Ağlayarak yazdığım satırlar...

Dua et ki o cehenneme gelin gitmedin..
Göz göre göre neden yapıyorsunuz bunları kendinize ?
Bu kadar çok kendinden taviz vermek niye?

Hiç ağlama canım demek ki 5 para etmezin tekiymis ne demek düğün yok,eşya yok çok zor şartlarda çalışan insanlar sirf eşleri mutlu olsun diye borçla düğün dernek kuruyor bu adam seni sevmemiş demek ki ayrılmakta en iyisini yapmışsın.

Yani ben sevdiğim için bu kadar şeyi yaptıysam o da sevseydi benim gibi davranabilirdi malesef gec farkettim keşke demek istemiyorum ama pişmanım dünyaya bir daha gelsem onunla tanıştığım anı silmek isterdim teşekkür ederim cevabınız için.

Bir zamanlar ben de sizin gibi düşünürdüm. Ama basiretim öyle bağlandıki gözüm kördü farkedemedim Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın.
Aminn..
Aşk herşeye yetmiyor inan..
Önemli olan saygı ve değer görmek.
Bunlar olursa bil ki asla kaybetmezsin üzülmezsin..
Benim halam hep der ki
Senin sevdiğin değil seni sevenle evlen diye..
Bunu da şu anlamda söylüyor ki sevilirsen saygı değer görürsün diye..
Bence hakli

Yani ben sevdiğim için bu kadar şeyi yaptıysam o da sevseydi benim gibi davranabilirdi malesef gec farkettim keşke demek istemiyorum ama pişmanım dünyaya bir daha gelsem onunla tanıştığım anı silmek isterdim teşekkür ederim cevabınız için.
Yasin küçük sanırım atan yada atanma karşına bak nasıl güzel insanlar çıkacak bu günlerine guleceksin ve şükredeceksin inan evlenseydin onunla ailesi sana ne büyük eziyet ederdi

Olan olmus. Soylenecek cok sey var ama artik bir anlami yok. Iyi tarafindan bak ki o cok begendigin gelinliginle o eve gelin girip binbir turlu dertle bogusacaktin. Aslinda kendilerini bastan belli etmeleri iyi olmus. Hic uzulme yazdiklarindan anliyorum ki akli basinda makul bir insansin bence yat kalk sukrey yol yakinken dondugun icin. Rabbim karsina sana uygun gonlune gore birini cikarir insallah. Ve bugunlerini aklina bile getirmeyecek kadar mutlu ve hayirli bor evliligin olsun insallah

Herkes yazmış gerçi ama gerçekten de kurtulmuşsunuz.Atanmanız için baskı da hep maaşınızı yemek için.Ne ayıp şeyler.Siz de bu hatalarınızdan ders alın bence.Bir insana gereğinden fazla değer vermemek gerektiğini öğrenmişsinizdir artık.Elbette sevip sevileceksiniz ama ölçülü.Bir de 4 yıl boşa gitti demeyin.Bu ilişki size bir sürü şey öğretmiştir artık daha emin adımlar atabilirsiniz bu tecrübelerle.

Yazının başında erkek mi yazmış diye düşündum. Sadakanız varmış kurtulmuşsunuz ömrünüz heba olacakmış haberiniz yok...

İnanın benim ondan hiçbir beklentim yok yani onu bitireli çok oldu üzüldüğüm tek şey iyi niyetim nefen suistimal edildi benim kimseye zararım yok insan buna üzülüyor emeğine üzülüyor. Evet başta dediğinize ben de katılıyorum hatta Allah zinaya yaklaşmayın dediği halde ben helal olmayan birine yan gözle baktım bence bundan başıma ne geldiyse geldi
Böyle şeyler de düşünmeyin bence.Her flört eden ayrılmıyor ki evlenen çoluk çocuğa karışan da var.Onların başına kötü şeyler mi geliyor zina yapmış oluyorlar ya hani size göre? Nasip değilmiş diyip geçmelisiniz.Hayırlısı buymuş.Öyle düşünceler içine girerseniz sizin için atlatmak daha zor olur.

Merhaba arkadaşlar. Hayatta bazı insanlar görürüz boynu bükük, gözleri buğulu, yorgun... İşte bende onlardanım yaşadıklarıma nerden başlasam bilemiyorum. Üni 3.sınıfta üniversiteden biriyle tanıştım efendi bir insandı. Tanıştıkça birçok ortak yönümüz olduğunu fark ettik aşık olduk. Aşkımız zamanla büyüdü çok seviyordum her hafta ona mektup şiir yazıyordum üzdüysem gül alıyordum yurtta kalıyor diye yemekler yapıp götürüyordum doğum günü olursa her doğum gününde 4 farklı hediye alırdım sırf yalnız kalmasın diye dersten kaçardım onun için okulu ihmal ettim canı sıkılınca sepet hazırlardım pikniğe giderdik bir gün unutmam midesi ağrıyordu yurttan çıkması yasaktı gecenin 11inde kız başıma evden ilaç götürüp parmaklıklar ardından vermiştim o zaman yağmur yağmıştı acayip ıslanmıştım gözlerimin içine bakan adam atandı memleketine gitti herşey alt üst oldu her hafta kavgalar başladı beni sürekli ezdi ben okulu uzattım atanamadım diye o sıralar ailevi problemlerimde vardı çok zor durumdaydım mesafe var dedim dediklerini yuttum affettim benim okul uzamıştı bitirdim babam beni karşısına aldı kızım seni istemeye gelenler oluyor ne diyelim deyince anlattım görüştüğüm biri olduğunu.Babam tanıştı onayladı ailesi geldi herşey peri masalı gibiydi söz oldu ben yük olmayayım diye nişan istemedim sonra kendisi askere gitti onun gitmesiyle peri masalı oldu kabus annesi sürekli erken oldu daha gençsiniz düğünü iki yıl sonra yapalım dedi kendileri antepte yaşıyor antepte ev yokmuş olmaz dedi sesimi çıkarmadım oğlu izne geldi düğün tarihi belirledik annesi mobilyaları ben seçtim dedi onada tamam dedim düğün yapmak istemediler ona da tamam dedim izin bitip askere döndü annesi kardeşi ve abisinin eşi beni istemiyorlarmış hiçbirine bişey yapmadım yemin ediyorum hepsini el üstünde tuttum hep sustum sevdiğim adam askerde bir yandan Kpssye çalışıyorum bir yandan ailesi sürekli iyi çalış atan diyor bir yandan aileme söylesem üzülürler genç kızım çeyiz yapıyoruz onun yoğunluğu bir yandan psikolojim bozuldu. O askerdeyken sırf yük olmayayım diye gelin ayakkabımdan tutun nikah şekerime kadar kendim aldım ailemin karşı taraftan hiçbir beklentisi olmadı annem babam melek gibi insanlar zaten ne dersen evet derler kendi oğulları gibi kabullendiler kpss oldu bitti girdim çalışamadığım için 60 aldım bunu öğrenince aileai kendisi sen ne yaptın millete 60 aldı demeye utanırız atanamadın dediler dedim bu yıl olmadı ama seneye atanırım ücretli yaparım özel okula başvururum size yük olmam dedim askerden geldi bizim tartışmalar gittikçe büyüdü annesi en son aradı bizim durumumuz yok düğün yapamayız sen istediğini diretiyorsun düğün tarihi erker oldu dedik maddi manevi oğlum yıprandı dedi bağırdı ben de ağladım sonra annemi arayıp bağırınca bende ipler koptu çünkü annem sessiz bir insan ve kimse annesine bağırılmasına dayanamaz bende aradım böyle giderse bu iş biter dedim iki gün kimse aramadı en son babama mesaj atıp eşyaları istemişler benim 4 yılım boşu boşuna gitti ne diyeyim Allah büyük. Bu olayın üzerinden 6 ay geçti Rabbim sabrını verdi üstesinden geliyorum ama bazen daralıyorum bi de gelinliğimi almıştım o kadar güzeldiki çok yakışmıştı kendimi prenses gibi hissetmiştim en çok ona ağlıyorum giymek nasip olmadı
Hayatta bazı dersler ağırdır ama gerekeni öğrenmiş işen bundan sonra mutlu olmaman için bir sebep yok. Geleceğe bakmalı ve yediğin kazıkları asla unutmamalısın...

Bende 3 çocukla ortada kaldınız çocukların psikolojisi için üzülüyorsunuz yada sağlık sıkıntısı var ya da benzeri bi felaket var sandım.kurtulmuşsunuz o herşeye burnunu sokan müstakbel kvden.sevinin bence.o gelinliği inşallah çok mutlu olabileceğiniz bi insanla giyeceksiniz çünkü bu kadar ağırınıza giden bi olay size çok büyük güzelliklerle dönecektir buna eminim

şimdi üzülüyorsunuz ama zamanı gelince ayrıldığınıza şükredeceksiniz o çocuğun annesi var ya evlendiğinde hayatı sana zindan ederdi verilmiş sadakanız varmış emin olun Allah daha iyisini çıkartır karşınıza

Elinden geleni yapmışsın, olmamış. Hayırlısı buymuş, Allah her şeyin en iyisini bilir emin ol. Ayrıca ceyizin gelinligin falan boşa gitmiş değil. O manyaklar için kullanacağına senin değerini bilen insanlar için kullanırsin. Iyi ki diyeceğine öyle eminim ki

Kurtulmussun canim gecmis olsun. O gelinligi de gercekten seni hak eden biri icin giyersin insallah, hic uzulme inan eger ki evlenmis olsaydin asil o zaman uzulurdun. Kv dirdirina, neden her seye tamam dedigine, esinin anneciligine, kiymetinin bilinmemesine vs.. derdin dunyalari asardi.

Ay sırf sen atanıcaksın diye seni alacak adamınn taaa..! Yazıklar olsun diyorum.Şu an istenmeme sebebin memur olmaman canım ve ben bu tarz çok insan biliyorum.Memursan insansın değilsen at çöpe..Bunlara gelin olsan neeee olmasan ne bacım.? Çok kasıntı bir aile haberin olsun.Bence kurtulmuşsun.Kendilerini ve oğullarını çok üstün görüyorlar.Kendini heder etmeyi bırakta sevin.Bu aileden ne köy olur ne kasaba.

Aminn..
Aşk herşeye yetmiyor inan..
Önemli olan saygı ve değer görmek.
Bunlar olursa bil ki asla kaybetmezsin üzülmezsin..
Benim halam hep der ki
Senin sevdiğin değil seni sevenle evlen diye..
Bunu da şu anlamda söylüyor ki sevilirsen saygı değer görürsün diye..
Bence hakli

Haklısınız halanız ne güzel demiş ben de artık öyle düşünüyorum :)

Olan olmus. Soylenecek cok sey var ama artik bir anlami yok. Iyi tarafindan bak ki o cok begendigin gelinliginle o eve gelin girip binbir turlu dertle bogusacaktin. Aslinda kendilerini bastan belli etmeleri iyi olmus. Hic uzulme yazdiklarindan anliyorum ki akli basinda makul bir insansin bence yat kalk sukrey yol yakinken dondugun icin. Rabbim karsina sana uygun gonlune gore birini cikarir insallah. Ve bugunlerini aklina bile getirmeyecek kadar mutlu ve hayirli bor evliligin olsun insallah

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için Allah razı olsun amin inşaallah :)

Herkes yazmış gerçi ama gerçekten de kurtulmuşsunuz.Atanmanız için baskı da hep maaşınızı yemek için.Ne ayıp şeyler.Siz de bu hatalarınızdan ders alın bence.Bir insana gereğinden fazla değer vermemek gerektiğini öğrenmişsinizdir artık.Elbette sevip sevileceksiniz ama ölçülü.Bir de 4 yıl boşa gitti demeyin.Bu ilişki size bir sürü şey öğretmiştir artık daha emin adımlar atabilirsiniz bu tecrübelerle.

Hem de neler öğretti neler... Hani derler ya bir musibet bin nasihatden daha evladır diye o sözü resmen yaşadım

X