kızlar. Benim. Kahverengiden siyaha döndü. Ara ara kesiliyor.bazen adette pıhtı gibi sert parça. Da oluyor arada.devamlı agrım yok.ama keyfimi kacırıyor.doktor 5 haftalık 1 kese gördü. Tutunma. Vaktı geçmesine. Rağmen. İkinci. Tutunuyprdur dedı kahverengi. Akıntıma bırsey yapmadı.benım gıbı olup bırı tutar diğeri. Tutmazsa noluyor bilen var mı kimi de hiç akıntı görmüyor. Ne güzelCanım bence yani benim yorumum 8. Gün yaptığın testteki sonuç ilaçların etkisi ike yüksek çıkmış o zaman gebelik oluşmamış. 10. Gün artık gebelik oluşmuş ve kanda değer yeni belirmeye başlamış hormonlar kana yeni geçmiş 13. Gün de evet iki katına çıkmış yani inşallah bı değere göre hamilesin
Evet kanallardan hiç sperm çıkışı olmaması demek. Belki yazan arkadaşlar karıştırmışlardır aperm azlığına oligospermi denirKizlar size bir sey soracagim
Azospermi hic sperm olmamasi degil mi yani 1 tane bile.
Kaan aydosun hastalariyla ilgili notlarini okuyorum sanki spermi az olanlara da azospermi deniliyor gibi geldi de??
dr kendisi yazmista o yuzden suphe ettim bak mesela bi yazisini kopyaliim siz de ayni seyi dusunecek misiniz??Evet kanallardan hiç sperm çıkışı olmaması demek. Belki yazan arkadaşlar karıştırmışlardır aperm azlığına oligospermi denir
evet dogru ama yukaridaki yaziyida cok unlu bir dr Kaan Aydos yazmis canim. Kaan aydosu tanimiyo musun o kadar cok konu acilmis ki burada onun adina ve o kadar cok hastasi var ki 3 ay sonrasina ancak randevu verebiliyor. Bak bir arastir cok sey bulursun onunla ilgili benim gonderdigim yazida meni yok spermde dogal olarak yok demek istemistir yani aspermi meni yok demekAzoospermia is the medical condition of a man whose semen contains no sperm. It is associated with infertility, but many forms are amenable to medical treatment.
bak bu direk WHO nun tanımı. semen contains no sperm yani semenin hiç sperm bulundurmaması demiş,yukarıdaki bilgi de mi bir sıkıntı var acaba yani doktor bilgisi olmayabilir gerçektende sosyal ortam bilgi çöplüğü gibi malum
Tabiki korunmaya gerek yok hatta tupbebek tutmayıp bir kaç ay sonra kendiliginden hamile kalan tanıdıklarım var.çünkü ilaç vücutta etkisini birkaç ay gösteriyormuşKizlar negatif tupbebekten sonra korunmaya gerek var mi?
Yani dogal yoldan deneyebiliyor muyuz?
Bilen var mi?
Ben yazıyı sonuna kadar okumamıştım canım evet aspermiyi adam direk MEni yok demiş zaten yani orgazm sonrasııkan hiçbirşey yok. Ben doktorun adını sadece burda yazan arkadaşlardan duydum,eşim için hiç tedavi düşünmediğinden araştırmadım.bu durumda insanlar evicaplardan özel kürlerden bahsetmiyorlar ya da l carnitin kullananı bile duydum. Eşim 5yıldır fitness yapıyor yani sağlıklı beslenme konusunda sınır tanımıyor diyebilirim o kürlerde. Bahsedilenleri rutin her akşam içiyor karışım halinde ama ona bir faydası Yok.cünkü bizim durumumuz enfeksiyonla alakalı. Yani sperm i bozan sadece beslenme biçimi olmuyor.bazen altta yatan neden geçirilmiş enfeksiyonlarda olabiliyor.evet dogru ama yukaridaki yaziyida cok unlu bir dr Kaan Aydos yazmis canim. Kaan aydosu tanimiyo musun o kadar cok konu acilmis ki burada onun adina ve o kadar cok hastasi var ki 3 ay sonrasina ancak randevu verebiliyor. Bak bir arastir cok sey bulursun onunla ilgili benim gonderdigim yazida meni yok spermde dogal olarak yok demek istemistir yani aspermi meni yok demek
evet dogru ama yukaridaki yaziyida cok unlu bir dr Kaan Aydos yazmis canim. Kaan aydosu tanimiyo musun o kadar cok konu acilmis ki burada onun adina ve o kadar cok hastasi var ki 3 ay sonrasina ancak randevu verebiliyor. Bak bir arastir cok sey bulursun onunla ilgili benim gonderdigim yazida meni yok spermde dogal olarak yok demek istemistir yani aspermi meni yok demek
dr kendisi yazmista o yuzden suphe ettim bak mesela bi yazisini kopyaliim siz de ayni seyi dusunecek misiniz??
Bekar hasta. Sperm çıkışı hiç yok, yani aspermik. Azoosperiden farklı olarak bir damla bile sperm sıvısı gelmemekte.
Muayenesinde testisler normal hacimde bulundu. Sperm kanalları mevcut ve tıkanıklığa ait bir iz taşımıyorlardı. FSH hormonu da normal sınırlardaydı: 4 mIU/mL. İdrarda da sperm görülmemesi, spermin mesaneye geri kaçmadığını gösterdi. Testosteron normal ve varikosel yoktu.
Sperm atılışını kolaylaştırmak üzere psödoefedrin + imipramin tedavisi başlandı. İlk ay meni çıkışı olmadı. Bunun üzerine tedaviye B vitamini ile devam edildi. 4. ayda meni çıkışı başladı ve önce 19 milyon/ml ve sonra da 50 milyon/ml sperm görüldü. Hareketli sperm oranı ise %74’dü. Bundan sonra doğal yolla gebelik olması için takibe alındı.
Aspermi, meninin hiç çıkmaması durumuna denilir. Ya mesaneye geri kaçış vardır ya da sperm taşıyan kanallar hiç çalışmaz ve bu nedenle de meni dışarı atılamaz. Genellikle karın içi ameliyatlarında sinirlerin zedelenmesinden sonra görülür. Şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklarda da sık rastlanılır. Daha nadiren, prostat büyümesinin tedavisinde kullanılan alfa blokür ilaçlarda ya da psikiyatrik rahatsızlıklarda karşılaşılır. Bazen de herhangi bir neden bulunamayabilir. Ama her durumda da tedavi olarak sempatik sinirleri uyaracak ilaçlar kullanılır. İlacın fayda etmediği durumlarda tüp bebek ile çocuk sahibi olma imkanı vardır.
Canım bence ikinci tutmazsa düşükle sonuşlanır yani adet gibi kanama ile dışarı atılırkızlar. Benim. Kahverengiden siyaha döndü. Ara ara kesiliyor.bazen adette pıhtı gibi sert parça. Da oluyor arada.devamlı agrım yok.ama keyfimi kacırıyor.doktor 5 haftalık 1 kese gördü. Tutunma. Vaktı geçmesine. Rağmen. İkinci. Tutunuyprdur dedı kahverengi. Akıntıma bırsey yapmadı.benım gıbı olup bırı tutar diğeri. Tutmazsa noluyor bilen var mı kimi de hiç akıntı görmüyor. Ne güzel
Canım benşm önceki negatif tüp bebeklerimde doktor korunmayın normal ilişkiye devam edin demişti hatta tüp bebekle hamile kalamayıp sonrasında tüp bebek için kullandığımız ilaçlardan dolayı notmal yolla hamile kalan çok kişi varKizlar negatif tupbebekten sonra korunmaya gerek var mi?
Yani dogal yoldan deneyebiliyor muyuz?
Bilen var mi?
dusuk desen değil ama iyi biseydedegil dimi.Canım bence ikinci tutmazsa düşükle sonuşlanır yani adet gibi kanama ile dışarı atılır
ikinci tutunmazsa öyle çokçok kanaman olmaz arkadaşım korkma.sonuçta düşük sonrası kanamayla embriyodan ziyade kanamanın miktarını arttıran bozulan rahim iç tabakasının dökülerek dışarı atılması durumu oluyor.yani senin devam eden sağlıklı bir kese var sonuçta rahim tabakası bozulmaayacak.öbür kese de kendiliğinden kaybolur gider zaten ultrasonda gözükmeyen çok küçük bişeyden bahsediyoruz.enfazla ufak kanama olanları oluşturur diğer kesenin etrafında.korkma sakın,.kızlar. Benim. Kahverengiden siyaha döndü. Ara ara kesiliyor.bazen adette pıhtı gibi sert parça. Da oluyor arada.devamlı agrım yok.ama keyfimi kacırıyor.doktor 5 haftalık 1 kese gördü. Tutunma. Vaktı geçmesine. Rağmen. İkinci. Tutunuyprdur dedı kahverengi. Akıntıma bırsey yapmadı.benım gıbı olup bırı tutar diğeri. Tutmazsa noluyor bilen var mı kimi de hiç akıntı görmüyor. Ne güzel
Yani eğer tutunmazsa söylediklerim ikinci için geçerli umarım öyle birşey olmazdusuk desen değil ama iyi biseydedegil dimi.
Benim yaşımda 35 bizimkide sebepsiz infertilite bir ara eşimde sperm düşüklüğü çıktı ama dktr düşük halindede olabilir dedi olmadı çok hayalkırıklıkları yaşadım gitmediğim ne hoca ne ebe kaldı şuan sevininemiyorum çünkü sağlığım psikolojim inanilmaz derecede bozuk dışarı çıkmıyorum herkes benimle dalga geçecekler sanıyorum o derece bitmiş durumdaym.
transfer işlemi ekime kalan var mı ?
hayırlısı olsun canımBenim kasım da.
ikinci tutunmazsa öyle çokçok kanaman olmaz arkadaşım korkma.sonuçta düşük sonrası kanamayla embriyodan ziyade kanamanın miktarını arttıran bozulan rahim iç tabakasının dökülerek dışarı atılması durumu oluyor.yani senin devam eden sağlıklı bir kese var sonuçta rahim tabakası bozulmaayacak.öbür kese de kendiliğinden kaybolur gider zaten ultrasonda gözükmeyen çok küçük bişeyden bahsediyoruz.enfazla ufak kanama olanları oluşturur diğer kesenin etrafında.korkma sakın,.
arkadaşlar aradim dr u.dedi panik olma diyemem acilde görüştüğün doktor ne zaman gel dedi bende cts dedim.2 tane embriyodan birini gördü dedim.iste ilaclarini içip cts o kesenin canlanmasını beklemekten başka yapacağın bir sey yok bu konuda dediYani eğer tutunmazsa söylediklerim ikinci için geçerli umarım öyle birşey olmaz
ya ben bilmiyorum ki mikro mu degil mi hic aklima gelmedi sormak. Tup dediler bende tamam dedim.bizde esimde morfoloji, sayi ve hareket problemi var benim de sag tupum tikali. Yani sorun varda var. Belki de oyle bakalim. Esim tedavi olurken tup bebek deneyebilir miyiz bu arada??Canım bi de nediyeceğim,sizin mikroenjeksiyon olmamış mıydı? Yani Micro'da özellikle IMSI ile büyüterek sperm seçilmişse sonuçlar hep yüzgüldürücü oluyor.sorun sadece eşinden kaynaklı mı sizin?hem ilk denemendi galiba,ilk denemede herşey yolunda gitse kimsed sorun olmasa bile şans %50.yani bu sonucun tamamıyla bir şanssızlık olabilir bir kere daha deneyince olumlu sonuç alacaksındır kimbilşr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?