Agustos anneleri hadi tanışalım

Saydığın bütün rahatsızlıklar normal. Okuduğum kaynaklarda hep bunların olabileceği yazıyor. Büyüyen rahim, organlara,sinirlere ve damarlara yapılan baskı neden oluyor bunlara.

Sırt üstü yatmamaya çalış. Sol tarafına yatmak hem senin hem de bebek için en iyisi. Ben gece soluma yatıyorum bazen sağa da dönüyorum. Farkında olmadan sırt üstü de yatmış olabiliyorum. Dönerken zorlanıyorum, 1 ton gibi hissediyorum kendimi.
Ben de gece yatarken bacaklarımın arasına bir minder koyuyorum. yastığımı da yükselttim.
Bir iki gündür ellerimde ve ayaklarımda uyuşmalar başladı benim. Su tutulması ve sinirlerle alakalıymış.

günaydın kızlar.hepinize güzel bir hafta diliyorum.bugün benim evlilik yıldönümüm.tam 1 yılı geride bıraktık.bakalım akşam eşim ne yapıcak çok merak ediyorum.sabah garip davranıyodu çünkü.yatış problemi bendede sorun ama ben sol tarafıma yatmayı çok seven biri olduğum için bacağımıda eşimin üzerine atıyorum ohhhh benden rahatı yok valla.

Güle güle kullansın.
Bazı oto koltuklarının da ana kucağı oluyor değil mi? Ondan almayı düşünüyorum ben de.
Arkadaşım 2 ay önce doğum yapmıştı. Hangi bezi kullanıyorsun diye sordum. Molfixten memnunmuş ben de 1 paket aldım. Eğer ben de memnun kalırsam devamını alırım diye düşündüm. Bir de johnson's babynin temizleme mendilini aldım.
Kızımızın mobilyasına da karar verdik. Odasını boşaltıp hazırlayınca alacağız.Karyolası büyüyen tip değil ama 3-4 yaşından sonra tek kişilik yatak alırız diye düşündük.
Bir de yatak odamıza koymak için park yatak alacağız. Misafirliğe giderken katlayıp yatağını da götürebilirz diye.

güzel fikir benimde kızın karyolasını annemler alacağı için gidip beğenicem.onlarda haziranın ilk haftası tatile gidicekler benim doğumuma yakın döncekler.o yüzden önümüzdeki hafta bakıcaz artık.ben karyolasını büyük istiyorum uzun süre kullansın diye.ana kucağına gelince evet arabaya koymalı olanlarıda mevcut.hani ben çift taraflı sallanması açısından öyle aldım.bebek bezine gelince.benimde arkadaşım ilk canbebe almış hiç beğenmemiş.kokuyu dışarı hapsediyormuş ve bebişinin çamaşırlarına geçmiş.bide çıkmıyomuş lekeler.oda primayı çok beğeniyor.molfixde güzelmiş öyle söyledi.ben daha almadım bez falan.ama bu hafta derece makas biberon emzik falan filan ufak tefeklerini alayım diyorum.ya bebeklerin burun temizleme makinası gibi aletleri bile var ne garip ya.ilk etapta neler alayım.emzik,biberon,.... neler alınır???

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1 emzik, 1 biberon aldım. Biberon kullanırsak sonra da alabilirim diye düşündüm.
Biberon fırçası da aldım. Bunları kaynatıp dezenfekte ettim. Doğuma yakın 1 kere daha yıkarım.
Tırnak makası, saç fırçası, burun aspiratörü aldım.
Evde digital termometremiz var, bu yüzden almadım.
10 tane küçük havlu bez aldım. Altını yıkadıktan sonra kurularım diye. 3 tane de küçük havlu aldım.
1 büyük havlu aldım banyo için, ama 1 tane daha alacağım.

valla sen işin ehlisin ya.bende o halde 1 emzik 1 biberon alsam yeterli.etrafımdakiler emziğe alıştırma emmez diyolar ama ben bebişlerde emziği çok seviyorum.allah izin verirsede emzircem zaten.havlu falan almadım.bebek bornozları var ondan almayı düşünüyorum.alt değiştirme bezini falan alcam işte.minik havlu alayım bende bari.aslında yeni evlendiğim için çeğizimde bir çok ufak havluda var onlarda olur.bide bebiş küvetleri var onuda alıyım diyorum.

Yok canım ya, ben de ordan burdan okuyup alıyorum işte.
Küvet almak gerekecek mutlaka.
Bebek bakım ürünlerini almıştım. Şampuan, sabun, yağ falan...
Ağız mendilleri almadım. Yumuşak pamuklu kumaş alıp anneme vereyim de yapsın diyorum.
Alınacaklar bitmiyor :) Bir emzik zinciri bile ne kadar pahalı. ınsanlar nasılsa bebekleri için alacakları için tam bir sömürü sektörü olmuş durumda.

bak bu konuda haklısın .bebek eşyaları büyüklerinkinden pahalı.ama insan dayanamıyor alıyor.eşim zaten kızıyo.dur bi olsunda ondan sonra alalım diyor.zaten hafta sonu bu yüzden tartıştık.çalıştığım için kendim alıyorum.kızdım onada sen elini cebine sokma diye.oda darıldı bana. sonra bıraktı beni eve gitti 1 saat dolaştı yine geldi konuşup barıştık.bide yıldönümümüz ya sanırım küs geçirmek istemedi.bakım ürünlerini oriflameden aldım.ama yine başka ürünlerdende alırım.

ama zaten şeker yüklemesi tam senin yaptırdığın haftalarda yapılıyor.Benim 50 gr. 158 çıkmıştı. Valla ben belirti olarak sadece her gece ağız kuruluğu yaşadım ve sürekli su içtim her tuvalete kalkışta, bilmem şeker belirtisimi yoksa gebelikle mi ilgilimi...

benim tuvalet sıklğım hiç geçmedi 5 dk da 3 kez gittiğim oluyor geceleri wc yüzünden uyuyamıyorum doğru dürüst haftalar gectikçe gecer diye biliyordum ama.. sizdede öle durum varmı? bugün idrar tahlili yaptırdım bakalım ne çıkçak..

Arkadaşlar nerelerdesiniz?
Ben bu akşam doktora gideceğim.Kızımı çok özledim.

Kızlar yarın hastaneye yatıyorum,doktorum gebeliğe bağlı şeker tanısını koydu,hastaneye yatırmamız gerekiyor dedi,bakalım nasıl olacak,herkesin hakkında hayırlısını diliyorum,görüşmek üzere...

Geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda şekeri dengelersiniz.İyi haberlerle gelmeni diliyorum.

Kızım 1200 gram kadar olmuş.
Doktor bu tarihten itibaren ilişki yasak dedi :) Bir problem yok ama önlemmiş.
Kocacım çoktan yasaklamıştı zaten.

dualarım senınle.. allahım sağlıkla kucagına almayı nasıp eder insallah.. ama dönunce bızlerı habersız de bırakma tamam mı?

kızlar slm biz geldik am kimsecikler yokkkk.. ancak bu saatlerde fırsat bulabiliyorum . hepinizi cok özledimm... oglusuma gelınce cok ıyıyiz. bendede 50 lık yüklemede 144 cıktı 100 lukte normal cıktı.... cok sükürrr...cok korktum senağlama ..... herpinizi öpüyorummm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…