Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gerçekten nasip meselesi isteyince oluyor hemen sanıyordum bende, olmuyormuş. Mucize gibi birşey...

Bildiğim kadarıyla faktörlere bağlı olarak karar veriyorlar. Bana benzer çoğu kişi de gebelikten önce hap, gebelik başlayınca da iğne kullanmış. Doktor ne derse uymak zorundayız, salı günü gittiğimde daha detaylı konuşucam bakalım.

Merhaba rica ederim ne demek elimden geldiğince bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirsem sevinirim. Pıhtılaşmayla ilgili çok bilgim yok, salı günü görüşücez doktorla. Sonucumu mesaj atmıştım acilen başlamam gereken ilaç var mı diye. O da 100lük coraspine başla dedi. Detayını salı günü soracağım.
Femarayı ilk kullandığımda 2.ayımda hamile kaldım 4 yumurtam vardı gelişen ama düşük oldu 6.haftada. 3 ay ara verdik. Sonra yeniden femaraya başladığım ay hamile kaldım ve 1 yumurtam vardı sadece. O yüzden riske atmamak için ilk defa o zaman çatlatma iğnesi verdi. Ama o yumurta soldaydı, ben sağdan hamile kalmışım. Demek ki iğnenin de etkisiyle diğer tarafta bir yumurta daha gelişmiş sonradan. Onda da dış gebelik oldu zaten. 3 ay ara verdik yine. İlk kez bu ay korunmasız doğal yolla denedik yine olmadı. Öbür aya Allah büyük artık başka bir doktora gidicem ilk kez. Bakalım o tedavi konusunda ne diyecek

Allah yardımcınız olsunn cevap verdiğiniz için de teşekkür ederim gerçekten doktordan doktora o kadar fark var ki , benimde ikinci gebeliğimden oğlum olmuştu ilki 8 haftalıklen kalbi durmuştu sonrasında kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim , oğlum için gittiğim doktor hamile kalmadan düşünmeye başladığım an coraspin vermişti, doktor uzak bi hastaneye gitti o yüzden ona gidemiyorum şuan gittiğim 2 doktor var ve ikiside hamile kalmadan önce asla kan sulandırıcı kullanılmaması gerektiğini söylüyo rahim duvarını inceltip hamileliği zorlaştırıyormuş tutunmadan önce içilirse muhakkak farklı doktorlada görüşün

Mutlaka bunları soracağım teşekkür ederim sağlıklı gebeliklerimiz olsun en yakın zamanda inşallah

Aa rahim duvarını incelterek tutunmaya engel olmasina cok sasirdim. Bana da dr kullan kan akısin hızlanır rahmin güzel beslenir demisti düşününce ikisi de mantıklı geliyor.

Aa rahim duvarını incelterek tutunmaya engel olmasina cok sasirdim. Bana da dr kullan kan akısin hızlanır rahmin güzel beslenir demisti düşününce ikisi de mantıklı geliyor.
Evet ya bende anlamadım gerçekten iyice araştırmak lazım, aslında oğluma hamile kalmadan önce kullanmıştım coraspini hamile kaldıktan sonra da clexan kan sulandırıcı iğne başlamıştık 34 haftaya kadar ama şimdi de baska doktor kullanılmaması gerektiğini söylüyo napcağımı bilemiyorum bende

Kim iyi doktor şaşırdık ya
Ben bir kaç yerde tüp bebek tedavisinden once edimetriumu yerleseye hazırlamak için de düşük doz aspirin tedavisi yapıldığını okumustum. Ek olarak söyle bir yaz var
İnce endometriumda adjuvan (yardımcı) tedaviler;

• Düşük doz aspirin; endometrial kan akımını arttırması, subendometrial kasılmayı azaltması nedeni ile düşük doz aspirinin ince endometrium tedavisinde yeri olabileceği düşünülmüştür. Ancak yapılan çalışmaların bir kısmı fayda sağladığını belirtirken bir kısmında aspirinin etkisiz olduğu bildirilmiştir. Dondurma-çözme transferinde estrojen tedavisine ek olarak günlük 100 mg aspirin eklenmesi önerilmektedir.
Bir de ek olarak sık enfeksiyon gecirenlere de günlük kullanımda fayda sagluyormus. Tabii dr u dinlemek lazim. Iki görüşün de bir bildigi var. Kar zarar hesabina göre yorum yapıyorlar.

Kizlar test sonucum cikti. Bata 5 gun varken normal mi bu değer. Yoksa kimyasal mi geçiriyorum

Eklentiler

• 20210725_153845.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…