- 16 Şubat 2012
- 991
- 457
- 35
-
- Konu Sahibi wish-hope-love
benimki bayrama falan da gelmiyor ama sata göre günüm doluyor o yüzden doktorum beklemek istemiyor. bi arkadaşım da hiç ağrısız açılmasız suni sancıyla doğum yaptı korkulacak kadar değil diyor iyi düşünmeye çalışıyorum hakkımızda hayırlısı inşallah o güne kadar bebişlerimiz gelir de kurtuluruz. şimdi ben kızımla konuşuyorum her gün üzme anneyi diye bakalım ne yapacakAynı mevzuyu ben de doktorumun bayram tatilinde burada olmaması hasebiyle yaşıyorum.
Normal doğum olacağı kesinleşti çatı muayenesi ile ama eğer bayramdan evvel küçük bey gelmezse suni sancıyla doğumunu başlatırız önerisi aldım doktordan.
Ama asla istemiyorum.
Ne olacak bilmiyorum, umarım bayramdan evvel gelir bebiş de kendi doktorum olmasa bile bayram gevşekliğiyle kimsenin benle yeterince ilgilenmeyeceğini düşünüyorum hastanede
Gerçekten çok zor bir soru...Benim ilk gebeliğim. Suni sancı hakkında hele ki hiç belirti olmaksızın suni sancıyla başlatılmaya çalışılan doğumlar hakkında hiç hoş şeyler duymadım tecrübe edenlerden...
dün çatı muayenesi oldum canım acımadı sadece yanma oldu biraz. kanama falan da olmadı okuduklarımdan biraz korkmuştum ama korktuğum gibi olmadı şükür.doktorum açılma olmadığını ancak çatımın normal doğum için uygun olduğu söyledi şimdi kafamı kurcalayan başka bir soru var buraya yazayım siz de bana akıl verin napardınız diye. sata göre tahmini doğum tarihi 3 eylül ama ultrasona göre 39+3 oluyor o gün. ama doktor tutturdu 3 eylüle kadar bekleyelim o güne kadar sancı açılma kanama hiçbir şey olmazsa 3 eylülde suni sancıyla normal doğum için hazır ol dedi. şimdi o güne kadar hiçbir belirti olmazsa doktoru mu dinlemeliyim hiçbir şey yokken suni sancıyı kabul edip doğurayım mı yoksa ultrason gününe göre 40. haftayı doldurmayı mı beklemeliyim kafam çok karışık cevap verirseniz sevinirim
işte benim de korkum bu sancı açılma yokken suni sancı veriliyor ve olmadı denilip sezeryana alınıyor böyle olmasından korkuyorum inşallah öyle olmaz teşekkürler cevap için.gelınımızde de catı uygundu ama sancı yoktu
9 ay 10 gunluktu hala bebıste dunyaya gelme ıstegı yoktu
sunı sancıyla 8 saat bekledı
daha fazla dayanamadı sezeryan oldu
doktoruma ben de güveniyorum ama korkmadan da duramıyorum inşallah perşembeye kadar ağrı açılma sancı artık hangisi olursa biri olur da hiç değilse durup dururken suni sancı yememiş olurum. suni sancıyla saatlerce bekleyip açılma olmadığında sezeryan olmak da var işin ucunda.canım ben de 39+6'da doğum yaptım.. doktorum en fazla 41. haftaya kadar beklerim hala gelmezse suni sancı veririz demişti.. ben açıkçası doktoruma güvendiğim için seninki gibi bir tedirginlik yaşamadım..
allaha şükür oğlum beni yormadı 39+6da bir çatı muayenesi esnasında suyum patladı normal normal doğdu
tek tesellim direk sezeryan yaparızz dememesi oldu şimdiye kadar hep normal için konuştu benimle ama suni sancı işe yaramazsa o kadar acıyı çekip bi de üstüne sezeryan olmaktan korkuyorum hakkımızda hayırlısı dualarınızı esirgemeyin.Ben olsam kabul ederdim , çünkü günü dolmuş yani ya sezeryan yapacak yada suni sancı verilcek
hiçbir şey bilmeden gitmen çok çok iyi olmuş en azından kendini şartlamamışsın. aggrın sancın falan var mıydı bende bunların hiçbiri yok daha.Ben suni sanci ile doğurdum 13 gün erken geldi de... de suni sanci ile dogurunca ne oluyormuş ben hiç birşey anlamadim :s acikcasi korkarim diye doğumla ilgili hiç birşey öğrenmeden gitmiştim belki bilseydim kabul etmezdim çünkü baştan sordular suni sanci hakkinda ne düşünüyorsun diye ben de hiç bir sey bilmiyorum dedim
Benim sancim sıklaşmisti ama makinada ağrı gözükmüyor dediler bu yüzden verdiklerini söylediler ama çok gerekli miydi hâlâ merak ediyorum hele bi de sordular ya acaba suni sanci istemiyorum desem ne yapacaklardi diye merak ediyorum.hiçbir şey bilmeden gitmen çok çok iyi olmuş en azından kendini şartlamamışsın. aggrın sancın falan var mıydı bende bunların hiçbiri yok daha.
suni sancı tam olarak nasıl bişi tatlım serumla verildiğini biliyorum serum takılır takılmaz hemen sancı mı geliyor nasıl oluyor merak ediyorum anlatsana biraz.Benim sancim sıklaşmisti ama makinada ağrı gözükmüyor dediler bu yüzden verdiklerini söylediler ama çok gerekli miydi hâlâ merak ediyorum hele bi de sordular ya acaba suni sanci istemiyorum desem ne yapacaklardi diye merak ediyorum.
Serumla verdiler sonra bi on dk içinde ölüyorum zannettim. dört saat çok yoğun sancılar yaşadım. Ve yoğun bi ikinma hissi oluştu sanci ile beraber. Kisa sürelerde oluyordu sancılar ama kac dkda birdi hatirlamiyorum şimdi.suni sancı tam olarak nasıl bişi tatlım serumla verildiğini biliyorum serum takılır takılmaz hemen sancı mı geliyor nasıl oluyor merak ediyorum anlatsana biraz.
Ağrısız suni sancı aldım açilmam vardı ama hiç sancım yoktu suni sancı verdiler kızım doğdu.ben olsam birkaç gün beklerdimdün çatı muayenesi oldum canım acımadı sadece yanma oldu biraz. kanama falan da olmadı okuduklarımdan biraz korkmuştum ama korktuğum gibi olmadı şükür.doktorum açılma olmadığını ancak çatımın normal doğum için uygun olduğu söyledi şimdi kafamı kurcalayan başka bir soru var buraya yazayım siz de bana akıl verin napardınız diye. sata göre tahmini doğum tarihi 3 eylül ama ultrasona göre 39+3 oluyor o gün. ama doktor tutturdu 3 eylüle kadar bekleyelim o güne kadar sancı açılma kanama hiçbir şey olmazsa 3 eylülde suni sancıyla normal doğum için hazır ol dedi. şimdi o güne kadar hiçbir belirti olmazsa doktoru mu dinlemeliyim hiçbir şey yokken suni sancıyı kabul edip doğurayım mı yoksa ultrason gününe göre 40. haftayı doldurmayı mı beklemeliyim kafam çok karışık cevap verirseniz sevinirim
DOKTORUMUN DA ÖNERİSİYLE BİRKAÇ GÜN DAHA BEKLİCEM sancım var ama düzenli ve sık olması için bekliyoruz son bir hafta dedi dr o zamana kadar olmazsa suni sancı kaçınılmaz olacak dualarınızı eksik etmeyin allaha emanet olunAğrısız suni sancı aldım açilmam vardı ama hiç sancım yoktu suni sancı verdiler kızım doğdu.ben olsam birkaç gün beklerdim
Allah sağ salim kucagına almayı nasip etsin hayırlı kolay doğumlarDOKTORUMUN DA ÖNERİSİYLE BİRKAÇ GÜN DAHA BEKLİCEM sancım var ama düzenli ve sık olması için bekliyoruz son bir hafta dedi dr o zamana kadar olmazsa suni sancı kaçınılmaz olacak dualarınızı eksik etmeyin allaha emanet olun