• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos PKO luların ayı olsun 🤩

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu arada Instagram'da birgebeningunlugu sayfasını takip ediyorum orada regl olmak için bı masaj var ben işe yarar mı ki yea diye yalandan denedim beş gün geçilmiştim bı kerecik yaptım sabaha regl oldum şaka gibiydi dene lütfen
Gerçekten mi ? Çok minnettar kalırım canım. ❤️ Maydanoz suyu içmekten fena olacağım 😑
Eve gidince denerim hemen

devlet hastanesine randevu zaten yok hiç sıra denk gelmiyor özel desen zaten dünya para o parayı denkleştireceksinde doktora gideceksin 😑
Bence gitseniz iyi olur. Ben de 11 ay sonra gittim, çok pişmanım keşke daha önce gitseydim diyorum. Rutin kontrolleri nizi olursunuz en azından 🤗

Ben de İnsülin direnci var. Bayılmışlığım bile var :) söylediğiniz ilacı hangi doktor yazıyor. Dahiliye mi ?
Şu an İnsülin direnci için bir şey önermedi kadın doğumcu.
Kadin dogumcu beni endokrinolojiye göndermişti. Endokrinolog yazdı ilacı da. Ben de oyleydim hep ellerim titrer, bayginlik geçirirdim falan. Bir de o dönem hem regl düzenim bozuktu hem de 10 kilo almıştım. Ilaca başlayınca kilo da gitti biraz da saglikli beslenmistim. Yillar oldu bir daha da kilo almadim. Tavsiyem mutlaka iyi bi endokrinoloğa görünün, insülin direncinin boyutu da anladigim kadariyla tek kan tahliliyle net anlaşılmıyormuş. Şeker yüklemesi yapılmıştı bana. Hatirladigim kadariyla 5 saat falan hastane aralikli olarak glikoz verip saatlik kan aliyolardi. Istanbuldaysaniz ben doktor hüsrev hatemi'ye gidiyodum hala devam ediyosa mukemmel bor doktordu🙏🏿

Merhaba arkadaşlar. Ağustos 12. ayım, bu kez Allah'ın izniyle bebişimin geleceğine inanıyorum :anne:

Bilgilerimizi, tecrübelerimizi, kullandığımız takviyeleri ve diyet lerimizi birbirimize destek olmak yol göstermek amacıyla paylaşalım mı ?
Öncelikle kendimle başlayayım o zaman.

İlaç olarak dostinex kullanıyorum. (Prolaktin yüksekliği için)
Pko içinse buradaki arkadaşlarımın yardımlarıyla ınofolic toz aldım. Pcolu olup bunu kullanıp hamile kalan birkaç arkadaşla tanıştım burada.
Adetimden sonra 15 gün soğan kürü uygulayacağım.
Her gün 10.000 adım atıyorum.
Şekerli ve paketli gıdaları tamamen hayatımdan çıkardım.
Sanırım hepsi bu kadar.
İnşallah Ağustos hepimize uğurlu gelsin 🤲🤲🤲
Merhaba bend de prolaktin sorunu var dostinex kullanıyorum doktor hafif pko başlamış dedi iki hafta önce rahim filmi çekildim sol tüpüm kapalı sağ açık şimdi doktordan geldim femara başladık günde iki tane kullanacagım arı sütü bal polen ve testere dişli Aslan pençesi kullanıyorum folik asit olarakda doktorum folidays kullanmamı önerdi inşallah Ağustos hepinize uğuruyla gelir 🙏

selam arkadaşlar bendede pco var adet düzensizlikleri ile başladı insülin direnci falan uzun süre yasmin kullandım evlendiğim ilk sene korunmayı bıraktım ve hamile kaldım 5 sene oldu 2. çocuğu istiyoruz ama kısmet bakalım 5 ay oldu adetlerim 45-50 günde bir oluyor yine bu ay inofolic combi başladım doktorun tavsiyesi ile inşallah iyi gelir ağustos uğuruyla gelsin inşallah Hoppa

Pko lu arkadaslar benimde denemedigim kalmadi. Femara klomen catlatma ignesi c life macun sogan kuru maydoniz kuru incir kuru hayit suyu aktar karisimlari vs vs hic biri fayda etmedi. Immunat markasinin civanpercemi hayit biberiye sivi karisimini 3 ay kullandim. 1 sisesi hala bitmedi. Regl donemi baslayip yumurtlama zamani biraktim. Birgebeningunlugu sayfasindan ovulasyon testleri ile takip etttim. Yumurtlama masajlarini da biraz yaptim. Bende kahverengi regl sorunj vardi o problemi cozdu ayni zamanda ictigim karisim. Bence bir sans verin. Sadece o esnada tiroid degerlerinizi lutfen kontrol ettirin benim biraz yukseltti ancak sinir ustune asla gecmedi.

Kadin dogumcu beni endokrinolojiye göndermişti. Endokrinolog yazdı ilacı da. Ben de oyleydim hep ellerim titrer, bayginlik geçirirdim falan. Bir de o dönem hem regl düzenim bozuktu hem de 10 kilo almıştım. Ilaca başlayınca kilo da gitti biraz da saglikli beslenmistim. Yillar oldu bir daha da kilo almadim. Tavsiyem mutlaka iyi bi endokrinoloğa görünün, insülin direncinin boyutu da anladigim kadariyla tek kan tahliliyle net anlaşılmıyormuş. Şeker yüklemesi yapılmıştı bana. Hatirladigim kadariyla 5 saat falan hastane aralikli olarak glikoz verip saatlik kan aliyolardi. Istanbuldaysaniz ben doktor hüsrev hatemi'ye gidiyodum hala devam ediyosa mukemmel bor doktordu🙏🏿
Banada şimdilik bu bir kenarda dursun dedi :işsiz:
Merhaba bend de prolaktin sorunu var dostinex kullanıyorum doktor hafif pko başlamış dedi iki hafta önce rahim filmi çekildim sol tüpüm kapalı sağ açık şimdi doktordan geldim femara başladık günde iki tane kullanacagım arı sütü bal polen ve testere dişli Aslan pençesi kullanıyorum folik asit olarakda doktorum folidays kullanmamı önerdi inşallah Ağustos hepinize uğuruyla gelir 🙏
Amiin inşallah arkadaşım. 🤲
Ne zamandır deniyorsunuz ? Bizimde olmazsa Ağustos ta, eşim sperm testi verecek, temmuz da bende rahim filmi çekileceğim

selam arkadaşlar bendede pco var adet düzensizlikleri ile başladı insülin direnci falan uzun süre yasmin kullandım evlendiğim ilk sene korunmayı bıraktım ve hamile kaldım 5 sene oldu 2. çocuğu istiyoruz ama kısmet bakalım 5 ay oldu adetlerim 45-50 günde bir oluyor yine bu ay inofolic combi başladım doktorun tavsiyesi ile inşallah iyi gelir ağustos uğuruyla gelsin inşallah Hoppa
Bende 40/45/50 günlerde malesef. Buradaki arkadaşların tavsiyesiyle inofolic toz aldım, başka doktora mı geçsem pko ve insilünü bir kenara bırakalım şimdilik, bebek düşünmeseydin dk hapı verirdim dedi sadece..
Selam ne yaptın denedin mi? Yarın benim de ilk randevum heyecanlıyım 🥰 sen tedaviyle başlayacak misin
Başladım güya prolaktin hormonum düşecekmiş ilk olarak. Sende yarın hayırlı haberler alırsın inşallah
Pko lu arkadaslar benimde denemedigim kalmadi. Femara klomen catlatma ignesi c life macun sogan kuru maydoniz kuru incir kuru hayit suyu aktar karisimlari vs vs hic biri fayda etmedi. Immunat markasinin civanpercemi hayit biberiye sivi karisimini 3 ay kullandim. 1 sisesi hala bitmedi. Regl donemi baslayip yumurtlama zamani biraktim. Birgebeningunlugu sayfasindan ovulasyon testleri ile takip etttim. Yumurtlama masajlarini da biraz yaptim. Bende kahverengi regl sorunj vardi o problemi cozdu ayni zamanda ictigim karisim. Bence bir sans verin. Sadece o esnada tiroid degerlerinizi lutfen kontrol ettirin benim biraz yukseltti ancak sinir ustune asla gecmedi.
İnşallah bu ay bebişte geliiiiir 🤲

Bende 40/45/50 günlerde malesef. Buradaki arkadaşların tavsiyesiyle inofolic toz aldım, başka doktora mı geçsem pko ve insilünü bir kenara bırakalım şimdilik, bebek düşünmeseydin dk hapı verirdim dedi sadece..

Başladım güya prolaktin hormonum düşecekmiş ilk olarak. Sende yarın hayırlı haberler alırsın inşallah

Bana dediyseniz benim geldi 😍 Allahin izniyle sag saglim kucagima almayi bekliyirum.

İnşallah canim prolaktin hormonu da gebe kalmayı engellermis ben kızımı sütten kestigim halde gogsumden süt geliyordu geçen sene doktorum söylemişti geçmezse ilaç başlayalım bebiş istiyorsan eğer diye

Merhaba bebişini sağlıkla kucakla inşallah :) kahverengi kanama sorunu bende de var hic tam anlamiyla regl oluyorum gibi değil böyle çamur gibi kesik kesik oluyor acaba nedeni ne

Merhaba bende pcoluyum bugün Ebru ceylandan ovulasyon testi aldım kullanan oldu mu acaba inşAllah hepimiz birgün bu güzel haberi alırız 🙏🏻 En son ki tahlilimde troit yüksek çıktı ilaç kullanıyorum 1.5 aydır

Merhaba bende pcoluyum bugün Ebru ceylandan ovulasyon testi aldım kullanan oldu mu acaba inşAllah hepimiz birgün bu güzel haberi alırız 🙏🏻 En son ki tahlilimde troit yüksek çıktı ilaç kullanıyorum 1.5 aydır
ben geçen ay kullandım bu ayda aldım yine deneyeceğim inşallah güzel haberler alırız hepimiz

Merhaba arkadaşlar. Ağustos 12. ayım, bu kez Allah'ın izniyle bebişimin geleceğine inanıyorum :anne:

Bilgilerimizi, tecrübelerimizi, kullandığımız takviyeleri ve diyet lerimizi birbirimize destek olmak yol göstermek amacıyla paylaşalım mı ?
Öncelikle kendimle başlayayım o zaman.

İlaç olarak dostinex kullanıyorum. (Prolaktin yüksekliği için)
Pko içinse buradaki arkadaşlarımın yardımlarıyla ınofolic toz aldım. Pcolu olup bunu kullanıp hamile kalan birkaç arkadaşla tanıştım burada.
Adetimden sonra 15 gün soğan kürü uygulayacağım.
Her gün 10.000 adım atıyorum.
Şekerli ve paketli gıdaları tamamen hayatımdan çıkardım.
Sanırım hepsi bu kadar.
İnşallah Ağustos hepimize uğurlu gelsin 🤲🤲🤲
Merhabalar bu ay tam da bu grup çok iyi oldu :) ben de 7 aydır deniyorum ve pko lu olduğumu daha geçen ay öğrendim. Aynı zamanda hipotriodi de var. Geçen ay dienille, insülin direnci için metofin verdi doktorum dün kontrole gittim pko lu görüntü büyük ölçüde düzelmiş dedi ve bugün femara ya başladım :) heyecanlıyım ve tedirginim süreç için. Femara kullananlardan deneyimlerini öğrenmeyi çok isterim. :)

Kizlar size umut olsun diye yazmak istedim. Kendimi bildim bileli 40 50 gunde bir regl olurdum evlendikten 3 bucuk sene sonra bebek dusunduk ama 2 3 ay oncesi dahiliyeye gidip tiroitlerjmjn cok yavas calstgni ogrenmistim. Ilac vermisti doktor o ilaci kullanmaya baslaynca 1.5 kg kadar zayifladim . Artik onlarin etkisiyle mi bilemiyorum ilk denemede hamile kaldm cok sukur . Ve dogumdan beri de masallah ayda 1 regl oluyorum bu ne kadar guzel bir nimetmis bizler anlariz brbrmizi ancak... hala tiroit ilacmi kullaniyorum bu arada ara ara kontrollere gidip tahlil yaptirip doktor karari ile ...

Sizlerde insallah hayirla saglkla bebislernze kavusursunz

Evet
Merhaba bebişini sağlıkla kucakla inşallah :) kahverengi kanama sorunu bende de var hic tam anlamiyla regl oluyorum gibi değil böyle çamur gibi kesik kesik oluyor acaba nedeni ne
Benimde oyle oluyordu. En az 10 doktora gitmisimdir iclerinde uzman ve profesorler de dahil hepsi normal demisti ancak nornal degilmiki ben bahsettigim o karisimi icince ilk ay evet kahverengi ydi yine sonraki ay 3 gunde degilde 1 gunde kirmiziya dondu. Diger ay ayni dk kirmizi basladi sonra hamile kaldim ztn. Belki pko belki kistlesen yumirta belki rahimdeki enfeksiyon iltihap

Back