bu kabızlığın kesinlikle sürekli yatıyor olmakla alakası var.ben de kabız değilim henüz ama bugün büyük tuvaletimi yapmadım çok afedersiniz,ki ben hayatımda hiç kabız oldugumu bilmem.ama kabızlıgın transferin tutmamaış olmasıyla nasıl bir bağlantısı olacagını düşünüyorsunuz onu da anlamadım.bu durum sizi çok rahatsz ediyorsa duphalac şurup kullanının rahatça dışarıya çıkarsınızYa ben de transfer gününden sonra hep kabızdım. Bugün 6. günüm ve çok korkuyorum hâlâ geçmediacaba transferden sonra kabız olup da pozitif sonuç alan var mı?
Transfer gününden beri hiç sürekli yatmadım. Ignelerimi vurgulaya bile yürüyerek gidiyorum hareket olsun diye. Bugün 20 dakika gidiş 20 dakika geliş 40 dakika yürüdüm iğne için giderken. Çarşamba günü şehir dışına geldik 7 saat yol. Dün başka bir ilçeye gittik gezmeye. Hareket halindeyim sürekli yani. Kendimi yormadan hareket etmeye çalışıyorum. Ben de hayatımda daha önce sadece 1 defa kabız olduğunu hatırlıyorum başka yok. Hemşire kullandığınız ilaçlardan dolayı dedi. Duphalac şurup da kullanıyorum. Çarşambadan beri. Biraz faydası oldu ama yine aynı.bu kabızlığın kesinlikle sürekli yatıyor olmakla alakası var.ben de kabız değilim henüz ama bugün büyük tuvaletimi yapmadım çok afedersiniz,ki ben hayatımda hiç kabız oldugumu bilmem.ama kabızlıgın transferin tutmamaış olmasıyla nasıl bir bağlantısı olacagını düşünüyorsunuz onu da anlamadım.bu durum sizi çok rahatsz ediyorsa duphalac şurup kullanının rahatça dışarıya çıkarsınız
canım böyle yapmanın kimseye bir faydası olmaycagı gibi kendine de fazlasıyla zararı var.Negatif sonuc alanlar ya da dis gebelik yasayanlar ya da kimyasal gebelik...
Bayram ama kime bayram...
Ne yerdeyim ne gokte
Hicbir yere sigamiyorum...
Baharda evlenen arkadasim suan hamile
Asla kiskanmiyorum insallah nur topu gibi evlatlatlari olsun herkesin tum isteyenlerin...
Ama zor iste olmayan bilemez anlayamaz
Annem ablam bile beni anlayamaz
En yakin dostum sirdasim bile anlayamaz ki oda hamile...
Allahim sigamiyorum hicbir yere
uyuyorum belki uyaninca gecer diye
Hala benimle bu yalnizlik kendimi kimsesiz gibi hissediyorum
Zormus gercekten...
Allah kimseye vermesin...
transferden sonra niye ıkınmamak gereksin ki bende bu doktorların insanlar üzerinde yarattıkları anlamsız kaygıları gerçekten anlamıyorummm. hiç birşey olmaz arkadaşım,aç interneten anatomi falan bak biraz belki rahatlaar için. rahim iç kavitesi pamukkla dolu yastık gibidir sıkışık ve kompakt milyonlarca hücrenin bir araya gelerek oluşturdugu bir dokudur,rahim dokusu.içeriye koydukları emriyo da keza aynı şekilde toplasan 50-100 maksimum hcreden oluşan dış kabugundan çıkmaya hazır hücreler btnüdür.bu miroskobik hcreleri,mikroskobik hücrelerden oluşan bir dokunun içine salıyorlar tranfer esnasında,. yani balonun içine atılan boncuk gibi düşünmemek lazım,bişey olacakta hooopp kayıp gidecek.kaldı ki ayrıca elektriksel anlamda da rahim dokusuyla embriyo hücreleri arasında bir çekim söz konusu.birbirlerini sadece mekaniik anlamda değil,elektriksel anlamda da çekiyorlar.. yaniiiiii sonuç olarak kalbinizi ferah tutun,barsaklar ruhsal durumdan fazlasıyla da etkilenirler yanii kabız oldum eyvah dersen daha çok kabız olursun., herşey olacagına varır,hepimiz üzerimize düşeni yaptık artık tevekkül zamanı :)Transfer gününden beri hiç sürekli yatmadım. Ignelerimi vurgulaya bile yürüyerek gidiyorum hareket olsun diye. Bugün 20 dakika gidiş 20 dakika geliş 40 dakika yürüdüm iğne için giderken. Çarşamba günü şehir dışına geldik 7 saat yol. Dün başka bir ilçeye gittik gezmeye. Hareket halindeyim sürekli yani. Kendimi yormadan hareket etmeye çalışıyorum. Ben de hayatımda daha önce sadece 1 defa kabız olduğunu hatırlıyorum başka yok. Hemşire kullandığınız ilaçlardan dolayı dedi. Duphalac şurup da kullanıyorum. Çarşambadan beri. Biraz faydası oldu ama yine aynı.
Şöyle bir bağlantısı var transferden sonra ıkınmamak gerekiyor ve tüm doktorların ilk söylediği kabız olmayın. E bu yüzden ben de tedirginim doğal olarak.
lutfen kusuruma bakmayin ama sizin diliniz bana biraz agir geliyor. Ya da suanda oyle. Kabizlik icin yazilan seyde de insanlar bilmezse bazi seyleri suphe edebilirler. Biz tibbi seyleri cok bilmiyoruz genel olarak belki. Yazdiklariniz gercekten cok yardimci olacak swyler tesekkur ederim. Ayrica tabi ki boyle birakmayacagim ben uzerime dusenin fazlasini yapacagim evime gittikten sonra. Cunku her seyden cok istiyorum bebegimin olmasini buradaki herkes gibi.canım böyle yapmanın kimseye bir faydası olmaycagı gibi kendine de fazlasıyla zararı var.
bence kendine tıbbi bir check list hazırla.bugune kadar yapılanları yaz ve kendinde olabileceğini düşündüğün şeyleri.
ben bilime tıbba kesinlikle çok ama çok güveniyorum burda savsak savsak konuşmak istemem ama kişi kendinin doktorudur buna da çok inanırım.benim normal yolla olan bir kızım var,tek deneme de,tek korunmasız gecede hesapsız öylece olan,ayrıca bitane de kürtajım.3sene önce tekrar gebe kalmak isteyip te kalamadııgımmda herkes bana stres yaptıgımı hiçbi sıkıntım olamayacagını söyleyip duruyordu,ki etrafım doktorlarla dolu kadındogumcusundan cerrahına dahiliyecisine her branştan.hepsi aynı şeyi söylüyordu senin hiç brişeyiiiiiin yokkkk.sonra noldu biliyor musun ben gittim HSG çektirdim kendi kendime ve tatatammm sol tüpüm kapalı ve hidrosalpenks vAR,ameliyat oldum ameliyattan sonra olur sağ tüpün sağlam dediler olmadı 1 sene bekle dediler,beklermiyim hiç tüp bebeğe gittim hemen amh 0,9 yumurta rezervim yerlerdeee.. yani benim canım arkadaşlarımı dinlesem beklesem iş işten çoktan geçmiş olacaktı. biraz uzun yazdım kusura bakma yani demek o ki asla peşini bırakma,kendini hep sorgula,asla vazgeçme aslaaaaa !!
Umarım dediğiniz gibi olur, hakkımızda hayırlısı olsun.transferden sonra niye ıkınmamak gereksin ki bende bu doktorların insanlar üzerinde yarattıkları anlamsız kaygıları gerçekten anlamıyorummm. hiç birşey olmaz arkadaşım,aç interneten anatomi falan bak biraz belki rahatlaar için. rahim iç kavitesi pamukkla dolu yastık gibidir sıkışık ve kompakt milyonlarca hücrenin bir araya gelerek oluşturdugu bir dokudur,rahim dokusu.içeriye koydukları emriyo da keza aynı şekilde toplasan 50-100 maksimum hcreden oluşan dış kabugundan çıkmaya hazır hücreler btnüdür.bu miroskobik hcreleri,mikroskobik hücrelerden oluşan bir dokunun içine salıyorlar tranfer esnasında,. yani balonun içine atılan boncuk gibi düşünmemek lazım,bişey olacakta hooopp kayıp gidecek.kaldı ki ayrıca elektriksel anlamda da rahim dokusuyla embriyo hücreleri arasında bir çekim söz konusu.birbirlerini sadece mekaniik anlamda değil,elektriksel anlamda da çekiyorlar.. yaniiiiii sonuç olarak kalbinizi ferah tutun,barsaklar ruhsal durumdan fazlasıyla da etkilenirler yanii kabız oldum eyvah dersen daha çok kabız olursun., herşey olacagına varır,hepimiz üzerimize düşeni yaptık artık tevekkül zamanı :)
Sağol Can'ım darısı başınıza inşallahYaaa çok sevindim, bu beni çok endişelendiriyordu. Gözünüz aydın bu arada, saglıkla kucagınıza alın inşallah
Canım seni okadar iyi anliyorum ki... bu bayram ben aaa kimseyle bayramlaşamicam çok yoğun çıkamicam bebeğim bwnimle olacak cok kendimj yormamam lazim felan diye hayaller kuruyordum anneme bile anne gelemem büyük ihtimalle evde kalir dinlenirim istirihat ederim gezmem tozmam bebeğimden onemli degil demiştim... bayrama yetismeden negatif sonucumu aldim ve o gün gün boyu uyumaknistedim ve arada gözlerimi açıyordum Allahim ne olursun kabus olsun diyordum çünkü benim icin yıkılıştı... olmadı... ablamlar kuzenlerim arkadaslarim beni arayip uzulme diye teselli etmeye çalışırken bile dile kolay diyordum... ablam hamile.. diger ablam yeni dogum yapmış ve bana şakayla karışık al işte bunu cok seviyosun zaten sende kalsin sen bak uykusuz kal bık ki aklin başına gelsin diye beni güldürmeye çalışıyordu... ama o süreçte Allahim keşke sussalar diyosun... bayramlasmadan geliyorum simdi.. kuzenim benden 1 ay sonra evlendi ve şuan dunya tatlısı iki kizi var maşallah... gözüm yok tabiki.. ama insan kendini düşünüyor... aklına geliyor.. takip ettigim bi hevesle baktigim bebek magaza sayfalari vardı... onlara bakarken instagramda hızlı hızlı geçiyorum... kimse anlayamaz canim biz çok fazla umut ettik bu sefer belki de... ama zamanini bekliyor sakın üzülme ben de üzüldüm çok ama çok üzüldüm ama hem piskolojimi hem vücudumu yipratmaktan baska bi işe yaramıyor... Allahin yanında okadar cok ki o istese herşey olur sadece zamanini bekliyor belki de bizim de imtihanimiz bu bakalim isyana girecekmiyiz diye.. uzulme canim kendini topla ben inaniyorum hersey iyi olacak ❤lutfen kusuruma bakmayin ama sizin diliniz bana biraz agir geliyor. Ya da suanda oyle. Kabizlik icin yazilan seyde de insanlar bilmezse bazi seyleri suphe edebilirler. Biz tibbi seyleri cok bilmiyoruz genel olarak belki. Yazdiklariniz gercekten cok yardimci olacak swyler tesekkur ederim. Ayrica tabi ki boyle birakmayacagim ben uzerime dusenin fazlasini yapacagim evime gittikten sonra. Cunku her seyden cok istiyorum bebegimin olmasini buradaki herkes gibi.
Olsa da olur olmasa da olur demiyorum. Demeyecegim de
Arastiracagim.
Takdir edersiniz ki annelik gebelik ya da gebe olamamak anne olamamak psikolojik bir surec
Bu surecte dustugumuz zamanlar da olacaktir. Ama kalkmasini tabi ki bilecegiz.
Asla kimseyi kirmak uzmek degil niyetim
Sadece icimi dokmek istedim
Ya ben de transfer gününden sonra hep kabızdım. Bugün 6. günüm ve çok korkuyorum hâlâ geçmediacaba transferden sonra kabız olup da pozitif sonuç alan var mı?
Öncelikle tedaviniz Hayırlı olsun bayramın mübarek olsun
Benimde miyonum var Bahçeci Fulya tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum Eyluk Adetim ile yumurtalar toplanacak
Sizin opu ile birlikte size miyon operasyonunda olmuş anladığım kadarıyla bu konuyu doktorumla görüşeceğim bir daha ortaya çıkmaz İnşallah ben üç kez aldırdım yeniledi miyon
bu konuyla ilgili olarak tam bir bilgi verilmedi bana benim anladığım ilk önce yumurta toplanacak bir sonraki ayda da miyon alınacak
kasım ayındaki transferiniz de çok çok güzel sonuçlar alırsınız İnşallah
Sizin yumurtalar ne zaman toplanmıştı rahimi ne kadar dinlendirildi
evet biliyorum her sey cok guzel olacak. Bebeklerimize cici kiyafetler alacagiz gidirecegiz. Ablamlarin beni teselli etmesine bile katlanamiyorum. Biliyorum benim icin en iyisini istediklerini ama dayanamiyorum. Yuce Rabbim kalbimi biliyo asla isyan etmiyorum.olmaz olmaz yani belki alnima yazilmamistir. Bu bi sinavdir benim icin ama asla isyan etmiyorum. Arastiracagim pesini birakmayacagim. Sadece yatismak icin zamana ihtiyacim (iz) var.Canım seni okadar iyi anliyorum ki... bu bayram ben aaa kimseyle bayramlaşamicam çok yoğun çıkamicam bebeğim bwnimle olacak cok kendimj yormamam lazim felan diye hayaller kuruyordum anneme bile anne gelemem büyük ihtimalle evde kalir dinlenirim istirihat ederim gezmem tozmam bebeğimden onemli degil demiştim... bayrama yetismeden negatif sonucumu aldim ve o gün gün boyu uyumaknistedim ve arada gözlerimi açıyordum Allahim ne olursun kabus olsun diyordum çünkü benim icin yıkılıştı... olmadı... ablamlar kuzenlerim arkadaslarim beni arayip uzulme diye teselli etmeye çalışırken bile dile kolay diyordum... ablam hamile.. diger ablam yeni dogum yapmış ve bana şakayla karışık al işte bunu cok seviyosun zaten sende kalsin sen bak uykusuz kal bık ki aklin başına gelsin diye beni güldürmeye çalışıyordu... ama o süreçte Allahim keşke sussalar diyosun... bayramlasmadan geliyorum simdi.. kuzenim benden 1 ay sonra evlendi ve şuan dunya tatlısı iki kizi var maşallah... gözüm yok tabiki.. ama insan kendini düşünüyor... aklına geliyor.. takip ettigim bi hevesle baktigim bebek magaza sayfalari vardı... onlara bakarken instagramda hızlı hızlı geçiyorum... kimse anlayamaz canim biz çok fazla umut ettik bu sefer belki de... ama zamanini bekliyor sakın üzülme ben de üzüldüm çok ama çok üzüldüm ama hem piskolojimi hem vücudumu yipratmaktan baska bi işe yaramıyor... Allahin yanında okadar cok ki o istese herşey olur sadece zamanini bekliyor belki de bizim de imtihanimiz bu bakalim isyana girecekmiyiz diye.. uzulme canim kendini topla ben inaniyorum hersey iyi olacak ❤
Ya üzülme lütfen.tabi demesi kolay yapması zor ama Allah büyük her gecenin bir sabahı vardır.buda bizim sınavımız.ben kendimi şöle yönlendirmeye çalışıorum ne dondurulmuş olması ne kalitesi önemli değil önemli olan Allahın kısmet etmiş olması.biz elimizden geleni yapıcaz gerisini Ona bırakıcaz.bide olumsuz düşünmek anca bizim strese girmemize ve hormonal dengemizin bozulmasına sebep oluyor.baskada bişeye yaramıyor.herşeyde bi hayır vardır inşallah yakında güzel haberlere kavusursun.Benim yaşım 33. Doktorlar binde bir ihtimalde olsa devam et diyor. Yoksa biley olcağı yok. Keşke dondurulmuşum olsaydı. Bu kadar brlki üzülmezdim
estagfurullah burada herkesi bilgilendiriyorsunuz cok faydaniz oluyor. Benim haddime degil kimseye sen yanlis yapiyosun demek. Bir cok kiside sizin yazdikalrinizdan faydalaniyor eminim ki bende oyle. Benim yazdiklarima cevap verisginiz icin cok tesekkur ederim. Sanirim fazla duygusalim bu ara ondan yazdigim seyler... baska bir sebebi yok. Dimdik ayakta duracagim ama annemin yanindayim. Birazcik burada duygusallastim sanirim. Bayramdan sonra 4 aslan gucunde olacagim eminimben gerçeketen yanlış anlaşıdıysam özür dilerim ama benim yazzdıklarım sizin birşeyleri bilmemenizle ilgili asla değil,sıkıntı burdaki hekimlerin,sizin bilgi düzeyinizi bu konuda arttırmamaları ile ilgili.yani siz bir ton para verip umu bağlayıp bir hizmet satın alıyorsunuz,ve çok hassas oldugunuz konuda,çok hassas oldugunuz bir süreç bu. bu hekimler neden kaygılarınızı azaltmak yerine böyle manasız haraketler sergiliyorlar ben onu anlamıyorum.yani mesela neden transfer sonrası 3saat hastanede yatırıyorlar bazıları,bazıları hemen kaldırıyor,bazıları kabız olmayın diyor,bazıları isterseniz takla atın diyor.yani bunun tek bir dogrusu yok mu? sonra bu insanlar olumsuz sonuç aldıklarında da ben kabız oldum,ben yataadım,çalışmak zırundaydım dinlenemdim falan gibi sebeplerle kendilerini suçluyorlar yazık değil mi?deseler ki bu insanlara tatlı tatlı transferden snra senin artık normal yolla gebe kalmış bir kadından farkın yok,bu iş artık tamamıyle rahimin ve embriyo arasında,sen bu duruma dışarıdan mudahale edemezsin,eğer olmazsa da bu sen birşeyleri yanlış yaptıgın için değil bu sefer içeride bazı şeyler yanlış gittiği için olmadı.herkes gönlünü ferah tutsa olmaz mı?özel kanama gibi durumlarda yapılaca yatak isirahaterini saymıyorum tabi.. neyse uzun oldu kusura bakmayın yanlış anlaşıldım özür dilerim tekrar..
Negatif sonuc alanlar ya da dis gebelik yasayanlar ya da kimyasal gebelik...
Bayram ama kime bayram...
Ne yerdeyim ne gokte
Hicbir yere sigamiyorum...
Baharda evlenen arkadasim suan hamile
Asla kiskanmiyorum insallah nur topu gibi evlatlatlari olsun herkesin tum isteyenlerin...
Ama zor iste olmayan bilemez anlayamaz
Annem ablam bile beni anlayamaz
En yakin dostum sirdasim bile anlayamaz ki oda hamile...
Allahim sigamiyorum hicbir yere
uyuyorum belki uyaninca gecer diye
Hala benimle bu yalnizlik kendimi kimsesiz gibi hissediyorum
Zormus gercekten...
Allah kimseye vermesin...
Can'ım ben varım. Opu sonrası başladı transfer sonrası da devam etti. Bazen kendimi zorladım hatta. Dubhalac kayısı vs işe yaramadı.Ya ben de transfer gününden sonra hep kabızdım. Bugün 6. günüm ve çok korkuyorum hâlâ geçmediacaba transferden sonra kabız olup da pozitif sonuç alan var mı?
ya cok tatlisin tesekkur ederim. Yalniz degilim evet burada sanki kocaman bi aileyiz ayni dertten muzdarip olan. Hep birbirini anlamaya calsian yardimci olmaya calisan burayi kesfetmeden once sanki bu sorun tek bendeymis gibi hissediyordum ama degilmis milyonlarca kadin anne olmak icin savasiyormus. Ve bu kadinlar cok gucluymus hem kendilerine hemde yardim bekleyen arkadaslarina yardim edip destek veriyormus... zaten bu sorunun sadece kendinde oldugunu dusjnunce insan deli olur nasil basa cikar bununla bilmiyorum...ki aslinda onu da biliyorum tevekkul ile. Her seye gucumuz yetmez ki uzerimize duseni yapicaz sonrasini Allaha birakicaz. Rabbim neylerse guzel eyler...Canım kimsesiz değilsin ki...Bizler de seninle aynı duygular içindeyiz. Benim de bütün arkadaşlarımın çocukları var. İşin en zor tarafı da toplumumuz çok meraklı "hadi çocuk yapın artık" demeye, işte o kısım sinirlerimi tepeme çıkarıyor. İnsanlar hiç düşünmeden e hadi artık yaşınız geçti, biberon tutarken elleriniz titreyecek deyip bir de gülüyorlar. Maalesef sen de gülüyorsun...sonra eve gidip ağlıyorsun... Birbirimizle paylaşıyoruz buradan çünkü en yakının bile anlamıyor seni. Görülen tedaviden insanların haberi yok. Sanki hemen herşey bir anda çözülecek. Stres yapıyorsun iki kelime konuşmak istiyorsun, karşındaki dinlemek yerine seni yargılıyor bu düşünceler nereden geldi aklına diye veya müsait olmuyor bir iki dakika arayıp sesini duymak için... Evet herşeyin hayırlısı ama umarım hepimizin hemen sağlıklı, uzun ömürlü, hayırlı evladı olur
ya cok tatlisin tesekkur ederim. Yalniz degilim evet burada sanki kocaman bi aileyiz ayni dertten muzdarip olan. Hep birbirini anlamaya calsian yardimci olmaya calisan burayi kesfetmeden once sanki bu sorun tek bendeymis gibi hissediyordum ama degilmis milyonlarca kadin anne olmak icin savasiyormus. Ve bu kadinlar cok gucluymus hem kendilerine hemde yardim bekleyen arkadaslarina yardim edip destek veriyormus... zaten bu sorunun sadece kendinde oldugunu dusjnunce insan deli olur nasil basa cikar bununla bilmiyorum...ki aslinda onu da biliyorum tevekkul ile. Her seye gucumuz yetmez ki uzerimize duseni yapicaz sonrasini Allaha birakicaz. Rabbim neylerse guzel eyler...
Sizleri uzdugum icin kusuruma bakmayin cok duyvusallastim bu aksam...
Bunu öğrenmek veni rahatlattı. Insallah sorunsuz bi şekilde gebeliğiniz devam eder ve sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzuCan'ım ben varım. Opu sonrası başladı transfer sonrası da devam etti. Bazen kendimi zorladım hatta. Dubhalac kayısı vs işe yaramadı.
Ama çok şükür şimdilik pozitif. Test günüm gelmedi henüz ama erken öğrendim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?