Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yani Bu ilaçla tedaviyi üç yada beş kez öneriyor doktorum, sonrasında aşılama diyor
Benim bu ikinciydi ama aşılamadada çok sonuca varabileceğimizi düşünmüyorum ki
O genelde erkekte ileri hız problemi olanlarda çok olumlu sonuçlar veriyor
Karar veremiyorum ne yapacağımada, ilaç mı kullansam bi ay daha, bi kez aşılama mı denesem yoksa eşimin dinleyip direkt tüp bebek sürecine mi başlasam
Kafam öyle karısık ki🤦‍♀️
İlaç ile hormonlara yüklenecekseniz direk tüp bebeğe geçin bencede.. aşılama da sonuçta yapay olarak spermler yumurtalık kanalına bırakılıyor...Tüp bebekten pek farkı yok sadece daha az masrafsız.. Ama Sorunuzu yoksa tüp bebeğin tutma ihtimali daha yüksek değil mi?

Kızlar testim hala pik. Bugünü de değerlendiriyor muyuz? Havuç vs yemeye başlayayım mı yoksa bugün de bekleyeyim mi 😅 Z zahrada A R Y A A R Y A C charlottes Yusra-61 Yusra-61 ve diğer canlarım
IMG_20210903_130211.jpg

Selam kızlar üroloji ile görüştük oda eşimin değerlerine şaşırdı proxeedplus yazdi birde hormon testi verdi ameliyat önerdi yasi genc diye birde tüp bebek icin başvuru yapabilirsiniz ikinizede problem olduğu için beklemeyin dedi birde benim hormon sonuçlarım çıktı 2 ay clife macun kullandım fsh az miktarda lh yari yarıya inmiş 🤗

Eklentiler

• 20210903_125258.jpg
    20210903_125258.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 36
  • 20210903_124554.jpg
    20210903_124554.jpg
    77,6 KB · Görüntüleme: 37
İlaç ile hormonlara yüklenecekseniz direk tüp bebeğe geçin bencede.. aşılama da sonuçta yapay olarak spermler yumurtalık kanalına bırakılıyor...Tüp bebekten pek farkı yok sadece daha az masrafsız.. Ama Sorunuzu yoksa tüp bebeğin tutma ihtimali daha yüksek değil mi?
Eşimde bikaç ay kafamızı dinleyip daha doğrusu psikolojimizi biraz toplayıp tüp bebek yaptırma taraftarı
Dediğiniz gibi hormon alıyorum her türlü
Aşılama ile şansımız %15 dedi doktorumuz, doğal yolla olma şansıyla aynı bi fark yok özellikle sebepsiz infertilite de tamamen aynı bi ekstrası yok
Nihayetinde sperm aynı sperm, yumurta aynı yumurta
Tüp bebekte %40 gebelik elde etme şansı
Ama tabi garanti veremiyor haliyle kimse, nasip olmadıktan sonra hazır olmus bebeğide koysan durmuyor bi şekilde orda
Aşılama için 5 bin lira, tüp bebek için 25 bin lira gibi fiyat çıkardılar koç üniversitesinde
Aslında tüp bebeğe geçmek istiyorum direkt ama oda son şansım gibi geliyor, olmassa oda benim için hezeyan
Şimdi olmadığında en azından ohoo diyorum kendi kendime daha tüp bile denemedin hemen üzülme sanki O cepte gibi=)
Ama kaçısım yok sanırım

Eşimde bikaç ay kafamızı dinleyip daha doğrusu psikolojimizi biraz toplayıp tüp bebek yaptırma taraftarı
Aşılama ile şansımız %15 dedi doktorumuz, doğal yolla olma şansıyla aynı bi fark yok özellikle sebepsiz infertilite de tamamen aynı bi ekstrası yok
Ama tabi garanti veremiyor haliyle kimse, nasip olmadıktan sonra hazır olmus bebeğide koysan durmuyor bi şekilde orda
Aşılama için 5 bin lira, tüp bebek için 25 bin lira gibi fiyat çıkardılar koç üniversitesinde
Aslında tüp bebeğe geçmek istiyorum direkt ama oda son şansım gibi geliyor, olmassa oda benim için hezeyan
Şimdi olmadığında en azından ohoo diyorum kendi kendime daha tüp bile denemedin hemen üzülme sanki O cepte gibi=)
Ama kaçısım yok sanırım
Biz bile kaç aydır olmuyor diye kafamızdan çıkaramıyoruz siz artık alıştım desenizde daha yoğun hissediyor olabilirsiniz. Bedeninizi ve kendinizi oluruna bırakın bence de .. Sonrasında tüp bebeğe geçmek daha doğru. Zaten sorununuz yok.Belki yumurtalarınız sağlıksızdır. Bunu da ancak tüp bebekte anlayabileceksiniz. Sağlıksız değilse de elinizde bir kaç tane yumurta olacak ve ihtimaliniz daha da artacak. Olumlu tarafından bakın bence de.. Elinizdeki imkan tükense bile psikolojik baskınız azalır. Ruhsal durum daha önemli. Böylesi de yıpratıcı...

Ama kaçısım yok sanırım
Sen de veya eşinde herhangi problem varmı eğer problem varsa aşılama ile uğraşmayınız diyo hekimler devlet hastanesinde rapor çıkıyor eğer şartlar uyarsa

Biz bile kaç aydır olmuyor diye kafamızdan çıkaramıyoruz siz artık alıştım desenizde daha yoğun hissediyor olabilirsiniz. Bedeninizi ve kendinizi oluruna bırakın bence de .. Sonrasında tüp bebeğe geçmek daha doğru. Zaten sorununuz yok.Belki yumurtalarınız sağlıksızdır. Bunu da ancak tüp bebekte anlayabileceksiniz. Sağlıksız değilse de elinizde bir kaç tane yumurta olacak ve ihtimaliniz daha da artacak. Olumlu tarafından bakın bence de.. Elinizdeki imkan tükense bile psikolojik baskınız azalır. Ruhsal durum daha önemli. Böylesi de yıpratıcı...
Aslında alıştığım söylenemez dediğin gibi
İçimden içimden çok üzülüyorum da alışılmıs çaresizlik oldu bende
Her ay aman sanki diğer aylardan ne farkı varda bu ay olsun ki diyorum içten içe =)
Eninde sonunda tüp bebek yolu gözüküyor bana zaten kuzu bunu anladım artık
Hatta içten içe o kadar kabullendim ki 5 aydır sırf bu sürece başlarsam diye baya sıkı diyet yaptım aman kilo vereyimde ilaçlarla zaten çok alıcam diye o kadar kafamda net düşün=)
Hayırlısı olsun ne diyelim, her reglin ilk günü olduğu gibi bugünde enseyi kararttım =)
Bikaç güne toparlarım🤷‍♀️

Yok kuzu ikimizde de bi problem yok
Sebepsiz infertilite bizim
Sıkıntı yok ama olmuyorda🤷‍♀️
Ozaman 3 yıl evlilik şartı arıyolar canim benim 1 yıl olmadi ama yaş faktörü düşük amh ve es faktörü sebebi ile tup bebek icinrapor çıkartmayı düşünüyorum asılama icin çıktı ama doktor uğraşmayalım boşuna dedi bugün urolojiye doktoru da normal ilişkiden farkı yok uğraşmayın dedi

X