• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benden bugün bu testleri istedi 5 kuruş ödemedim. Bi kaç ay önce aynı hastanede annem sadece 4 tane hormon için 600küsür ödedi 🤷🏻‍♀️ Bi de 350 doktor muayenesi ödedi 🙃
Hsg yi karşılıyo mu öğrenemedim henüz randevu almadığım için. Onla ilgili de bilgi veririm
Ben bunları devlette yaptırıyorum hep işte. ÖZelde çok para çünkü. Ama devlette de kolay oluyor allahtan adetliyen gidince hemen yapıyorlar Zeynep Kamil de. Ama özel sağlık olunca tabi bam başka ortam ilgi alaka vs.

Korktuğumu yaşayacağım sanırım. Aylardır gün say takip yap bekle bekle bekle gerçekten yoruldum. Çocuklara içli içli bak. Hamile olanları gör nasıl hamile kalıyorlar acaba diye düşün. Ben niye olamıyorum diye içlen. Sabah akşam düşün üzül ağla. Gece kapanış. Şunları yazarken bile gözlerim doldu. Neden ya? Neden yani. Doğurup doğurup çöpe atanlara varda biz gibi içi yananlara neden yok? Günaha giriyorum artık isyan ediyorum ister istemez şeytana yenik düşüyorum. Boğazım düğümleniyor. Hep hüsran hep hüsran. Keşke hiç istemeseydim keşke hiç dilemeseydim anne olmayı kazara falan olsaydı şaşırsaydım korksaydım ne yapacağımı bilemeseydim...
bu yaşadıklarınızı her gün düşünüp yaşıyorum. bir de doğurup doğurup çöpe atanlar dediklerinizin bebekleriyle beraber her gün öyle güzellerki. çocukları kucakla hep bak sadece. allah hepimize sabır versin. tıp ın kollarına kendimizi bırakıp dua etmekten başka bir şey gelmiyor.

Esim çok sevindi korktu hemen görüntülü ara dedim birsey oldu sandı dağın başına çıkmış aradi noldu diye testi gösterdim şaka dedi sacmalama dedim başladı bağırmaya sevinçten ağladı bile smdi ırak i yaksam gözüm görmez sevinctne diyor aşağıya bağırıyor baba oluyorum diye 🙈
Kv hormon falandır belli 2 ay bekle doktora oyle git der birsey olmaz belki bebek değildir test sonuçta diyo sacmalama dedim 12sinde gitcm ınsallah
inan bu ay en çok takip edilip sevinilen kişi oldun. ama keşke biraz daha bekleseydin. keşke kendi kararını kendin verdiğin kendi düzenini kurduğun bu olgunlaşma sürecini tamamlasaydın. çünkü bugün seni kısıtlayanlar/fikrini önemsemeyenler yarın çocuğunu nasıl büyüttüğüne karışacaklar ve sonra çocuk büyüyünce de çocuğa karışacaklar. bu kısır döngüden kendini çıkar güzel anne deniz.

Canım yumurtladığın zaman progesteron hormonu salgılanıp bebek için rahim iç duvarını oluşturuyor, kalınlaştırıyor. Döllenme olmazsa progesteron hormonu geri çekiliyor. Kalınlaşan rahim dökülüyor, yumurtlamayla olan adet kananmasında. Yumurtlama olmazsa da rahim duvarı kalınlaşıyor ama o da östrojenin aşırı salgılanmasından dolayı oluyor. Rahim duvarı östrojen salgılanmaya devam ettiği için sürekli kalınlaşıyor artık dayanamadığınız noktada da dökülmeye başlıyor. Yani normal adet döngüsü (yumurtlayarak olan ) progestoren çekilmesi ile kalınlaşan rahim iç duvarının dökülmesi. Diğeri ise östrojen fazlalığından dökülmesi.

Canım yumurtladığın zaman progesteron hormonu salgılanıp bebek için rahim iç duvarını oluşturuyor, kalınlaştırıyor. Döllenme olmazsa progesteron hormonu geri çekiliyor. Kalınlaşan rahim dökülüyor, yumurtlamayla olan adet kananmasında. Yumurtlama olmazsa da rahim duvarı kalınlaşıyor ama o da östrojenin aşırı salgılanmasından dolayı oluyor. Rahim duvarı östrojen salgılanmaya devam ettiği için sürekli kalınlaşıyor artık dayanamadığınız noktada da dökülmeye başlıyor. Yani normal adet döngüsü (yumurtlayarak olan ) progestoren çekilmesi ile kalınlaşan rahim iç duvarının dökülmesi. Diğeri ise östrojen fazlalığından dökülmesi.
L Larissa

inan bu ay en çok takip edilip sevinilen kişi oldun. ama keşke biraz daha bekleseydin. keşke kendi kararını kendin verdiğin kendi düzenini kurduğun bu olgunlaşma sürecini tamamlasaydın. çünkü bugün seni kısıtlayanlar/fikrini önemsemeyenler yarın çocuğunu nasıl büyüttüğüne karışacaklar ve sonra çocuk büyüyünce de çocuğa karışacaklar. bu kısır döngüden kendini çıkar güzel anne deniz.
Canm benm evim falan herseyim var yani düzenim kurulu ama eşim olmadığı için geçici süre burdaym esim geldikten snra böyle değil izindeyken bile belli oluyor artk ınsallah 5.ayimda falan esim tamamen gelecek yada 3.ayimda ben gitcem hayırlısıyla

Evet bu ay 29.günde gördüm, inşallah öyle olur.Normalde 33-38 gün arasıydı. Bize de dua et. Bebişin hayırlı olsun.
Sagol canm❤
Etmez olur muyum hiç surekli ediyorum hepiniz için Rabbım kimsenin kucağını boş bırakmasın ınsallah
Ben 2 ay erken gördüm hatta biri 17 günde biri 23 günde iste 3.ayda hamile kaldim

ohaaaa maygattt :KK70::KK70:D:KK70::KK70: diyorum ben

ohaaaaa maygatt diyorum bem :KK70: Kız bune maşallah süphanallah bak sen baya geciktim diyordun ama ne kadar net çıkmış hemen kan vermeye gidin
Yetişemedim canm yayladan geliyorum ya pazartesi vercem insallah 🤲 yeni yola çıkmıştım oda sağlık ocağı saat 10 olmadan testleri yolluyormus hayatta yetişmez pazartesi gitcem insallah
Cok sagol canm benim❤ ben hala inanamıyorum ki herhangi hastalanacakmisim gibi geliyor 🤣

Karışacak olan gitsin kıymetli gelinine torunlarına karışsın onlar küs 🤣 arkada bekar 2 oğlu daha var onlara karışsın yada umrumda olmaz açıkçası evime bi gideyim de gerisi bos

Ayyyyy o kadar açıklayıcı o kadar bilgilendirici oldu ki çok teşekkür ederim cevabın için 😍 dünden beri düşünüyorum nasıl oluyo diye diğer şeyleri araştırmaktan da buna fırsat bulamadım ama bu cevap çok çok yeterli oldu 🙏🏼

Bata 6 gün var test yapsam mı ? Beklesem mi? Belirti falanda yok da can sıkıntısı 😅

Kızlar merhaba umarım bilgisi olan vardır ben geçen yıl polip sebebiyle histereskopi olmuştum hemen diğer ay hamile kaldım ama düşük yaptım şimdi doktorum hsg istiyor ben de korkuyorum rahim şekil bozukluğu olabilir mi diye bu sıkıntılar histereskopi de anlaşılırmı sizce yani geçen yıl böyle sıkıntılar olsaydı eğer histereskopide görünürmüydü ?

Back