- 16 Şubat 2012
- 991
- 457
- 35
-
- Konu Sahibi wish-hope-love
sağolasın canım allah razı olsun.Allah sağ salim kucagına almayı nasip etsin hayırlı kolay doğumlar
gözün aydin canım, ne oldu ki sezaryene alındın, merak ettim ...ne açılma ne suni sancı hiçbir şeye gerek kalmadan mecburi sezeryanla bebeğime kavuştum :) şunu söylemek istiyorum ki kaderinizde ne vavrsa onu yaşıyorsunuz yani dert etmeye hiç değmezmiş ben ne planı yapıyordum nasıl oldu allaha şükür bebeğim iyi ya doğumun şeklinin hiç önemi yokmuş onu anladım.
bisi sormak isterim gerci ustunden baya gecmis ama cati muayenesini duzenli tekrarliyor mu doktor yoksa sadece bi kez mi yapiyo???canım ben de 39+6'da doğum yaptım.. doktorum en fazla 41. haftaya kadar beklerim hala gelmezse suni sancı veririz demişti.. ben açıkçası doktoruma güvendiğim için seninki gibi bir tedirginlik yaşamadım..
allaha şükür oğlum beni yormadı 39+6da bir çatı muayenesi esnasında suyum patladı normal normal doğdu
bisi sormak isterim gerci ustunden baya gecmis ama cati muayenesini duzenli tekrarliyor mu doktor yoksa sadece bi kez mi yapiyo???
anladim canim cok tesekkur ederim bilgilendirmen icin :) dogum bile diil de bu cati muayenesi gozumde buyuyo cok fena :)canım ben ilk çatı muayenemi 38. haftada oldum.
sonra tekrarlamıyor..
fakat 39+6'da nst'de sancı görmeyince bebeğin durumunu ve açılma var mı yok mu diye alttan kontrol ettiğinde suyum patladı.. sanırım alttan muayene tetikledi..
yani aslında biz yanlış anlatıorz.. çatı muayenesi 1 kere yapılır... sonrakiler açılmayı kontrol etmek amaçlı oluyor..
kendini ne kadar kasarsan o kadar zor ve uzun sürüo.. çünkü doktor giremiyor.. ama rehet olduğunda 1 dakika bile sürmüyor.. doktorların eli ehil olduğu için anında anlıyorlar..anladim canim cok tesekkur ederim bilgilendirmen icin :) dogum bile diil de bu cati muayenesi gozumde buyuyo cok fena :)
en onemli faktor o zaten sanirim bi sekilde kendimi alistirmaya calisiorm o dusunceye zaten simdiden cnk son dakikaya birakirsam kesin kascam kendimi biliormkendini ne kadar kasarsan o kadar zor ve uzun sürüo.. çünkü doktor giremiyor.. ama rehet olduğunda 1 dakika bile sürmüyor.. doktorların eli ehil olduğu için anında anlıyorlar..