filmi çekileceğim
Yaklaşık 1 yıldır deniyoruz 2 yıllık evliyiz ilk doktorumdan memnun kalmadım şimdiki doktoruma çok güveniyorum femarada yumurtlamama etki etmemiş üstelik günde iki tane içmeme rağmen tek bir yumurtam olmuş şuanda oda 18 cm şansım biraz fazla düşük ama Allah dan ümit kesilmez ol derse olur bakalım doktorum eğer hamilelik gercekleşmez ise 1 2 ay daha femaraya devamederiz dedi olmazsa iğne tedavisine başlarız dedi yumurta tembelliği için farklı yöntemler arıyorum yumurtlamayı tetiklemek için Rabbim inşallah en kısa zamanda isteyen herkese nasip eder kucaklarımız boş kalmaz inşallahBanada şimdilik bu bir kenarda dursun dedi
Amiin inşallah arkadaşım.
Ne zamandır deniyorsunuz ? Bizimde olmazsa Ağustos ta, eşim sperm testi verecek, temmuz da bende rahim filmi çekileceğim
Ya ne güzel bı nevi kendi tedavini kendin yapmışsın kutlarımÖncelikle herkese merhaba! Bende bir polikistik over hastasıyım. 9 senedir evliyim ve 9 senedir bir kez bile olsun hamile kalmadım. Çok doktora gittim tedavi için. Daha önce bebek düşünmediğim için doktorlar sürekli doğum kontrol hapı yazıp gönderiyordu ve bunu yaparken bana kistin var onun için düzenli kullan diyorlardı. Yani bana sen pkolusun demiyorlardı. Ben hastalığımı tamamen çocuk istediğim zaman doktorun kapısına dayandığım zaman öğrendim ve onu da yine kendi kendime çıkan değerleri internette aratarak. Çünkü doktoruma söylediğim zaman bu önemli bir şey değil sadece yeme içmene dikkat et deyip beni gönderiyordu. 2 sene çocuk için uğraştım. Hsg çektirdim türlü ilaçlar kullandım ama hiç biri işe yaramadı ve ben en son doktora gitmeyi bıraktım. Nette uzun araştırmalar sonucu kendi kendime günde 1 kere glifor 1000 kullandım tam tamına 2,5 ay yanında multivitamın hapı Demir ilacı ve folic asit ilacı da kullandım. Kullandıkça düzensiz olan adetlerim düzeldi ve hamile kalmadan önceki ay ben 1 gün erken adet oldum. Tasrif etmiyorum ama adet olduğum son ay ben klomen aldım. Sonra araştırmalarım sonucu klomen kullanmaktan vazgeçip fameraya yöneldim ve Haziran ayında 5 gün sabah akşam olmak üzere adetimin 3 cü gününden itibaren kullandım. Sonuç şu! Kullandığım ay hamile kaldım ve 4 gün oluyor öğrendim hamileliğimi. Darısı herkesin başına. Ben bir az kendi çabalarımla ve Allah’ın yardımı ile hamile kaldım. Umarım sizde en tez sürede güzel sonuçlar alırsınız
Doktorun bana İnsülin direnci için hiçbir şey vermedi. Kilo vermem çok zor böyle olunca. İlacın not alayım ben de isteyeyim belki verirMerhabalar bu ay tam da bu grup çok iyi oldu :) ben de 7 aydır deniyorum ve pko lu olduğumu daha geçen ay öğrendim. Aynı zamanda hipotriodi de var. Geçen ay dienille, insülin direnci için metofin verdi doktorum dün kontrole gittim pko lu görüntü büyük ölçüde düzelmiş dedi ve bugün femara ya başladım :) heyecanlıyım ve tedirginim süreç için. Femara kullananlardan deneyimlerini öğrenmeyi çok isterim. :)
Son durum nedir canım ben 54. günde falan adet oldum. İlaçlar pek etki etmedi İlk ay sanırımSelam ben bugün doktora gittim kahverengi leke sorununu sordum pkoda olabiliyor dedi. Folik asit verdi inositol içeren
D vitamini ben de alacaktım hamilelikte etkisi olmaz dediler ondan almadım. Belki bu ay alırım. İnşallah yarar ay bebişiniz gelecek.2 aydın kullanıyorum femerayı aynı zamanda folikasit ve d vitamini alıyorum ilk ay 1 yumurtam oldu bu ay 2 yumurtam olmuş 10 gün var adet günümü sabırsızlıkla bekliyorum umarım işe yarar femera bende pkoluyum
Devlette mi çekildiğimiz ben de biraz sonra çekildim biraz korkuyorum.Geçen ay haziranda rahim filmi çekildim
Hadi hayırlı olsun bizi de haberdar edinAdet bitimi ovulasyona basliyorum nasipse
Benim eşim bu ay sperm testi verecek, doktor test vermeden rahim filmi çektiremeyiz dedi bize. Ben de çok korkuyorum ama anlık bir şey sonuçta kaç dakika sürer ki. Az dişimizi sıkarız. :))Merhaba geçmiş olsun .Rahim filmi basık çekiliyor .6 ay sonunda gebelik oluşmazsa, sperm testi ve rahim testi yaptıracağız . Acı oluyor mı ?
Amin inşallah. Doktora gidince bizi de bilgilendirinMerhaba arkadaşlar
Benim 2 kızım var eşimin ve kızlarımın yoğun isteği üzerine 3.bebek istiyoruz
1 yıldır düzenli deneme olmadı ama denediğim aylarda da tutmadı. 2.kızımdan beri neredeyse adetlerim düzensiz oluyordu 35 40 45 günleri buluyordu en son şubat ayından sonra 2 ay adet göremedim ve Dr gittim. Dr kontrolünde hafif pko olduğunu söyledi sadece lh bi tık fsh tan yüksek dedi. Onun dışında usg görüntüsü normal kilo yok tüylenme yok. Adetin düzensizliği de tembel yum oluyordur o yüzden gecikmeler oluyor dedi. Bana adeti düzenlemek için cyclo progynova diye bir ilaç verdi 3 aydır kullanıyorum ve 29 günde adet oluyorum. Bu ay 14.gün bi kontrol amaçlı Dr gittim gitmeden de ovulasyon testi ile takip yapıyordum testim de t koyulaşmıştı ben baya büyük bir yum beklerken usg de dr 7mm yum gördü Dr da bende şok bu günde 16 20 mm arası olması lazımdı ama senin yum tembel sen ağustos ayında gel yum geliştirici ilaçlarla tedaviye başlayalım dedi sanırım kullandığım ilaç testi etkiliyormuş. Bu süreçte kullandığım ilaçlar da d vitamini elenatal ve folibolu dönüşümlü olarak alıyorum.
İnşAllah Rabbim cümlesiyle çok bekletmeden nasip eder
Amin inşallah. Ben şu an hiç sıra bulamıyorum. 2 hafta sonra ilaçlarımı da bitecek nasıl olacak bilmiyorum. Önümüzdeki hafta eşim gidecek ürolojiye. Bakalım belki ben de bu kez özele giderim.Bana da doktor folik asit verdi, 6 aydır adet olmuyorum. Rahim filmi çektir dedi, korktuğum için biraz erteledim, bugün randevu aldım. 26 temmuzda gideceğim hastaneye. Ama okuduğum kadarıyla adetten sonra çekiliyormuş rahim filmi. Muhtemelen önce söktürücü kullan diyecek. Bana da hafif düzeyde yumurta tembelliği var dendi, kilo vermemi söyledi doktor, diyete de başladım. Biz yeni yeni bebek istemeye başladık. İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin
Maşallah Allah bağışlasın. Tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.Öncelikle herkese merhaba! Bende bir polikistik over hastasıyım. 9 senedir evliyim ve 9 senedir bir kez bile olsun hamile kalmadım. Çok doktora gittim tedavi için. Daha önce bebek düşünmediğim için doktorlar sürekli doğum kontrol hapı yazıp gönderiyordu ve bunu yaparken bana kistin var onun için düzenli kullan diyorlardı. Yani bana sen pkolusun demiyorlardı. Ben hastalığımı tamamen çocuk istediğim zaman doktorun kapısına dayandığım zaman öğrendim ve onu da yine kendi kendime çıkan değerleri internette aratarak. Çünkü doktoruma söylediğim zaman bu önemli bir şey değil sadece yeme içmene dikkat et deyip beni gönderiyordu. 2 sene çocuk için uğraştım. Hsg çektirdim türlü ilaçlar kullandım ama hiç biri işe yaramadı ve ben en son doktora gitmeyi bıraktım. Nette uzun araştırmalar sonucu kendi kendime günde 1 kere glifor 1000 kullandım tam tamına 2,5 ay yanında multivitamın hapı Demir ilacı ve folic asit ilacı da kullandım. Kullandıkça düzensiz olan adetlerim düzeldi ve hamile kalmadan önceki ay ben 1 gün erken adet oldum. Tasrif etmiyorum ama adet olduğum son ay ben klomen aldım. Sonra araştırmalarım sonucu klomen kullanmaktan vazgeçip fameraya yöneldim ve Haziran ayında 5 gün sabah akşam olmak üzere adetimin 3 cü gününden itibaren kullandım. Sonuç şu! Kullandığım ay hamile kaldım ve 4 gün oluyor öğrendim hamileliğimi. Darısı herkesin başına. Ben bir az kendi çabalarımla ve Allah’ın yardımı ile hamile kaldım. Umarım sizde en tez sürede güzel sonuçlar alırsınız
Ozelde anestesisiz cekildimD vitamini ben de alacaktım hamilelikte etkisi olmaz dediler ondan almadım. Belki bu ay alırım. İnşallah yarar ay bebişiniz gelecek.
Devlette mi çekildiğimiz ben de biraz sonra çekildim biraz korkuyorum.
Hadi hayırlı olsun bizi de haberdar edin