peeeeeh
nişandan dönsen ne olacak
bırak allah aşkına
devir değişti artık
düğünsüz evliliği de karşına çıkacak olan yeni adaylarına her şekilde açıklarsın
gerisinin de ne dediği ne düşündüğü önemli değil
hiiiiç kafana takma rahat ol
etiket de neymiş
canımı sıktı bastım tekmeyi diyeceksin
çok havalı olur bak bu
Allah herkesi layıkıyla karşılaştırsın, en güzel dua bu belki de...
Duyduk duymadık demeyin dostlar, EX KV dün akşam gelmemiş çünkü bizim onlara zarar vereceğimizi düşünüyorlarmış, oğluyla ben görüşecekmişim ne karar alırsak arkasında duracaklarmış. Nasıl bir kafa nasıl bir vicdan bu beee
Merhaba kızlar. Uzun zamandır türlü konularda bu forumdan yardım aldım ama bir gün bu konuya yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Birçok konu okudum sabahtan beri. benim durumumda olan çok kişi varmış, kimi çözmüş kimi çaresiz kalmış. Sanırım ben de çaresiz kalanlardanım.
2,5 yıllık bir birlikteliğim var ve geçen yaz evlenmeye karar verdik. Kız isteme, nişan, resmi nikah vs. aşamalarından hiçbirinde sıkıntı yaşamadık şimdiki kadar. Ne olduysa bir hafta önce oldu. Ben, nişanlım ve ailesi aynı şehirdeyiz ailem başka şehirde. Ailem geçen hafta çeyizimin bir parçasını getirdi ve o akşam babam onlara yemeğe gitmek istemedi, çok yorgundu biraz dinlendi onlara çaya gittik, ertesi gün ailem geri döndü. Onların gitmesini fırsat bilen kayınvalidem evime geldi ve beni çocuk gibi azarladı. arada samimiyet yokmuş, neden ailem onlarda yemek yememiş, ben onu aramıyormuşum artık (ki her haftasonu onları ziyaret ederim.) vs vs saçma sapan uzun zamandır biriktirdiği belli olan bana göre ufak tefek ama sinir bozucu şeyler söyledi. Ben gerektiği kadar cevap verdim kendimi bozmadan. O gün nişanlımla da görüştük hiçbir sorun yoktu, onların sorun olarak gördükleri şeyleri de çözmeye karar verdik. Biz ailelerin arasında kalmayalım dedik. Dedik de uyan olmadı. Akşamına kavga etmeye başladı benimle. Ama normal sözler değil söyledikleri. Bana, sevgime, bu evliliğe inanmıyormuş, güvenmiyormuş falan filan. birkaç gün görüşmedik sonrasında kesin karar verelim diye oturduk masaya. Olumlu çıktı kararımız. Dün gelinlik provasına gittik, ilişkimiz için güzel kararlar aldık. Bir ara durgundu "bitireceksen burada bitsin" dedim. "sen ilk ve teksin senden sonrası olmaz" dedi. Eski biz olmaya karar verdik ama akşam yine kavga hem de sudan sebeple. Borca harca düğün yapılıyormıuş, beni artık tanıyormuş vs.
Ben hiçbir olayı aileme yansıtmadım üzülmesinler ve ben bu kişiyi tercih ettim diye. Ancak son kavgada dayanamadım. Kayınpederim babama mesaj göndermiş kandil için "çocuklar güvensiz, ilgilenin" diye not düşmüş. Annem kayınvalidemi aramış buz gibi cevaplar vermiş. Ailemin de benim de bu muameleye tahammülü kalmadı. Sabah feci hastaydım gel doktora gidelim dedim cevap bile vermedi. Sonradan farkettim ki telefondan engellemiş, sosyal siteden silmiş. Ailem gelip konuşacak ama çözüm odaklı bir konuşma olamayacak, artık istemiyorlar. Ben ise her şeyi yaşadığım, hala çok sevdiğim ve sevildiğime inandığım dünyadaki tek insandan ayrılmak istemiyorum. Ama bu tavırlara karşı sevgim yetmiyor, düzelmiyor hiçbir şey. 25 gün sonra düğünümüz olacaktı. Şu mübarek günde ağlamaktan yoruldum
Vayyyy beee nasıl korkmuş gözleri
En iyisi kargoyla gönder bari canım
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kuzucuk üzülme ne olursa Allahtan hayırlısını iste biliyorum zor bak bende nişanlıyım ama tek duam Allah ım benim için hayırlı olmıyavaksa nikah masasındada olsa bitsin evlenip ayrılmak dahada zor bir durum aile ağzına bakıyorsa çok daha zor olur senin için sakın üzülme seni istemiyorsa sen nekadar çabalasanda nafile hiç ağlama kalpler Allahın elindefit
Kk
Beggyy
Şekerim bunlara başka şeyler hak da ben yapamıyorum. Kirayı ben ödüyorum adamlar eşyayı bırak evden çık, o zaman boşanmayı düşünürüz diyor....
bitanem üzüldüğüm falan yok artık, böyle karaktersizlerle yaşamaktansa bir ömür yalnız kalırım daha iyi...
👏👏👏💪 en doğrusu bu ömür boyu yanlız kalmazsn he bir sonraki adımında daha dikkatli olursunn zaten kendi kurallarını kendn koyaraın
Beggyy
Cnm bosanmak onun elinde degil iyi bir avukat bul ve hemen davayi ac eline makheme celbi gelince bak anasinin eteginin altindan cikip nasil da aslan kesiliyor
kararin kesinse eger bunlarla tlf filanda konusma kendini yipratmaktan baska ise yaramaz yuzugunu esyslarinida ver kargoya gitsin
ugrasma bunlarla bazen sessizlik en buyuk cevap olur
Öncelikle geçmiş olsun diyorum sonseng.
Arkadaşıma da katılıyorum. Hemen avukat bul dava aç. Eşyalarını da ver kargoya karşı ödemeli gönder gitsin. Daha muhattap olma. Kaçan sen ol kovalayan olma ki bu durumun üstünden vakit geçtiğinde onların eline bak eşyamıda şöyle getirdi, bunu da böyle yaptı diye zevk verme. Bak nasıl da avukata gitmiş hemen, eşyaları bile yüz yüze vermedi diye kimseye söyleyemedikleri içlerine ok gibi oturan davranışlar yap.
Bende atlattım nişan, nikahıma 1 hafta düğünüme 1 ay kalamıydı neydi geçmiş gün.
Hem de ana baba lafıyla da değil abi yenge lafıyla yaaaaaa neler var işte
Ardımdan da neler neler söylemedi erkek tarafı ki nişanı atan da kendileriydi yani.
Ama sustum çooook sustum. Kuytu köşe nere görsem ağlıyordum. Hatta çalıştığım yerde patronumun oğlu aradan zaman geçince şey demişti. Aman Selen_Ay iyi olmuşsun artık, neydin önceleri dokunsam ağlayacak gibiydin konuşmaya korkuyordum seninle diye :)
Kolay değil bu günler ama geçecek Rabbimin adaletine güven. O bir şekilde hakkı yerine sağlıyor.
güzelim benim geçecek biliyorum Allaha da güveniyorum ama ne benim ne de ailemin asla başvurmayacağı çirkeflik yoluna başvuran onlar, bu beni deli ediyor işte. Eşyası vırtı zırı ona kalsın umrumda değil işimle, ekmeğimle oynamaya çalışıyorlar daha şimdiden...
güzelim benim geçecek biliyorum Allaha da güveniyorum ama ne benim ne de ailemin asla başvurmayacağı çirkeflik yoluna başvuran onlar, bu beni deli ediyor işte. Eşyası vırtı zırı ona kalsın umrumda değil işimle, ekmeğimle oynamaya çalışıyorlar daha şimdiden...
Hem suçlu hemde güçlüler işte hep oluyor bunlar. İşinle de oynamaya çalışırlar, namusunla oynamaya çalışırlar. Bir sürü senin aklına gelemicek şey çıkarırlar ama sen dik dur. İşinden nasıl edicek? Etse bile başka yerde iş bulamıcak mısın? Çevrendekiler seni bilmiyor mu?Çirkeflik kanlarında olmasa zaten düğüne az zaman kala bunlar olmazdı değil mi ama? O güzel günlüne değer verecek bir insan çıkarsın karşına Rabbim sen hep böyle dua et.
Annenler ardında nasılsa.
Bende şey olmuştu. Nişanı attı aradan 2 ay mı ne geçti. Çeneleri durmuyor ha bire bişeyler söylüyorlar. Ben susuyorum annem susuyor. En sonunda annem sabredememişti.(Ki neler neler söylüyor oğlan, görücü usulü nişanlandık ve toplasan 3 keremi gördüm ne yani) Ablasına telefon açtı, aynen onlar gibi açtı ağzını yumdu gözünü. Bir ara şey dediğini hatırlıyorum, benim kızımın ismini besmeleyle alın ağzınıza şu zamana kadar sustum ağzımı açmadım hiç ama bundan sonra konuşursam olacakları siz düşünün, o kardeşin çenesini kapasın demişti. Ondan sonra durulmuşlardı baya. Deli deliyi görünce çomağını saklarmış hesabı.
Şekerim bunlara başka şeyler hak da ben yapamıyorum. Kirayı ben ödüyorum adamlar eşyayı bırak evden çık, o zaman boşanmayı düşünürüz diyor....
ekmeğinle nasıl oynayacak kıııııız
o kağıdı vermeyerek mi
aynen güzelim. kurumun en üst amiri akrabası, zamanı gelmeyen belge istiyorlar ama unutuyorlar benim ailemin de eli kolu her yerde. hallettik gibi bakalım. tayin isteyeceğim zaten de o/onlar daha kötü yere gideyim diye uğraşıyor
eşyayı onlar mı aldılar
öyleyse eğer alsınlar müsait br yere yerleştirsinler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?