Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Kızlar kilo muhabbetinize katılıyorum,her annenin fizyolojisi farklı,genetiği farklı,merak eden Kaan kocatepenin çok güzel videoları var ordan bakabilirler,orda her haftanın alt ve üst sınırları var ona göre değerlendirin kendi durumunuzu.Mesela bende tansiyon sorunu vardı 22. Haftadan beri,bebeğim tam 29. Haftaya kadar hep haftasıyla uyumlu gitti,sonra tansiyon değerim bir türlu düşmedi bebeğim gelisemedi,haliyle çok stres yaptim,Ağustos anneleri gurubu var orda benimle aynı haftada olup bebeğinin kilosunun çok daha güzel olduğu kişiler vardı ister istemez bakıp stres yapıyordum,daha bir etkileniyordum, inanın önemli olan kilo falan değil,bebeğinizin sağlıklı olmasi bir sekilde büyüyorlar zaten,kilo milo takmayın doktorunuza güvenin,kendinizi başkalarıyla da kıyaslamayın,hamileliği kendinize zehir etmeyin.

Aynen öyle, biliyorsunuz ben Almanyadayım. Burada bebeğin boyunu kilosunu bile söylemiyor nerdeyse.
hatta geçen gün dedim ki kordonu ne durumda, bogazına filan dolanmasın dedim, ona bakmıyoruz dedi. Öyle olsa bile şu an yapacağın birşey yok, ancak stres olursun. Halbuki kordonun bogazında olması çocuk İçin bir tehlike değil dedi..
yani gerçekten doktora güveneceğiz, eğer güven problemi varsa, tr de çok daha kolay ikinci bir doktor takibi yapın. Burada ikinci doktor şansı yok maalesef..
yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, şu haftalardan sonra Allah’ın izniyle yaşıyor bebekler. Bir şekilde büyüyecekler, Allah ömürlerini versin :) kilosuna , doğum haftasına vs takılmayın.. siz iyi olun ki bebelergeldiğinde onları iyi karşılayalım ❤️

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar,bizler kolay bir sekilde hamile kalmadık bizim için süreç çok daha hassas,son ana kadar tadını çıkarın,şükür bu aşamaya geldiniz hepiniz Allah sağlıkla sihhatle kucağınıza almayı nasip edecek,Sonra ki aşama emzir,altını değiştir,emzir,altını değiştir😀 size tavsiyem bol bol bez koyun hastane çantasına ilk gün emdikçe ya da mama yedikçe kakasını yapıyor bebekler,ağız bezi de bol bol koyun,ben beş tane koydum ama tabiki yetmedi,hadi bakalım sizlerde sırasıyla inşallah güzel haberlerinizi yazarsınız buraya,bundan sonra da bebeklerin gelişimi,bakımını konuşuruz inşallah 🤗
Ben bezi 30lu bi paket koydum ama 2 bebek için az mı olur acaba? Bir gece kalınacak ama kaç tane gitti bir günde. Bir de ağız bezini az koymuşum sen deyince ekledim şimdi ☺️

Ben bezi 30lu bi paket koydum ama 2 bebek için az mı olur acaba? Bir gece kalınacak ama kaç tane gitti bir günde. Bir de ağız bezini az koymuşum sen deyince ekledim şimdi ☺
Canım biz iki gece kalacağımız için 15 tane falan koymuştum ama yetmedi,çünkü özellikle ilk gün bebek mama yedikçe ya da emzirildikce kaka yapiyor,annem ona içi temizleniyor diyor 😀 yani bence bir gun için de 20 tane falan götürmek gerekir.

Kızlar ben bugün sabah 09.15 itibariyle minnagimi kucağıma aldım,son haftalar tansiyonum çok yükseliyordu bebekte beslenemedigi için çok ufak kalmıştı doktor riske atmamak için alalım dedi,minicik doğdu kuzum iki kilocuk,şuan yanımda şükür emzirmeye çalışıyorum ama çok minik yoruluyor,mama takviyesi de yapıyoruz bu sebeple bakalım inşallah sağlıcakla evimize gideriz yarın,uamrim sizler vakitlice ve sağlıcakla dogurursunuz sırasıyla🤲🤗
Gözünüz Aydın. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Maşallah 🤗🤗

Kızlar kilo muhabbetinize katılıyorum,her annenin fizyolojisi farklı,genetiği farklı,merak eden Kaan kocatepenin çok güzel videoları var ordan bakabilirler,orda her haftanın alt ve üst sınırları var ona göre değerlendirin kendi durumunuzu.Mesela bende tansiyon sorunu vardı 22. Haftadan beri,bebeğim tam 29. Haftaya kadar hep haftasıyla uyumlu gitti,sonra tansiyon değerim bir türlu düşmedi bebeğim gelisemedi,haliyle çok stres yaptim,Ağustos anneleri gurubu var orda benimle aynı haftada olup bebeğinin kilosunun çok daha güzel olduğu kişiler vardı ister istemez bakıp stres yapıyordum,daha bir etkileniyordum, inanın önemli olan kilo falan değil,bebeğinizin sağlıklı olmasi bir sekilde büyüyorlar zaten,kilo milo takmayın doktorunuza güvenin,kendinizi başkalarıyla da kıyaslamayın,hamileliği kendinize zehir etmeyin.
Hayırlı ömürlü olsun bebeğiniz💐, saglıkla büyütün, siz kavuştunuz, darısı bizim başımıza🙏🏼.
Çok dogru demişsiniz her annenin fizyolojisi farklı, bebeklerinkide farklı, kiloya takılmamak lazım. Doktorlar kilodan daha çok organ gelişimine önem veriyorlar. Zaten dogduktan sonra zamanla kilo alıyorlar.

Bizim hastane covid testinden bahsetmedi. Doğum için ben 3. Doktor ve hastane tercihimdeyim şu anda 🙈 Kendi tüp bebek doktorumu çok seviyordum ama 9 bine sadece doğuma geliyordu, bir de 7-8 bin hastane ücreti çok fazla geldi bana. Sonra başka bir hastaneye ve doktora başladım her şey normal gidince. Taşınınca da tekrar değiştirdim hastane evime yakın olsun dedim, bir de her şey yolunda gidince çok şükür çok büyük paralar vermeye gerek yok diye düşündüm. Şimdi gittiğim doktoru da önceden tanıyordum içim rahat o yüzden.
kaçıncı haftada değiştirdiniz.. çok mantıklı bir karar bence benim özel sağlık sigortam karsılamasaydı kesinlikle bende değiştirirdimçok aşırı pahalı gerçekten...

Doğum yapan arkadaşlar herşeyi konuşuyoruz bunu da sorayım; ped olarak ne kullanıyosunuz? Ben depend aldım normal lohusa pedi de aldım ama hangisi iyi oluyor kullananınız var mı?
Ameliyat günü bana hemşireler hasta bezi taktılar,bir tanede yedek bıraktılar,lohusa pedi almıştım benim icin yeterli oldu,ama ilk gün için hasta bezi olmasa lohusa pedi hayatta ise yaramazdi,kanama çok oldu bende,bilemiyorum herkeste aynı mı oluyir farklı mı,bence her ihtimale karşı depend çok daha kullanışlı.

Merhaba hanımlar öncelikle hamile olan anne adayları Allah sagsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah🤲 çocuk sahibi olmak isteyen anne adaylarınada Rabbim en kısa sürede nasip etsin inşallah🤲 bir sorum olacak sizlere hamileliğin 33.cü haftasında bebeğinizin kilosu ne kadardı acaba?
Gözünüz Aydın. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Maşallah 🤗🤗
Hayırlı ömürlü olsun bebeğiniz💐, saglıkla büyütün, siz kavuştunuz, darısı bizim başımıza🙏🏼.
Çok dogru demişsiniz her annenin fizyolojisi farklı, bebeklerinkide farklı, kiloya takılmamak lazım. Doktorlar kilodan daha çok organ gelişimine önem veriyorlar. Zaten dogduktan sonra zamanla kilo alıyorlar.
Sağolun kızlar,bu günümüze bin şükür,rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin,son günlerinizin tadini çıkarin,hiç bir seyi stres yapmayın,Allah zamanjnda sağlıklı doğumlar nasip etsin.

kaçıncı haftada değiştirdiniz.. çok mantıklı bir karar bence benim özel sağlık sigortam karsılamasaydı kesinlikle bende değiştirirdimçok aşırı pahalı gerçekten...
Ben pandemi süresince de kendi tüp bebek doktoruma gittim muayeneler 550 tl idi. 23.haftamda detaylı ultrason için bir perinataloga gittim ve ona devam ettim Onun muayeneleri de 300 tl idi. Sonra o uzak geldi 28. HaftamdaN itibaren yeni evime yakın eskiden tanıdığım güvendiğim bir doktora devam ettim Ama sıradan bir özel hastane yoğun bakımları falan her şeyi var. Şimdi burada doğum yapmayı düşünüyorum muayeneler sgklı 125 tl 🙈

Ameliyat günü bana hemşireler hasta bezi taktılar,bir tanede yedek bıraktılar,lohusa pedi almıştım benim icin yeterli oldu,ama ilk gün için hasta bezi olmasa lohusa pedi hayatta ise yaramazdi,kanama çok oldu bende,bilemiyorum herkeste aynı mı oluyir farklı mı,bence her ihtimale karşı depend çok daha kullanışlı.
ben pedenti 5 tane koymuştum şuan bütün paketi koymaya karar verdim dediğin gibi belli olmaz az olur çok olur 👏👏

Günaydınlar.Beden konusunda karar veremedim ben. M alsam en sonu gibiyim. L alsam başındaki kilo gibi. Bol gelirsede sorun olur mu bilemedim?
esniyor ama kesinlikle l al ben denedim suan küçük oldu m sanki sezeryan yerimi inşallah etkilemez l ile daha rahat edersin.. pişman oldum m aldığıma a 4 kağıt yanına koyup çektim

Eklentiler

• IMG_20200810_105644.jpg
    IMG_20200810_105644.jpg
    135 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bir o kaldı almadığım bugün onu da halledeyim. Sağ ol canım😘 Giderek geri sayıyoruz her şey hazır olsun.
aynen aynen hazır olsun kıyıda dursun bende bugun kendime küçük valiz masalınkileri bebek çantasına koydum puseti hepsi yanyana beklemedeler🤗
bu arada beni sağlık ocağı çağırıp emzirme ve doğum hakkında bilgi verdi..

aynen aynen hazır olsun kıyıda dursun bende bugun kendime küçük valiz masalınkileri bebek çantasına koydum puseti hepsi yanyana beklemedeler🤗
bu arada beni sağlık ocağı çağırıp emzirme ve doğum hakkında bilgi verdi..
Bana da demişlerdi 36 da gel diye ama şu sıra gitmek istemiyorum. Orta boy bir valize sığdırdım şimdilik ayrı ayrı hurçları. Bir de sırt çantası alacağım. Odada kullanacağımız kendi malzemelerimiz olsun. Şu illet yüzünden her seyi ince ince düşünmek zorunda kalıyoruz. Inşallah sağlıkla gelir bebişler😍

X