Ağızda çıkan AFT'lar :(

GencJeo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
458
3
96
36
Eskişehir
herkese merhaba
ağzımın içinde çok sık aft çıkıyor sizce nedeni ne olabilir ve nasıl geçeribilirimbilmiyorumkismile

şu an dudağımın üstünde yarısı içerde yayrısı dışarda 1 cm lik aft var gittikçe büyüyo ve dudağımın sol tarafı şiş ve sarktı resmeneyvahedigeldismile
doktora gittiğimde bi merhem yada fırçalı bi solüsyon verip yolluyoklava:

çok can sıkıcı şeylerdir bilirim.
çok çekiyorum afttan..

diş fırçanı banyodan çıkar,nemli ortamda daha çabuk ürüyor mikroplar..
ve kimsenin diş fırcasının yanına koyma

bana bir doktor haftada 2 sefer bulgur ye demişti. vitamin eksikliğinden oluyormuş.

bu iki hususa dikkat edince çıkma sıklığı azalıyor epeyce..

bir de her duydugunu yaptıgında, karbonatla ağız çalkalama,tuz basma ..vs gibi şeyler o aftları büyütmekten başka işe yaramıyor. ilaç dışında bir şey sürme ki dağılmasın.
ağız içinde oldugundan geç iyileşiyor..15 günü buluyor..
geçmiş olsun

teşekkür ederim:asigim:
bulguru nasıl yiyosunuz normal bulgur pilavı falan mı:sm_confused:

arkadaşım ağızdaki aftlar illa ağıza giren mikroplardan kaynaklanır die bi kural yok herhangi bir iç hastalığında habercisi olabilir.. çok yaşadım biliyorum ki bu benim çok önemli bi hastalığımda ortaya çıktı.. ii bir dahiliye uzmanına git bence. öyle iki merhemle geçiştirmeye çalışma.. geçmiş olsun..

aman sorma geçen benım de bi 10 günü buldu geçmedi doktora gittim küçük dedi nasıl sinirlendim ama ben o küçücük şey için 10 gündür yemek yiyemedim.bi hap verdi yolladı

kenacort diye bir merhem var onu tavsiye ederim, stres ve vitamin eksikliğinden çıkar aftlar...geçmiş olsun

mrhb arkadaşım benim annemde aftlardan yana çok sıkıntı çekti.şimdi iyi bakalım.doktora gitti ve vitamin eksikliğinden olduğunu söyledi.c vitamini eksikliğinden.sebze ve meyvelerle karşıladığını düşünüyorduk ama ek olarak c vitamini (tablet)kullandı.sonra aktarlardan kara dut şurubu aldık ve aftlı bölgelere sürdük.benim 3,5 yaşındaki kızımın aftlarını bile geçirdi kara dut şurubu.aktar bize karanfil suyununda iyi geleceğini söyledi.çaresiz kalınca herşeyi denedik valla.kadıncağız yemek yiyemiyordu.karanfilleri yani şu bildiğimiz tane karanfiller varya onlardan 5-6 tane bir çay bardağına koyup üstüne sıcak su döküp 20 dak falan demlenmesini bekliyorsun daha sonra o suyla ağzını çalkalıyorsun yada aftlı bölgeye temas etmesini sağlıyorsun.umarım şifa bulursun canım.ama yinede doktora gitmeni tavsiye ederim.....

teşekkür ederim..
nasıl bir iç hastalık...
iki kere zona çıkarmıştım ve aftların biri geçmeden diğeri çıkar oldumafoldumben neye üzüleceğimi şaşırdım

:1rolleyes:herkese teşekkür ederim çok sağolun.. doktora gitmeye fırsat bulamıyorum akşama kadar okuldayımmafoldumben.. söylediklerinizi tek tek uygulıycam kenacort ve fırçalı bi solüsyon vardı onlardan zamanında kullanıyodum ama hiç bi işe yaramıyodu kenacortu sürmekte çok zor geliyo bana mafoldumben
artık herşeyi pipetlerle yer içer oldum:1no2:

GencJoe gecmis olsun tatlim...benim bi arkadasiminda agizinda cok aft cikardi üstelik seninki gibi buyük olurlardi zor iyilesir haftalarca düzelmezdi sonradan bir kac tahlil yaptirdi ve arkadaslarin dedigi gibi bir ic hastaliktan dolayi cikiyormus agizindaki o aftlar...bence iyi bir dahliye uzmanina görün....umarim ciddi birsey degildir.....

mutlaka bi dahiliye ya da dermatolojiye filan görün.
behçet hastalığının olmazsa olmazı ağızdaki aftlardır bi doktor görsün seni

en yakın zamanda bı dr gorun bendede cok cıkarr ben tane kişniş çiğnerim ve cokk faydasını gordum sende dene ıstersen

canım bende sarkoidoz die bir akciğer hastalığı çıktı... daha doğrusu akciğeri tutan lenf bezlerinin büyümesi.. 3 ay çapada yattım bu hastalık bulunana kadar..aft çektiğim ağrı ve acıların yanında aperatif kalmıştı..zona olayına gelince bende zona çıkardım.. tabiki sinirsel bi hastalıkta ağızda aft çıkması çok normal... stresten büyük ihtimal seninkisi yada vitamin eksikliği sigara kulanıyorsan aftları tetikler.. kenakort tam tedavi değil fırçalı ilaçta acıdan başka bişey vermez içten çözümü bulman lazım canım.. ukalıktan yazmıyorum hem çok hastalık yaşadım hemde eşim eczacıdır benim..

cnm bendede çok çıkıyodu dilimde ağzımda hatta bazen konuşamıyordum geçmiyoduda bi çok kez doktora gttim merhem ilaç vs. sebebi vitamin eksikliğiymiş b vitamini aynı zamanda protein eksikliğinden kaynaklanıyomuş et yemeyi pek sevmedğimden.protein ve b vitamini al ve merhem sürmeye devam et geçicektir :)

Benim iki yegenimdede ayni problem var. Doktorlar care bulmaiyor bu yaralar icin. Durmadan baska ilaclar , merhemler , solusyonlar veriyo. Zavalli cocuklar yemek bile yiyemiyorlar. Ablam ozel doktor doktor gezdi. Kimisi dertten kimisi protein eksikliginden diyor. Bu cocugun biri 3 biri 10 yasinda. Ne derdi olacaksa sacma.

Aftların özellikle demir ve B12 vitamini eksikliğinden, bir de aşırı stresten kaynaklandığını biliyorum. Bir arkadaşımda da sürekli aft olurdu. Doktor, minik bir fırçayla sürülen, sıvı, kırmızımsı bir ilaç vermişti. Ama ilaç bittiğinde, aftlar yine çıkmaya başladı. Asıl çözüm dengeli beslenmekte sanırım.

Geçmiş olsun, umarım biran önce iyileşirsin.

Yengemde aft vardi burdan Zendium isimli bir bir dis macunu aldik götürdük cok faydasini gördü bitince tekrar gönderdik kargoyla. Türkiyede yok ama o dis macunu. Internetten bi arastirin arkadaslar belki kargoyla getirtebilirsiniz, yada isteyenlere yardimci olabilirim.

bende de sürekli çıkıyordu sebebini bulamadık.doktorun verdiği solüsyon sadece yemek yerken acı duymayı engelleyici türden.hiç işe yaramadı.kardeşimde de çok çıkıyor.bir ara o kadar azmıştı ki her ayın 20 gününü aftlı geçiriyordum.bir hastalık belirtisi olacağı endişesini taşıyordum,yokmuş çok şükür bu aralar rahatım.özel birşey de yapmadım.size de geçmiş olsun.ınşallah kendiliğinden azalır gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…