• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aft : ağız içinde çıkan beyaz, izdirap veren ülser

Çölyak hastalığı emilim bozukluğuna neden olan otoümmin bir hastalık olduğundan, fazlasıyla yaşıyoruz bu sorunu. Bende teşhis aşamasında çok çekmiştim aftlardan.

Geçmiş olsun.

araştırdım biraz. Beni yönlendirir misiniz nasıl adim atmam lazim. Yani belirtilere baktım bana uyan çok belirtisi var. Sürekli bağırsak sorunları yaşıyorum. İstahsizim. Kilo alamıyorum, gelişim geriligim yok ama bilmiyorum . Hangi doktora gidip ne yaptırmak lazim

bu dertten muzdarip bir atkadasim her gun multivitamin iciim gectl demişti. ne yazik ki gunumuzde stres cok fazla ve oek cok hastaligin temelinde yatiyor.

Korkutmak istemedim lütfen yanlış anlama ve panikleme sadece baktır diye söylüyorum belki sadece sebebi strestir

Nar suyuyla gargara iyi gelir der anneannem aslı var mı bilmiyorum

bu dertten muzdarip bir atkadasim her gun multivitamin iciim gectl demişti. ne yazik ki gunumuzde stres cok fazla ve oek cok hastaligin temelinde yatiyor.

maalesef öyle. Ben de baslayim multivitamin. Ama nereye kadar kullanabilirim ki? Omur boyu vitamin ilacı alamam ki :(

Korkutmak istemedim lütfen yanlış anlama ve panikleme sadece baktır diye söylüyorum belki sadece sebebi strestir

Nar suyuyla gargara iyi gelir der anneannem aslı var mı bilmiyorum

tamam hemen nar suyu sıkıyorum kendime.

araştırdım biraz. Beni yönlendirir misiniz nasıl adim atmam lazim. Yani belirtilere baktım bana uyan çok belirtisi var. Sürekli bağırsak sorunları yaşıyorum. İstahsizim. Kilo alamıyorum, gelişim geriligim yok ama bilmiyorum . Hangi doktora gidip ne yaptırmak lazim[/

Tabiki gastroentereloji bölümüne başvurmanız gerekiyor. Şikayetlerinizi anlatıp çölyak antikorlarına baktırmak istediğinizi söylerseniz kan tahlili ile öncelikle antikolara bakılıyor, sonrasında endoskopi ile inçe bağırsaktan biyopsi alınarak teşhis konuluyor. Sedasyon altında yaptırırsanız sıkıntısız bir işlem.

Antikorlar her hastanede bakılmıyor malesef, küçük şehirlerde üniversite hastanelerinde oluyor genelde. Özel hastaneye başvurursanızda öncesinde olup olmadığını teyit etmenizi tavsiye ederim.

Emilim sorunu ile alakalı onlarca belirtisi var malesef. Herkeste farklı seyredebiliyor gelişim geriliği genelde çocukluk çağı özellikle ek gıdaya geçişte çok rastlanıyor.

Crohn ile ilgili de bir yorum gördüm. İkisi de gastroenterelojinin alanı. Bende mutlaka başvurmanızı öneririm.

Tabiki ,gastroentereloji bölümüne başvurmanız gerekiyor. Şikayetlerinizi anlatıp çölyak antikorlarına baktırmak istediğinizi söylerseniz kan tahlili ile öncelikle antikolara bakılıyor, sonrasında endoskopi ile inçe bağırsaktan biyopsi alınarak teşhis konuluyor. Sedasyon altında yaptırırsanız sıkıntısız bir işlem.

Antikorlar her hastanede bakılmıyor malesef, küçük şehirlerde üniversite hastanelerinde oluyor genelde. Özel hastaneye başvurursanızda öncesinde olup olmadığını teyit etmenizi tavsiye ederim.

Emilim sorunu ile alakalı onlarca belirtisi var malesef. Herkeste farklı seyredebiliyor gelişim geriliği genelde çocukluk çağı özellikle ek gıdaya geçişte çok rastlanıyor.

Crohn ile ilgili de bir yorum gördüm. İkisi de gastroenterelojinin alanı. Bende mutlaka başvurmanızı öneririm.

oralmedic duydum. Bugün bir suru eczane dolaştım hiçbirinde yoktu. Çok acıtıyor mu o ilaç hic kullandınız mi? Eksisozlukte baya yorum yapılmış.

Durust olmak gerirse feci bir acı hissediyorsun.Sulfirik asit maddesi.
Ama sadece 2 dk sürüyor sonra o bölge komple iyileşiyor anında..
Acı felan kalmıyor.

Zemzem suyu geldi aklıma benim. Ya Şafi deyip bi de onu deneyin ama öncesinde daha relax olmayı deneyin,aksi türlü o aftların sonu gelmez. Geçmişler olsun

Arkadaşlar başım aftla belada. Hem de 15 yildir. Hic eksik olmaz ağzımda. Bazen 3 günde geçer , bazen abartmıyorum 1 ay iyileşmez. Sebebi de azıcık bir şeye üzülsem of desem bittim ben.

Dahiliye, kulak burun boğaz, hematoloji,ramotoloji, dermatoloji hepsine gittim. Hepsi aynı kremi verdi bazı testler yaptılar ama çözüm yok. Behçet testi, lupus testi, mineral eksikliği , vitamin eksikliği, karaciğer enzimleri vb... Hicbir şeyim çıkmadı.

Allahım bana sabir versin.Ogretmenim ve tenefüslerde gözümden yaslar geliyor acıdan. Derste çok yansıtmıyorum. Bu hafta rapor almayı düşünüyorum o kadar kötüyüm.

Karadut denedim buzluğa depoladım. İnternetten saf sularini, aktardan özünü aldım.. Bu sefer ishal oldum kullanmaktan ama iyileşmedi.

Mantar ilacı verdi doktor iyi gelmedi, steroid denedi bir başka sefer iyi gelmedi. Kardiyolojiye bile gittim ağrıdıkca çarpıntı yapıyor diye. Bana arveles verdi. Şuan günde 3 kere almama rağmen iyi değilim :KK43:

Başka bir doktor mürekkep verdi iyi gelmedi, biri gargara biri krem verdi bana misin demedi.

Kendim evde denedim sirke karbonat nar eksisi sumak asprin erittim koydum acısı geçmedi iyileşme de göstermedi.

Biri tahta kaşığı ısıt oraya değdir acır ama iyi gelir dedi. Yaptım yandi, yanik geçti aft geçmedi.

Bi başka arkadaş seker orayı eritir dedi. Sabah aksam seker bastım yok yok yok...

Yani bunlar aklıma gelenler. Bildiğiniz başka yöntemler varsa denemeye hazırım. Yani hocaya git içine cin kaçmıştır deseniz inanacağım o kadar mağdurum :KK43:(

Sonuna kadar okumadım ama aynısı bende de var. Bebekliğimden beriymiş üstelik.
Geçen sene boğazım acıyordu,sesim kısıldı gıcık oldu boğazımda bende grip sanıp kbb a gittim. Bana alerji dedi. Şimdi hatta yine boğazımda var,ilaç kullanmıştım geçmişti uzun zamandır olmuyordu iki gün önce çıktı resmen yutkunamıyorum.

Bağışıklık sisteminiz güçlenmeden o yara geçmez gibime geliyor. Soğan sarımsak bolca tüketin her yemeğe katın kokarım demeyin yeşilsoğan yiyin. Bide keçiboynuzu pekmezi için hergün bi kaşık. Kenakort dahi işe yaramadıysa izlenecek yol bu gibi duruyor

Arkadaşlar ben de son dört aydır ayda bir çıkmaya başladı neyse ki her çıkmada bi tane çıkıyor ama iyileşmesi iki haftayı buluyor. Ben kesinlikle kandan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü genelde demirim ve b12 değerim düşük oluyor takviye almam gerekiyor.
Nöbet şekeri, dut pekmezi denedim olmadı Sumaklı su, karbonat, tuz, sirke ile her şey ile çalkaladim kaç kez çözüm olmadı. Kendiliginden iki haftada geçiyor öyle ama Müsait olduğumda doktora gidip önce kanıma baktiracagim.

Arkadaşlar başım aftla belada. Hem de 15 yildir. Hic eksik olmaz ağzımda. Bazen 3 günde geçer , bazen abartmıyorum 1 ay iyileşmez. Sebebi de azıcık bir şeye üzülsem of desem bittim ben.

Dahiliye, kulak burun boğaz, hematoloji,ramotoloji, dermatoloji hepsine gittim. Hepsi aynı kremi verdi bazı testler yaptılar ama çözüm yok. Behçet testi, lupus testi, mineral eksikliği , vitamin eksikliği, karaciğer enzimleri vb... Hicbir şeyim çıkmadı.

Allahım bana sabir versin.Ogretmenim ve tenefüslerde gözümden yaslar geliyor acıdan. Derste çok yansıtmıyorum. Bu hafta rapor almayı düşünüyorum o kadar kötüyüm.

Karadut denedim buzluğa depoladım. İnternetten saf sularini, aktardan özünü aldım.. Bu sefer ishal oldum kullanmaktan ama iyileşmedi.

Mantar ilacı verdi doktor iyi gelmedi, steroid denedi bir başka sefer iyi gelmedi. Kardiyolojiye bile gittim ağrıdıkca çarpıntı yapıyor diye. Bana arveles verdi. Şuan günde 3 kere almama rağmen iyi değilim :KK43:

Başka bir doktor mürekkep verdi iyi gelmedi, biri gargara biri krem verdi bana misin demedi.

Kendim evde denedim sirke karbonat nar eksisi sumak asprin erittim koydum acısı geçmedi iyileşme de göstermedi.

Biri tahta kaşığı ısıt oraya değdir acır ama iyi gelir dedi. Yaptım yandi, yanik geçti aft geçmedi.

Bi başka arkadaş seker orayı eritir dedi. Sabah aksam seker bastım yok yok yok...

Yani bunlar aklıma gelenler. Bildiğiniz başka yöntemler varsa denemeye hazırım. Yani hocaya git içine cin kaçmıştır deseniz inanacağım o kadar mağdurum :KK43:(
Şu anki durumunuz nedir bilmiyorum ama dün bir konu açtım bununla ilgili.
İnşallah size de yararı dokunur.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ndaki-gozlemim-onerim-mutlaka-okuyun.1065928/

.
.

Son düzenleme:
Annemde de çok çıkıyor yıllardır kıyamam çok zor biliyorum.annem aktardan bi propolis spreyi bulmuş onu sıkınca ağrısını alıyor diyor.propolis deneyin birde

Back