Ağrı ili hakkında

Kpss sayfasından tanıyorum sizi hayırlı olsun atamanız
Yaaa teşekkür ederim. İnşallah bir gün mesleğime geçerim o zaman her şey daha güzel olur. Siz ne yaptınız kpss sayfasını takip ettiğinize göre, atandınız mı yoksa beklemeye devam mı?

hiç endişe etmeyin. Ağrı küçük bir şehir, gece hayatı yok, sosyal hayatı kısıtlı elbette.
ancak insanı çok hürmetkardır, siz oraya gittiğinizde uyum sürecini atlatmanız için ellerinden geleni yaparlar.
kışları soğuk elbette ama Ankara'da yaşıyormuşsunuz zaten bir miktar daha soğuk sadece.
etin en güzelini yiyip sütün en yağlısını içeceksiniz ayrıca.
AVM vs lazım olduğunda en yakın yer Erzurum orada her şey var.
küçük bir de arkadaş grubu oluşunca olur biter.
Teşekkür ederim yazdığınız için. Böyle güzel umut dolu mesajları görünce mutlu oluyorum cesaretleniyorum🧡

Hayırlı uğurlu olsun atanmışsınız ya. Kendinizi öncesinde doldurmayın hiç belli olmaz orası inşallah çok mutlu geçirirsiniz günlerinizi :)
Sağ olunnn. İnşallah öyle olur🤗

Geçmiş olsun. Ağrı da değil ama çok benzer kültüre sahip daha kötü denebilecek bir ilde yaşıyorum. size tavsiyem yerli halkla esnafla falan gerekmedikçe konuşmayın Güleryüz göstermeyin
Ben öyle çok konuşmayı seven biri değilimdir anlatılırsa dinlerim. Bu açıdan sorun yaşamam diye düşünüyorum. Ama mesela bir gülümseyerek kolay gelsin demek bile problem olur mu başka gözle bakılır mı bilemiyorum. Bu açıdan dikkatli olacağım.

Sağ olunnn. İnşallah öyle olur🤗

Ben öyle çok konuşmayı seven biri değilimdir anlatılırsa dinlerim. Bu açıdan sorun yaşamam diye düşünüyorum. Ama mesela bir gülümseyerek kolay gelsin demek bile problem olur mu başka gözle bakılır mı bilemiyorum. Bu açıdan dikkatli olacağım.
bakmazlar, hatta aksine onlar sizi güler yüzle karşılarlar yabancıyı bilirler renginden bile tanırlar öyle diyim.
sosyal bir sehir degil ama sevmeyeceginiz bir yerde degil bence.

Yaaa teşekkür ederim. İnşallah bir gün mesleğime geçerim o zaman her şey daha güzel olur. Siz ne yaptınız kpss sayfasını takip ettiğinize göre, atandınız mı yoksa beklemeye devam mı?
Benim olmadı maalesef ama seneler sonra iş buldum neye niyet neye kısmet durumu oldu :) inşallah mesleğine de geçersin ilk adımı attın zaten şans şansı çeker derler

Sağ ol canım benim. Ben sevinmekle üzülmek arasındayım. Evet atandım, ama kendi mesleğimden dğeil. Bir de işte il kafamı karıştırıyor. Hayırlısı bakalım ya. Sen ne yaptın canım kader ortağım takip edemedim çok fazla.
Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah canım 🤲💜 inş çok mutlu olursun. Ben sinava girmeye devam🙈🥺

2020 de ayrıldım Ağrı'dan. Merkezde kalabileceginiz apartlar var. İyi araştırın.
Esnafla çok yakınlık kurmanıza gerek yok. Bunu bazı esnaf yanlış değerlendirebiliyor. Neredeyse herkes size hocam diye hitap edecek, yadırgamayın.
Murat nehri kenarına çok güzel kafeler yapıldı. Önümüz yaz, kış için bol bol termal alacaksınız. Bunlar merkez için yazabileceklerim. İlçeleri Hamur ve Tutak olmasın çok sıkılırsınız.
Hayırlı olsun göreviniz.

Ben sadece tebrik etmeye geldim.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.
Başarılar diliyorum.
Yolun şansın bahtın açık olsun inşallah. :KK68:

Merhaba, hayırlı olsun atamanız. Şimdiki durumu bilmiyorum ama, bir arkadaşımın ilk ataması 10 yıl önce Ağrı/ Tutak olmuştu. Ağrı çıktığı için ağlayarak gitti, sevdiği için ağlayarak döndü.😊" İlk atama için Ağrı Tutak kim varsa tanıdığınız hiç korkmadan yazsın, terör yok, memur için rahat, ilçe etnik yapı olarak Karapapak / Terekeme. " diye hala bahseder.

20 yıl Ağrı'da yaşadım aslen oralıyım. Tipik Anadolu şehri. Çoğu yere göre iyi. Şimdi biraz gelişmişte. İlçeleri Patnos ve Doğubayazıt gelişmiş. Aynı zamanda merkeze en uzak olan iki ilçedir. Ama çok uzak değiller. Hamur ,Tutak Taşlıçay ve Eleşkirt ilceleri nüfusu çok az merkeze yakın. Diyadin ilçesi var o da Patnos ve Doğubayazıttan sonra büyük ilçesi.Eleskirt ilçesi Erzurum kültürüne daha yakın Erzuruma da yakın. Çoğu Anadolu iline göre iyidir. Merkezi kışın çok soğuk. Sanıldığı kadar terör olayları da olmuyor. Halkın çoğunluğu Kürt ama Tutak ve Taşlıçay da yerel halk Türk te var. Erzurum ve Vana yakın.

Benim olmadı maalesef ama seneler sonra iş buldum neye niyet neye kısmet durumu oldu :) inşallah mesleğine de geçersin ilk adımı attın zaten şans şansı çeker derler
Hayırlı olsunn🤩 sevindim vallahi.

Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah canım 🤲💜 inş çok mutlu olursun. Ben sinava girmeye devam🙈🥺
Amin amin. Ben de muhtemelen seneye gireceğim 😂

2020 de ayrıldım Ağrı'dan. Merkezde kalabileceginiz apartlar var. İyi araştırın.
Esnafla çok yakınlık kurmanıza gerek yok. Bunu bazı esnaf yanlış değerlendirebiliyor. Neredeyse herkes size hocam diye hitap edecek, yadırgamayın.
Murat nehri kenarına çok güzel kafeler yapıldı. Önümüz yaz, kış için bol bol termal alacaksınız. Bunlar merkez için yazabileceklerim. İlçeleri Hamur ve Tutak olmasın çok sıkılırsınız.
Hayırlı olsun göreviniz.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İçliği falan ordan alırım diye düşündüm ama burdan neler götüreyim bilmiyorum. Yazı çok yaz oluyor mu mesela benim çok ince gömleklerim var onları giyebilir miyim? Bavula kalın kıyafetleri de koyayım mı yoksa Kurban bayramında gelince mi alırım bilemedim.

Ben sadece tebrik etmeye geldim.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.
Başarılar diliyorum.
Yolun şansın bahtın açık olsun inşallah. :KK68:
Yaaa amin amin çok teşekkür ederim🥰 sağ ol canım benim 🤗

Merhaba, hayırlı olsun atamanız. Şimdiki durumu bilmiyorum ama, bir arkadaşımın ilk ataması 10 yıl önce Ağrı/ Tutak olmuştu. Ağrı çıktığı için ağlayarak gitti, sevdiği için ağlayarak döndü.😊" İlk atama için Ağrı Tutak kim varsa tanıdığınız hiç korkmadan yazsın, terör yok, memur için rahat, ilçe etnik yapı olarak Karapapak / Terekeme. " diye hala bahseder.
Amin sağ olun. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim🥰

20 yıl Ağrı'da yaşadım aslen oralıyım. Tipik Anadolu şehri. Çoğu yere göre iyi. Şimdi biraz gelişmişte. İlçeleri Patnos ve Doğubayazıt gelişmiş. Aynı zamanda merkeze en uzak olan iki ilçedir. Ama çok uzak değiller. Hamur ,Tutak Taşlıçay ve Eleşkirt ilceleri nüfusu çok az merkeze yakın. Diyadin ilçesi var o da Patnos ve Doğubayazıttan sonra büyük ilçesi.Eleskirt ilçesi Erzurum kültürüne daha yakın Erzuruma da yakın. Çoğu Anadolu iline göre iyidir. Merkezi kışın çok soğuk. Sanıldığı kadar terör olayları da olmuyor. Halkın çoğunluğu Kürt ama Tutak ve Taşlıçay da yerel halk Türk te var. Erzurum ve Vana yakın.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İyi ki buraya konu açmışım umutlarım yeşerdi vallahi. Gitmeden sevdim Ağrı'yı😂

İlçe tercihleri vereceğiz, 1)merkez, 2)hamur kesin olanlar. Ama sonrasını nasıl sıralamalıyım bilmiyorum. Hamuru da merkeze yakın olduğundan git gel yaparım diye yazacağım. Diğer ilçeler de Taşlıçay, Patnos, Doğubeyazıt, Eleşkirt, Tutak. Bu ilçelerle alakalı yardıma ihtiyacım var.

Mesela youtubeda tek tek ilçelerle alakalı videolar izledim Patnos için sokaklarında asla kadın gezmediğini söyleyebilirim. Bu benim için problem çünkü tek olacağım ve her işimi kendim halledeceğim. Yeri gelecek lokantada tek yemek yiyeceğim, bu durumun sıkıntı olup olmayacağına kadar ince ince düşünmem gerekiyor. Bilgilerinize açım hanımlar.

Edit: 2 aydır Ağrıda yaşıyorum. Kışın ne getirir bilmem ama sevdim Ağrıyı. Ankaraya göre daha sakin bir şehir. Önyargıyla gelmiştim çoğu bertaraf oldu. Sadece eksi olarak düzgün meyve sebze bulamamayı söyleyebilirim. Onun dışında yaz havası tam kıvamında ne çok sıcak ne çok soğuk. İki aya kışa gireriz muhtemelen. Düşünen herkese tavsiye ederim, ben çok sevdim.

Yerlesmissiniz bile. Doğubayazıt çok güzel hem havası daha ılık Iğdır'a yakın olduğu için, hem İshakpaşa sarayı olduğu için turist geliyor o yüzden daha ufku açık halkın. Bir de Hani Baba var yerli halkın hürmet duyduğu bir ermiş diyebiliriz. Doğubeyazıt ' a AVM de açılmıştı sanırım.

Yerlesmissiniz bile. Doğubayazıt çok güzel hem havası daha ılık Iğdır'a yakın olduğu için, hem İshakpaşa sarayı olduğu için turist geliyor o yüzden daha ufku açık halkın. Bir de Hani Baba var yerli halkın hürmet duyduğu bir ermiş diyebiliriz. Doğubeyazıt ' a AVM de açılmıştı sanırım.
Ben merkezdeyim. Bir gün doğubeyazıta gidicem inşallah görmek için

Edit: 2 aydır Ağrıda yaşıyorum. Kışın ne getirir bilmem ama sevdim Ağrıyı. Ankaraya göre daha sakin bir şehir. Önyargıyla gelmiştim çoğu bertaraf oldu. Sadece eksi olarak düzgün meyve sebze bulamamayı söyleyebilirim. Onun dışında yaz havası tam kıvamında ne çok sıcak ne çok soğuk. İki aya kışa gireriz muhtemelen. Düşünen herkese tavsiye ederim, ben çok sevdim.
Kışı çok soğuk 2012 yılında lisedeyken ayaz tatili olmuştu. -36 deniliyordu ama daha fazlaydı. Lavabolar bile donmuştu. Sürekli sis ayaz sisi gökyüzünü göremiyorsun.

Kışı çok soğuk 2012 yılında lisedeyken ayaz tatili olmuştu. -36 deniliyordu ama daha fazlaydı. Lavabolar bile donmuştu. Sürekli sis ayaz sisi gökyüzünü göremiyorsun.
Ay korkutmayın zor sevdim nefret etmeyeyim 😅

X