affedilir mi bu?

Ne güzel değil mi?
Bir taraf erkek diye elimi yıkadım karıma döndüm diyecek, diğer taraf günün birinde "namuslu" aile kızı olarak biriyle evlenecek, her şeyi yaşa ama ahlakı namusu bir lokma zara yükle, o yerindeyse her şey tamam

Yakın bir arkadaşım eşinin is yerinden bir kızla flortunu yakaladi. Kıyamet koptu, dahasi adam sen yanlış anladın ortada bir şey yok diye uste çıkıp kıza şiddet uyguladi. ki küçük cocuguyla babasının evine dondu arkadaşım. Ben babasıyla aynı sitede oturuyorum o yüzden bu süreçte yasadiklarina bizzat şahit oldum. Asla affetmem donmem defolsun gitsin kimle olacaksa rahat rahat olsun vs diyordu ama her gün yasadiklarina agliyordu. Onla beraber her şeyi yasiyordum sanki, gunlerce dertlestik adama sovduk saydik. Yeni bir baslangic yapmasi icin cesaretlendirdim hep. Sonuc bir ay kadar sonra arkadaşım kocasina geri dóndu. Bir ay boyunca gece gündüz gorusrduk bana haber bile vermedi çünkü ne diyeceğimi biliyordu, onu vazgecirmemi istemedi belki de. Çok uzun süre konusmadik beni aramadi sormadi, ben de aramadim habersiz gittiği için. Kötü olmadim belki ama kendimi aglama duvari gibi hissettim, işi bitince arkasini dönüp gitti bir haber bile vermedi. Yani çok empati de iyi degil. Bu tarz bir durumla bir daha karsilassam ,ne kadar yakın arkadaşım da olsa aldatildiysa affedip affetmemek senin kararin der gecerim hiç kafa yoramam. 40 yaşında koca insan arkadasin. Para tatlı geliyor belli, ayrilmaz o.bosa ceneni yorma.

Çok mu duygusalım bilmiyorum da bana kızla yatıp yatmaması zaten önemsiz olup elini tutması, heyecan falan çok fena geldi. Ha hoşlanmış yani diye düşündüm… baştan çıkmak kolay, olası da birinden hoşlanmak zor sanki ve bunlar bu aşamaya gelmiş üzüldüm ne deyim…

Aynen öyle Mune Hanım. Budur namus anlayışımız. Ve bu aldatılıp affetmeler bu yola giden taşları döşüyor.

Elini tutmuş, muhafazakar(!) olduğundan dolayı beraber olamamışlar Hımm evet hanımefendi cidden baya bi muhafazakarmış.
Erkekler nedense ihanetlerini hep biseye baglar. Yok efendim boşluktaydım, kendimi iyi hissetmiyordum,psikolojim bozuktu,kendimi ve seni cezalandırmak için yaptım bla bla.
Şimdi duygu sömürüsü sadece sevmesi falan palavra. Hanımefendi maşallah muhafazakar olmasaydı neler olacaktı kimbilir.
Geçiniz efendim bunları. Arkadaşınızda biraz gurur varsa o adamı affetmeyi değil sırtını dönüp kendi yoluna yürümeyi seçer.
İflah olmaz böyle adamlar. Başka başka şeylerle yine olmaz yine olmaz.
Üçüncü kişilerin dahil oldugu beraberlik, evlilik samimiyetsizlik ve soru işaretleriyle dolu kalır.
Arkadaşınız kafası karisikken gitsin başka biriyle bunları yaşasın bakalım eşi olacak insan müsveddesi neler yapıyor ozaman.

Son düzenleme:
Siz ne derseniz deyin arkadaşınız bildiğini okuyacak . Üniye hazırlanıyoruz 5 yıllık arkadaşım biriyle beraber olmuş, hani burda konu açıyorlar ya ay zarım yırtıldı mi diye. Ha işte gerizekali sevgilisi para vermiş eline git muayene ol diye . Aradi yanımda ol diye gittik doktorla ne konuştu bilmem. Bana doktor sadece bunu kimseye güvenip anlatma zamanla toparlar demiş. Bu adamdan bir b.k olmaz bırak dedim diye benimle tüm bağını kopardı... Sonuç bir b.k olmadı. Kızı başkasıyla aldattı defolup gitti .

Yeniden deneseler bile bu olayi hic bir zaman unutmayacak. Unutturmayacak.

Başkasının elini tutmus, heyecanlanmis vs bunlar aldatma direkt bence.Ondan başkası sıradan gelmeli bence evlilikte ama burda baya özel olmuş. Ne yapmalı bence o kadar entrikadan sonra barisan çifti değilde gururuyla ayrılan kadınları kendine örnek almalı.

Sizin sozunuzle boşanacak olan,başkasının sözüyle de pişmanlık duyabilir
Ben o riski almazdım iyi yada kötü kararını kendi versin ki "gül gibi adamı senin gazinla boşadim "demesin

Arkadaşınız geride bırakmaya meyilli, bence biraz zaman verip süreç içinde kendi kararını almalı.
Acele bir karar vermesine gerek yok. Adam ayrılık aşamasında boşluğa düşmüş gibi geldi bana. Onlar ayrılmazlar, siz yapıcı olun.

Kimin eli kimin cebinde belli değil

Katılıyorum kesinlikle namus ahlak sadece yasak cinsel ilişki ile sınırlandırılamaz.. ahlaksızlığın bin bir tane türü vardır.. Muhafazakâr biri olarak kızın yaptıkları çelişiyor.. Ayrıca namus ve ahlak meselesi sadece kadın için değil erkek için de geçerlidir.. Malesef bu toplum "erkeğin elinin kiri" gibi saçma bahanelerle doldurularak yetiştiriliyor.. Halbuki kadın ve erkek bu konuda eşittir.. İhanet ihanettir cinsel ilişki olsun veya olmasın.. Bana göre yalan söylemek, başka birisi ile görüşüp konuşması bunu yapmayı düşünmesi bile ihanettir..

Aldatan kişi arkadaşınız olsa affedilecek miydi? Aldatma haricinde de sürekli ayrılıp barışılan ilişkilerden hayır geldiğini pek görmedim. Olayın tadı kaçmış, bu saatten sonra evli kalsalar bile kişisel menfaatler uğruna kalırlar.

Konunuzu okuduğumda : yine bir arkadaşım ekolü , üzerinden mi anlatılıyor demiş ancak konduramamıştım.

Konuya yazmayınca " acaba " demiştim.

Alttaki konunuz 20 mart tarihli. Anlattığınız profillere de son derece uyuyor.

Bu durumu: eşinizle siz mi yaşıyorsunuz ?

Ne yazabilirim ki konuya, çok güzel cevaplar geldi, terapi konusunda yüreklendireceğim, +/- listesi diyeceğim kenara çekileceğim. Yapılan yorumlara verecek cevabım, ayrıca bir detayım yok. Tüm yorumumu ilk mesajımda yazdım zaten, başka ne yazmalıyım bilemedim. Ama siz bahsetmişken onuda söyleyeyim, konuyu bu kadar geç öğrenmem (kavga edip boşanalım demeleri) kendi derdime düştüğüm o dönemle çakıştığı için. Ben kötü durumdayken kendi derdiyle darlamamış beni. Okuyorum, mesajları beğeniyorum. Hayal kırıklığına uğrattıysam cevap vermeyerek kusura bakmayın.

Müge anli ne diyordu denemişi denemeyeceksin.hic bir zaman eskisi gibi olmaz.arkadasinizin karakteri ile alakali siz uyarınızi yapin hayat senin mutlu olursun ama 1 kac ay ya sonrasi .
şimdi ıyiyiz mutluyuz diyenler yalan söylüyor ya kabullenisleri artiyor.ya da iki tarafin rol yetenegi artiyor

Canım ciğerim bile olsa kimseye evliliği ile ilgili akıl vermem hatta detay da bilmek istemem çünkü sonra aklımdan atamıyorum. onlar bal börek barışıyor ben adamlardan tiksiniyorum. İlaveten işler karıştığı zaman insanlar günah keçisi arar, bi çok iyiydikte arkadaşı bozdu aramızı olur, boşverin kendi kararlarını kendileri versinler inanın böylesi daha iyi

Arkadaşınız çok şanslı sizin gibi ince fikirli, empati sahibi bir dostu olduğu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…