çok can sıkıcı şeylerdir bilirim.
çok çekiyorum afttan..
diş fırçanı banyodan çıkar,nemli ortamda daha çabuk ürüyor mikroplar..
ve kimsenin diş fırcasının yanına koyma
bana bir doktor haftada 2 sefer bulgur ye demişti. vitamin eksikliğinden oluyormuş.
bu iki hususa dikkat edince çıkma sıklığı azalıyor epeyce..
bir de her duydugunu yaptıgında, karbonatla ağız çalkalama,tuz basma ..vs gibi şeyler o aftları büyütmekten başka işe yaramıyor. ilaç dışında bir şey sürme ki dağılmasın.
ağız içinde oldugundan geç iyileşiyor..15 günü buluyor..
geçmiş olsun
arkadaşım ağızdaki aftlar illa ağıza giren mikroplardan kaynaklanır die bi kural yok herhangi bir iç hastalığında habercisi olabilir.. çok yaşadım biliyorum ki bu benim çok önemli bi hastalığımda ortaya çıktı.. ii bir dahiliye uzmanına git bence. öyle iki merhemle geçiştirmeye çalışma.. geçmiş olsun..
teşekkür ederim..
nasıl bir iç hastalık...
iki kere zona çıkarmıştım ve aftların biri geçmeden diğeri çıkar oldumafoldumben neye üzüleceğimi şaşırdım
:1rolleyes:herkese teşekkür ederim çok sağolun.. doktora gitmeye fırsat bulamıyorum akşama kadar okuldayımmafoldumben.. söylediklerinizi tek tek uygulıycam kenacort ve fırçalı bi solüsyon vardı onlardan zamanında kullanıyodum ama hiç bi işe yaramıyodu kenacortu sürmekte çok zor geliyo bana mafoldumben
artık herşeyi pipetlerle yer içer oldum:1no2:
mutlaka bi dahiliye ya da dermatolojiye filan görün.
behçet hastalığının olmazsa olmazı ağızdaki aftlardır bi doktor görsün seni
canım bende sarkoidoz die bir akciğer hastalığı çıktı... daha doğrusu akciğeri tutan lenf bezlerinin büyümesi.. 3 ay çapada yattım bu hastalık bulunana kadar..aft çektiğim ağrı ve acıların yanında aperatif kalmıştı..zona olayına gelince bende zona çıkardım.. tabiki sinirsel bi hastalıkta ağızda aft çıkması çok normal... stresten büyük ihtimal seninkisi yada vitamin eksikliği sigara kulanıyorsan aftları tetikler.. kenakort tam tedavi değil fırçalı ilaçta acıdan başka bişey vermez içten çözümü bulman lazım canım.. ukalıktan yazmıyorum hem çok hastalık yaşadım hemde eşim eczacıdır benim..teşekkür ederim..
nasıl bir iç hastalık...
iki kere zona çıkarmıştım ve aftların biri geçmeden diğeri çıkar oldumafoldumben neye üzüleceğimi şaşırdım
:1rolleyes:herkese teşekkür ederim çok sağolun.. doktora gitmeye fırsat bulamıyorum akşama kadar okuldayımmafoldumben.. söylediklerinizi tek tek uygulıycam kenacort ve fırçalı bi solüsyon vardı onlardan zamanında kullanıyodum ama hiç bi işe yaramıyodu kenacortu sürmekte çok zor geliyo bana mafoldumben
artık herşeyi pipetlerle yer içer oldum:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?