Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar bir sorum var ben de 1.5 yıllık evliyim 3 aydır bebek istiyoruz doktor kontrolünde gideyim dedim hamilelik öncesi vücudum hazir mi diye doktor bana pko sun dedi tabi ben güvenmeyip baska bir doktora daha gittim ayni gun o da aynı şeyi soyledi ama herhangibir ilac takviye bir sey vs verilmedi sadece folik asit verdi ikisi de. Ama bakiyorum takip ediyorum 1 aydır pko olanlar hep femara klomen falan kullaniyor bana hicbir sey vermediler adetlerim duzenli diyince. Bu ay ilk defa ovu. Takibi yaptim yumurtlama ve catlamayi gordum bu şekilde durumum yine de femara kullanmama gerek var mi acaba doktorlar ben yeniyim diye mi vermediler acaba bu ilaçları
Adetlerin yumurtlaman düzenliyse neye göre pko dediler ki?

Adetlerin yumurtlaman düzenliyse neye göre pko dediler ki?
Bana bile gösterdi yumurtigimdaki sorunu ben dahi gordum kistleri birine de inanmayıp ikisine birden sordum ayni şeyi söylediler. Yumurtlama takibi henüz bu ay yaptim daha. Ama gordum yumurtlama ve catlamayi. Bundan sonraki aylar da takip edicem. Erkek tipi sac dokulmem var tam kafamın üzeri dökülüyor sadece bi de yüzümde sivilcelenme var adet duzenli yumurtlama var ama alt ultrasonda gözüken kistler var ve diğer belirtiler var bunlara dayanarak dediler diye düşünüyorum. Klomen femara kullanan herkesin düzensiz adetleri ve yumurtalamalari yok mu acaba o zaman mi veriliyor

Hayır canım düzenli değildi bekarken evlendiğimde eskisine nazaran biraz düzeldi ama döngüm bazen 33 bazen 35 40 diye uzuyor bazı aylar hiç olmuyordum nisanda bir ay soğan kürü denedim o ay ilk defa 28 günde adet olmuştum pkoya soğan kürü çok iyi geliyor araştırıp deneyebilirsin. Ama iyice araştır. İnşallah hep birlikte mucizelerimize kavuşuruz hayırlısıyla
Ben bu ay iki gun yumurtlama görüp bir gununu değerlendirdim. bir gun de çatlama gününü degerlendirdim. Eger tutmazsa ben de sogan kuru yapacağım baya araştırdım. Batı bekliyorum tutmazsa insaAllah ben de basliycam

Kızlar.. Selam.. Nasılsınız bakalım?
Yumurtlama dönemim bayrama denk geldi. Bakalım nasıl değerlendireceğiz🥴
Herkese hayırlı mutlu bayramlar dilerim 😍 bayramın hayrına Allah bebiş nasip etsin göbişlerimize🤗

Kızlar kuzenim hamişti sancısı geldi ve bugün doğum yaptı hastanede heryer bebiş doğuran doğurana mübarek görmek istemedikçe gözüme gözüme giriyo bu bebişler☹️

Ben bu ay iki gun yumurtlama görüp bir gununu değerlendirdim. bir gun de çatlama gününü degerlendirdim. Eger tutmazsa ben de sogan kuru yapacağım baya araştırdım. Batı bekliyorum tutmazsa insaAllah ben de basliycam
Senin reglin düzenli mi peki ? Bu arada hayırlı bayramlar 🌸

Selamlar🥰 hepinize hayırlı bayramlar hanımlar 🌸 bu gün iğnenin ilk günü dün saat 12 de vuruldum iğneyi ve bu gün 2 gibi kasıklarımda feci bıçak sablanması gibi sancılar oldu bi yarım saat boyunca gözümden yaşlar geldi resmen belki yumurtalarım çatlıyordur. Şimdilik bu kadar başka bir gelişme olursa yazıcam tekrar bu akşam iğneden sonraki ilk değerlendirmeyi yapıcaz mübarek bayram gününde inşallah güzel sonuçlanır😇

Çok şükür iyiyim beklemedeyim yine adet hayırlısı bakalım canım 🤗 sen nasılsın iyi misin napıyosun hangi aşamadasın? Birşeyler yapıyor musun yoksam normal denemelere devam mı?
Düşük ve kürtaj sonrası adetimi bekliyorum henüz canım. Kürtajın tam 30. Günü bugün henüz adet olmadım. Onu bir olayım tekrar hsg çektiricem bir tüp sıkıntılıydı ya benim farklı yorum yaptı doktorlar bakalım ne olacak. Doktora sordum bir tedaviye başlayalım mı diye 3. Denemende gebelik oluştu tedavi için birkaç ay bekleyeceğiz normal deneyin dedi

Senin reglin düzenli mi peki ? Bu arada hayırlı bayramlar 🌸
Benim reglim hep duzenliydi. Ta ki ani kilo verene kadar. Bundan birkaç ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimiz zaman 78 kiloydum 166 boyla. O halimle gebe kalırsam 100 u görürüm diye düşündüğüm için 2 ayda 16 kg dan fazla verdim. Ve sonra adetlerim 23 gunde 24 gunde gelmeye başlayınca doktora gittim işte ben de gebelik de istiyorum diye. O şekilde öğrendim pkoyu.

Benim reglim hep duzenliydi. Ta ki ani kilo verene kadar. Bundan birkaç ay önce bebek sahibi olmaya karar verdiğimiz zaman 78 kiloydum 166 boyla. O halimle gebe kalırsam 100 u görürüm diye düşündüğüm için 2 ayda 16 kg dan fazla verdim. Ve sonra adetlerim 23 gunde 24 gunde gelmeye başlayınca doktora gittim işte ben de gebelik de istiyorum diye. O şekilde öğrendim pkoyu.
Yaa nasıl verdin iki ayda o kiloyu vallahi taktir ettim. Ben 73 den 67 ye üç ayda indim 🤣🤣🤣 gerçi troidim ve insülin direncim varmış o da kilo vermemi zorlaştırıyor. Ama varsa taktiklerini alırım 😇

Hep 27 28 gunde olurdum son birkaç aydır 23 24 gunde oluyorum bu ay da 9. Gun yumurtlama gordum mesela biraz garip
Düzenli regl görüp de pko olanları okumuştum daha önce. Ama benim hep düzensizdi kıllanmam çoktu ve az bi dikkat etmeyeyim kilo artışı oluyor 😞 ama yumurtlamayı görmen çok iyi yani değerlendirdiysen şansın var demek. Bat ne zaman başladı mı geri sayım

Bana bile gösterdi yumurtigimdaki sorunu ben dahi gordum kistleri birine de inanmayıp ikisine birden sordum ayni şeyi söylediler. Yumurtlama takibi henüz bu ay yaptim daha. Ama gordum yumurtlama ve catlamayi. Bundan sonraki aylar da takip edicem. Erkek tipi sac dokulmem var tam kafamın üzeri dökülüyor sadece bi de yüzümde sivilcelenme var adet duzenli yumurtlama var ama alt ultrasonda gözüken kistler var ve diğer belirtiler var bunlara dayanarak dediler diye düşünüyorum. Klomen femara kullanan herkesin düzensiz adetleri ve yumurtalamalari yok mu acaba o zaman mi veriliyor
Benim de sağda hafif pcos dedi ve ultrasonda ben de bir kaç tane kist gördüm. Benim de adetler düzenli kilo yok kıllanma yok. Hormon testi verdim adetin ilk üç günü onlar normal çıkınca denemeye devam dedi herhangi birşey vermedi benim de gittiğim doktor. Herhalde yumurtlama ve ya çatlama görmeyen anne adaylarına bu ilaçlar veriliyor.

Kuzum dün de kanama oldu çok umutsuz gittim ama çok şükür ikisi de gelişmiş görünüyor geçen seferki gibi değiller aralarında hala 1 gün var 7 haftalıklar. Kalp atışlarını gördük ama dinletmedi 9.haftadan önce bebekleri ısıtıyor zararlı ben dinletmiyorum kendi bebeğim olsa da dinlemem dedi daha önce de böyle demişti ama sordum özellikle yavaş mı atıyor yine diye hayır güzel dedi iki hafta sonra birdaha gidicez. Kanamalar için sıkıntılı durum yok ama artıp kırmızılaşırsa progestanı arttırırız dedi… Şimdilik durumlar böyle inşallah sağlıklı olurlar 🤲🏻💙

Merhaba, ben de son kontrole gittiğimde doktor kist oluştuğunu ama adetle atılacağını söyledi. Kist çatlama ve yumurtlamaya engel değil anladığım kadarıyla öyle mi? Yumurta çatlamazsa kistte dönüşüyor çünkü bildiğim kadarıyla.

Kızlar kuzenim hamişti sancısı geldi ve bugün doğum yaptı hastanede heryer bebiş doğuran doğurana mübarek görmek istemedikçe gözüme gözüme giriyo bu bebişler☹️
Benimde en yakın arkadaşım komşum hamile. Epeydir görmüyordum iş güçten. karnı kocaman olmuş birlikte doğuracaktık🙁 çok sıkıntı çekti kanama suyu bitti alacaklardi bebeği, bende çok korkuyordum birşey olacak diye. Nasıp benim bebeğim kalbi durdu onunki şuan 28 de maşallah i var. İnsan görünce içi burkuluyor 😔rabbim bize isteyen herkese nasip etsin inşallah. Bayramda edilen dualar kabul olurmuş.

X